- 22 Haziran 2012
- 8.468
- 37.318
- 548
- Konu Sahibi cesursincap
-
Takılacak bir durum değil ki abartıyorsn bence... Yatırım yapıyorum aynı zamanda anneni rahata erdiriyorum ve ayrıca ilerde bir gün evladıma kalır bundan iyisi mı var de.Aynen öyle ama neden bilmiyorum büyük bir gerginlik var şu anda.
Onların derdi anne babasının parasın da onların hakkı var, onlar da yardım edecek sizin eviniz olacak. Takmayın hukuki her türlü güvencenizi sağlayın.
Evin ödemelerine kv nin bir katkısı vardır mutlaka , ev sizin üstünüze olacaksa ona karşı çıkıyorlardır.
Yani peşinatını annem verdi ( annemin parası bizimde hakkımız vardı gibi ) ev abimin üstüne oldu gibi bir düşüncede olabilirler.
Yoksa kv den tek kuruş almadan sizin ödediğiniz eve karşı çıkmazlar. Hele ki onlardan para istemiyorsanız hiç ses çıkarmazlar
Ben çok garanticiyimdir.Tapuda bedelli intifa hakkı kurulması gerek hukuki güvence için. Kullanım bedeli olduğu belli olur, sonra tüyle topakla uğraşmak zorunda kalırsanız dava kazandırabilir size.Peşinatın 10.000 liralık kısmını kv bilezik verecek. Kalan kısmına ablam destek oluyor. Aylık ödemelere ise kesinlikle kimseden 1 kuruş alınmayacak.
Ben çok garanticiyimdir.Tapuda bedelli intifa hakkı kurulması gerek hukuki güvence için. Kullanım bedeli olduğu belli olur, sonra tüyle topakla uğraşmak zorunda kalırsanız dava kazandırabilir size.
Ben çok garanticiyimdir.Tapuda bedelli intifa hakkı kurulması gerek hukuki güvence için. Kullanım bedeli olduğu belli olur, sonra tüyle topakla uğraşmak zorunda kalırsanız dava kazandırabilir size.
Sizin ölünceye kadar otursunlar düşüncenizin hukuki dili. Hem mülk sahibini hem intifa hakkı sahibini korur. Ev için verilen 10.000-TL nin oturum, kullanım için verildiği belli olur. İntifa biraz karışık bulunduğunuz şehirde bir avukata danışın ille yapmak zorunda değilsiniz, bilgi alın kafanızda şekillenir ne yapacağınız.İlk kez duyuyorum
Sizin ölünceye kadar otursunlar düşüncenizin hukuki dili. Hem mülk sahibini hem intifa hakkı sahibini korur. Ev için verilen 10.000-TL nin oturum, kullanım için verildiği belli olur. İntifa biraz karışık bulunduğunuz şehirde bir avukata danışın ille yapmak zorunda değilsiniz, bilgi alın kafanızda şekillenir ne yapacağınız.
Kendi ev ve araba kredisi öderken kayınvalide bunalımdan çıksın diye krediye on yıl borçlanan,hemde ablasının desteğiyle,bu günleride gördük yarabbiElbette yatırım da yapabiliriz ama bu kesinlikle yatırım amaçlı değil. Sırf kv bunalımda diye kendimizden fedakarlık yapıyoruz. Benim gücüme giden bu fedakarlığımızın gözardı edilip olayın yatırım olarak görülmesi. Yatırım olsa kiraya verir kredime destek alırdım. Tapunun verilmesiyse söz konusu değil. Biz alıyoruz siz ölene kadar oturursunuz dedik. Ama karşılaştığım tavırlar şimdiden beni pişman etti.
Kendi ev ve araba kredisi öderken kayınvalide bunalımdan çıksın diye krediye on yıl borçlanan,hemde ablasının desteğiyle,bu günleride gördük yarabbiŞahsen kardeşlerimin kayınvalidelerinin bunalımlarına çare aramadığım için kendimden utanıyorum.
Yılın gelini odülünü hakettin.İşiniz ne canım,aylık kazancınız nedir çok özel olmazsa...
