oturmayan birşeyler var ...

sovr86

muhteşemçapulcuu
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2010
8.078
44
106
İzmir
ben bu evlilik işini beceremiyorum sanırım...

eşimle son bir haftadır ailesine olan aşırı düşkünlüğü yüzünden tartışıyoruz, artık taktığım için mi ben herşeyi büyütüyorum yoksa sürekliliği olduğundan dolayı mı biz sürekli olarak tartışıyorum anlayamıyorum,

eşimin ailesiyle yakın oturuyoruz her sabah oraya kahvaltıya gider vardiya sisteminden dolayı ben işteyken orada kahvaltı yapar sonra eve uyumaya gelir , gittiğinde de adım attığımız herşeye kadar anlatır ,ne yemek yediğimizi rapor verir, o işteyken de aynı şekilde benim naptığım nereye gittiğim hep bilinir ertesi günde kv arar dün şuradaymışsın nasıl geçti diye sorar halbuki gittiğim arkadaşımı tanımıyor bile

bir yere gideriz eve döneriz annesi aranır eve geldik hoş eşim aramasa da annesi eve geldiğimizde ışığımızın yandığını görür ve arar zaten bi bahane yaratarak, ışık yanmasa da arar hayırdır nerdesiniz birşeymi oldu diye yahu belki yatak odasın dayız belki banyoda,belki mutfakta ama tabi ki ben kötüyüm kadın iyiliğinden arıyor

her akşam bir işleri vardır mutlaka bankaya gidilecek, su doldurulacak, marketten birşey alınacak, 3 lü priz fişe takılacak,hesap-kitap yapılacak,

bir derdimi anlatırım eşime hemen annesine anlatır ,bir arkadaşımın derdi olur eşime anlatırım hemen annesi de bilir hoş gerçi hiçbirşeyimi anlatmıyorum ya artık son zamanlarda

kv ve kp ile bi sıkıntım yok, aramızda sorun yok ama eşimin saçma tavırları yüzünden onlara gereksiz bilenir oldum, ziyarete gideriz tek muhabbet oğlu içliğini giyiyor mu, pekmezli sütünü içiyor mu , sevdiği yemekle şunlar şöle yap üstele peşinden koş yesin zorla vs bıktım artık geçen ggün dedim xx salak değil çocuk değil zorla burnuna sokamam yemezse güçsüz kalır, giymezse hasta olur kendisi çeker 30 yaşına gelmiş sürekli peşinden koşamam kendi sorunmluluklaırm bana yetiyor napıcağını kendisi bilsin dedim suratı düştü sonra da üzüldüm kırdığım için ama patladım

biribirimizden soğumaya başlayacağımızdan korkuyorum ,2 günde bir bu tarz sebeplerden tartışmaktan yoruldum ,

konuşuyorum gözümden düşüyorsun sana saygım azalıyor yapma böyle diyorum hesap vermiyorum ki ben detaycıyım konuşurken anlatıyorum diyor,

film izliyoruz, yemek yiyoruz , arkadaşlarımızlayız, aileme gitmişiz hiç farketmez onlar aradığında açar ve de uzatır da uzatır konuyu öğren önemli değilse sonra konuş değilmi yok karşılıklıymış gibi sohbet eder, benim bi arkadaşım arasın suratı düşer kapat der canı sıkılır

her gün ailesine gider ben işteyken ama ben 3 gün önce gittiysem aileme tekrar gideceksem o işteyken daha yeni gittin ya olur

ben mi büyütüyorum yoksa bu adam mı büyümemiş daha bu konular kafamda o kadar birikti ki çekilmez bi hırçınlık var üzerimde son zamanlarda kendimi bile çekemez haldeyim ...

