- 13 Ocak 2018
- 3.507
- 5.649
- 158
Yahu hangi devirde yaşıyoruz be biraz açsınlar gözlerini siz okumuş bir kadın olarak bunlara nasıl katlanıyorsunuz nasıl dayanıyorsunuz anlamadım.Öncelikle MEB de öğretmenim. Biriyle tanıştırıldım. Çok sevdim. Ama maalesef çok sevdiğim aile yapım müsait değil bunlara. Bir bayanın bir erkekle gezmesine katiyen karşılar. Neyse adam il dışında görev yapıyordu. Görevi gereği işteyken pek telefonla konuşamıyorduk. Akşamda ailemin yanında ben konuşamıyordum. O da yeter dedi terketti. Sonuna kadar hak verdim. Ben daha önce bu meseleler yüzünden kaç kez yarı yolda kaldım. 32 yaşındayım. Şimdiye kadar çocuklarım olurdu. Ben kimle tanışsam bu sorunu yaşayacağım. Ailemi kırmadan başka eve taşınmak zorundayım. Bunda kararlıyım. Çünkü malatyadan benim görev yaptığım gaziantepe gelmeleri luzumsuzdu. Yok kararım kesin. Arkadaşlarla pikniğe gittik. Piknikte iki resim çekilip kız kardeşime gönderdim. Kız kardeşim arayıp benle kavga etti. Sen bu fotoğrafları bir erkeğe yollayacaktın, yanlışlıkla bana yolladın diye sataştı. Vaktinde kiminle mesajlaşıyorsın diye tokat atmışlığı var. Benim kararım kesin eşyalı 1+1 tutup yerleşeceğim. Millet atanıyor yalnız hayatına devam ediyor. Şimdi sorum şu.gittikten sonra o adama tekrar ulaşıp ben müsaitim istediğin zaman ara demeli miyim?kabul etmese de napalım başkası çıkar karşıma.
O zaman aileniz kendi cemaatlerinden hoca bulsun.
İyi okumanıza izin vermişler bari.
Görücü usulü mu kaldı bu devirde en dindarı bile 'nefsine hitap etsın' diyor.
Tsk da bagzi yerlerde birliğe girişte cep telefonu bırakılıyor ....Bilemedim ama adam aramak istese tuvalete gidip arardı.
Yani gündüz de görüşebilirdiniz.
Gece de siz kendi odanızda okuldan kadın meslektaşınızla konuşuyor gibi konuşsaydınız ya.
Pek anlamadım ben konuyu. Yani isteseniz görüşebilirdiniz gibime geliyor.
Ailenizi kırmadan telefonla bile görüşemezken ayrı eve nasıl çıkacaksınız onu merak ettim.
SubaydıTsk da bagzi yerlerde birliğe girişte cep telefonu bırakılıyor ....
Kendisinin hiç sevgilisi olmadı yok. Karşı bunlaraE sizin ailede millet nasıl evleniyor? Yani benim çevremdeki muhafazakârlar da önce bir süre görüşüyorlar. Görüşmeden konuşmadan nasıl evleneceksin ki. Çok saçma geldi özellikle kız kardeşinin yaptığı. O konuşmamış mi hiç kimseyle?
Maaşınızı kim yönetiyor merak ettim? Tamamen size mi kalıyor maaşınız?
Ben de öyle düşünmüştüm zaten.Hakkinda hayırlısı olsun ama " öyle mi yapsam ..böyle mi ? " derken yıllar çabuk geçer...dilerim evi gecindiren kisi siz değilsinizdir ...daha açık konuşmam gerekirse ailenizin sizden maddi bir beklentisi var mı? Bu yüzden evlenmenizi istemiyor olabilirler mi?Subaydı
Maaşımı onlar çekiyor. Ama mesele şöyle ki yıllardır ailem bir kızın bir erkekle konuşmasına karşı çıkar.Ben de öyle düşünmüştüm zaten.Hakkinda hayırlısı olsun ama " öyle mi yapsam ..böyle mi ? " derken yıllar çabuk geçer...dilerim evi gecindiren kisi siz değilsinizdir ...daha açık konuşmam gerekirse ailenizin sizden maddi bir beklentisi var mı? Bu yüzden evlenmenizi istemiyor olabilirler mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?