• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Otoriter ailede aşk..

ceylan84lum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2010
70
0
86
İstanbul
merhaba kızlar.benzer bir konuda yazdım derdimi ama bi arkdaş yeni konu aç dedi.ben de açıyorum.
dünyanın en güzel duygusunu aşkı yaşıyorum ve ailemle paylaşamıyorum..2 yıldır biriyle birlikteim.birbirimize sevgimiz ve saygımız sonsuz.ilk görüşmeye başladığımız sıralarda ben aileme konuyu açtım(hala nasıl cesaret ettiğimi çözmüş değilim).hiç beklemediğim tepkilerle karşılaştım.evdeki herkes,benden küçük kardeşlerim bile nasıl yaparsın sen ne diyosun,ailemize karşımı gelceksin die üstüme gelmeye başladılar.babam çok kızdı annem önce ılımlıydı babam dan sonra oda döndü.bana öle bi psikoloji yaşattılar ki suç işlemiştim onların gözünde.konuyu kapattılar 2 ay sonra gene açıldı gene çok sert tepkiler..tamam dedim susun.bu arada ben de sevdiğim insan da çok yıprandık.görüşmeye devam ettik tabi gizli.hem o gizliliğin ağırlığı hem gelecek korkusu beni mahvetti.kimseyle paylaşamıyrum..yardım edin..görüşleriniz benim için çok değerli..şimdiden teşekkür edrim..

tahmininiz üzere muhafazakar bi ailem var..onlara göre ben birini blmuş oluyorum bu da çok ayıp.bana elaleme ne deriz,memleketimizden olcak gibi saçma sapan gerekçeler sundular.düşünüyorum bazen tamam sevdiğim insan eş olma kritelerine uymasa haklılar dicem ama işi var temiz ahlaklı düzgün biri..neden böle yapıyolar.?????

benm gibi sıkıntısı olan arkadaslar var okudum hepsini ama en azından onların ablası kardeşi annesi yani bir şekilde aileden birileri yanında .benm öle değil...:(

oncelıkle hoşgeldınız konuyu yanlıs yere acmıssınız ..
konunuza gelınce aşk bence yaşanmaya deger yaşayın gonlunuzce sızde onlarala paylasmayın evlılıgı dusunuyomusunuz?..eger dusunuyo0sanız madem aılenız muhafazakar ve sevgılı olarak tanıtsanız kabul etmıycekler sızde onların gorucu usulu ıle geldıklerını soyleyerek kucuk bı oyun oynıycaksınız..
aılenızın nedne boyle yapıyolar sorusuna ıse ailelerınden oyle gormusler onlar ıcın ayıp olabılır zamana uymak yerıne eskı donemlerdekı bazı geleneklerın devam etmesınden yanalarkı boyle yapıyolar..

Allah yardımcın olsun güzelim niyetiniz ciddi mi eğer ki ciddi iseniz ailenize durumu belirttiniz mi biz ciddi düşünüyoruz sıradan bi ilişki değil diye
bu arada benim de ailem muhafazakar bende eşimi kendim buldum ama hiç sorun yaşamadık
bunun muhafazakarlıkla değil de başka şeylerle alakası var yaşadığınız yer ve konum olabilir belki de
ne diyeyim sen seviyorsan arkadaşının da sevgisine inanıyorsan sevginin arkasında dur aileni kırmadan

aynı şeyleri bende yaşıyorum canım ve seni çok iyi anlıyorum
aynen görüştüğüm biri vardı ve aileme bahsettim olmaz dediler ve konuyu kapattılar
artık görüşmüyorum ama aklımdanda çıkmıyor
biriyle konuşmak yada görüşmek kötü birşey değil ama aileler anlamıyor
ben artık aileme bıraktım biri vardı yine görüşmeyi istediğim ailem kabul etmedi sorun olan şeyde çocuğun benden büyük ve kel olması,
bende bundan sonra hiç kimseyi istemiyorum deyip rest çektim ve mutsuz olduğumu her seferinde belli ediyorum,
benim yerime karar vermelerinden bıktım artık,
sen bilirsin dyen anne babalara imreniyorum

öncelikle zaman ayırıp o değerli görüşlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür edrim.yasım 23 .yani yaşımı sorun etmiyolar.onların derdi elaleme ne derizbaşkaları ne der.biz de babadan önce diyer buyuklerin sözü geçer.dedeler falan.onlar zaten bilseler kıyamet kopar..sevdiğim insana gelince biz birbirimizi eş olarak görüyoruz zaten birbirimizden eminiz.
sevgili kar bizde öle düşündük görücü usulü diyelim.inanmıcaklar ama denemk de fayda var..hayatımın en güzel duygusunu böle suç işliyomuş gibi yaşamak o kadar zoruma gidiyoki..

