Oynatmaya az kaldi

Deryakuzusu88

Guru
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2014
2.017
1.768
333
37
Arkadaslar mrb bnm ocakta 4 yasina girecek bir oglum var nasil anlatayim bilmiyorum o yuzden biraz karisik yazabilirim benim oglum cok hareketli ve ben artik cigrimdan ciktim ona vurmamak icin kapi duvar yumrukluyorum sıkmaktan dis kalmadi sabah kalkar aciktm der kahvaltisini yapar biraz oyun oynar yarim saat sonra aciktim der kapinjn onunune cikariz geliriz aciktim der birseyler yer aradan 1 saat gecer gecmez anne aciktim der dolabin kapagini acar dolaba cikip oyle bakar oglum sunu yermisin yok bunu yermisin yok domates dogra der dograrim bir parca alir daha yemiyorm der gecerim uzanirim 10 dk sonra anne aciktim der elma soydurur bir dilim yer yuzune bakmaz esyalara zarar verir kucagima gelmeye calisir bacaklariyla bacaklarimi kitler oglum kucagima geleceksen duzgun aliyim derim biraktrmaya calisirim aglar ya tam anlatamiyorum iste hic hayrdan anlamaz kendimi sikmaktan artik kemiklerim agriyo ne yapcam ben dayanamiyorum psikolojimi bozdu bu cocuk benm gozumun icine baka baka yapacagini yapar kizacagimi bildiginden saniyesinde anne bir daha yapmam der gecenlerde kafama kitapla vurdu kitap hala elinde ben arkami donmeden anne bir daha yapmam gun icinde soyledikleri bir daha yapmam aciktim..

şimdi degil önceden bazı şeyleri yanlış yapmışsınız sanki.
misal sürekli agzına tıkıştırmak,sizin hayır dediginize başka biri olur demesi gb.
en büyük sıkıntıs sizin ilginizi çekmek için vurması yada istedigini yaptırmak için vurması.
Hayır demeden önce iyi düşünün dedikten sonra da asla geri dönüş yapmayın.

Öncelikle yardım almanı tavsiye ediyorum.

Hayır demesini öğrenmelisin, doğruluğu belki tartışılır ceza verebilirsin, bizim evimizde ceza köşemiz var, çocuklarım küçük ama bilinçliler, birbirlerine bilerek zarar verdiklerinde ceza köşesinde oturuyorlar ben istediğimde ve saymam bittiğinde serbest kalıyorlar.
Ben bana inatlaşan çocuğuma ben dahada çok inatlaşıyorum, yani diyorumki istediğin kadar ağla, hayırsa hayırdır! Yanlış davranışta bulunduklarında “biz öyle yapmıyoruz yaptığın pek doğru değil , gel sana doğrusunu göstereyim “ diyorum

Profesyonel yardım alın cocugunuza veya kendinize zarar vermeden. Kafayi yiyecek birşey göremedim ama belki yaşadıklarınızı net anlatamiyorsunuz
Evet tam anlatamiyorm malesef saat 7.30 8de kalkar aksam 9.30 10 gibi uyur ve surekli bir hareketlilik hali oturuyorum anlatiyorm konusuyorm rica ediyorum kiziyorum anne bir daha yapmam ama dakikasinda yine ayni yemek yiyo yarim saat sonra yine aciktim oyun oynayalim disari cikalim zaten nerdeyse hergun 1bucuk 2 saat disarda havalar biraz serinledi sadece bir kac gundur cikamiyoruz sanki benm oturmami hic istemiyo yalandan yapiyo

Yanlış anlamayın ama çocuğunuz çok sempatik geldi bana :P .erkek çocuklarının geneli böyle hareketli oluyor ve çok çabuk değişiyorlar.neden bilmiyorum ama çoğu böyle çabuk acıktım demesi acıktığından değil aslında sürekli bişeyler yapmak istediklerinden bence hiperaktif olabilir mesela.hareketli çocuklar evde olunca enerjilerini atamıyorlar.böyle çocukların dışarıda bir saat çılgınlar gibi koşup oynaması lazım.benim oğlan da bu yaşlarda kapılara tırmanıyordu. aynalı vitrini ki kendi boyunun iki katıydı üzerine düşürüp kırmışlığı vardır.hareketlerinin bazıları çok ayarsız :D ama büyüdükçe duruluyor hepsi siz sakin olun.böyle sinirli anlarınızda içinizden bir şarkı söyleyin sakinleşin .

Öncelikle yardım almanı tavsiye ediyorum.

Hayır demesini öğrenmelisin, doğruluğu belki tartışılır ceza verebilirsin, bizim evimizde ceza köşemiz var, çocuklarım küçük ama bilinçliler, birbirlerine bilerek zarar verdiklerinde ceza köşesinde oturuyorlar ben istediğimde ve saymam bittiğinde serbest kalıyorlar.
Ben bana inatlaşan çocuğuma ben dahada çok inatlaşıyorum, yani diyorumki istediğin kadar ağla, hayırsa hayırdır! Yanlış davranışta bulunduklarında “biz öyle yapmıyoruz yaptığın pek doğru değil , gel sana doğrusunu göstereyim “ diyorum
Bende inan hayir diyorum her dedigini yapmiyorum disari ciktigimizda surekli biseyler almak istiyor daha iki gun once o kadar aglattm almadm birsey yemek yapiyorum anne yardim edecem diyo bnde kendine guveni olsun diye bir iki is veriyorum sonra sandalyeyi tezgah onune cekiyor oglum boyle olmaz ben sana is vercem diyorum yok cekitirip duruyo oraya buraya saldiriyo

