Öyle bir sebepten ayrıldık ki:ailem

Yahu hangi devirde yaşıyoruz be biraz açsınlar gözlerini siz okumuş bir kadın olarak bunlara nasıl katlanıyorsunuz nasıl dayanıyorsunuz anlamadım.

Bu zihniyetteki ailen ayrı eve çıkmana nasıl izin vercek. Seni oevde rahat bırakırlarmı. Görücü usulü ilk kez nikahta göreceğin biriykemi evlenmeni istiyolar

O zaman aileniz kendi cemaatlerinden hoca bulsun.
İyi okumanıza izin vermişler bari.
Görücü usulü mu kaldı bu devirde en dindarı bile 'nefsine hitap etsın' diyor.

Mesela benim ailem fazla inanclı değil ancak memleketimiz de ( yazmıyım şimdi ) erkekle gezmek çok kötü bir şey gibi algılanıyor. Herkes nişanda imam nikahı kıyıyor, ilişki açıklandıktan kısa süre sonra nişan oluyor. Bu sebepten ilişkimi saklıyorum.

Hemen ev bul mümkünse çok uzak olsun.

İnsanın fikri neyse zikri de o dur. Kızkardeşin için diyorum bunu. Mantığa gel. Deli mi ne.

Üstelik nasıl tokat atar. Ben olsam o eli iyi indirirdim aşağıya.

Ve ewet taşınırsan o beyi ara.

Üniversiteye nasıl gittiniz, nerde kaldınız? Vay canına. Çok zorlar çok. Kaçın, kurtarın kendinizi! Ama "Tamam kızım, sen nasıl istersen." demeyeceklerdir. Offf içim sıkıldı.

Bu yapıda ailesi olan bir arkadaşım şu an 43 yaşında hiç sevgilisi olmamış depresyonda biri. Isin ilginç yanı babasının hala ona aynı katı ve izin vermeyen tutumda davranması. Neden yazdım bunu? Eğer şimdi bir çözüm bulup kendini kurtaramazsan geleceğin bu olacak

Son düzenleme:
Bilemedim ama adam aramak istese tuvalete gidip arardı.
Yani gündüz de görüşebilirdiniz.
Gece de siz kendi odanızda okuldan kadın meslektaşınızla konuşuyor gibi konuşsaydınız ya.

Pek anlamadım ben konuyu. Yani isteseniz görüşebilirdiniz gibime geliyor.

Ailenizi kırmadan telefonla bile görüşemezken ayrı eve nasıl çıkacaksınız onu merak ettim.

Geç bile kalmışsınız. Okumuş öğretmen olmuşsunuz, yaşınız küçük değil bu zamana kadar böyle bir hayatı nasıl kabullendiniz? Çok sevdiğiniz aile yapınız normal değil. Aileniz nasıl evlenmenizi bekliyor anlamadım uzun yıllar önce olduğu gibi damadın yüzünü düğünde mi göreceksiniz? Bu adamı arayabilirsiniz eğer içiniz ısındıysa ama önce kendi başınıza birey olup ayaklarınızın üzerinde durun. Adam çok haklı 32 yaşında ailem kızıyor belli saatlerde konuşalım diyen biriyle ben de görüşmek istemezdim. Kurulu düzeni bozup kocaman kızlarının peşinden şehir değiştiren aileniz bu isteğinizi ne kadar olumlu karşılar orasını bilemem ama eğer biraz olsun kendinizi düşünüyorsanız taviz vermeyip kararlı olun

E sizin ailede millet nasıl evleniyor? Yani benim çevremdeki muhafazakârlar da önce bir süre görüşüyorlar. Görüşmeden konuşmadan nasıl evleneceksin ki. Çok saçma geldi özellikle kız kardeşinin yaptığı. O konuşmamış mi hiç kimseyle?

Tsk da bagzi yerlerde birliğe girişte cep telefonu bırakılıyor ....

Şu an düşündüm de ben ablama piknikten fotoğraf atsam aklına gelecek en son şey bile olmaz heralde "sen bunu erkeğe atacaktin yanlışlıkla bana attın" demek. Kardeşin çok tuhaf cidden.

Kendisinin hiç sevgilisi olmadı yok. Karşı bunlara

Çoğu aile böyle şeylere karşı bizimkilerde öyleydi ama ben gizli gizli yine buluşuyordum konuşuyordum erkek arkadaşımla siz hiç mi gizli bşy yapmadınız ailenize karşı

Ben de öyle düşünmüştüm zaten.Hakkinda hayırlısı olsun ama " öyle mi yapsam ..böyle mi ? " derken yıllar çabuk geçer...dilerim evi gecindiren kisi siz değilsinizdir ...daha açık konuşmam gerekirse ailenizin sizden maddi bir beklentisi var mı? Bu yüzden evlenmenizi istemiyor olabilirler mi?

Maaşımı onlar çekiyor. Ama mesele şöyle ki yıllardır ailem bir kızın bir erkekle konuşmasına karşı çıkar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…