4-12 vardiyası gelsede bir hafta görmesem onu diye sabırsızlanıyorum resmen , sürekli 9-6 çalışsa birbirimizi boğazlardık herhalde bazen düşünüyorum acaba yanlış bir tercih miydi yada daha 4 aylığız oturtamadık mı birşeyleri...

valla okurken ben bile sinir oldum eşine:41:
sen de yazmışsın zaten , bence de annesinde değil suç
ama eşin ev mahremiyetinin , annesine bile olsun anlatılmayacağını bilmeli:45:
evin içindeki herşey evde kalır
ama ne yapabilirsin bilmiyorum,işin çok zor
dünyadaki en zor şey
hatasız oldyuğuna inanan birine, hatasını kabul ettirebilmekte:20:

kızmakta çok haklısın...
eşin ben detaycıyım demiş peki diğer insanlara karşı da öyle mi?
mesela sana, arkadaşlarına, diğer akrabalarına...
bişey anlattığı zaman,ailesine yaptığı gibi, bütün detayıyla anlatır mı?
eğer ailesinden başka kimseye karşı böyle değilse, bu bir huy değil....

Esin bir aile oldugunuzun farkinda degil bunu anlamasi gerek

ayrica kayinvalidene iyi demissin seni ona annelik yap diye mi almis!

Burda anne de suclu, hala cocuk gibi davraniyor adama, asiri korumaci tutum sergiliyor ,
dolayisiyla da esiniz hic buyumemiis

Isiniz boyle bir es ve kayinvalide ile zor ...

yok büyütmüyorsun bence..

k.validen izin verseymiş eşin 30 yaşında gibi davranacamış belki de ama bağımlı anne-oğul ilişkisi yaşıyorlar belli ki.hala ilkokul yıllarında ki gibi davranıyor ikisi de ama evet en büyük hata eşinde..gidip gelmesi neyse de her olan biteni anlatması falan çok garip.

tek çocuk mu?

ben bu evlilik işini beceremiyorum sanırım...

eşimle son bir haftadır ailesine olan aşırı düşkünlüğü yüzünden tartışıyoruz, artık taktığım için mi ben herşeyi büyütüyorum yoksa sürekliliği olduğundan dolayı mı biz sürekli olarak tartışıyorum anlayamıyorum,

eşimin ailesiyle yakın oturuyoruz her sabah oraya kahvaltıya gider vardiya sisteminden dolayı ben işteyken orada kahvaltı yapar sonra eve uyumaya gelir , gittiğinde de adım attığımız herşeye kadar anlatır ,ne yemek yediğimizi rapor verir, o işteyken de aynı şekilde benim naptığım nereye gittiğim hep bilinir ertesi günde kv arar dün şuradaymışsın nasıl geçti diye sorar halbuki gittiğim arkadaşımı tanımıyor bile

bir yere gideriz eve döneriz annesi aranır eve geldik hoş eşim aramasa da annesi eve geldiğimizde ışığımızın yandığını görür ve arar zaten bi bahane yaratarak, ışık yanmasa da arar hayırdır nerdesiniz birşeymi oldu diye yahu belki yatak odasın dayız belki banyoda,belki mutfakta ama tabi ki ben kötüyüm kadın iyiliğinden arıyor

her akşam bir işleri vardır mutlaka bankaya gidilecek, su doldurulacak, marketten birşey alınacak, 3 lü priz fişe takılacak,hesap-kitap yapılacak,

bir derdimi anlatırım eşime hemen annesine anlatır ,bir arkadaşımın derdi olur eşime anlatırım hemen annesi de bilir hoş gerçi hiçbirşeyimi anlatmıyorum ya artık son zamanlarda

kv ve kp ile bi sıkıntım yok, aramızda sorun yok ama eşimin saçma tavırları yüzünden onlara gereksiz bilenir oldum, ziyarete gideriz tek muhabbet oğlu içliğini giyiyor mu, pekmezli sütünü içiyor mu , sevdiği yemekle şunlar şöle yap üstele peşinden koş yesin zorla vs bıktım artık geçen ggün dedim xx salak değil çocuk değil zorla burnuna sokamam yemezse güçsüz kalır, giymezse hasta olur kendisi çeker 30 yaşına gelmiş sürekli peşinden koşamam kendi sorunmluluklaırm bana yetiyor napıcağını kendisi bilsin dedim suratı düştü sonra da üzüldüm kırdığım için ama patladım

biribirimizden soğumaya başlayacağımızdan korkuyorum ,2 günde bir bu tarz sebeplerden tartışmaktan yoruldum ,

