- 8 Mart 2015
- 25.150
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.389
- 798
- Konu Sahibi GULSEMEDIHA
-
31 yaşımdayım ve hayatımda tek bir tecrübem aklımdan çıkmaz çünkü insani değer görmeyi ‘anlık’ olarak yaşadığım tek zaman dilimiydi.Aynen ben de onu paylaştım az önce...
Böyle gelmiş böyle gidiyor. Böyle de gidecek belli ki. Tesadüfen yaşamaktan bıktım artık. Bugün farklı bir başlığa da yazdım aynısını. Gerekirse canımı verebileceğim vatanımdan bıktırdılar beni. Bir fırsat bulsam çıkıp gideceğim.
31 yaşımdayım ve hayatımda tek bir tecrübem aklımdan çıkmaz çünkü insani değer görmeyi ‘anlık’ olarak yaşadığım tek zaman dilimiydi.
Eşimle bir tatilimizde, avrupa şehrindeyken kaldırım kenarına yaklaştığım an bütün arabalar duruyordu.
Yahu 1 değil, 2 değil.
Koskoca 3 şeritli yola bir insan ayak bastığı an, her iki yöndeki arabalar duruyor, hayret ettik.
Ve tabi ki sorduk sebebini.
Kanunlara göre, bir yayaya çarpmanın cezası istediğiniz kadar haklı olun, yaya suçlu olsun vs farketmiyor, öldüğü anda ömür boyu hapis cezası varmış.
Ceza öyle caydırıcı ki, arabalar işlek caddelerde yaya kolluyor resmen.
Sosyal devlet vatandaşını böyle korur işte...
Gerçekten öyle. Bu konuyu bari görmeseydim.Bugün en az 5 yıl yaşlandım resmen. Net.
Yok oyun değil, gerçek bir olay. Çocukları soyuyorlar çarşaf altında.
bıldıgın sapıklık sapıklar kafayı yemıs bunlarHaberi okudum ben gelenekmis bu oyun gumushane dugunlerinde bilincli olalim bilinclenelim dikkat edelim cocuklarimiza .Gelenek boyle olmamali her gelenege de bagli kalinmamali.
Aynen ben de onu paylaştım az önce...
Böyle gelmiş böyle gidiyor. Böyle de gidecek belli ki. Tesadüfen yaşamaktan bıktım artık. Bugün farklı bir başlığa da yazdım aynısını. Gerekirse canımı verebileceğim vatanımdan bıktırdılar beni. Bir fırsat bulsam çıkıp gideceğim.
Bu bizim ülkemizde yaşanmiyor ki sadece. Dünya b.k icinde. Her yer böyle. Kimbilir savasin ortasindaki ülkelerde neler yasaniyor ya da en modern ülkelerin arka sokaklarinda. Yıllar önce dogani diye bir film izlemistim. Gercek hayattan alinmisti. Bir hafta uyuyamadim. Psikolojim bozuldu. Isyan ettim resmen. Velhasil disari cikin dunyayi yikicam demek.lazim
Belki bilmiyorumBu kadarı değil ya, bu kadarı değil. Bu kadarının yaşanmadığı ülkeler de var. En azından bu kadarı yaşandığında münferit bir olay olan ülkeler var. Bizim gibi kanıksanmış değil her yerde.
Öyle bile olsa, el memleketi der geçerim, kendi ülkeme yandığı kadar yanmaz canım...
İzlanda.Belki bilmiyorum
Ümidimi kaybetmek istemiyorum ben de. ama kalbim sıkışıyor her geçen gün şahit olduklarım karşısında. Dünya nin herhangi bi yerinde yasanan bir zulüm karsısinda. 35 yaşıma kadar direndim bu dünyaya çocuk getirmemek için şimdi bir bebeğim olacak insallah. Ama o kadar çok korkuyorum ki beni böyle bi dünyaya neden getirdin demesindenİzlanda.
Polisler mesleğini birkaç vakayla bitirip, emekli olabiliyorlar.
Benim tek ümidim, yeni nesil annelerde.Ümidimi kaybetmek istemiyorum ben de. ama kalbim sıkışıyor her geçen gün şahit olduklarım karşısında. Dünya nin herhangi bi yerinde yasanan bir zulüm karsısinda. 35 yaşıma kadar direndim bu dünyaya çocuk getirmemek için şimdi bir bebeğim olacak insallah. Ama o kadar çok korkuyorum ki beni böyle bi dünyaya neden getirdin demesinden
Kesinlikle çivisi çıktı artık..Anlamadım ben bu pc oyunu mu hakikaten böyle bir durum yaşanmış mı?
Edit: Arkadaş yazmış gerçekmiş. Çivisi çıktı dünyanın.
Benim tek ümidim, yeni nesil annelerde.
Çünkü o canileri de kadın yetiştirdi ama nasıl olduğu malum.
Tabi ki hepimiz bir değiliz ama günümüzde küçük çoçuğa sahip ya da bekleyen anneler çoğu konuda daha bilinçli.
En azından ülkemizde artık kadının bir adı var.
Kadına kadın demeyi öğretmeye başladık.
Mesela benim çocuklarıma en büyük hassasiyetim canlı sevgisi ve mal bütünlüğü bilgisi aşılamaktır.
Açılımı şu, ben çocuklarıma çiçek, yaprak, çim vs hiçbirini koparttırmıyorum.
Onların canlı olduğunu ve koparırsa artık nefes alamayıp büyüyemeyeciği anlatıyorum, koparırsa da cezası var mesela vs.
Bizlerin elinde gelecek şekillenecek.
Bizler bilinçlendikçe, korkmadıkça, hassasiyet gösterdikçe bu toplum da değişecek.
Cana can katan da, bir toplumu adam eden de kadındır.
Kadının gücü bu kadar büyükken, korkuya yer yok bizlerde.
Sağlıkla kavuşun meleğinize.
Kadın cinayetlerinin olması da bu normalleştirmelerin sonucu değil mi"Köy Muhtarı Yakup Gül’ün olaya ilişkin “Bizim köyde yarım asırdır bu oyun oynanır. Gülme, eğlenme amaçlı yapılır. İstismar gibi bir durum söz konusu değil. Kıyafetleri çıkarıldığı için oyuna civciv çıkarma deniyor. Ortada bir kötü niyet yok” dediği öğrenildi.
Gül ayrıca “Ortada bir olay yok. Köyümüzde olan bir düğün âdetidir” diyerek daha fazla konuşmak istemediğini ifade etti. Savcılık kaynakları ise soruşturmanın tüm yönleri ile etkili bir biçimde yürütüldüğü bilgisini verdi."
Bunu da oradan kopyaladım, buyrun. Normallestirmeye bakın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?