Otobüste yer verme ???

15 dakikada bir kalkıyor ama o beklediğim 15 dakika trafik yoğunlaştığı için 25 dakika gecikmeme sebep oluyor. Kaldı ki kızım çok küçük okuldan almamı dört gözle bekliyor. Düşünüyorum kızımı

Valla ben hamileyken raporumu açtırmak için hastaneye gitmiştim. Metroyla ayakta döndüm kimse yer vermedi ve o akşam doğum yaptım. Bu da şimdi geldi aklıma :110:

onlarda var tabi. onlarda ayrı bir şey. hamile kadın evet hasta değil ama ayakta durunca bel ağrıyor ağırlık fazlalaşıyor. onu dikkate almak gerek. ha ben mesela gittiğim yer uzak ver çok oturduysam kalkıp biraz da sen otur diyorum ayaktakine

Öğrenciyken toplu taşımayla eve dönerken genelde otobüste yorgunluktan sızıyordum. Kimse yer istemedi şimdiye kadar, o teyzeler bile acıdı galiba ehehe. Uyuyor numarası yapın en iyisi, sıfır muhataplık.

O da işe yaramıyor bende. Bende iş dönüşünde sızıyorum otobüste, kalk artık çok oturdun sen deyip dürtüyor teyzeler. :işsiz:

kocalar eve geliyor ya son dakika onlarda eve gidiyor!
Sinir oluyorum full yaşlılar doluyor. Sanki bilerek özellikle yapıyorlar gibi. Mantıksızlık ya. Sabahın köründe o kaplumbağa hızınızla niye çıkıyorsunuz evinizden millet yorgun oluyor uykusuz oluyor. Bir saat sonra çıkın

O da işe yaramıyor bende. Bende iş dönüşünde sızıyorum otobüste, kalk artık çok oturdun sen deyip dürtüyor teyzeler. :işsiz:

Ay acımasızlar. Onların pişkinliğinde "Ayakta duramayacak kadar yorgunum" deyip uyumaya devam edin. En fazla cıkcıklarlar.

ben de erken gitmeye ve ilk duraktan binmeye dikkat ederim hep. benim de yolum uzun, çok nadirdir yer verdiğim.

şu ana kadar benden yer isteyen olmadı ama ayakta gittiğim vakit yanyana durduğum kadın önünde durduğum adam inerken koltuk boşaldı ve ben tam oturacaktım ay çok belim ağrıdı ben oturayım dedi
e sende ayakta durdun bende
senin belin ağrıdıysa benimde

çünkü onların beli hastas (evet aynen hassas değil hastas :KK53:) ayakta duramıyorlar, ayakları ağrıyor, belleri, başları dönüyor, yedikleri kısırları hazmedemiyorlar :KK70:

İşten geliyorsam zaten halim dermanım kalmaz oturmak birincil hakkım kbkma teyzeciğim akşama kadar popom çıktı çok yorgunum derim.Ama bazen kısa mesafe gezmeye gittiğimde onlar istemeden genelde yer verrim bu durumda yorgun olmuyorum çünkü.
Artık hiç yer vermem çünkü sebebim var.

Herkese selam,
Arkadaşlar işten dönerken ayakta kalmamak için oturacak yer yoksa bir sonraki otobüsü bekliyorum. Kızım kreşte beni beklediği halde yol 1 saat sürdüğü için ayakta durmayı göze alamıyorum. İlk durak olmasına rağmen orta yaşlı teyzeler binip açık açık kalk ben oturayım diyebiliyorlar. Ben bugüne kadar bu şekilde yer isteyenlere hiç yer vermedim. Ama bu tacizlerden de çok sıkıldım.Zaten durağa 15 dakika yürüyorum. Siz ne yapıyorsunuz böyle durumlarda.
Ben o kadar uzun mesafe binmediğim için hep yer verdim.
Hatta şimdi hamileyim, minibüste yer vermeyecekler diye binmiyorum bile.
Kiminin gerçekten oturmaya ihtiyacı oluyor kimi de günden eğlenceden geliyor. Gitmeye gezmeye halleri var ya... Ayakta kalsınlar illa demiyorum ama genç delikanlılar, adamlar var onlar yer versin sonuçta sen de kadınsın.
Öyle bir durumda hastayım de geç, açıklama mı yapacaksın...

İzmir'de karşıyakadan aldancağa giden bi otobüs var. Ne hikmetse sabah 8-9 arası akşam 5-6 arası dolu. Oturan profile baktığınızda 55+.
İnsanlar artık isyan ettiler.
Belediye mesai çıkışları ve gidişlerinde herkese ücretli yaptı.
Otobüsler birden boşaldı:halay:

Benden yer isteyen olmadi hic.
Yillar once universitedeyken okul çıkışı bindim otobüse, sonra yasli bir teyze geldi yer vermek istedim. Kadin oturmadi ve aynen sunlari dedi ' siz aksama kadar okulda yoruluyorsunuz ben gezmeden geliyorum sen dinlen yavrum '
Şok olmustum ama aynen bunu yasadim :))

Ters koltuklar cok ise yariyor genelde oraya oturmayi pek sevmiyorlar:KK48:
Gercekten yasli oturmaya ihtiyaci olan birini gorunce yer veriyorum ama gezmek icin cikmis bide en kalabalik saatlerde yer bulmaya calisana vermem.

Valla teyze bütün gün yoruldum oturmak icin bir sonraki otobüsü bekledim sende bekleyeydin 15 dk eve erken gidip milyon dolarlık ihaleye mail atmayacaksin ya derim. Ki bunu yaptim azcik cik cikladilar genclerde saygi kalmamis muhabbetleri falan ama banane. Onceden üzülüp yer verirdim her binen yasliya sonra baktim cidden kullaniyorlar dedim yok valla ben oturcam :)

Hamilelere ve yaşlı diyebiceğim insanlara yer veririm. Ne kadar yorgun olursam olayım, içim rahat etmez başka türlü. Orta yaş grubu naparsa yapsın.. :63:

Back
X