ayrıca hoşbulduk sevgili kar ..evet konuyu yanlış yerde açmışım hiçbir bilgim yok bu konuda.moderatöre msj gönderdim taşınması için ama ne oldu bilmiyorum..dualarınzı eksik etmeyin beni yalnız bırakmayın ne olur..paylaşacak hiçkimsem yok.inş. yazın kızlar nişanlanıyorum die msj atarım..Allah ım daha ne isterim...bide benim şöle bi sorunum var bu tür konuları konuşurken acaip kızarıyorum ve olumsuz bişey dedkleri an ağlıyorum.kendimi ifade edmiorum..

aynı şeyleri bende yaşıyorum canım ve seni çok iyi anlıyorum
aynen görüştüğüm biri vardı ve aileme bahsettim olmaz dediler ve konuyu kapattılar
artık görüşmüyorum ama aklımdanda çıkmıyor
biriyle konuşmak yada görüşmek kötü birşey değil ama aileler anlamıyor
ben artık aileme bıraktım biri vardı yine görüşmeyi istediğim ailem kabul etmedi sorun olan şeyde çocuğun benden büyük ve kel olması,
bende bundan sonra hiç kimseyi istemiyorum deyip rest çektim ve mutsuz olduğumu her seferinde belli ediyorum,
benim yerime karar vermelerinden bıktım artık,
sen bilirsin dyen anne babalara imreniyorum

canım inş.. mevlam gönlüne göre verir..çok üzüldüm.seven insanları niye ayırırlar ki..:1no2:

bu sitedeki yazıları uzun zamandır takip ediyorum ve yazılanların çoğunda böyle tutucu otoriter aile yok acaba bende mi sorun biz mi çok geride kaldık diye düşünüodum imdadıma yetiştin kaydirigubbakcemile5 ailelerimiz eşlerimizi kendileri bulmak istiyor yok efendm amcamın oğlunun baldızının vs vs die tanıdıkları getiriyorlar kendileri tanımıolar ordan burdan söylenenlerle hareket ediyorlar. sen buldun mu da kızılca kıyamet kopuyor neymiş başkaları iyi gözle bakmazmış. ya başlayacam başkalarına yaaa kötükedihüso en çok gücüme giden de kuralları oluyor benimle ilgisiz bir eşte aramak zorunda görmediğim olsa da olur diye baktığım özellikleri sıralıyorlar. o olmayınca bizim aileye uygun değil diyorlar peki ama bi düşün bakalım aklında kurguladığın kişi BANA UYGUN MU?
bi yolunu bulup ailesini alteden varsa bizede söylesin ben mutlu olacağıma inanmıorum ailemle beklentilerimiz farklı :1no2:

bu sitedeki yazıları uzun zamandır takip ediyorum ve yazılanların çoğunda böyle tutucu otoriter aile yok acaba bende mi sorun biz mi çok geride kaldık diye düşünüodum imdadıma yetiştin kaydirigubbakcemile5 ailelerimiz eşlerimizi kendileri bulmak istiyor yok efendm amcamın oğlunun baldızının vs vs die tanıdıkları getiriyorlar kendileri tanımıolar ordan burdan söylenenlerle hareket ediyorlar. sen buldun mu da kızılca kıyamet kopuyor neymiş başkaları iyi gözle bakmazmış. ya başlayacam başkalarına yaaa kötükedihüso en çok gücüme giden de kuralları oluyor benimle ilgisiz bir eşte aramak zorunda görmediğim olsa da olur diye baktığım özellikleri sıralıyorlar. o olmayınca bizim aileye uygun değil diyorlar peki ama bi düşün bakalım aklında kurguladığın kişi BANA UYGUN MU?
bi yolunu bulup ailesini alteden varsa bizede söylesin ben mutlu olacağıma inanmıorum ailemle beklentilerimiz farklı :1no2:

canım aynen.daha yeni yok teyzemin bilmem nesi ni sölediler bana hayır diyorum kimi söleseler sınavı bahane ediyorum hep.işin garip tarafı sülalede severek evlenen yakınlarımızda var ama dedikleri şu.bizim kızımız yapmaz.insanı psikolojik baskı altına alıyolar.zengin olsun,yakışıklı olsun,konumu ii olsun.kriteler bu.çevrede öle olmayan birini görsünler hemen dedikodu.nerden bulmuş nasıl sevmiş.benim ki öğretmen,yakışıklı da sayılmaz.durumları orta.eminim olduğu zaman bunun için mi dicekler bunca şeye katlandın.ama ben bunları düşünmüyorum bile.en küçük kardeşim bile sesini yükseltebiliyor bu konuda.o kadar gözümü korkuttlular ki sağlıklı düşünemez oldum..

