OYUNCAK SILAH?(sinirim bozuldu)

athena

Goddess of Wisdom
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2013
6.520
24.129
548
Kızlar Allah aşkına bir çocuğa silah almak ne derece mantıklı?
Aranızda bunu yapan yoktur sanırım?
Geçen camdan bakıyorum ufacık bir erkek çocuğu çat pat havaya sıkarak geliyor babası da güle kasıla arkasından geliyor?
Bu ne derece doğru yahu?
Benim de oğlum var ve Asla kalkıp da silah almam çocuğuma oyuncak olarak.
Bu şiddete özendirmektir bana göre.
Ve bunda gurur duyulacak birşey yoktur.
Nasıl sinir oldum o gün.
Hani bir kadın olsa kalkar konuşurdum inanın.
Anlasın veya anlamasın
Uyarırdım.
Ama adam. Üstelik belli ki cahil.
Ne diyebilirdim ki?

Ne alakası var.Adı üstünde oyuncak. Erkek çocuğuna kalkıp da Cindy bebek mi alalım? Kurtulun artık şu safsatalardan .Siz oglunuza bebek alın. Hem sanmıyorum ki hiçbir erkek çocuğun oyuncak silahı olmasın.

Ne alakası var.Adı üstünde oyuncak. Erkek çocuğuna kalkıp da Cindy bebek mi alalım? Kurtulun artık şu safsatalardan .Siz oglunuza bebek alın. Hem sanmıyorum ki hiçbir erkek çocuğun oyuncak silahı olmasın.
"Siz oğlunuza bebek alın" lafı cahilce yapılmış ağır bir itham. Dikkat ettiyseniz ben burada bebek mi almalıyım yoksa silah mı demedim. Konuyu çirkinleştiren sizsiniz. Merak etmeyin oğlunuz bebek ile bile oynasa "kadın gibi hisseden erkek" olma ihtimali yok. Azcık okuyun araştırın. Bu işler sonradan olmaz. Gebelikte cinsiyetin belirlendiği zaman ortaya çıkan tamamen kimyasal bir şeydir. Ha bu arada silahla oynama bir erkeklik kriteri değildir. Asıl siz kurtulun şu safsatalardan!
Istediğiniz pedagog veya pediatriste danışabilirsiniz ki silah şiddeti temsil eden bir oyuncaktır. Keşke fikrinizi hakaret içermeyen kelimeler ile kullansaydınız. O zaman saygı duyabilirdim.

Bu konunun tarihi bir hayli geçmiş ama görünce de yorum yazmadan edemedim.
Farklı bir konu ararken rast geldim.

Çocuklara oyuncak olarak silah alınmasına karşıyım.
Yeterince dünyada vahşet, savaş mevcut.
Minicik beynine çocuğun silah girmesinin bir manası yok.

Erkek çocuğum var, 2 tane.
Araba ile oynasın, top ile oynasın, bisiklete bilsin, basket potasınla oynasın... Her ne ile oynarsa oynasın.
Ama elinde bir silah olmasın!

Silah bana göre bir oyuncak değildir.
Suç aletidir, şiddet içerir, şiddeti temsil eder... Gereksizdir...

O yüzden konu sahibesi athena athena size katılıyorum.

Vallaha bende size katiliyorum.. ondan sonra cocuk niye aggresif cocuk niye siddete meyilli oldu diye yakinir millet... hem oglan bir cocugun bebekle oynmasi silahla oynamasindan kat kat daha sagliklidir .. ilerde esiyle empati duygusunu gelistirir düsünüyorum.. erkek cocuklara silah alanlarin cogu da göster pipini oglum diyenler veya ulu orta her parkta cocugunu isetenler mahremiyeti ögretmeyenler cogunlukla ayni kisilerdir. Ne yazikki.

3 yasina kadar oyuncagin cinsiyeti yoktur, 15 aylik erkek bebegim zenci bebek oyuncagini besliyor yetmez gibi bir de sarilip gazini cikariyor. Nasil ki kiz bebekler arabalarla oynuyorsa...

Ancak, ben silahin her turlusune karsiyim. Oyuncak olunca masum olmuyor... baska oyuncak mi kalmadi da silah yani?

Ben karşı değilim. Ama doğru bir şekilde neye yaradığını anlatırsan. Öyle pat pat değil, mesela askerlik polislik oynayın mesleği tanıtın vs.

Uzerinden baya zaman gecmis ama gercekten cok cahilce konusmussunuz.

Vallaha bende size katiliyorum.. ondan sonra cocuk niye aggresif cocuk niye siddete meyilli oldu diye yakinir millet... hem oglan bir cocugun bebekle oynmasi silahla oynamasindan kat kat daha sagliklidir .. ilerde esiyle empati duygusunu gelistirir düsünüyorum.. erkek cocuklara silah alanlarin cogu da göster pipini oglum diyenler veya ulu orta her parkta cocugunu isetenler mahremiyeti ögretmeyenler cogunlukla ayni kisilerdir. Ne yazikki.
Mukemmel yorum. Elinize saglik 👏👏👏

Back
X