- 17 Aralık 2015
- 27.110
- 49.567
- 598
- Konu Sahibi chamallows
-
boyle yaş 3 yaş 4 yaziyolar ya aklimi oynatacak gibi oluyorumDışarısı 40 derece bizimki en sevdiği kadife elbisesini giymek istiyor ya da tam tersi dışarıda kar var ama yavrucuğumun Elsalı elbisesiyle (o Elsa'nın kafasına Olaf kadar taş düşsün) sokaklarda balerin gibi süzülesi geliyor. Ne yapıyorum? O zaman evde oturuyoruz, böyle çıkamayız, hasta olursun diyorum. Bir süre inat edip, küsüp, kapının önünde greve gidiyor. Rekoru yarım saat. Bakıyor ki, gerçekten evde oturuyoruz, havaya uygun giyinmeyi kabul ediyor, ama tabi ki kendi seçtiklerini giyiyor. Küçülen bir ayakkabısı vardı, inatla giydi. En son topuğu yara oldu, parkta acı içinde topallayarak oynayamayacağını anlayınca ayakkabıdan vazgeçti. Bunun dışında giysilerini birlikte alıyoruz genelde. Kendi seçince daha hevesli giyiyor. Hiçbir şey seçemezse ben seçenek sunuyorum. Onları da seçmezse bildiğimi alıyorum. Bazen afra tafra yapıp giymek istemiyor, bazen de iyi tarafından kalkıyor, bakıyorsunuz bir uyumlu, bir uysal, adeta melek. Yani durumlarımız gel gitli. Bu arada 4 yaşına az kaldı.
:))) yazık ya halasının hevesini kursağında bırakmış. Ya benim bir de 16 aylık kızım var. o bile seçiyor. Dışarı çıkacağımız zaman aynada kendini ve saçını inceliyor. Spor ayakkabılarından ya da ortopedik sandalet tipi ayakkabısından nefret ediyor. Corcs terliklerini giydirmeme izin veriyor sadece. Tekrarlıyorum, daha sadece 16 aylık :)gecen haftalarda halasinin dugunu vardi kiz sirf yigenim giysin diye tutmus 300 lira gibi bi rakama buna dugun kiyafet almis baska yerdede giyilecek bir sey degil yani bizimki napti giymedi tabiki artik giymekten yemek damlatmaktan yikanmaktan agzi yuzu kaymis tisortunu giydi inatla dugunde resimlere bakiyorum vallahi dilenci gibi ya
ay bunlar çok fena ya bizimkide saclarini yapinca hemen aynaya kosup saclarina dokunup gulumsuyor babasi evdeyse yanina gidip baba hüzelmi oldu diyo kendince guzel oldummu diye soruyor:))) yazık ya halasının hevesini kursağında bırakmış. Ya benim bir de 16 aylık kızım var. o bile seçiyor. Dışarı çıkacağımız zaman aynada kendini ve saçını inceliyor. Spor ayakkabılarından ya da ortopedik sandalet tipi ayakkabısından nefret ediyor. Corcs terliklerini giydirmeme izin veriyor sadece. Tekrarlıyorum, daha sadece 16 aylık :)
Bence bu bir dönem filan değil, tamamen karakterleri.boyle yaş 3 yaş 4 yaziyolar ya aklimi oynatacak gibi oluyorum
ben kendimi 2 3 aya gecer diye kandiriyordum
bu sabah kalkti yine her zamanki gibi coraplarini cikardi aldim corapsiz balkona cikardim hava baya soguk bugun ankarada
balkona cikinca artik hava soguk corapsiz kislik ayakkabisiz olmaz coraplarini cikarma hasta olursun dedim giydirdim yaklasik 2 saattir cikarmadi bakalim anlamismi