konuşuyorum gözümden düşüyorsun sana saygım azalıyor yapma böyle diyorum hesap vermiyorum ki ben detaycıyım konuşurken anlatıyorum diyor,

film izliyoruz, yemek yiyoruz , arkadaşlarımızlayız, aileme gitmişiz hiç farketmez onlar aradığında açar ve de uzatır da uzatır konuyu öğren önemli değilse sonra konuş değilmi yok karşılıklıymış gibi sohbet eder, benim bi arkadaşım arasın suratı düşer kapat der canı sıkılır

her gün ailesine gider ben işteyken ama ben 3 gün önce gittiysem aileme tekrar gideceksem o işteyken daha yeni gittin ya olur

ben mi büyütüyorum yoksa bu adam mı büyümemiş daha bu konular kafamda o kadar birikti ki çekilmez bi hırçınlık var üzerimde son zamanlarda kendimi bile çekemez haldeyim ...

4-12 vardiyası gelsede bir hafta görmesem onu diye sabırsızlanıyorum resmen , sürekli 9-6 çalışsa birbirimizi boğazlardık herhalde bazen düşünüyorum acaba yanlış bir tercih miydi yada daha 4 aylığız oturtamadık mı birşeyleri...

ay çok sinir hbozucuu bi durum yaaa :( benm nişanlm şuan bile bunu yapıyordu herşei anlatrdı bu yüsden kv le aramıs bozldu bi ara aldım knştum karsıma.. senin ailenle iyi olmam senin elinde ama sen bozuosun bunu böle böle yaparak dedim. sonra 1 2 kes daha yaptı.. tavrımı koydum hiç bişe anlatmadım. görüştümüsde cıvıl cıvl olan ben tek kelime knşmadım. soğk dvrandm. annesigilede soğk davrandm. yavaş yavş anladı özr diledi. şuan annesi ağsından tek laf alamıyorum diye beni arıyor bazen o derce oldu . hemde yeni evliymişssiniz erkekler zor alşır derler:) ilk 1 sene anneci olan erkek çokmuş :) annemn yemeği annemn bilmem nesi şusu busu :1: bence yeni evli oldunuz için böyledir. oturup bi konuş bakalm baktın olmuo evlilik sonçta kötüye gideceğne kv konuş güsel bi diille anlat evliliğniniz bu şeklde zarar gördüğünü

Eşiniz koruyucu ailede yetişmiş 30 yaşına değil 60 yaşına gelse annesinin hala küçük bebeği gibi davranmaktan vazgeçemez
detaycı olmak herşeyi anlatmak demek değildir eşinizin anlatırken art niyeti olmayabilir bunları anlatmasını kayınvalideniz istiyor olabilir
ayrıca bu kadar bilen kayınvalidenize söyleyin pekmezli süt bi işe yaramaz süt pekmezin içindeki demiri öldürür

Evliliklerin ilk aylarında ne yazık ki böyle oluyor. Erkekler de erkeklerin aileleri de, onların başka bir ailesi olduğunu kabullenemiyorlar. Benim eşim de tek çocuk ve her gün ailesiyle telde konuşur. allahtan biz çok uzağız:))) yoksa katlanılmaz sanırım yakın yerlerde oturmak.
Sinirli olduğun bir zaman değilde, eşinle sakin bir zamanda oturup güzelce sıkıntını anlat, hala anlamamakta ısrar ederse o zaman kavganı edersin. Bir de sen konuştukça sanki ailesini ona kötülüyormuşsun gibi olur bu da hoş bişey olmaz. Biliyorsun erkekler ne kendilerinin ne de ailelerinin eliştirilmesinden hoşlanmazlar.
Evliliğinizi ilerledikçe her şey daha da yerli yerine oturacaktır merak etme. Ama eşinin bu tavrından vazgeçmesi gerekiyor, öncelikle eşinin seninle ayrı bir aile olduğunun farkına varması lazım.

