Öyle bir sebepten ayrıldık ki:ailem

kb44

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2019
77
60
8
Öncelikle MEB de öğretmenim. Biriyle tanıştırıldım. Çok sevdim. Ama maalesef çok sevdiğim aile yapım müsait değil bunlara. Bir bayanın bir erkekle gezmesine katiyen karşılar. Neyse adam il dışında görev yapıyordu. Görevi gereği işteyken pek telefonla konuşamıyorduk. Akşamda ailemin yanında ben konuşamıyordum. O da yeter dedi terketti. Sonuna kadar hak verdim. Ben daha önce bu meseleler yüzünden kaç kez yarı yolda kaldım. 32 yaşındayım. Şimdiye kadar çocuklarım olurdu. Ben kimle tanışsam bu sorunu yaşayacağım. Ailemi kırmadan başka eve taşınmak zorundayım. Bunda kararlıyım. Çünkü malatyadan benim görev yaptığım gaziantepe gelmeleri luzumsuzdu. Yok kararım kesin. Arkadaşlarla pikniğe gittik. Piknikte iki resim çekilip kız kardeşime gönderdim. Kız kardeşim arayıp benle kavga etti. Sen bu fotoğrafları bir erkeğe yollayacaktın, yanlışlıkla bana yolladın diye sataştı. Vaktinde kiminle mesajlaşıyorsın diye tokat atmışlığı var. Benim kararım kesin eşyalı 1+1 tutup yerleşeceğim. Millet atanıyor yalnız hayatına devam ediyor. Şimdi sorum şu.gittikten sonra o adama tekrar ulaşıp ben müsaitim istediğin zaman ara demeli miyim?kabul etmese de napalım başkası çıkar karşıma.

Yaşınız telaşlanacak kadar geç değil hocam öncelikle.Zaten artık insanlar 30'unda evleniyor.Görüştüğünüz kişi aile yapınızı biliyor muydu? Ailenizi hatalı buldum kusura bakmayın.Onlardan ayrı eve çıkabiliyorsanız bu sizin için daha hayırlı olur.

Pardon da gorusmeden nasil evleneceksiniz?
Verdiginiz kararda gec bile kalmissiniz.
Ayriliginiza uzuldum ama ben olsam ben de istemezdim boyle biri ile kusura bakmayin da gercek bu. Arayip aramamak sizin tercihiniz siz biliyorsunuz neyin ne oldugunu.

Kardeşiniz size tokat mı attı ?
Ben bir erkek olsam sizinle evlenmekte aşırı korkardım. Kaç yaşına gelmiş kadınsınız , bu nasıl bir muamele ?
Aileniz ileride evlenince size çok karışacak ve siz de pek ses etmeyeceksiniz gibi geldi bana.
Bazen cidden erkeklere de üzülüyorum.

Şaka gibi ya.
Ben olsam ruhen ölmüştüm çoktan.
Kesin kesin taşın git kurban olayım ya.
Kendine bu kötülüğü yapma, uzaklaş.

Bu kadar zihnen kapalı insanlar, nasıl kabul edecekler ayrı evde yaşamanızı? Bir fotoğraftan tokat yiyorsunuz, bunu yapan yarın bir gün evine erkek alıyor da der.
Ayrıca, genel konuşuyorum; bu tip insanların kafasına cetvelle vura vura "önemli olan niyet, insanın içinde varsa iğne deliğinden yapar." diye 10 defa tekrar ettirmek istiyorum.

Yoksa benim kızın rehber ögretmeni sizmisiniz (antepteyim bende)
Öncelikle yaşınız cok geç bi yaş degil
Ayrıca anne babanıza bi yerde dur demelisiniz
Yoksa evlenince bile coookkkk müdahale ederler

gittikten sonra demissiniz ama, icimden bir ses gidemeyeceginizi soyluyor.
32 sene... ses ckarmak icin fazla gec kalmissiniz.
atandiginiz yere gelirken ailenize neden mudahale etmediniz, gelmeyin diye?
kardesiniz adi ustunde kardes, nasil sizinle bu sekilde konusur tokat nasil atar ne munasebet?? niye bu kadar yuz verdiniz.
bunlar olurken dur diyememissiniz, simdi de diyemeyeceksiniz. deseniz de kendi kendinize dersiniz, aileniz sizi duymaz.

isiniz zor allah yardimciniz olsun.

Gitmekle çok ama çok doğru bir karar vermişsin ayrıca yukarıdaki arkadaşların dediği gibi hiçbir şey için geç değil herkes 30 lu yaşlarda evlenmeye başladı.

O adamı beğendiysen gerçekten bence yazmalısın gurur yapmaya gerek yok :)

Yaşınız çok geç bir yaş değil ama 20lernizde de değilsiniz. Ailenizin zihniyeti çok çirkin. Ama ben nasıl onlara rağmen ayrı eve çıkacaksınız bilmiyorum. Onlar sizin için taşınmış, siz başka eve nasıl bir bahaneyle çıkarsınız düşündünüz mü?

Odana geçsen konuşamaz mısın.
Ailen de bir garip ama ya. Nasıl evlen diyorlar? İslami usullere göre bile 3 kere yüzyüze konuşma hakkın var evlilik niyetin varsa telefonda konuşma hakkın da vardır muhakkak yani.

Kardesinizle hala iletisim halinde misiniz? Size tokat atabilen, boyle hesap sorabilen bir kardese rest cektiniz mi? Yapmadiysaniz ayri eve nasil cikacaksiniz? Bence o adamdan once en basta ailenize kendinizi kabul ettirin. Bu nasil sey boyle. Anne babayi da gectim, kizkardes size nasil boyle davranabilir??

Bunlar belki bi ilişki için sorun teşkil edebilir ama bi taraftan da düşünmeden edemiyorum size değer veren seven biri neden sizi terkederki senin aile yapına saygı duyması gerekmezmi çok çabuk vazgeçmiş önce bi onunla irtibata geçin bakalım halen sizinle görülmek istiyormu bu bi netleşsin lakin böyle bi ailede sizin ayrı eve çıkmanıza pek müsade edecek gibi değil çok sorunlar çıkabilir bi tavsiyede bulunmadan edemeyeceğim kimse için aileni karşına alma derim ne olacağın belli olmaz ve seni isteyen her şekilde kabul etmeli

Adama hak veriyorum. Kendisi başka ildeydi. Bir vasıtayla tanıştık. İki kez daha denedi. Ama konuşabildiğimiz var yok bir telefon vardı. Onla da konuşamıyorduk. Bu adam için değil illa ki karşıma biri çıkar. Defalarca yarı yolda kaldım. Başkasıyla da yarı yolda kalmak istemem

Malatyalı hiç şaşırmadım hocam genelinde bu zihniyet var zaten yaşınız 32 meslekde edinmişsiniz neden bir yuvanız olmasın. Eğer o kişide gerçekten eminseniz doğru kişi olduğuna kalbinizi dinleyin derim

Sizi anlıyorum özellikle benin annem böyledir, babam ve abimde katıdır. Sizi anlıyorum. Ancak benimde sevgilim il dışında ve ben de rahat buluşup konuşamıyorum. Ama o benden böyle bir şey için ayrılmaz. Yaşı örnek göstermeyin, iki ay sonra 30 olacağım. Eş adayınızın duruma saygı göstermesi lazım, yeter deyip ayrıldıysa sevgisi yetersizmiş.

O zaman aileniz kendi cemaatlerinden hoca bulsun.
İyi okumanıza izin vermişler bari.
Görücü usulü mu kaldı bu devirde en dindarı bile 'nefsine hitap etsın' diyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…