- 17 Haziran 2019
- 1.899
- 6.106
- 158
haklıymışıkBen de bunu merak ettim,evlilik işine limon sıkma ya da atandığı yere hoop peşinden gitme biraz parasal mevzuymuş gibi geldi.
Neden onlar çekiyor? Sizin yerinize onlar mı ise gidiyor?Maaşımı onlar çekiyor. Ama mesele şöyle ki yıllardır ailem bir kızın bir erkekle konuşmasına karşı çıkar.
Off kimi aileler evlatlarını bankamatik olarak görürler ya sizinkiler direkt bankamatik yapmışlar sizi. İstemezler tabi kimseyle görüşmenizi en az 4000 lira gider.Maaşımı onlar çekiyor. Ama mesele şöyle ki yıllardır ailem bir kızın bir erkekle konuşmasına karşı çıkar.
Konudan bağımsız soruyorum ;32 yasinda ailesinden korkup benimle konusamayan bir insanla bende birlikte olmazdim. Bence de kendinize hayat kurun yapabiliyorsaniz.
Bana sormadınız ama yazmadan edemiyorum. 18 yaşını doldurmuş her insan kendi kararları için savasabilmeli. O olgunlukta olmayan hiç kimseyle muhatap olmam.Konudan bağımsız soruyorum ;
Yaşı 24 olsa ne düşünürdünüz ?
Erkek 24 yaşında ve sevgilisi ile konuşamıyor ?
O da bir acayip durum. Yani bu aileden izin alip gorusme kisminin ben 20 lere kadar olabilirligini dusunuyorum. Ki 20 bile gec olabilir bazi noktalarda. 32 uc bi yas artik. İliski kurmanin asik olmanin gerekliligi bir yas. 24 te oyle. Bunlar ysanmazsa sagliklik bir evlilik de olabilecegini dusunmuyorum.Konudan bağımsız soruyorum ;
Yaşı 24 olsa ne düşünürdünüz ?
Erkek 24 yaşında ve sevgilisi ile konuşamıyor ?
Bil bakalım ne :)helal dairesi ne ?
Tamam kimseyle konusmadin ...görüşmedin diyelim...evlenmene karşı çıkarlar mi?Maaşımı onlar çekiyor. Ama mesele şöyle ki yıllardır ailem bir kızın bir erkekle konuşmasına karşı çıkar.
Görücü usulü izin verebilirlerTamam kimseyle konusmadin ...görüşmedin diyelim...evlenmene karşı çıkarlar mi?
Yok öyle biri yokEvlenmek istemek en doğal hakkın tabii ki, bir kızın bir erkekle konuşmasına karşılarsa bu işin bir de helal dairesinde yapılan şekli var. O şekil neden olmuyor? Evlenmeni istedikleri başka biri mi var?
Öncelikle MEB de öğretmenim. Biriyle tanıştırıldım. Çok sevdim. Ama maalesef çok sevdiğim aile yapım müsait değil bunlara. Bir bayanın bir erkekle gezmesine katiyen karşılar. Neyse adam il dışında görev yapıyordu. Görevi gereği işteyken pek telefonla konuşamıyorduk. Akşamda ailemin yanında ben konuşamıyordum. O da yeter dedi terketti. Sonuna kadar hak verdim. Ben daha önce bu meseleler yüzünden kaç kez yarı yolda kaldım. 32 yaşındayım. Şimdiye kadar çocuklarım olurdu. Ben kimle tanışsam bu sorunu yaşayacağım. Ailemi kırmadan başka eve taşınmak zorundayım. Bunda kararlıyım. Çünkü malatyadan benim görev yaptığım gaziantepe gelmeleri luzumsuzdu. Yok kararım kesin. Arkadaşlarla pikniğe gittik. Piknikte iki resim çekilip kız kardeşime gönderdim. Kız kardeşim arayıp benle kavga etti. Sen bu fotoğrafları bir erkeğe yollayacaktın, yanlışlıkla bana yolladın diye sataştı. Vaktinde kiminle mesajlaşıyorsın diye tokat atmışlığı var. Benim kararım kesin eşyalı 1+1 tutup yerleşeceğim. Millet atanıyor yalnız hayatına devam ediyor. Şimdi sorum şu.gittikten sonra o adama tekrar ulaşıp ben müsaitim istediğin zaman ara demeli miyim?kabul etmese de napalım başkası çıkar karşıma.
vallahi ilk defa duyuyorumBil bakalım ne :)
Canını yerim kız seninhelal dairesi ne ?
Benim kararım kesin eşyalı 1+1 tutup yerleşeceğim.
hahahahaCanını yerim kız seninyani birbirine haram oluyorya hani sevgili olununca o kuzum. Dinimize göre benim bildiğim tabi belki yanlıştır evlenmeden önce 3 defa görüyorsun karar veriyorsun, yanında da mutlaka birisi oluyor yani iki kişi olunmuyor. Öyle bişey yani. Haram olan kişi işe birlikte olmamak kısaca
Allah seni napmasınhahahaha
kız daire falan deyince aklıma okunmuş evler falan geldi bereketli olsun içlerine fesat düşmesin gibi.
bilmiyorum anacım biz normalli sevgili olduk 3 sene yemediğimiz halt kalmadı sonra söyledik ailelere evlenmeye karar verinceAllah seni napmasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?