"bir derdimi anlatırım eşime hemen annesine anlatır ,bir arkadaşımın derdi olur eşime anlatırım hemen annesi de bilir hoş gerçi hiçbirşeyimi anlatmıyorum ya artık son zamanlarda"

eşinizle hiç bişey paylaşamaycakmısınız bu konuda uyardınız mı ? Evli barklı adam uygun değil bu yaptığı.
Bi arkadaşınızla dertleşiyorsunuz oda başkalarıyla paylaşıyor haliyle kızarız.

kızmakta çok haklısın...
eşin ben detaycıyım demiş peki diğer insanlara karşı da öyle mi?
mesela sana, arkadaşlarına, diğer akrabalarına...
bişey anlattığı zaman,ailesine yaptığı gibi, bütün detayıyla anlatır mı?
eğer ailesinden başka kimseye karşı böyle değilse, bu bir huy değil....

evet eşim hep detaycı herkese karşı ama anlayamadığı birşey var bir konu anlatır mesela en ince detayına kadar sııkılırım sadete gel derim hatta , ama annesine detaydan ziyade hesap veriyor ama omu anlatıyor direk yoksa annesi mi soruyor akşam napıcaksınız diye orasını bilemiyorum kimse kızıcağımı şaşırdım o yüzden

"bir derdimi anlatırım eşime hemen annesine anlatır ,bir arkadaşımın derdi olur eşime anlatırım hemen annesi de bilir hoş gerçi hiçbirşeyimi anlatmıyorum ya artık son zamanlarda"

eşinizle hiç bişey paylaşamaycakmısınız bu konuda uyardınız mı ? Evli barklı adam uygun değil bu yaptığı.
Bi arkadaşınızla dertleşiyorsunuz oda başkalarıyla paylaşıyor haliyle kızarız.

arkadaşım nişanlısından ayrıldı detayına kadar annesi de biliyor gözümden düşüyor eşim bu sebeblerden yahu ben kız olduğum halde bu kadar herşeyimi anlat mıyorum

valla okurken ben bile sinir oldum eşine:41:
sen de yazmışsın zaten , bence de annesinde değil suç
ama eşin ev mahremiyetinin , annesine bile olsun anlatılmayacağını bilmeli:45:
evin içindeki herşey evde kalır
ama ne yapabilirsin bilmiyorum,işin çok zor
dünyadaki en zor şey
hatasız oldyuğuna inanan birine, hatasını kabul ettirebilmekte:20:

evet çok zor o hatasız hatta her konuda mükemmel ona göre

ona göre ben aile hayatının nasıl olduğunu bilmiyorum normali kendisi gibi görüyor anlamadım gitti

Esin bir aile oldugunuzun farkinda degil bunu anlamasi gerek

ayrica kayinvalidene iyi demissin seni ona annelik yap diye mi almis!

Burda anne de suclu, hala cocuk gibi davraniyor adama, asiri korumaci tutum sergiliyor ,
dolayisiyla da esiniz hic buyumemiis

Isiniz boyle bir es ve kayinvalide ile zor ...

ilk zaman eşimin sevmediği bir yemek yaptığımda yemek yapıp evime getirmişti yüzüne bakmadım tepkimi anladı sanırım bir daha yapmadı ama bu olay yüzünden bile günlerce tartışmıştık hani annesi iyi niyetli ben kötü gelinim ya anlatamıyorum derdimi bir türlü yada beceremiyorum belki bilmiyorum

