• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Ovülosyon testi 4 gündür koyu çizgi ne anlama geliyor ilk defa yapıyorum bilen biri bana yardımcı olabilir mi acaba

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

bhr4510

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2025
6
0
1
44
4 gündür ovülosyon testi yapıyorum ve ilk defa yaptım arkadaşımın tavsiyesiyle ama 4 gündür çizgiler koyu renk ne anlama geliyor

Eklentiler

• 1000281731.webp
    1000281731.webp
    21,5 KB · Görüntüleme: 52
4 gündür ovülosyon testi yapıyorum ve ilk defa yaptım arkadaşımın tavsiyesiyle ama 4 gündür çizgiler koyu renk ne anlama geliyor
T çizgisi daha koyu olacak bunlar hala pik değil. Ya eşit tonda ya da bi tik koyu olması lazım. Sonrasında zaten silikleşiyor

Teşekkür ederim sagolun

T çizgisi daha koyu olacak bunlar hala pik değil. Ya eşit tonda ya da bi tik koyu olması lazım. Sonrasında zaten silikleşiyor
Satıcı bana koyu renk olunca 3 gün ilişki sonra 1 gün arayla dedi bende ona istinaden yaptım resmini attım hatta tamam yumurtlama var dedi anlamıyorum ki bende bunu

Satıcı bana koyu renk olunca 3 gün ilişki sonra 1 gün arayla dedi bende ona istinaden yaptım resmini attım hatta tamam yumurtlama var dedi anlamıyorum ki bende bunu
Benimkini atayım bak sana. Bende bu ay ilk defa yaptım. Senin ki ile karşılaştır. Öyle daha anlaşılır olur

Ben 23 pik sandım degerlendirdim. 24 daha koyu çıktı değerlendirdim. 25 te koyu çıktı bi arkadaşa sordum o da tüp bebek yaptırmıştı doktoruna sordu. Yumurta catlamamis silik olunca da ilişki dedi. Ara vermesine gerek yok yumurta catladigi an eğer sağlıklı ise tutunur demiş. 25 26 da değerlendirdim silik olunca. 27 de her ihtimal son şans diye değerlendirdim. Bu şekilde olacak seninde yapmaya devam et. Vücut olarak kendini iyi hissediyorsan her gün de yapabilirsin bi arkadaşın yorumuna denk gelmiştim her gün ilişki ile gebe kalmış ama sağlıklı ilerleme olmamış. Yani sperm kalitesinde bi dusukluk olmuyor.

Eklentiler

• C35F1F4E-2C90-4F83-9008-7BF55D0D093F.webp
    C35F1F4E-2C90-4F83-9008-7BF55D0D093F.webp
    64 KB · Görüntüleme: 42
  • IMG_2169.webp
    IMG_2169.webp
    155,4 KB · Görüntüleme: 43
Ben 23 pik sandım degerlendirdim. 24 daha koyu çıktı değerlendirdim. 25 te koyu çıktı bi arkadaşa sordum o da tüp bebek yaptırmıştı doktoruna sordu. Yumurta catlamamis silik olunca da ilişki dedi. Ara vermesine gerek yok yumurta catladigi an eğer sağlıklı ise tutunur demiş. 25 26 da değerlendirdim silik olunca. 27 de her ihtimal son şans diye değerlendirdim. Bu şekilde olacak seninde yapmaya devam et. Vücut olarak kendini iyi hissediyorsan her gün de yapabilirsin bi arkadaşın yorumuna denk gelmiştim her gün ilişki ile gebe kalmış ama sağlıklı ilerleme olmamış. Yani sperm kalitesinde bi dusukluk olmuyor.
Allahım hepimizin yardımcısı olsun🤲 Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah çok zor süreçler her doktor farklı söylüyor artık ne yapıcamızı şaşırdık valla

