- 5 Ağustos 2019
- 653
- 1.137
- 28
- Konu Sahibi GULSEMEDIHA
-
Çocuklara kötü örnek oluyor bazı yayınlar , görmek istemediklerini görüyorsun nette, oyunlarda .Hiçbir şey anlamadım.
Ne internetle kurduğunuz dejenere bağını ne de hür iradesiyle açık giyinmiş bir kadının karşınıza çıkmasıyla sapkınlık konusundaki bağı...
Ay aman ne alincam canim memleketim degil de babaannem orali sadece. Giderdik yani dugunlere falan gormedim hic. Cocuktum, gorsem kesin hafizamda kalirdi. Ama koy orasi degil. Koyun adini simdi gordum. Belki de ondan biz gormedik. O ilceye bagli baska bir koy babaannemim koyu. Biz aslen kapi gibi antepliyiz. Kutuk de orasi.
Kara haberler peş peşe geliyor.Valla hayret ediyorum. Bugün hayret etmekten kendimi alamıyorum. Bugün 1 yaşıma değil 10 yaşıma daha girdim, yaşlandım, hastalandım resmen. İçimde bu ülkeye dair gram ümit kalmadı. Allah sonumuzu hayır etsin diyorum sadece.
Yarım asırdır kim bilir kaç çocuğu böyle istismar ettiler, aklım almıyor bu ülkeyi bu ülkenin içten zehirli milletini artık."Köy Muhtarı Yakup Gül’ün olaya ilişkin “Bizim köyde yarım asırdır bu oyun oynanır. Gülme, eğlenme amaçlı yapılır. İstismar gibi bir durum söz konusu değil. Kıyafetleri çıkarıldığı için oyuna civciv çıkarma deniyor. Ortada bir kötü niyet yok” dediği öğrenildi.
Gül ayrıca “Ortada bir olay yok. Köyümüzde olan bir düğün âdetidir” diyerek daha fazla konuşmak istemediğini ifade etti. Savcılık kaynakları ise soruşturmanın tüm yönleri ile etkili bir biçimde yürütüldüğü bilgisini verdi."
Bunu da oradan kopyaladım, buyrun. Normallestirmeye bakın.
Tamamdir benim bu bolumle ilgili bilgim yoktu.TesekkurlerHayır forumda yasak değil, bdv konusu değil. Forumda haber paylaşmak için ayrı bir bölümü var, adı da siyaset meydanı.
Kesinlikle oyle. Karaktersizligin memleketi olmaz ki. Gorev yaptigim ilcede ensest hat safhada mesela. Sayamayacagimiz kadar cok var hatta. Ancak bunu herkese mal edemeyiz.. Her yerin iyisi de var kotusu de.Doğrudur, o köylü de arkadaşlarımız olabilir aramızda, herkesin aynı oldugunu ya da memleketin kötü olduğunu göstermez herkese mal edilemez...
Kara haberler peş peşe geliyor.
Konu açsam mı açmasam mı diye düşündüğüm bir de Ali Emir bebeğin melek oluşu olayıyla da bugün yüzleştim.
Bizlerin yürekleri 1, 2 , 3 gün yanar, sonra başımıza gelene kadar yine tatil fotolarına, mekanda içeceğimizin bardağını paylaşmaya, hiçbir içeriği olmayan tv programları izlemeye, eğitimli cahilleri oynamaya devam.
Çünkü ne ilk bunlar ne de son olacak.
Yargı kangren parmağını kesip atamadığı sürece düzenimiz bu.
Aile filtresi koyun ve ebeveyn olarak daima bizlerin gözetiminde görsel iletişim araçları kullanmalı çocuklar.Çocuklara kötü örnek oluyor bazı yayınlar , görmek istemediklerini görüyorsun nette, oyunlarda .
Düşüncelerinizin aynısını içimden geçirdim bugün. Anlık sosyal medyada paylaşılıyor ve yenş bşr olayla öteki unutuluyor. Çok kötü bu dünya çok...Kara haberler peş peşe geliyor.
