• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oturmaya çağıran komşu :( ;)

Gitmemek için çok fazla bahaneniz var. Buraya konu açarak tanımadığınız insanların görüşlerine ihtiyaç duyuyorsan bir gün bir komşunada öyle veya böyle ihtiyaç duyacaksın. Selam bile vermeyin komşularınıza :)

Evettt başlıktan anlayacağınız uere alt komşum tüm apartmant ahalisini (bayanları) oturmaya çağırdı cumartesi öğleden sonrası için, sorun şu ki ben pek komşularla git geli muhattap olmayı sevmem kızcağız iyi niyetli belli tanışmak için böyle bir teklifle gelmiş ki hepimiz yeni taşındık buraya ve sitemiz yeni ev sahipleriyiz her ne kadar işten güçten gorusmesekte elbet karşılaşıyoruz...
Ama ben gitmek istemiyorum zaten haftasonu esimde evde evin işleriyle ilgileniyorum genelde çamaşır bulaşık vs vs ...
Kızım var onunla gitsem durmaz evde bir akşam ona harcayacagim zamanı istemediğimiz bi yerde geçirdiğim için ben rahatsız olurum. Hem eli boşta gidilmez ve benim dışarı çıkacak vaktim yok birşey almak için..
Siz olsanız gider misiniz????
Gitmemek icin ne kadar bahaneniz varmis!!!
Komsularinizla 2 bardak cay icip kallacaksiniz alti ustu. Birlikte yasadigimiz insanlarla bi nebze muhabbet iyidir. Surekli komsuculuk oynamayi bende sevmem ama en azindan bir kereden zarar gelmez.

yan dairede adam oldurseler kimsenin ruhu duymadigi bir toplum haline geldik.

Komsunun evine hirsiz girer aman sahit yazarlar diye gormezden geliriz. ( konu sahibi bu sozlerim size degil toplumsal bi zelzenis)
Tabi son olarak gitmek istemiyorsaniz gitmezsiniz olu biter vicdan azabina gerek yok

gitmem, çalışmadığım halde hiç komşu oturmasına gitmem, yoksa çatkapı gelebilirler, ki gelip kapıdan çevirdiğim de oldu.

Müsait olmamaktan gidememek değil de gitmek istemediğiniz için nedenler buluyorsunuz doğal olarak..
Ben de insanlara yaklaşırken aşırı temkinliyim gel demek kolay,git demek zordur çünkü. Ama komşularınızı tanımalısınız diye düşünüyorum..Mesafenizin ayarı sizde.
Ben hamileliğimin başında kusmaktan tükenmişken bana tepsiyle yemek getiren komşumun yolunu gözlüyordum.İlaç gibi geliyordu.Bana dünyanın en seçkin yemeklerini sunsalar,onun o zaman getirdiği bir tas çorbaya asla değişmem kendisine minnettarım..
Girme çıkma trafiğini sevmem ama komşu önemli.

"Eski komşuluklar" diye kullanılan bir tabir vardır ya...eski insanlar olmaktan çıktığımız için eski komşuluklarımızda malesef kalmadı. kısa bir süre davetine iştirak edip mazeretinizi bildirip kalkabilirsiniz.

yeni taşınmışsınız bence gidip tanışsanız fena olmaz. acil bişey ihtiyacınız olur tanışmış olursunuz. eşiniz evdeyse kızınıza 1 saat baksın. sizinde erken kalkmak için bahaneniz olur kızım evde durmaz ben tanışalım diye geldim der kalkarsınız. bence minik kurabiye yapın. kahve yanında ikram edersiniz diye yaptım dersiniz illa bişey almaya gerek yok bence

Bizimde alt katımıza bir aile taşındı o kadar davet ettim bi zahme tedip gelmedi,kızı var 5 yaşında benimde 3,5 yaşında ikizlerim var o kadar rastldağımda getir oynasınlar beraber çocuklar için değişiklik olur dedim getirmedi.Geçen gün sabah karşılaştk kızını anaokuluna başlatmış dert yanıyor ,kızım hiçbir oyuna etkinliğe katılmak istemiyor ,kimseyle arkadaşlık kurmak istemiyor diye .Ben de işte dedim çocuğu getirmiyorsun ki sosyalleşsin oynasın,yok vaktim yok yok çalışıyorum .Ben de çalışıyorum ama komşuma da vakit ayırıyorum,evime de ,işime de ,eşime de programlıysan herşeyi yapabilirsin.Sen gitmeyerek komşuluk yapmayarak tek kendine değil çocuğuna da kötü örnek oluyorsun bunu asla unutma.O da ilerde asosyal senin gibi bir komşu olacak.İnsan bir komşu davetine gitmemek için bu kadar bahane buluyorsa o kişi asosyaldir bana göre

Ben olsam giderim. Özellikle de ev sahibi isem kesin giderim ki en azından kim kim ve napıyor diye göz ve kulak asinaligim olsun isterim. Boş yere demiyorlar ev al ama komşu da al diye:) bende çalışıyorum ve küçük bebeğim var. Site içi ve burada herkes ev sahibi bir tek kiracı bile yok.

