Oyun terapistiine giden ebeveynler buraya lütfen:))

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ayse4586

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2023
27
53
8
Sekam kızlar bnm sorunum şu 8 yasinda bir kızım var.Dikkat eksikliği özgüvensizlik kaygı problemleri var.Oyun terapisti düşünüyorum çünkü çok yoruldum ders konusunda sıkıntı yaşıyorum bu arada 3 çocuğum var.Oyun terapistine gidip memnun olan var mı bu konuda fikirleri olan yazsın lütfen...

Sekam kızlar bnm sorunum şu 8 yasinda bir kızım var.Dikkat eksikliği özgüvensizlik kaygı problemleri var.Oyun terapisti düşünüyorum çünkü çok yoruldum ders konusunda sıkıntı yaşıyorum bu arada 3 çocuğum var.Oyun terapistine gidip memnun olan var mı bu konuda fikirleri olan yazsın lütfen...

Çocuk psikoloğu olarak yazıyorum;

Dikkat eksikliği ilaç ile tedavi edilir, kaygı ilaç + terapi, özgüven eksikliği ise terapi ile. Öncelikle çocuk psikiyatrisine gitmelisiniz. Ondan sonra da çocuk psikoloğuna. 8 yaşındaki çocuklar (bilişsel düzeyi önemli) bilişsel terapiye açık olabilir. Ön görüşme yapmadan terapi yöntemine karar vermek doğru olmaz. Buna da karar verecek olan kişi bu alanda uzmanlaşmış bir psikolog olur ancak. İlaçlarını düzenli kullanmanız, kontrollerine zamanında gitmeniz, terapi seanslarını aksatmamanız önemli. Birazcık gelişme görüp de her şeyi bıraktığınızda şikayetleriniz misli misli dönecektir. Terapide ailelerin sıklıkla yaptığı hata birazcık ilerleme görünce her şey bitti, tamamlandı sanmak. Oysaki terapinin ne zaman biteceğine terapist karar verir, her şeyin belli bir adımı vardır. Dikkat edin derim. Geçmiş olsun.

Biz terapiye bir kere gittik akabinde ilaç kullanmaya başladık ilaçlar iyi geldi çok şükür.terapi fiyatları kaldıracağım dan daha yüksek olduğu için ve gelişmeler çok iyi olduğu için terapiyi bir süre erteledim.Dikkat için ilac kullanmak gerekiyor malesef ilaçsız düzelmiyor.terapide iyi gelir tabiki neden gelmesin zaten bir iki ay deneyin gidişata göre karar verirsiniz

Bugun benim kizima da dikkat eksikligi tanisi koyuldu. Ilac onerecegim bir sonraki gorusmemize muhtemelen dedi. Siz kullaniyor musunuz sureciniz nasil ilerliyor biraz anlatir misiniz

Biz terapiye bir kere gittik akabinde ilaç kullanmaya başladık ilaçlar iyi geldi çok şükür.terapi fiyatları kaldıracağım dan daha yüksek olduğu için ve gelişmeler çok iyi olduğu için terapiyi bir süre erteledim.Dikkat için ilac kullanmak gerekiyor malesef ilaçsız düzelmiyor.terapide iyi gelir tabiki neden gelmesin zaten bir iki ay deneyin gidişata göre karar verirsiniz
Merhaba ilactan ne kdr sure sonra fayda gormeye basladinz

Merhaba ilactan ne kdr sure sonra fayda gormeye basladinz
Merhaba,bir buçuk iki ay sonra dikkatte duzelmeler başladı okul dersleri normalde iyiydi dahada iyi oldu.zaten kızımın hiperaktivitesi daha yüksekti o hala aynı bütün gün oturmuyor.Ama bizde geçmeyen bir öfke vardı aşırı bir öfke yarı yarıya düştü diyebilirim.eskiye nazaran daha iyi.

Merhaba,bir buçuk iki ay sonra dikkatte duzelmeler başladı okul dersleri normalde iyiydi dahada iyi oldu.zaten kızımın hiperaktivitesi daha yüksekti o hala aynı bütün gün oturmuyor.Ama bizde geçmeyen bir öfke vardı aşırı bir öfke yarı yarıya düştü diyebilirim.eskiye nazaran daha iyi.
Olumlu yanit almaniza cok sevindim darisi bize. Bizdeki sorunda an da degil karşısındakini dinlemiyor sadece kendi konuşuyor ve bir is yaparken mesela satranc oynarken odev yaparken hep hareket halinda ya sallaniyor ya kafasini kasiyor ya eliyle oynuyor vs. Dediginiz seyin yarisini duyuyor diyorum ki kiyafetlerini odana gotur kirli sepetine at diyorum mesela. Kıyafetleri alip evin herhangi bir odasina goturup yere birakiyor.

