Oynatmaya az kaldi

Baska soyleyen olmustur mutlaka ama kres kesin cozumunuz olur , krese gonderemiyorsanizda kurallar koyun , o kurallar cercevesinde oynayin
Aslinda cocuklarin hepsi duzeni cok seviyor , biz ebeveynler onlara kiyamayip her istediklerini yapmaya calisiyoruz , kural koymayi becerirseniz bu kadar yorulmazsiniz
Tesekkur ederim yarindan itibaren soylediklediklerinizi uygulamaya calisacagm

Evet evde oyun oynuyuyorz ama ben oyuncaklarla oynamaktan artik son zamanlarda gercekten cok sıkiliyorum ama resmen evin icinde bogusuyoruz bugun beni yere yatrdi ayaklarim kafamda o haldeyken bacaklarima oturup kitledi beni ve kahkahalar hava ucusuyo birde masal anlatmam hosuna gidiyo bazen daha once yaptigimiz seyleri anlatmami istiyo anne izmiri anlat bana diyo anlatiyorum sunu yapmustik bunu yapmistik diye oglum sen bebekken boyle yapiyoduk fln anlatiyorum hosuna gidiyo gulusuyoruz kapinin onunde bahcede kum var onunla oynuyoruz ama istiyoki surekli beraber biseyler yapalim yemek yemek istemeside beni yerimden kaldirip ilgilenmemi istediginden
Ayni benim kizim surekli oyun ilgi istiyor yanimda dur anne diyor ev isi yapmami istemiyor ama eve bir arkadasi geldiginde beni gormuyor bile arkadas ya da kardes istiyorlar tek cocuk zor oluyor.

Yani çocuk demek aşağı yukarı böyle bir şey. .Siz nasıl bir şey bekliyordunuz.
Oyle birsey degil iste malesef cocuklar arasinda karsilastrma yapmayi sevmem ama misafir cocuklarina bakiyorum oturdugu yerde oyuncak oynuyo en fazla biraz kosusturuyor ama benmki surekli karistrma dagitma pesinde en son bir arkadasima gittigimde koltuklarin kenarlarina bant doladi allahtan arkadasim arkadas gibi arkadas :) tabi o arkadasin evi haricinde baska yerde izin vermem o ayri surekli pesinden kosustrmaca oldugu icin kimsenin evinede gidemiyorum

Bana biraz ilgi çekmeye çalışıyor gibi geldi az mı ilgileniyorsunuz acaba malum kadınız ev işi yemek koşturmaca halindeyiz bu arada biraz ilgisiz kalıyor olabilirmi

Ayni benim kizim surekli oyun ilgi istiyor yanimda dur anne diyor ev isi yapmami istemiyor ama eve bir arkadasi geldiginde beni gormuyor bile arkadas ya da kardes istiyorlar tek cocuk zor oluyor.
Kardes malesef bu sartlarda zor ama sanirim istiyor bebek gordugunde bizde bundan alalim diyor:)

Bana biraz ilgi çekmeye çalışıyor gibi geldi az mı ilgileniyorsunuz acaba malum kadınız ev işi yemek koşturmaca halindeyiz bu arada biraz ilgisiz kalıyor olabilirmi
Evet ilgi az geldi ve dikkat cekmeye calisiyor ama 24 saat oyun oynasak hoplayip ziplasak 25. Saatte anne oyun der

Evet ilgi az geldi ve dikkat cekmeye calisiyor ama 24 saat oyun oynasak hoplayip ziplasak 25. Saatte anne oyun der
4 yaşında çocuk küçük değil artık herşeyi anlar iş saati oyun saati anne saati belirleyin mesela şu saate kadar ben şu şu işleri yapacağım sende benim için resim yap sonra parka çıkacağız veya seninle şunu şunu yapacağız gibi işlerde dahil edebilirsiniz temizlik yaparken bir bezde ona verin mesela sende şuraları sil benim için diyin bol bol sarılın ne kadarda güzel olmuş diyin vs

Kardes malesef bu sartlarda zor ama sanirim istiyor bebek gordugunde bizde bundan alalim diyor:)
Sorma gecende arkadasin dort aylik bebegini yiyecekti oksuyor sariliyor tum oyuncaklarini yanina getiriyor oynasin diye..keske benim de kardesim olsa diyor.hatta bugun komsunun kizi icin onun annesi sen ol dedi niye dedim hep bizde kalir da ondan dedi.biz biryere kadar onlarin seviyesine iniyoruz.ben bol bol yasitlariyla biraraya getiriyorum arkadaslari surekli geliyor bize evimizin onunde her ikindi vakti cocuklarla oynar.ancak oglunuzun babaya ihtiyaci var oynamali ziplamali eglenmeli babayla da.babanin yeri cok farkli surekli yeme istegi babayla az vakit gecirdigi icin duygusal yoksunlugu bastirmak amacli da olabilir.

