• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oturmaya çağıran komşu :( ;)

Ne kadar çok bahane sunmuşsunuz. Gitmek istemiyorsanız bunlardan birini söyleseydiniz. Ben bu 'eşim evde gelemem' laflarını hep komik bulmuşumdur. Ne olmuş koca evdeyse kendi başına oturamıyor mu 2 saat. Evde olsanız çok mu nitelikli zaman geçiriliyor sanki?
Komşuluk iyidir ya. Biz de işten güçten geliş gidiş yapmayız ama insan öyle zamanlarda komşu arar ki şimdi bu bahaneler o zaman çok anlamsız gelir.
Etrafı dağıtıyorsa :KK48:

bak ne güzel komşunuzun hayatinizi kurtardin allah korumuş Allah da sizi kurtarsin. inş. :) sevap kazanmiş oldun. :KK9:
işte komşunuzun başina geldiğinde hemen yardima koşariz demi ihtiyaçtir işte.
benimde komşuya ihtiyacim var kötü de olsa iyi de olsa.. yinede komşuluk haktir..
amin cümlemizi. tbiki öyle ev alma komşu al diye boşuna dememişler

Kimisi komşuya hasret,kimisi ya gidersem banada gelirlerse derdinde...
Ben insana hasret koskoca bir sitede yalnız bırakın davet edilmeyi allah ın selamını bile kibirle veren güler yüzden bir haber güya elit insanların içinde yapa yanlız,ne kadar acı..
Nerede o eski dostluklar,komşuluklar diyesim geliyor ancak o kadar dejenere olduk ki bencillikten sınıf atladık çocuğum var,yok işim var,yok zamanım yok varda var ama bir şeyi unutuyoruz hiç ummadığın bir anda muhtaç olmakta var, ha muhtaç olmasan bile insan arar bir tatlı muhabbet, güler yüz,ne günlere kaldık diyorum ve susuyorum...

iki tane dünyalar tatlısı komşum var. başka bir semtten daha iyi bir ev bulmuştuk taşınacaktık ama ben sırf komşularım için oraya taşınmadım şuanki evimin içini yaptırıp oturmaya devam ettim. gece 3 te karnım acıksa evde ekmek olmasa ararım komşumu kalkar kapıyı açar ekmek getirir. bende onlara aynı şekilde öyleyim.

biraz havalı gördüm sizi kusura bakmayın
ne olacak iyi niyetle yapılmış hareket
arkadaşların dediği gibi alın 1 kp kurabiye gidin 1 saat gelin geri
Allah korusun başınıza bir iş gelse imdaaaaattt diye bağırsanız direk onlar gelecek

aynen öle.. şöleee komşuma gidip oturup bir türk kahvesi içesim var tabi onunda bana gelmesi lazim da onada çok güzel türk kahve yapardim.
ne güzel işte.
Komsuluk tabiki gerekir ama bende mesela cok insan canlisi degilim o konuda. Ne bi baskasinin evinde rahat edebilirim nede bi baskasi evimdeyken. En guzeli kendi ic huzurum..

Ben olsam geç gider erken kalkarım. Kızımı götürmem hem bahanem olur, sıkılırsam kızım uyanmıştır gideyim derim.

Gidin yeniymiş herkes bir gözlem yapın en azınndan kendi kafanıza uygun bir iki insan bulur sevmediklerinizi elersiniz. Gitmezseniz tanıma fırsatınız olmaz.

Komsuluk ilişkileri önemlidir ..sonucta hepiniz yeni ev sahipleri olmuşsunuz..sadece 1 saatligine kizinizi babasina birakarak gitmelisiniz..ayrica bir tabak kek poca yada herhangibir besey yapip goturmek bu kadar zor olmamalı..gene mesafeli davranmaya devam edersiniz..

Hicbir kosulda iyi bir sey degildir komsuluk.. uydur bir sey ve gitme..

aman boşver gitme..bir dahaki seferde sana gelmek isteyecekler..ne kadar mesafe koyarsan koy...olmaz sonra gelsin dedikodu ,sorun en güzel dışardan selamlaşmak

Evettt başlıktan anlayacağınız uere alt komşum tüm apartmant ahalisini (bayanları) oturmaya çağırdı cumartesi öğleden sonrası için, sorun şu ki ben pek komşularla git geli muhattap olmayı sevmem kızcağız iyi niyetli belli tanışmak için böyle bir teklifle gelmiş ki hepimiz yeni taşındık buraya ve sitemiz yeni ev sahipleriyiz her ne kadar işten güçten gorusmesekte elbet karşılaşıyoruz...
Ama ben gitmek istemiyorum zaten haftasonu esimde evde evin işleriyle ilgileniyorum genelde çamaşır bulaşık vs vs ...
Kızım var onunla gitsem durmaz evde bir akşam ona harcayacagim zamanı istemediğimiz bi yerde geçirdiğim için ben rahatsız olurum. Hem eli boşta gidilmez ve benim dışarı çıkacak vaktim yok birşey almak için..
Siz olsanız gider misiniz????
Yarın birgün mutlaka ihtiyaç olacak bir tanışıp bir bardak çay içip kalkabilirsin ben olsam giderim

Bence incelik yapın bi yarım saat de olsa gidin. Sonra halinizi arz Eder çıkarsınız. Ne var ki bu kadar büyütecek

eger gıtme taraftarı degılsenız sızı cagırdıgı o an musaıt olmadıgınızı soylemek daha hos olur
onun harıcında 1 saat oturup kalksanız ınsanlarla yıne mesafenızı koruyabılırsınız
1 saatlıgıne babasıda ılgılenebılır kızınızla

eger ıcınızden gelmıyorsa gıtmeyın bence

Evettt başlıktan anlayacağınız uere alt komşum tüm apartmant ahalisini (bayanları) oturmaya çağırdı cumartesi öğleden sonrası için, sorun şu ki ben pek komşularla git geli muhattap olmayı sevmem kızcağız iyi niyetli belli tanışmak için böyle bir teklifle gelmiş ki hepimiz yeni taşındık buraya ve sitemiz yeni ev sahipleriyiz her ne kadar işten güçten gorusmesekte elbet karşılaşıyoruz...
Ama ben gitmek istemiyorum zaten haftasonu esimde evde evin işleriyle ilgileniyorum genelde çamaşır bulaşık vs vs ...
Kızım var onunla gitsem durmaz evde bir akşam ona harcayacagim zamanı istemediğimiz bi yerde geçirdiğim için ben rahatsız olurum. Hem eli boşta gidilmez ve benim dışarı çıkacak vaktim yok birşey almak için..
Siz olsanız gider misiniz????
Bence gitmelisiniz. çünkü komşu komşunun külüne muhtaçtır derler. dediğiniz gibi komsunuzun niyeti tanışıp kaynaşmak davete kısa sürelide olsa icabet gerekir. eşiniz 1 saatliğine de olsa çocuğunuzla ilgilensin. sizde davetinize katılın bir şey götürmek istiyorsanız da arkadaşların dediği gibi bi tatlı kek türü birşey yapabilirsiniz. hazır bişeyden çok daha makbule geçer samimi olur diye düşünüyorum.
:)

Back
X