- 25 Haziran 2018
- 233
- 649
- 103
- 30
- Konu Sahibi mermaid2608
-
N deyken düz yolda gaza basmadan gitmeniz mümkün değilYok yanlış anlattım. Sabah evden okula geldim kurs için. Aracı durdurup park edince mi N ye aldım yoksa bütün yolu n konumunda mı geldim onun tereddütüni yaşıyorum. Hiç yokuş yok yolda. Yani boş viteste o kadar yolu fark etmeden gelmiş olabilir miyim? Yoksa park edince otomatik olarak n ye mi aldım
Ben de hep P'ye alır el freni çekerdim, ki 10 yıldır otomatik araç kullanıyorum. Birkaç sene önce servise gidişimde usta vitesi önce N'ye alın el frenini çekin sonra P'ye alın şanzıman ömrü için dedi. Doğrusu buymuş.
Konu sahibi sorunuz için yazmışlar zaten mümkün değil öyle bir şey. Zamanla araç kullanırken hareketler refleks gibi oluyor siz farkında olmadan bunları yapmaya başlıyorsunuz. Bir de yeni model araçlar böyle aykırı şeyler yapmak isteseniz de uyarı veriyor.
Sizin yaptiginiz dogru. Boylece fazla yuk binmiyor sanzimana. Araciniz icin en dogrusu o. Direk park edip P ye almak cok dogru degil acikcasiBen park ederken önce n sonra el freni sonra o yapiyorum.Calistirirken el freni sonra d ye aliyorum.Herkes farkli mi yapiyor hangisi dogru?
Çalıştırırken d ye alıp sonra el frenini indirmek doğruBen park ederken önce n sonra el freni sonra o yapiyorum.Calistirirken el freni sonra d ye aliyorum.Herkes farkli mi yapiyor hangisi dogru?
bilinç altında mutlaka doğru yapmışsındır ( N ile gitmesi gene zor ) dalgınlık olmuşturYok yanlış anlattım. Sabah evden okula geldim kurs için. Aracı durdurup park edince mi N ye aldım yoksa bütün yolu n konumunda mı geldim onun tereddütüni yaşıyorum. Hiç yokuş yok yolda. Yani boş viteste o kadar yolu fark etmeden gelmiş olabilir miyim? Yoksa park edince otomatik olarak n ye mi aldım
Vites boşta iken araç kalkmaz sadece yokuş varsa kayar. Siz D ye aldınız aracı ama hatırlamıyor olabilirsiniz. Profesyonel sürücü değilseniz Kesinlikle yokuş aşağı giderken aracı boşa almayın derim. Boşta araç kesinlikle kullanmayın. Eşinizin de yanlışı var araçı durdurunca el frenini kaldırıp P ye almanız lazım. Amcam sürücü kursu sahibi babam 40 yıllık Şöför bende onlardan öğrendim.
Aracı ilk önce D modunda alıp sonra ayağınız frendeyken el frenini indirip arabayı çalıştırıyorsun.Araci kaldirirken peki once el freni sonra d mi yapmaliyiz yoksa once d sonra el freni mi?
Oda iyi ben daha hiçbiriyle tanışamadımN yi hiç kullanmadım ne işe yarar hiç bilmiyorum sadece R ve D yi kullanıyorum
usta vitesi önce N'ye alın el frenini çekin sonra P'ye alın şanzıman ömrü için dedi. Doğrusu buymuş.
Bütün yolu N ile gelmiş olmanız mümkün değil. Park edince dalgınlıkla N'ye getirmiş olabilirsiniz.Yok yanlış anlattım. Sabah evden okula geldim kurs için. Aracı durdurup park edince mi N ye aldım yoksa bütün yolu n konumunda mı geldim onun tereddütüni yaşıyorum. Hiç yokuş yok yolda. Yani boş viteste o kadar yolu fark etmeden gelmiş olabilir miyim? Yoksa park edince otomatik olarak n ye mi aldım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?