Canm benmki masallah yemegini cok iyi yiyo meyvesi sebzesi eti sabah omleti bali benmki yedikce kuduruyo:)
Yok benimki binde severek yediği şeyler vardır mesela meyveyi vefidigjden de fazlasını ister ama doğru dürüst yemek yemez hep atıştırma geçer öğünü

4 yaşında çocuk küçük değil artık herşeyi anlar iş saati oyun saati anne saati belirleyin mesela şu saate kadar ben şu şu işleri yapacağım sende benim için resim yap sonra parka çıkacağız veya seninle şunu şunu yapacağız gibi işlerde dahil edebilirsiniz temizlik yaparken bir bezde ona verin mesela sende şuraları sil benim için diyin bol bol sarılın ne kadarda güzel olmuş diyin vs
Evet onlari deniyorum birinde tamam diyorsa ikisinde cekistiriyo ev islerinede dahil ediyorum ama yapmamasi gereken seyleri de yapmak istiyo mesela yemegi katistrmak gibi

Sorma gecende arkadasin dort aylik bebegini yiyecekti oksuyor sariliyor tum oyuncaklarini yanina getiriyor oynasin diye..keske benim de kardesim olsa diyor.hatta bugun komsunun kizi icin onun annesi sen ol dedi niye dedim hep bizde kalir da ondan dedi.biz biryere kadar onlarin seviyesine iniyoruz.ben bol bol yasitlariyla biraraya getiriyorum arkadaslari surekli geliyor bize evimizin onunde her ikindi vakti cocuklarla oynar.ancak oglunuzun babaya ihtiyaci var oynamali ziplamali eglenmeli babayla da.babanin yeri cok farkli surekli yeme istegi babayla az vakit gecirdigi icin duygusal yoksunlugu bastirmak amacli da olabilir.
Evet baba olayini malesef yakin zamanda cozemeyecegiz gibi gorunuyor sadece cuma gunleri kendi okuluna goturecek gecen cuma gotrdu cok sevmis hatta okula gidecem gec kalmiyim anne dedi erken uyudu kuzum

Arkadaslar mrb bnm ocakta 4 yasina girecek bir oglum var nasil anlatayim bilmiyorum o yuzden biraz karisik yazabilirim benim oglum cok hareketli ve ben artik cigrimdan ciktim ona vurmamak icin kapi duvar yumrukluyorum sıkmaktan dis kalmadi sabah kalkar aciktm der kahvaltisini yapar biraz oyun oynar yarim saat sonra aciktim der kapinjn onunune cikariz geliriz aciktim der birseyler yer aradan 1 saat gecer gecmez anne aciktim der dolabin kapagini acar dolaba cikip oyle bakar oglum sunu yermisin yok bunu yermisin yok domates dogra der dograrim bir parca alir daha yemiyorm der gecerim uzanirim 10 dk sonra anne aciktim der elma soydurur bir dilim yer yuzune bakmaz esyalara zarar verir kucagima gelmeye calisir bacaklariyla bacaklarimi kitler oglum kucagima geleceksen duzgun aliyim derim biraktrmaya calisirim aglar ya tam anlatamiyorum iste hic hayrdan anlamaz kendimi sikmaktan artik kemiklerim agriyo ne yapcam ben dayanamiyorum psikolojimi bozdu bu cocuk benm gozumun icine baka baka yapacagini yapar kizacagimi bildiginden saniyesinde anne bir daha yapmam der gecenlerde kafama kitapla vurdu kitap hala elinde ben arkami donmeden anne bir daha yapmam gun icinde soyledikleri bir daha yapmam aciktim..

Bir rese filan yazdirin cocugu ne yapsn cani SIKILIYORDUR. Bir de ona sorun bakalim nasil geciyor gunu. Cocuklar oynamak, ziplamak isterler ki bu cok normal. Caninin sikintisindan siznden baska evde kimse olmadigi icin sizinle alip veriyor, oynamak istiyor ne yapsin ki. Yarim gun bile olsa yazdirin krese cunku Yasi 4 artik yasitlariyla oynamasi lazim bu cocugun. Ayrica 9-10 da yatmasi dogru degil. Ve kendinizi sorgulayin bence sanirim sizin sorunlariniz var(kotu anlamda soylemiyorum) tahammulsuzlugunuz bundan dolayi da olabilir. cocugunuz aktif olmasi gerekir ki aktif ama yasitlariyla oynamasi gerekir artik.

