Oyun adı altında iğrençlik

31 yaşımdayım ve hayatımda tek bir tecrübem aklımdan çıkmaz çünkü insani değer görmeyi ‘anlık’ olarak yaşadığım tek zaman dilimiydi.

Eşimle bir tatilimizde, avrupa şehrindeyken kaldırım kenarına yaklaştığım an bütün arabalar duruyordu.
Yahu 1 değil, 2 değil.
Koskoca 3 şeritli yola bir insan ayak bastığı an, her iki yöndeki arabalar duruyor, hayret ettik.
Ve tabi ki sorduk sebebini.
Kanunlara göre, bir yayaya çarpmanın cezası istediğiniz kadar haklı olun, yaya suçlu olsun vs farketmiyor, öldüğü anda ömür boyu hapis cezası varmış.
Ceza öyle caydırıcı ki, arabalar işlek caddelerde yaya kolluyor resmen.
Sosyal devlet vatandaşını böyle korur işte...

Sosyal devlet diyoruz ama devleti de bu ülkenin vatandaşları oluşturuyor. Biz daha en başından kendi altımıza koyuyoruz dinamiti. Yetiştirme tarzımızla, cehaletimizle, o iğrenç ataerkil zihniyetle, allahın belası adet(!)lerle, namus cinayeti gibi kavramlarla...
Ülkenin içi, zihniyeti neyse vitrini de o işte...
Neyse, söylenecek çok şey var da yeri değil...

Bugün en az 5 yıl yaşlandım resmen. Net.
Gerçekten öyle. Bu konuyu bari görmeseydim.
Dün gece bu saatlerde burda diğer konuyu okudum, sabaha kadar gözüme uyku girmedi. Şimdi de bu. Allah a sığınıyorum sadece, ilahi adalet bir an önce tecelli etsin diye dua etmekten başka bir şey gelmiyor elimden.

Bu bizim ülkemizde yaşanmiyor ki sadece. Dünya b.k icinde. Her yer böyle. Kimbilir savasin ortasindaki ülkelerde neler yasaniyor ya da en modern ülkelerin arka sokaklarinda. Yıllar önce dogani diye bir film izlemistim. Gercek hayattan alinmisti. Bir hafta uyuyamadim. Psikolojim bozuldu. Isyan ettim resmen. Velhasil disari cikin dunyayi yikicam demek.lazim

Bu kadarı değil ya, bu kadarı değil. Bu kadarının yaşanmadığı ülkeler de var. En azından bu kadarı yaşandığında münferit bir olay olan ülkeler var. Bizim gibi kanıksanmış değil her yerde.
Öyle bile olsa, el memleketi der geçerim, kendi ülkeme yandığı kadar yanmaz canım belki...

Belki bilmiyorum

Nasıl bir oyun oo Rabbim sen bizleri ıslah eyle daha neler duyacağız gorecegizz sen koru Rabbim

Ne kadar iğrenç bir dünya oldu bu yazıcak kelime bulamıyorum az önce izlediğim kadın cinayetinin üzerine bunuda okuyunca daha çok üzüldüm kötü oldum. neler oluyor, türkiye nereye gidiyor. Allah ıslah etsin herkesi

İzlanda.
Polisler mesleğini birkaç vakayla bitirip, emekli olabiliyorlar.
Ümidimi kaybetmek istemiyorum ben de. ama kalbim sıkışıyor her geçen gün şahit olduklarım karşısında. Dünya nin herhangi bi yerinde yasanan bir zulüm karsısinda. 35 yaşıma kadar direndim bu dünyaya çocuk getirmemek için şimdi bir bebeğim olacak insallah. Ama o kadar çok korkuyorum ki beni böyle bi dünyaya neden getirdin demesinden

Diyecek söz bulamadım. Hay sizin adetinize de eğlencenize de. Sapıklık. Hasta zihniyet.

Çocuklarımızı adım adım takip edince de yabancı literatür dagarcigindan helikopter ebeveyn yaftasini yiyoruz. Evet canim evet medeniyet, ahlak her yerleşimde tam da biz pimpirikliyiz. Bedenen, zihnen, ruhen cocuk yetiştirmek bu devirde ne zor iş be kardesim.

Kadınlar!
Eğitim Şart. Sorgulamak, iyiyi kötüyü ayırt edip iyiden yana tavır almak. Kadınlar değiştirecek bu dünyayı. Kadınlar dur diyecek.

Her şey bir çocukla başlayacak. Kadınlar iyi çocuklar yetistirecek. Umutları buyutecek analar...

Ay şaka gibi yaa vallahi delireceğim.
Düğünde bayramda bir araya gelip hoş-beş etmek yerine erkek çocuklarının kıyafetlerini çıkarıyorlar. Yemin ederim kriz geçireceğim. Böyle bir adet dünyanın neresinde olabilir ya. Sonra da erkekler kadınlara tecavuz ediyor işte, donlarını istedikleri yerde cikarabileceklerini zannediyorlar diye kızıyoruz. Daha cocukken bunları yasayan ileride ya sindirilmis, tacize uğramış olacak ya da taciz eden olacak. Sinir krizi geçiriyorum yemin ederim benim psikolojik yardım almam lazım.

Benim tek ümidim, yeni nesil annelerde.
Çünkü o canileri de kadın yetiştirdi ama nasıl olduğu malum.
Tabi ki hepimiz bir değiliz ama günümüzde küçük çoçuğa sahip ya da bekleyen anneler çoğu konuda daha bilinçli.
En azından ülkemizde artık kadının bir adı var.
Kadına kadın demeyi öğretmeye başladık.

Mesela benim çocuklarıma en büyük hassasiyetim canlı sevgisi ve mal bütünlüğü bilgisi aşılamaktır.
Açılımı şu, ben çocuklarıma çiçek, yaprak, çim vs hiçbirini koparttırmıyorum.
Onların canlı olduğunu ve koparırsa artık nefes alamayıp büyüyemeyeciği anlatıyorum, koparırsa da cezası var mesela vs.
Gördüğümüz her hayvanı izletmeye ve sevdirmeye çalışıyorum, küçüklükten şefkat göstermeyi öğrenmeleri için.

Bizlerin elinde gelecek şekillenecek.
Bizler bilinçlendikçe, korkmadıkça, hassasiyet gösterdikçe bu toplum da değişecek.
Cana can katan da, bir toplumu adam eden de kadındır.
Kadının gücü bu kadar büyükken, korkuya yer yok bizlerde.
Sağlıkla kavuşun meleğinize.

Adetleri batsın. .Oyun altında yapılan düpedüz çocuk istismarı ..

İki sevgili elele dolaşsa tüh tüh, vah vah, namus namus diyen tipler ..Erkek çocuklarını çarşafin altindan anadan üryan çıkarıyorlar.

Ya.. var ya toplumda daha neler var da bilmiyoruz, görmüyoruz

Haklısınız. Teşekkür ederim. Zaten hassas bi yapım vardı bebekten sonra iyice tavan yaptı Siz de güzel gülerini görün çocuklarınızın inşallah.

Kadın cinayetlerinin olması da bu normalleştirmelerin sonucu değil mi

İnsanlar hem duygusuzlaştılar, hem daha acımasızlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…