ay çok sinir hbozucuu bi durum yaaa :( benm nişanlm şuan bile bunu yapıyordu herşei anlatrdı bu yüsden kv le aramıs bozldu bi ara aldım knştum karsıma.. senin ailenle iyi olmam senin elinde ama sen bozuosun bunu böle böle yaparak dedim. sonra 1 2 kes daha yaptı.. tavrımı koydum hiç bişe anlatmadım. görüştümüsde cıvıl cıvl olan ben tek kelime knşmadım. soğk dvrandm. annesigilede soğk davrandm. yavaş yavş anladı özr diledi. şuan annesi ağsından tek laf alamıyorum diye beni arıyor bazen o derce oldu . hemde yeni evliymişssiniz erkekler zor alşır derler:) ilk 1 sene anneci olan erkek çokmuş :) annemn yemeği annemn bilmem nesi şusu busu :1: bence yeni evli oldunuz için böyledir. oturup bi konuş bakalm baktın olmuo evlilik sonçta kötüye gideceğne kv konuş güsel bi diille anlat evliliğniniz bu şeklde zarar gördüğünü
Ben böyle kişilere karı kilikli diyorum ( ne kadarda kendimise hakaret ediyormuş gibi düşünsende) biz bile ufak tefek durumları ailemizden gizlerleken, bazı erkeklerin davranışlarını anlamadan zorlanıyorum! Senin tutumun gercekden cok iyi olmuş! Sırf bu yüzden kv ile arası bozulan kaç kişi vardır! Neyse ama, senin tepkini beyendim, aksi takdirde anlatamiyorsun ne kadar iliskiniz için zararlı veya sağlıksız olduğunu..

Böyle düşünmekte haklısın

Biraz uzak otursanız ;
Eşin her gün ailesine gidemezdi.. Her yaptığınızı da anlatma fırsatı bulamazdı..
Kayınvalideniz ışıklarınızın yandığına göremezdi..
Eşim senin kadar yuvasına verebilirdi ( onların suyu, marketi, prizi, bankasına bakamazdı uzakken ) kendini belki, o da ailesinden biraz olsun uzak olunca

Eşin dengeyi kurabilseydi ;
Herşeyinizi her yerde anlatmazdı..
Annesi sık sık arasa bile normal hal hatır sorar kapatırdı..
Senin ailene haftada birden fazla gitmeyi çok görmezdi, önce kendisinin ne sıklıkta görüştüğüne bakardı ailesiyle..

Aslında çok büyük problemleriniz yok ama eşinin böyle herşeyi her yerde anlatıp tüm müdahelelere davetiye çıkarması sorun oluşturabilir.. Ayrıca sürekli ailesinin minik oğluymuş gibi markete, suya bilmem neye koşması sizden çaldığı zamandan başka birşey değil.. Bir an önce evlendiğinin ve kendi yuvasının sorumluluklarına varmalı..

Evliliklerin ilk aylarında ne yazık ki böyle oluyor. Erkekler de erkeklerin aileleri de, onların başka bir ailesi olduğunu kabullenemiyorlar. Benim eşim de tek çocuk ve her gün ailesiyle telde konuşur. allahtan biz çok uzağız:))) yoksa katlanılmaz sanırım yakın yerlerde oturmak.
Sinirli olduğun bir zaman değilde, eşinle sakin bir zamanda oturup güzelce sıkıntını anlat, hala anlamamakta ısrar ederse o zaman kavganı edersin. Bir de sen konuştukça sanki ailesini ona kötülüyormuşsun gibi olur bu da hoş bişey olmaz. Biliyorsun erkekler ne kendilerinin ne de ailelerinin eliştirilmesinden hoşlanmazlar.
Evliliğinizi ilerledikçe her şey daha da yerli yerine oturacaktır merak etme. Ama eşinin bu tavrından vazgeçmesi gerekiyor, öncelikle eşinin seninle ayrı bir aile olduğunun farkına varması lazım.

umarım zamanla oturur gerçi şüphelerim varda defalarca konulştum artık evlendiğini ikimizin bir aile olduğumuzu çocuklarımızın olacağını onların bize hesap vereceğini ,

dediğiniz gibi ona göre benim ailesine bir kinim var ben art niyetliyim hep ailesini kötülüyorum iyi de konuştum kavga da ettim hatta kavga büyüyünce konu işine gelirsin e geldi, işime gelmezse kapı ordaymışş , kimi kimin evinde kovuyosa

vallahi eşin çok haksızlık yapıyor hergün gidip anasında yemek yemsin rapor vermeside ne bu kaynana kurmuş olduğunuz aile birliğine saygısızlık yapıyor , vallahi işin zor ,allah kolaylık versin

Böyle düşünmekte haklısın

Biraz uzak otursanız ;
Eşin her gün ailesine gidemezdi.. Her yaptığınızı da anlatma fırsatı bulamazdı..
Kayınvalideniz ışıklarınızın yandığına göremezdi..
Eşim senin kadar yuvasına verebilirdi ( onların suyu, marketi, prizi, bankasına bakamazdı uzakken ) kendini belki, o da ailesinden biraz olsun uzak olunca

Eşin dengeyi kurabilseydi ;
Herşeyinizi her yerde anlatmazdı..
Annesi sık sık arasa bile normal hal hatır sorar kapatırdı..
Senin ailene haftada birden fazla gitmeyi çok görmezdi, önce kendisinin ne sıklıkta görüştüğüne bakardı ailesiyle..