Bir rese filan yazdirin cocugu ne yapsn cani SIKILIYORDUR. Bir de ona sorun bakalim nasil geciyor gunu. Cocuklar oynamak, ziplamak isterler ki bu cok normal. Caninin sikintisindan siznden baska evde kimse olmadigi icin sizinle alip veriyor, oynamak istiyor ne yapsin ki. Yarim gun bile olsa yazdirin krese cunku Yasi 4 artik yasitlariyla oynamasi lazim bu cocugun. Ayrica 9-10 da yatmasi dogru degil. Ve kendinizi sorgulayin bence sanirim sizin sorunlariniz var(kotu anlamda soylemiyorum) tahammulsuzlugunuz bundan dolayi da olabilir. cocugunuz aktif olmasi gerekir ki aktif ama yasitlariyla oynamasi gerekir artik.
7.30 8.00 de kalkiyor ama enerjisini atmasi icin cok ugrasiyorum oyun alanlarinada goturuyorum ama yok cok nadirdir 8 de uyudugu baska ne yapabilirim bunun icin bilemiyorum aslinda yaz ayi girene kadar saat 8i zor ediyodu ama sonradan degisti

Arkadaslar mrb bnm ocakta 4 yasina girecek bir oglum var nasil anlatayim bilmiyorum o yuzden biraz karisik yazabilirim benim oglum cok hareketli ve ben artik cigrimdan ciktim ona vurmamak icin kapi duvar yumrukluyorum sıkmaktan dis kalmadi sabah kalkar aciktm der kahvaltisini yapar biraz oyun oynar yarim saat sonra aciktim der kapinjn onunune cikariz geliriz aciktim der birseyler yer aradan 1 saat gecer gecmez anne aciktim der dolabin kapagini acar dolaba cikip oyle bakar oglum sunu yermisin yok bunu yermisin yok domates dogra der dograrim bir parca alir daha yemiyorm der gecerim uzanirim 10 dk sonra anne aciktim der elma soydurur bir dilim yer yuzune bakmaz esyalara zarar verir kucagima gelmeye calisir bacaklariyla bacaklarimi kitler oglum kucagima geleceksen duzgun aliyim derim biraktrmaya calisirim aglar ya tam anlatamiyorum iste hic hayrdan anlamaz kendimi sikmaktan artik kemiklerim agriyo ne yapcam ben dayanamiyorum psikolojimi bozdu bu cocuk benm gozumun icine baka baka yapacagini yapar kizacagimi bildiginden saniyesinde anne bir daha yapmam der gecenlerde kafama kitapla vurdu kitap hala elinde ben arkami donmeden anne bir daha yapmam gun icinde soyledikleri bir daha yapmam aciktim..
Çocuklara bayılıyorum. Anne babalarının yumuşak noktalarını bulup nasılda kullanıyorlar. Bendede var bitane. çalıştığım için annem bakıyor. Anneminde evinde yemek olmayan gün yoktur. Ama bey efendi özel yemek7yaptırıyor kendine annemde hemen yapıyor. Hal böyle olunca istekler simariklik artıyor annem çığrından çıkıyor. Sonra giriyorlar birbirlerine. Anneme diyorum neden sana yapıyor bana yapmıyor .senden çekiniyor diyor. Peki neden çekiniyor benden. Ben dovmuyorum ki bu çocuğu. Ama sofrada pişen yemek yenecek kuralı var. 3 gün benim sofraya koyduğum yemeği güzelce yerse 4.günün menüsü nü kendi seçiyor vs gibi. Esneklik nerdeyse hiç yok. Hal böyle olunca bu evde yediğini annemde yemiyor. Ispanak yemeği varken manti istiyor .annem de diyor napayım aç mı kalsın. Bırak diyorum 1 günlük açlıktan birsey olmaz huyu düzelir en fazla. Akşam yemekte ne verirsen onu yer . anneanne ve baba sayesinde çocuk telefonla oynamaya alıştı . sonra vau efendim telefonumu alma kavgası ediyorlar çocukla. E diyorum ben bu çocuğu bunca zaman telefondan uzak tuttum bir düşünün bana neden anne telefonunu ver demedi hiç. Yani çocuklar kime ne yaptıracağını biliyor.en olmadı uzman destek alın. 1.si kararlı olun ağlama kendini yerlere atma oyununu yemeyin. Bağarmak yerine nedenini anlatın.
Benim oglumda bana zaman zaman agladi vs. Ama ona diyordum sana zararlı olan birşeyi sen agladın diye vermem istediğin kadar aglayabilirsin. Yada bir önceki yemegi ziyan etti. Sofraya birsonraki gelecek yemek benim istediğim menü ve saatte gelir.

Back
X