kiyafeti buyuk alir en kotu katlar giydiririm diyorum gozu gormeden alip eve getirsem netten falan siparis etsem kendinin sanip giyer belki ama ayakkabi konusu en buyuk sorun evde 4 cift ayakkabi var cocuk birine takmis sadece oni giyoyor
bazen gece uykusundan ayakkabim ayakkabim diye aglayarak uyanirsuan guluyorum ama inanin olay aninda sinir basiyor
kışın giyecegi bir ayakkabi olsa alirim ama degilO sevdiği ayakkabıdan 2 tane falan daha alın o zaman. Daha büyük numarasını alın mesela aynı modelin
Ucan adam sabri. Esra nin programında uçuyorduamin cümlemizinkine
bizim ponçik bildiğiniz çıldırcın okurken banada çok tatlı geliyor ama öyle bir kendini yere atiyorki bana hep şeyi hatirlatiyo hani uçabildigini iddia edip kendini birden yere atan bir adam vardi canli yayinda ay dur videoyu bulursam koyayim aynen o yani
hah evet evet oUcan adam sabri. Esra nin programında uçuyordu
merhabaAhaha yalniz olmadigima sevinmelimiyim kndi adima evet sizin adiniza üzüldüm tek hasta olmasinlar saglikli olsunlar da onu da cekcez artik
Kizimda kışın tshirtle yazin kazakla gezmek isterdi hadi yazin kazagi bunalip. Çıkarıyor du da bütün kışı evde gecirmistik bu seferde cam. Acma takntisi basladi butun kış cam. Acmak. Icin delirdi yaz geldi camdan korktu bütün yaz evde yandık pistik cam actrmadi neyin kafasini yasiyoar anlayamiyorum oğlumda 19 aylik bot almaya gittik yerlere yatti akkabi akkabi diye yazlik ayakkabisinim. Yasini tuttu birseklde denedim aldim. Evde giymedi ablasina evde yeni. Botunu goydirdim 3 gun sonra oglumda botunu giydi şükür birde şurup sorunu var mesela 2 sat ikna cabasindan snra yere yatirip ellerini. Ayaklarini tutup veriyrm agir bronsit geçiriyor sık sık 2 gündür surubun siringasini ablasina veriyorum iciyormus gibi. Yapip immm çok tatlı diyor ve çok şükür icmeye basladi ins bu sorun bitmiştir ama sorun hic bitmiyor yenisini buluyorlar hemen normalde elektrik. Supurgesini vermez bana oynar oynar gecen hafta 2 gun actrmadi korktu agladi cici yaoarak oynayaral alıştırdım degisikler yaaamerhaba herkese
çıldırmak üzereyim gerçekten sorun 22 aylik kızım
arkadaşlar kızıma yeni hiç bir şey alamıyorum çünkü alıştıgı hic bir kiyafetini ayakkabisini yenisiyle değiştirmek istemiyor.
Bugün kışlık kaban ve bot ve bir kaç kıyafet almak için alışverişe çıktık inanın bin pişman etti beni sinirden ciddi anlamda gözüm seğiriryodu mağazada.
ayakkabi deneteceğim sinirlenip kendini yere atiyor
mont deneteceğim ağlaya ağlaya helak oluyor sinir kırizi geçiriyor resmen
kıyafeti ayina gore al diyeceksiniz biliyorum ama kızım ayina göre biraz fazla gelişmiş bazen denetmeden aliyorum olmuyor bazende büyük geliyor.
