oynatmaya az kaldı Anneler yardım

boyle yaş 3 yaş 4 yaziyolar ya aklimi oynatacak gibi oluyorum
ben kendimi 2 3 aya gecer diye kandiriyordum
bu sabah kalkti yine her zamanki gibi coraplarini cikardi aldim corapsiz balkona cikardim hava baya soguk bugun ankarada
balkona cikinca artik hava soguk corapsiz kislik ayakkabisiz olmaz coraplarini cikarma hasta olursun dedim giydirdim yaklasik 2 saattir cikarmadi bakalim anlamismi

:))) yazık ya halasının hevesini kursağında bırakmış. Ya benim bir de 16 aylık kızım var. o bile seçiyor. Dışarı çıkacağımız zaman aynada kendini ve saçını inceliyor. Spor ayakkabılarından ya da ortopedik sandalet tipi ayakkabısından nefret ediyor. Corcs terliklerini giydirmeme izin veriyor sadece. Tekrarlıyorum, daha sadece 16 aylık :)

ay bunlar çok fena ya bizimkide saclarini yapinca hemen aynaya kosup saclarina dokunup gulumsuyor babasi evdeyse yanina gidip baba hüzelmi oldu diyo kendince guzel oldummu diye soruyor

Bence bu bir dönem filan değil, tamamen karakterleri. Artık geçeceğini düşünüp, kendimi umutlandırmıyorum. Direkt acı gerçeği kabul edip, hayata öyle devam etmek daha mantıklı geldi. O çorap meselesi bizde 1 yaşından beri var. Ayağında çorap durmaz. Neyse ki terlik giymeye alıştırdım da, oradan kurtarıyoruz. Yoksa bıraksam karda bile çıplak ayak yürür bu zibidi. Hafif balataları yakmadan çocuk büyüten var mıdır acaba ya?

O sevdiği ayakkabıdan 2 tane falan daha alın o zaman. Daha büyük numarasını alın mesela aynı modelin

Ucan adam sabri. Esra nin programında uçuyordu

bu yaz ayakkabi alirken bizde boyleydik bir insan yavrusu bir ayakkabi icin bu kadar aglarmi ya
simdi kiyafetleri dolaba ayyakkabilari ayakkabiliga koyuyorum kendi gorunce aa diye ustune atliyor denemek istiyor artik goz karari alacaksin birseyler yakinda gecer diye tahmin ediyorum

Ahaha yalniz olmadigima sevinmelimiyim kndi adima evet sizin adiniza üzüldüm tek hasta olmasinlar saglikli olsunlar da onu da cekcez artik
merhaba
dün en sonunda aylar suren yeni ayakkabi kavgalarina ben galip geldim
kendisini goturmeden bir ayakkabi alip geldim diger ayakkabilarini kaldirdim aksam o gormeden
sabah kalkinca cok acelem varmis gibi yapip hadi ayakkabilarini giy gidelim hemen koş koş cabuk bakkalda ekmek bitiyormus (kendisi ekmek hastasi) dedim
ne giydigine bile bakmadan hemen giyip cikti yeni ayakkabilarini bir kaz kez daha giydirip bir bahaneyle disari ciktim ses etmedi diger ayakkabilarinida sormadi son ciktigimizda hadi gidiyoruz dedigimde yeni ayakkabilarini alip giymeye calisti
oldu sanirim bu is

Kizimda kışın tshirtle yazin kazakla gezmek isterdi hadi yazin kazagi bunalip. Çıkarıyor du da bütün kışı evde gecirmistik bu seferde cam. Acma takntisi basladi butun kış cam. Acmak. Icin delirdi yaz geldi camdan korktu bütün yaz evde yandık pistik cam actrmadi neyin kafasini yasiyoar anlayamiyorum oğlumda 19 aylik bot almaya gittik yerlere yatti akkabi akkabi diye yazlik ayakkabisinim. Yasini tuttu birseklde denedim aldim. Evde giymedi ablasina evde yeni. Botunu goydirdim 3 gun sonra oglumda botunu giydi şükür birde şurup sorunu var mesela 2 sat ikna cabasindan snra yere yatirip ellerini. Ayaklarini tutup veriyrm agir bronsit geçiriyor sık sık 2 gündür surubun siringasini ablasina veriyorum iciyormus gibi. Yapip immm çok tatlı diyor ve çok şükür icmeye basladi ins bu sorun bitmiştir ama sorun hic bitmiyor yenisini buluyorlar hemen normalde elektrik. Supurgesini vermez bana oynar oynar gecen hafta 2 gun actrmadi korktu agladi cici yaoarak oynayaral alıştırdım degisikler yaaa

bizimkinede en son botu aldim bi sekilde giydi
simdi mont giymek istemiyor takmis bi orgu hirkasina aglata aglata giydiriyorum montu mecbur
elektrik supurgesi calismiyorken alip evi supuruyomus gibi yapiyor ama ben ev supurmeye baalayinca korkuyorum korkuyorum diyip gidip dugmesine basip kapatiyo hanimimiz
bence bazi duygulari bize karsi kullaniyorlar

Aslnda her ayin bir evresi var sadece sabir gerekiyor gercektwn geciyor donemleri ve kizimda deneyimledigim. Kadariyla biz inatlasip. Onlari anlamadikca daha cok uzuyor oglumda durumu kabullenip zamana boraktim ve kizimin 1 yil suren takintilari oglumda 1 ay gibi surelerde kesildi sadece destek olun secenekler sunun disarisi soguk bende montumu giyiyorum sende giymelisin montunu giyip disari mi cikmak istersin giymeyip evde mi oturmak istersin diybilirsiniz birde oyun cpk ise yariyor suanda inatlasma dobeminde onu da kullanabilirsiniz montu siz ulasabilecegi yere koyun sakin sen gkyme ben gycem sen gymyceksin falanndiyebilirsiniz hatta bu inatlasmayi yemekte oyuncak toplamada falan da kullanabilirsiniz sen yeme ben yycem sen toplama ben toplayacam tatlı tatlı gulerek. Ve masal cocuklarin gelisiminde cok onemli mesela ben memeden kesecem kademeli yapmak istyrm masal anlatamaya basladim yusa sut icmek iatyrmus ama memede sut bitmia annesiyle inege gitmisler yusa benim. Canim sut istiyor bana sut verir misin diye aormus inekte kabul etmis annesiyle sutun icine çilek koyuo icmisler gibi ben kizimi tuvalete masalla. Alistirdim inatlasmasini. Masalla aştım yemek yememesini masalla hallettim size de cok tavsiye ederm supurgeden korkusu icinde kucaginiza alin en güvenli yer orasi cunku once supurgeye cici yapin supurge evimiz cok kirlendi kizimla beraber seni. Calistirmak. Istyrm izin verr misin deyin snra sevmli bir sesle supurgeyi konusturun eveeet beni. Çalıştır bende X le. Oyun oynayim falan gibi acalim mi sen acmak ister misin diye sorun sarilarak çalıştırın cunku 2 yas korku ve inatlasma yaşı ve belkife cocukla annenin en zor zamani ins kolay atlatırsıniz ben kizima 2 yas sendromunda destek olmak. Yerine cok kizdim ve cok zor zamnlar gecrdik smdi ogluma karsi daha yapiciyim

Bu arada mo MoNta alisana kadar oegu hirkasini montunnicine giydirebilirsiniz kendisi sklip cikartacaktir ozmn da montun cikmamali hava soguk istersen hirkani cikarabiliriz diyebilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…