canım aynen.daha yeni yok teyzemin bilmem nesi ni sölediler bana hayır diyorum kimi söleseler sınavı bahane ediyorum hep.işin garip tarafı sülalede severek evlenen yakınlarımızda var ama dedikleri şu.bizim kızımız yapmaz.insanı psikolojik baskı altına alıyolar.zengin olsun,yakışıklı olsun,konumu ii olsun.kriteler bu.çevrede öle olmayan birini görsünler hemen dedikodu.nerden bulmuş nasıl sevmiş.benim ki öğretmen,yakışıklı da sayılmaz.durumları orta.eminim olduğu zaman bunun için mi dicekler bunca şeye katlandın.ama ben bunları düşünmüyorum bile.en küçük kardeşim bile sesini yükseltebiliyor bu konuda.o kadar gözümü korkuttlular ki sağlıklı düşünemez oldum..

canım seninkide çok zormuş inşallah en kısa zamanda anlarlar. aileler bu kriterleri koyuyorlar ama önemli birşey var karşımdaki insan olsun bu yetmez mi?? zarar veriyorlar ama umursamıyorlar. hani istesen herşeyi bırakıp gidersin sevdiğin kişiyle ama anne babanın ahı çok ağır. bu sitede bisürü okudum öyle yapıp pişman olanları :1no2: mutlu olmamızı istemiyorlar mı anlamıyorum bi türlü :1no2::1no2:

merabalar..23 yaşında biri bence kendi karalarını kendi verebilmeilidir..ama anlamadıgım sey aileniz neden bu kadar tepkili..karsı tarafla ilgili bi sorun mu var..iş eğitim durumu gibi bi nedenden dolayımı bu kadar tepki gösteriyolar..yoksa sadece secimi sizin yapmanızımı istemiyorlar anlamadım..eger siz ayakları üzerinde durabilen belli bir donanımda olan biriyseniz ve karsıdaki kişide de bi sorun yoksa ailenizin yaptığı cok yanlış..umarım konusarak derdinizi anlatarak sonuc elde edebilirsiniz..hersey gönlünüzce olsun

öncelikle zaman ayırıp o değerli görüşlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür edrim.yasım 23 .yani yaşımı sorun etmiyolar.onların derdi elaleme ne derizbaşkaları ne der.biz de babadan önce diyer buyuklerin sözü geçer.dedeler falan.onlar zaten bilseler kıyamet kopar..sevdiğim insana gelince biz birbirimizi eş olarak görüyoruz zaten birbirimizden eminiz.
sevgili kar bizde öle düşündük görücü usulü diyelim.inanmıcaklar ama denemk de fayda var..hayatımın en güzel duygusunu böle suç işliyomuş gibi yaşamak o kadar zoruma gidiyoki..

Aşk kolay bulunmuyor canım
Herkesi karşına al derim sevdiğinden eminsen..Ömür boy p.işman olmak istemiyorsan.
sanki ailen evlenecek,yolunu bulmaya çalış..olmuyorsada evlen derim

annenle konuşmayı dene. tek başına altından kalkamazsın böyle bi oyunun.

bi annenin kızını anlaması gerekir-tatlicadiarzu-

merabalar..23 yaşında biri bence kendi karalarını kendi verebilmeilidir..ama anlamadıgım sey aileniz neden bu kadar tepkili..karsı tarafla ilgili bi sorun mu var..iş eğitim durumu gibi bi nedenden dolayımı bu kadar tepki gösteriyolar..yoksa sadece secimi sizin yapmanızımı istemiyorlar anlamadım..eger siz ayakları üzerinde durabilen belli bir donanımda olan biriyseniz ve karsıdaki kişide de bi sorun yoksa ailenizin yaptığı cok yanlış..umarım konusarak derdinizi anlatarak sonuc elde edebilirsiniz..hersey gönlünüzce olsun

canım karşı tarafı görmediler bile tanımıyolar sorun memleket dışından olması ve benim bulmam.sadece bu kadar..

.gerçekten sevgii kolay bulunmuyor.ya şunu hiç düşünmüyolar biz kızımızı dışarı yolladık okumaya elbet dışardan kısmeti olck bu çok normal niye bu şekilde düşünmüyolar da elalemi kınadık başımıza çıktı diyolar... offfff işim çok zor..ve kafayı yemek üzereyim..kaçmayı falan düşünmedim hiç canım allah korusun bu zamana kadar dualarını aldık anne babamızın bu zamandan sonra beddualarını almayalım..konuşmaya çok korkuyorum,nasıl bi yol izlemeliyim acaba

Back
X