Konu açsam mı açmasam mı diye düşündüğüm bir de Ali Emir bebeğin melek oluşu olayıyla da bugün yüzleştim.
Bizlerin yürekleri 1, 2 , 3 gün yanar, sonra başımıza gelene kadar yine tatil fotolarına, mekanda içeceğimizin bardağını paylaşmaya, hiçbir içeriği olmayan tv programları izlemeye, eğitimli cahilleri oynamaya devam.
Çünkü ne ilk bunlar ne de son olacak.
Yargı kangren parmağını kesip atamadığı sürece düzenimiz bu.
‘Ülkeyi bir yıkayayım .ok içinde kaldı ortalık’ karikatürünü her gün her saat hatırlayacak şeyler yaşamak ve giderek kanıksamak...Ali Emir ile ilgili de konu vardı bugün, imza kampanyasını paylaşmıştı bir arkadaş. Kangren sadece parmak mı ki acaba, o kadar büyük bir kesim var ki kangren olan. Bitmiyor, bitmeyecek belli ki. Düzelmeyecek birşey.
Bunu yapan insanları serbest bırakmışlarBiraz önce PC'deki işlerimi tamamladım, şöyle bir haberlere göz atayım dedim de sinirlerim yine laçka oldu. Daha yeni bir kadın cinayeti daha. 3 çocuk annesi bir kadıncağızın da hayatını çocuklarının babası katletti. Benim sinirlerimi ayrıca zıplatan diğer konuya gelecek olursam; Haber sitesinde "Civciv Çıkarma" adı altında iğrenç bir gelenek gördüm. Çocuklarımızı kına, düğün gibi eğlencelere annelerinden ayrı bir şekilde asla yollamamak gerektiğini haber videosunda görmüş oldum. Oyunun tanımını aynen alıntılayarak girmek isterim: Oyun olarak tanımladıkları ‘civciv çıkarma’yla ilgili ulaşılan bir video kaydına göre olay şöyle gerçekleşiyor: "Bir odanın ortasına geniş bir çarşaf geriliyor. Ayakta duran 3-4 kişi gerilen çarşafı tutuyor. Çarşafın altına ise yaşları 7 ile 12 arasında değişen 3-4 çocuk giriyor. Bu çocuklarla birlikte 18 yaşın üstünde birkaç kişi de çarşafın altına giriyor. Çevredekilerin gülüşmeleri eşliğinde, çarşafın altındaki çocukların giysileri tek tek çıkarılıyor. Kayda göre, çocukların bazıları çığlık atarken, bazıları çarşafın altından kurtulmaya çalışıyor. Çarşafın altından çıkan çocuklardan ikisinin iç çamaşırlarının da çıkarılmış olduğu görülüyor. " Aklımı oynatacağım ya, başım çatlıyor resmen. Ölen kadıncağıza ağlarken bu videoda yıkıldım.
‘Ülkeyi bir yıkayayım .ok içinde kaldı ortalık’ karikatürünü her gün her saat hatırlayacak şeyler yaşamak ve giderek kanıksamak...
Ahh ki ne ah vah ki ne vah bize, ülkemize, insanımıza...
Niye şaşırdınız ki?Bunu yapan insanları serbest bırakmışlardeliriyorum
Ne olursa olsun bu iğrençlikleri görmeye alışamıyorum kabul edemiyorum her seferinde şaşırıyorumNiye şaşırdınız ki?
Aleni tecavüz eden, adam öldürenler hatta bunu itiraf bile edenler çeşitli ‘mazaretler’le dolaşıyor aramızda insan kılığında.
Ne var bunda canım, oyun denmiştir, sizin zihniniz pis bu bizim gelenek denmiştir, salınmışlardır.
Başka ne olacaktı ya!!!
Haberi okudum ben gelenekmis bu oyun gumushane dugunlerinde bilincli olalim bilinclenelim dikkat edelim cocuklarimiza .Gelenek boyle olmamali her gelenege de bagli kalinmamali.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?