Oğlunuzu yarı zamanlı olarak anaokuluna başlatın.
Asıl sorunu tam anlayamadım çoçuğunuz aşırı mı hareketli?
Çok mu yemek yiyor?
İstekleri çok hızlı mı değişiyor?
Fiziksel şiddete mi meyilli?
Yoksa siz çok yoruldunuz ve sabrınız mı tükendi?
Daha net bilgiler verirseniz yardımcı olmaya çalışayım.
Not:Erken çocukluk uzmanıyım.Lisansım okul öncesi yüksek lisansım PDR.

Kreş Yada oyun gurubuna yollayın derim. Oğlum 3 yaşında 2 haftadır gidiyor resmen ruhum dinlendi
Krese gondermeyi dusunuyorm ama evimizi sattik baska semtten aldik kasimda evi bosaltiyoruz 1 ay sehir disina cikacagm geldigm zaman kv evinde kalcam bir kac ay sonra yeni eve tasinicaz duzenimizi kurana kadar krese veremem eve yakin bir yer olsun istiyorm verecegimiz yer

şimdi degil önceden bazı şeyleri yanlış yapmışsınız sanki.
misal sürekli agzına tıkıştırmak,sizin hayır dediginize başka biri olur demesi gb.
en büyük sıkıntıs sizin ilginizi çekmek için vurması yada istedigini yaptırmak için vurması.
Hayır demeden önce iyi düşünün dedikten sonra da asla geri dönüş yapmayın.
Evet basta yemesi icin cok ugrastim ama benimkisj sadece can sikintisindan yapiyo eminim

Oğlunuzu yarı zamanlı olarak anaokuluna başlatın.
Asıl sorunu tam anlayamadım çoçuğunuz aşırı mı hareketli?
Çok mu yemek yiyor?
İstekleri çok hızlı mı değişiyor?
Fiziksel şiddete mi meyilli?
Yoksa siz çok yoruldunuz ve sabrınız mı tükendi?
Daha net bilgiler verirseniz yardımcı olmaya çalışayım.
Not:Erken çocukluk uzmanıyım.Lisansım okul öncesi yüksek lisansım PDR.
Aslinda soylediklerinizin hepsi yemek yemek istemeside sadece can sikintisindan cogu zaman hazirlatp bir iki parca alip birakiyor 10 dk sonra anne ben aciktm kisir dongu evet bende cok bunaldim sabah 8den aksam 9 a 10 a kadar olan hareketlilikten yoruldm

Yanlış anlamayın ama çocuğunuz çok sempatik geldi bana :p .erkek çocuklarının geneli böyle hareketli oluyor ve çok çabuk değişiyorlar.neden bilmiyorum ama çoğu böyle çabuk acıktım demesi acıktığından değil aslında sürekli bişeyler yapmak istediklerinden bence hiperaktif olabilir mesela.hareketli çocuklar evde olunca enerjilerini atamıyorlar.böyle çocukların dışarıda bir saat çılgınlar gibi koşup oynaması lazım.benim oğlan da bu yaşlarda kapılara tırmanıyordu. aynalı vitrini ki kendi boyunun iki katıydı üzerine düşürüp kırmışlığı vardır.hareketlerinin bazıları çok ayarsız :KK70: ama büyüdükçe duruluyor hepsi siz sakin olun.böyle sinirli anlarınızda içinizden bir şarkı söyleyin sakinleşin .
Yav yeminle surekli disardayiz bir kac gun oncesine kadar carsiya ciksak bile ki o kadar saat dolastigi haldr carsida 1 saatte olsa oyuncaklarini alip disari cikartiyorum onunla oturup kum oynuyorum evet gercekten cok enerjisi pozitif bir cocuk disarda yolda otobuste sevmeyen yok esnaf bile taniyo artik

Aslinda soylediklerinizin hepsi yemek yemek istemeside sadece can sikintisindan cogu zaman hazirlatp bir iki parca alip birakiyor 10 dk sonra anne ben aciktm kisir dongu evet bende cok bunaldim sabah 8den aksam 9 a 10 a kadar olan hareketlilikten yoruldm
Biraz bebekliği hakkında bilgi verir misiniz?
Tek çocuk mu?
Şu anda sosyal ortamı ve akran ilişkileri nasıl?
Bir de yaptığı işe odaklanma ve konsantrasyon durumu?

Biraz bebekliği hakkında bilgi verir misiniz?
Tek çocuk mu?
Şu anda sosyal ortamı ve akran ilişkileri nasıl?
Bir de yaptığı işe odaklanma ve konsantrasyon durumu?
Evet tek cocuk parka vs gotrdugum zaman sosyal bir cocuk gordugunu cekistiriyor oyun oynamak icin gider sarilir sever kosusturur ama babayi cok fazla goremiyor ve benimle cok hasir nesir ayri gecirdigimiz zaman yok malesef konsantrrasyon olayida arada evin icinde beni unutrsa ben mutfaktaylen fln oyun kurar oyuncaklariyla oynar ama beni gorunce kesin biseylere tutturur

Back
X