çocugu boyle bir donem geciren baş edebilmiş aşabilmiş anneler lütfen yardım
kış geldi kıza uzun kollu sweat bile giydiremiyorum artik dayanamiyorum bu sendromlu ponçik beni delirtiyor resmen
bizimkinede en son botu aldim bi sekilde giydiKizimda kışın tshirtle yazin kazakla gezmek isterdi hadi yazin kazagi bunalip. Çıkarıyor du da bütün kışı evde gecirmistik bu seferde cam. Acma takntisi basladi butun kış cam. Acmak. Icin delirdi yaz geldi camdan korktu bütün yaz evde yandık pistik cam actrmadi neyin kafasini yasiyoar anlayamiyorum oğlumda 19 aylik bot almaya gittik yerlere yatti akkabi akkabi diye yazlik ayakkabisinim. Yasini tuttu birseklde denedim aldim. Evde giymedi ablasina evde yeni. Botunu goydirdim 3 gun sonra oglumda botunu giydi şükür birde şurup sorunu var mesela 2 sat ikna cabasindan snra yere yatirip ellerini. Ayaklarini tutup veriyrm agir bronsit geçiriyor sık sık 2 gündür surubun siringasini ablasina veriyorum iciyormus gibi. Yapip immm çok tatlı diyor ve çok şükür icmeye basladi ins bu sorun bitmiştir ama sorun hic bitmiyor yenisini buluyorlar hemen normalde elektrik. Supurgesini vermez bana oynar oynar gecen hafta 2 gun actrmadi korktu agladi cici yaoarak oynayaral alıştırdım degisikler yaaa
Aslnda her ayin bir evresi var sadece sabir gerekiyor gercektwn geciyor donemleri ve kizimda deneyimledigim. Kadariyla biz inatlasip. Onlari anlamadikca daha cok uzuyor oglumda durumu kabullenip zamana boraktim ve kizimin 1 yil suren takintilari oglumda 1 ay gibi surelerde kesildi sadece destek olun secenekler sunun disarisi soguk bende montumu giyiyorum sende giymelisin montunu giyip disari mi cikmak istersin giymeyip evde mi oturmak istersin diybilirsiniz birde oyun cpk ise yariyor suanda inatlasma dobeminde onu da kullanabilirsiniz montu siz ulasabilecegi yere koyun sakin sen gkyme ben gycem sen gymyceksin falanndiyebilirsiniz hatta bu inatlasmayi yemekte oyuncak toplamada falan da kullanabilirsiniz sen yeme ben yycem sen toplama ben toplayacam tatlı tatlı gulerek. Ve masal cocuklarin gelisiminde cok onemli mesela ben memeden kesecem kademeli yapmak istyrm masal anlatamaya basladim yusa sut icmek iatyrmus ama memede sut bitmia annesiyle inege gitmisler yusa benim. Canim sut istiyor bana sut verir misin diye aormus inekte kabul etmis annesiyle sutun icine çilek koyuo icmisler gibi ben kizimi tuvalete masalla. Alistirdim inatlasmasini. Masalla aştım yemek yememesini masalla hallettim size de cok tavsiye ederm supurgeden korkusu icinde kucaginiza alin en güvenli yer orasi cunku once supurgeye cici yapin supurge evimiz cok kirlendi kizimla beraber seni. Calistirmak. Istyrm izin verr misin deyin snra sevmli bir sesle supurgeyi konusturun eveeet beni. Çalıştır bende X le. Oyun oynayim falan gibi acalim mi sen acmak ister misin diye sorun sarilarak çalıştırın cunku 2 yas korku ve inatlasma yaşı ve belkife cocukla annenin en zor zamani ins kolay atlatırsıniz ben kizima 2 yas sendromunda destek olmak. Yerine cok kizdim ve cok zor zamnlar gecrdik smdi ogluma karsi daha yapiciyimbizimkinede en son botu aldim bi sekilde giydi
simdi mont giymek istemiyor takmis bi orgu hirkasina aglata aglata giydiriyorum montu mecbur
elektrik supurgesi calismiyorken alip evi supuruyomus gibi yapiyor ama ben ev supurmeye baalayinca korkuyorum korkuyorum diyip gidip dugmesine basip kapatiyo hanimimiz
bence bazi duygulari bize karsi kullaniyorlar
MoNta alisana kadar oegu hirkasini montunnicine giydirebilirsiniz kendisi sklip cikartacaktir ozmn da montun cikmamali hava soguk istersen hirkani cikarabiliriz diyebilirsinizbizimkinede en son botu aldim bi sekilde giydi
simdi mont giymek istemiyor takmis bi orgu hirkasina aglata aglata giydiriyorum montu mecbur
elektrik supurgesi calismiyorken alip evi supuruyomus gibi yapiyor ama ben ev supurmeye baalayinca korkuyorum korkuyorum diyip gidip dugmesine basip kapatiyo hanimimiz
bence bazi duygulari bize karsi kullaniyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?