Bizimde alt katımıza bir aile taşındı o kadar davet ettim bi zahme tedip gelmedi,kızı var 5 yaşında benimde 3,5 yaşında ikizlerim var o kadar rastldağımda getir oynasınlar beraber çocuklar için değişiklik olur dedim getirmedi.Geçen gün sabah karşılaştk kızını anaokuluna başlatmış dert yanıyor ,kızım hiçbir oyuna etkinliğe katılmak istemiyor ,kimseyle arkadaşlık kurmak istemiyor diye .Ben de işte dedim çocuğu getirmiyorsun ki sosyalleşsin oynasın,yok vaktim yok yok çalışıyorum .Ben de çalışıyorum ama komşuma da vakit ayırıyorum,evime de ,işime de ,eşime de programlıysan herşeyi yapabilirsin.Sen gitmeyerek komşuluk yapmayarak tek kendine değil çocuğuna da kötü örnek oluyorsun bunu asla unutma.O da ilerde asosyal senin gibi bir komşu olacak.İnsan bir komşu davetine gitmemek için bu kadar bahane buluyorsa o kişi asosyaldir bana göre
+15000

bir de komşunu tanımazsan tehlikeyi bilemezsin ki binada kimler oturuyor bileceksin.Yine bileceksin ki ev alma komşu al.Benim komuşularım çok iyidir .mesela bir akşam elinde bir tencere sarma getirmişti komşum ne mutlu olmuştum :)

Tek tek etiketleyemiyorum geneliniz git bir saat otur gel demiş ama işte gidersen geri çağırmak icabet eder ve ben sevmiyorum ev gezmesi tarzı muhabbetleri heleki komsuculuk işleri bana göre değil, daha önce baska bir komsuda çağırmıştı kibarca reddettim gitmedim , bu komsuyada söz vermeyim müsait olursam gelirim dedim zaten ama evde olacağım o saatlerde....
Bebek konuşun da da annemler bizimle su an bebeğe bakıyorlar onlarada bırakırım ama hafta sonu dinlensinler diye evde olduğum zamanlarda onlara bırakmıyorum, esimde yarım saatten fazla bakamaz çünkü hiç yalnız kalmadılar hep birileri oldu evde :KK66: Güvenmiyorum da..
Neyse yüzde doksan gitmicem kafama eserse belki giderim ...
Son olarak bu asosyellik değil gereksiz gördüğüm kişilerle sohbeti yalandan samimiyeti sevmiyorum o nedenle gitmek istemiyorum...

hayır değil, eski evimde bir teyze vardı, evimi o kadar merak ediyordu ki çatlıyordu, sürekli bahanelerle kapıyı çalar kafasını içeri uzatırdı, ben de müsait değilim der yollardım, hatta bir gün mutfağın akıyor mu bakıcam dedi, akıyosa alt katımdaki gelir teyze hadi iyi günler dedim kapattım kapıyı, nesi garip?
sonuçta benim için yabancı olan insanları neden evime, özel alanıma sokayım ki?

hayır değil, eski evimde bir teyze vardı, evimi o kadar merak ediyordu ki çatlıyordu, sürekli bahanelerle kapıyı çalar kafasını içeri uzatırdı, ben de müsait değilim der yollardım, hatta bir gün mutfağın akıyor mu bakıcam dedi, akıyosa alt katımdaki gelir teyze hadi iyi günler dedim kapattım kapıyı, nesi garip?

Çatlayan komşu :KK70:
Ben de olsam almam. Çatlasın çatlayabildiği kadar.

Tek tek etiketleyemiyorum geneliniz git bir saat otur gel demiş ama işte gidersen geri çağırmak icabet eder ve ben sevmiyorum ev gezmesi tarzı muhabbetleri heleki komsuculuk işleri bana göre değil, daha önce baska bir komsuda çağırmıştı kibarca reddettim gitmedim , bu komsuyada söz vermeyim müsait olursam gelirim dedim zaten ama evde olacağım o saatlerde....
Bebek konuşun da da annemler bizimle su an bebeğe bakıyorlar onlarada bırakırım ama hafta sonu dinlensinler diye evde olduğum zamanlarda onlara bırakmıyorum, esimde yarım saatten fazla bakamaz çünkü hiç yalnız kalmadılar hep birileri oldu evde :KK66: Güvenmiyorum da..
Neyse yüzde doksan gitmicem kafama eserse belki giderim ...
Son olarak bu asosyellik değil gereksiz gördüğüm kişilerle sohbeti yalandan samimiyeti sevmiyorum o nedenle gitmek istemiyorum..
Sanırım annen de senin gibi komşularını önemsemezdi ? ne dersin ?Bir müsait zamanında davet etmek çok mu zor biz ülke olarak bir sürü savaştan gelmiş insanları komşu ediyoruz da sen bir komşuna bir bardak çay içmeye davet etmemek için bahaneler uyduruyorsun.Sen Türk müsün canım acaba merak ettim.Zira biz misafirperverlikte nam salmış bir milletiz

Sokmayın canım aman evinizi alıp götürürler. Ben de kendimi yabani sanardım. O kadar da değilmişim demek :)

Kapıdan nasıl çevirdiniz

şimdi müsait değilim teyze ben müsait olunca çağırırım seni o zaman gelirsin dedim, neden bu kadar garipsendi ki? şimdi burda muhabbet ettiğim biri de pat diye kapımı çalsa gel içeri demem, çünkü doğru düzgün tanımıyorum, evim dağınık, sütyensizim, bence yeterli bunlar :KK70:

Back
X