ben ilk denemeye basladigimda akintima giore istinasiz iliski yasiyordum hani kacirmiyim hicbir sekilde die agrilarim da oluyordu ha ovulasyon agrisi ha catlama agrisi aha su ha bu hani ayiptir soylemesi tavsanlar gibiydim sonra doktora gittim akintimin en yogun oldugu zamanda zannediyorum ki folikulum catladi catlicak. ultrasonda cikti meger daha yeni buyumeye baslamis 8 mm folikulun dedi 20 mm olunca catliyor daha en az 10 gunun var dedi, boyle surekli adamin tepesinden inmezsen 20 mm oldugunda kocanda sperm kalmaz prostat sivisi kalir sadece dedi, okumus kadin boyle demedi de buna getirdi 😂Orada da iste dollenme olursa tutunmayabilir sagliksiz sperm falan dedi. Biraz uzun oldu yazdigim ama ozetle bu bizim kendi kendimize her agriyi her akintiyi yorumlayip degerlendirmeye kalkmamiz cok da dogru degilmis en azından bende öyle oldu Paylasmak istedim, zor isler yani rabbim herkesin gonlune gore versin :)

ben ilk denemeye basladigimda akintima giore istinasiz iliski yasiyordum hani kacirmiyim hicbir sekilde die agrilarim da oluyordu ha ovulasyon agrisi ha catlama agrisi aha su ha bu hani ayiptir soylemesi tavsanlar gibiydim sonra doktora gittim akintimin en yogun oldugu zamanda zannediyorum ki folikulum catladi catlicak. ultrasonda cikti meger daha yeni buyumeye baslamis 8 mm folikulun dedi 20 mm olunca catliyor daha en az 10 gunun var dedi, boyle surekli adamin tepesinden inmezsen 20 mm oldugunda kocanda sperm kalmaz prostat sivisi kalir sadece dedi, okumus kadin boyle demedi de buna getirdi 😂Orada da iste dollenme olursa tutunmayabilir sagliksiz sperm falan dedi. Biraz uzun oldu yazdigim ama ozetle bu bizim kendi kendimize her agriyi her akintiyi yorumlayip degerlendirmeye kalkmamiz cok da dogru degilmis en azından bende öyle oldu Paylasmak istedim, zor isler yani rabbim herkesin gonlune gore versin :)
Akıntı doğru değil bence. Benim o Ovulasyon testime göre 23 ünde akıntım oldu ama 26 da catladi. O günde akıntı geldi ama akintilar farklıydı. Günde birde fazla ilişkiye girilirse evet dediginiz doğru sperm kalmayabilir ama nerdeyse 24 saatten uzun sürüyor. Gece ilişki olsa ertesi gün geceye kadar vücut o zamana kadar yenisini üretiyor zaten. Bende sizin düşündüğünüz gibi düşünüyordum eşim antrenör bende bunu diyordum hep 2 günde hatta 5 günde bir olsun diyordum oturup anlattı nasıl olduğunu. Ben mesela vitamin takviye kullanmak istiyorum soruyorum çoğunda mesela antioksidan var ve bu böbreklere zararlı diyor bi şey yapacağız diye tüm vücuttan olamam falan der. Aslında akışına bıraksak olacakta biz yapamıyoruz

Amin inşallah canım 🥰 çocuğun varmı peki ilk mi olucak benim 18 yaşında bir oğlum var 2.si için acuk geç kaldım ellam 😂😂 ama ne bilim hep iş hayatı derken yapmıyak dedik sonra vazgecip yapalım dedik ama sonuç işte malum benim menopoz hormonu arada bi yükseliyor bazen normale dönüyor valla bende anlamadım tüp Bebek yapak dedik ordaki doktor bir sıkıntı yok normal yollarlada kalabilirsin ilki normal olmuş dedi boşuna paranızı harcamayın buralara dedi 20 yaşında menopoza giren hanımlar geliyor dedi yani menopoz yaşı çok aşağı yaşlara kadar indi dedi bende salladım geçtim sonra arkadaş bu testi önerince bi alayım dedim ne bilim olayın buralara geleceğini bende çok uzun yazdım sankim 😂😂😂

Back
X