350yi verebileceksin ama peşinatı denkleştiremiyorsun,bir cami önüne mendil sermediğin kalmış,ablanda senin gibi yüce gönüllü anlaşılan.Anne babası sadece 10.000 tl civarı bilezik verecek peşinat için. Kalan peşinatı ablam ödeyecek. Biz eve 350.000 ödeyeceğiz.
O zaman bu borçta ekleninceEşim de aileme karşı çok iyidir. Annesinden çok eşimin hatrı var benim ailemde. Meslek belirtmeyeyim ama şöyle söyleyebilirim bizim ev ve araba borcumuz bitene kadar yaklaşık 3 yıl çok zorlanacağız.
Ben kaynanasıyla oturan bir gelin daha konu açtı zannettim. Neyse değilmiş.Merhabalar herkese. Sizinle beni delirme noktasına getirmiş bir derdimi paylaşmak istiyorum. Kv. oturduğum evde bunaldım duvarlar üstüme üstüme geliyor diye sürekli ağlamaya başlayınca eşim ona bir ev almaya karar verdi. Benim fikrimi de sordu tamam dedim. Sadece eşim bu duruma çok üzülüyor diye yoksa kv ile çok yakın bir ilişkimiz yok. Kv şu an oturduğu evi var her tarafı kapalı güneş görmüyor. O satılırsa destek olur demiştim ama kardeşi miras malı o hepimizin payı deyince o evi hiç karıştırmayalım diye düşündük. Bizim mirasla zaten işimiz yok. Şimdi güzel bir ev bulduk. Kredi başvurumuzu yaptık. Gelgelelim kaynım ve eşi bize düşman gibi davranmaya başladılar. Sürekli bize yatırım yapıyorsunuz deyip duruyorlar. Halbuki biz kendimizden 10 yılı ipotek altına alıyoruz sırf annelerinin mutluluğu için. Yoksa ev alacak durumumuz yok aslında kendi ev kredimiz ve araba borcumuz devam ediyor. Bir de kaynım tutup bana yenge size ev hediyesi ankastre set alacağız diyor. Kendi annesinin kullanacağı eşyayı bana hediye sayıyor. O an nutkum tutuldu birşey diyemedim ama şimdi de içim içimi yiyor. Çıldırmama az kaldı.
350yi verebileceksin ama peşinatı denkleştiremiyorsun,bir cami önüne mendil sermediğin kalmış,ablanda senin gibi yüce gönüllü anlaşılan.Enişten ne diyor bu işe,baldızın kaynanasının bunalımından banane demiyor mu?Allahım numunelik aileyi de tanıdım,sana şükürler olsun
O zaman bu borçta ekleninceKim için,kaynana...Yılın iyi gelin oskarına adaylığını mı koyacaksın Hele KKdan kesin alırsın.Malum buralarda gözler böyle geline alışık değil.Ama kk nabzını iyi tutmuşsun,bamteli konusu seçmişsin her zamanki gibi
Evet,hemde hiç inandırıcı bulmadım,dİğer yorum yazacaklara konun hayırlı mübarek olsun.Herşeyi tolere etmişsin de,eltinin tepkilerine takılmışsın ya,hikayen işte burada zayıfladı.Biraz daha gayret et,kompozisyon becerin genişler.Size inandırıcı gelmemiş olabilir ama konu da ben de gerçeğim. Evet 350 bini 10 yılda ödeyeceğiz ve evet peşinatımız için abkam yardım edecek.
kıskanmışlar sizi...sende o evde biz oturmayacağız kira da almayacağız annenizin mutluluğu için borçlanıyoruz deseydin.
Size inandırıcı gelmemiş olabilir ama konu da ben de gerçeğim. Evet 350 bini 10 yılda ödeyeceğiz ve evet peşinatımız için abkam yardım edecek.
Davranış makul değil
Maddi olarak sıkışınca neden onlara ev aldık borçlandık diye pişman olup bunalabilirsiniz
Evlerini kiraya verip başka yere kiraya çıksınlar
Siz de yatırım için ev alacaksanız da bütçeyi sarsmayan daha uygun ev alın
o bende de oluyor sonra da sinirden kendi kendimi yiyorumYeri geldiği zaman cevap veremiyorum. Kalp atışlarım hızlanıyor tutulup kalıyorum. Belki de en büyük kızgınlığım kendime.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?