Dikkat eksikliği vardı ama dersleri iyiydi diyorsunuz o zaman çocuğa neden ilaç verdiniz ? Öfke için mi ?

Oyun terapisi çoook uzun süreler gidilmesi gereken bir şey ama bu süreci hem maddi hem manevi kaldirabilenler gelişme gösteriyor. Söyle diyebilirim en azından 1 yıl her hafta ya da iki haftada bir gidiyorlar ve ben geçen sene sormuştum seansı 4 bin di doğuda bir ilde

Dikkat eksikliği vardı ama dersleri iyiydi diyorsunuz o zaman çocuğa neden ilaç verdiniz ? Öfke için mi ?
Durtusellik çok fazla vardı.kendini tutamiyordu bazı konularda son zamanlarda basit dikkat hatalarini daha fazla yapmaya başlamıştı ki kızımın yaşı büyük önünde LGS var.Bir yerde oturması mümkün olmuyordu.hala çok çok geçmiş sayılmaz.Ama eskiye nazaran daha iyi.ve evet benim için en önemli olan ofkesiydi.Cunku en ufak bir şeyde öfkesi had safaya yukseliyordu

Durtusellik çok fazla vardı.kendini tutamiyordu bazı konularda son zamanlarda basit dikkat hatalarini daha fazla yapmaya başlamıştı ki kızımın yaşı büyük önünde LGS var.Bir yerde oturması mümkün olmuyordu.hala çok çok geçmiş sayılmaz.Ama eskiye nazaran daha iyi.ve evet benim için en önemli olan ofkesiydi.Cunku en ufak bir şeyde öfkesi had safaya yukseliyordu
Anladım ben küçük sandım. Biz de tanı aldık oğlum 1.sinif dersleri iyi sizin gibi bir sınav sürecine girmeden ilaç kullanmak istemiyorum. Hangi ikaci kaç kg kullanıyor

Evde kim bu şekilde? Dehb genetik gecislidir öncelikle. Kişi kimse çocuktan önce o destek almali ve çocuğa bunu guzel şekilde yansıtmalı.
Balık yağı verin doktora sorarak. demir, çinko, b12 değerlerine de baktırın. Oyun terapisinden önce bunlar elzm

Olumlu yanit almaniza cok sevindim darisi bize. Bizdeki sorunda an da degil karşısındakini dinlemiyor sadece kendi konuşuyor ve bir is yaparken mesela satranc oynarken odev yaparken hep hareket halinda ya sallaniyor ya kafasini kasiyor ya eliyle oynuyor vs. Dediginiz seyin yarisini duyuyor diyorum ki kiyafetlerini odana gotur kirli sepetine at diyorum mesela. Kıyafetleri alip evin herhangi bir odasina goturup yere birakiyor.
Sizinde bir psikiyatristle gorusmenizi tavsiye ederim ilaç kullanıp kullanmamaya onlar karar veriyorlar çünkü.bu hastalıkta kimisinin dikkat sorunu daha fazla oluyormuş.kimisinin hiperaktivitesi.sizinkinde bariz bir dikkat sorunu olduğu belli inşallah kısa zamanda çözülür.Ama tabiki tedavisini aksatmayin

Sizinde bir psikiyatristle gorusmenizi tavsiye ederim ilaç kullanıp kullanmamaya onlar karar veriyorlar çünkü.bu hastalıkta kimisinin dikkat sorunu daha fazla oluyormuş.kimisinin hiperaktivitesi.sizinkinde bariz bir dikkat sorunu olduğu belli inşallah kısa zamanda çözülür.Ama tabiki tedavisini aksatmayin
Bizde psikiyatristle gorusuyoruz.psikologla oyun esliginde izleme önerdi ama buyuk ihtimal kabul ederseniz ilac başlayacağız dedi.

Çocuk psikoloğu olarak yazıyorum;

Dikkat eksikliği ilaç ile tedavi edilir, kaygı ilaç + terapi, özgüven eksikliği ise terapi ile. Öncelikle çocuk psikiyatrisine gitmelisiniz. Ondan sonra da çocuk psikoloğuna. 8 yaşındaki çocuklar (bilişsel düzeyi önemli) bilişsel terapiye açık olabilir. Ön görüşme yapmadan terapi yöntemine karar vermek doğru olmaz. Buna da karar verecek olan kişi bu alanda uzmanlaşmış bir psikolog olur ancak. İlaçlarını düzenli kullanmanız, kontrollerine zamanında gitmeniz, terapi seanslarını aksatmamanız önemli. Birazcık gelişme görüp de her şeyi bıraktığınızda şikayetleriniz misli misli dönecektir. Terapide ailelerin sıklıkla yaptığı hata birazcık ilerleme görünce her şey bitti, tamamlandı sanmak. Oysaki terapinin ne zaman biteceğine terapist karar verir, her şeyin belli bir adımı vardır. Dikkat edin derim. Geçmiş olsun.
Merhaba tamda internette bu konuyu araştırıyordum yorumunuzu gördüm. Çocuğum 4 yaşında erkek. Aşırı ama aşırı hareketli. Bir şeyle uzun süre ilgilenemiyor çabuk sıkılıyor. Ve en rahatsız olduğum konu sürekli olarak birşeyleri döküp saçıyor. Yanında olmadığım her an birşeyler bulup etrafa savuruyor. Geçen gün sabah ben uyanmadan kalkmış dolaptan yumurtaları almış koltukların halıların üzerine kırmış. Yaklaşık 25 30 yumurtadan bahsediyorum. Konuştum anlattım, anladığını düşündüm. İki gün sonra sıvıyağı ve bir tencere pilavı yeni yıkanıp serilmiş halının üzerine dökmüş. Ne yapayım nasıl anlatayım bilmiyorum. Bu yaptıklarının yanlış olduğunu nasıl kabul ettirebilirim ona, nasıl engel olabilirim. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim 🙏