Aslında çok büyük problemleriniz yok ama eşinin böyle herşeyi her yerde anlatıp tüm müdahelelere davetiye çıkarması sorun oluşturabilir.. Ayrıca sürekli ailesinin minik oğluymuş gibi markete, suya bilmem neye koşması sizden çaldığı zamandan başka birşey değil.. Bir an önce evlendiğinin ve kendi yuvasının sorumluluklarına varmalı..

evet keşke biraz uzak olsaydık artık iyi de olabilirdi benim için kötü de olabilirdi o zaman da sık sık hadi gidelim mi derdi bilemiyorum , söyledim zaten senin bu hareketlerin evimden soğumama neden oluyor keşke uzaktan tutsaydık bu tarz sorunlar yaşamazdık

büyük sorunlar değil elbet ama her gün yaşanınca beynimde o kadar büyüyor ki herşeyden kavga çıkartan geçimsiz olarak görmeye başladım kendimi,

konu sahibi sen olunca hemen yazmak istedim canım, öncelikle 4 ay evliliğin oturması için çokta uzun bi süre değil, ama bi yerde ışık görmelisin düzeleceğine dair, insanın umudu bu düzelmez dediği anda onarılmamacasına kırılıyo, 30 yaşında adamın içliği pekmezi vs senin sorumluluğunmu, sen eşi olarak zaten gereken özeni gösterirsin, sevdinde evlendin o adamla,ama o kadarıda abartı yani,seni de bi ana doğurdu değil mi, bence kayınvalidene dediğin sözde bi anormallik yok, lafın tamamı deliye söylenir derler, şimdiye kadar rahatsızlığını anlamadıysa mecbur açık açık söyliceksin, eşin ne yapıyosa sende aynısını yap, bunu taktik olarak yap, annende onu bunaltsın kızıma şunu yedir bunu içir diye, ben bu tip konularda hep aynı tavsiyeyi veriyorum, aynı silahla vur ki o acıyı siniri stresi yaşasın canım, aklımada başka bi çare gelmiyo, al karşına konuş diye klişe bi cümle varya bu forumda, onu demicem çünkü son derece aklı başında bi kızsın ve zaten bin kere konuştuğuna inanıyorum

evet keşke biraz uzak olsaydık artık iyi de olabilirdi benim için kötü de olabilirdi o zaman da sık sık hadi gidelim mi derdi bilemiyorum , söyledim zaten senin bu hareketlerin evimden soğumama neden oluyor keşke uzaktan tutsaydık bu tarz sorunlar yaşamazdık

büyük sorunlar değil elbet ama her gün yaşanınca beynimde o kadar büyüyor ki herşeyden kavga çıkartan geçimsiz olarak görmeye başladım kendimi,

Evet uzak oturmak daha iyi olabilirdi ama dediğim gibi eşin dengeyi kurabilirse tamamen çözülebilirdi sorunlar
Yoksa zaten telefonda da gayet güzel karşılıklı gibi muhabbet edebiliyorlarmış, uzak otursanız da arar yine neler yaptığınızı bildirebilirdi

İkisi de olmalı, yoksa tek başına uzak oturmakta çözüm değil maalesef
Hep mi böyleydi eşin ? Mesela yapı olarak çok konuşkan insanlar vardır hatta bazen ayarı kaçırıp anlatılmayacak ortamda anlatırlar bazı şeyleri..

Yoksa hala bebek gibi görüldüğünden mi, bunu yedik anne şuraya gittik anne şunu yaptık anne diye özel olarak ona mı böyle tek..

Back
X