Anladım ben küçük sandım. Biz de tanı aldık oğlum 1.sinif dersleri iyi sizin gibi bir sınav sürecine girmeden ilaç kullanmak istemiyorum. Hangi ikaci kaç kg kullanıyor
konsenidat kullanıyoruz 20 mg. Zaten bu ilaçlar piyasada bulunmuyor önce eczaneye soruyorum elinizde varmı diye.oda su var bu var diyor ona göre yazdiriyorum.eger uyum sorunu yada fazla hareketi varsa geç kalmanızı önermem çünkü ben geçer diyerek beklettimbu sfer durtusellik arttıkça inanılmaz öfke problemleri yaşanmaya başladı.bu süreçte çok yıprandım.Simdi çocuğumun 5 yaşındaki haline bakıyorum bu haliyle alakası bile yok zamaninda müdahale etmek en iyisi diye düşünüyorum.

Biz zaten psikiyatri doktoruna götürücez randevu aldık.Esim ilaca çok karşı biri.Ileri ki yaşlarda çocukta antidepresan kullanmaktan kalp ritmi bozuklukları yani başka rahatsızlıkları çıkar diye bir baba olarak endişe ediyor.Bnde ilacsiz sadece oyun terapisi işe yarar mi bilemedim sizlere sormak istedim.2 sene önce kaygı bozukluğu için profesöre gitmistik uzak mesafeydi oyun terapisti önerdi veya ilaç dedi.Biz de şehir dışı olunca ilaç seçeneğini tercih ettik.1 tane şurup verdi.Cocugun yaşına ve kilosuna uygun şekilde ölçeği ayarladı.Alaninda uzman bir prof bu arada.Her neyse biz kullandık çocukta tabi değişimler oldu kaygıları azaldı bi gün gece baktm dişlerini gicirdatiyo hemen ilacın prospektifi okudum.Yan etkilerinden biriymiş.Korktum ilacı bıraktım.Ama hatanın en büyüğünü yaptm.Kizim ilkokula başladı derslerinde baya zorlandım anlatıyorum anlatıyorum yok sanki duvar gibi. O kadar yorucu ki anlatamam.

Matematikten özel ders bile aldirdik.Bnde dikkat eksikliği var esimde kaygı var.Diger kızımda böyle zorlanmadı.O da şu an 6 yasinda anaokuluna gidiyor ikisinin arasında baya fark var.Bizim ailelerimiz de dışarıda ilk kızımda çok fazla çevrem yoktu yalnız büyüdü onla mı etkisi olabilir diye düşünüyorum.3 yasinda daha tam konusamiyordu pedagoga gittik normal dedi şimdi susmuyor masaallah her neyse bize pedagog ekran vermeyin dikkat eksikliği olur dedi biz de vermedik baya dikkat ettik evde tv falan açmadık sonuç nur topu gibi dikkat eksikliği oldu.Sadece ekranla alakası yokmuş bundan eminim tabii ekranın zararları var yok değil.Demem o ki sakınan göze çöp batar misali.Bir anne olarak yorucu bnde kolay pes etmeyen biriyim.37 yaşındayım ilk kızım 8 2.kizim 6 3. Çocuğm da erkek 3 yasinda masaallah o da baya hareketli erkek anneleri bni anlar.Calisan bir bayan değilim.Cocuklarima yetmeye çalışıyorum.Gurbette olanlar bni anlar.Kizomon da bu dersteki basarisiiklari eklenince daha kat be kat yoruluyorum.Bnde bir ömür boyu ilaç kullanmasını istemiyorum.Ama böyle de nereye kadar ilerleme yok.Esim ayrı Bn ayrı anlatıyorum hiç ilgilenmesek tamam da.İlgilenmisken böyle. İnanın ortanca kızımla bu kadar ilgilenemedim sorun nerede anliyamadim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X