Öz ablam bana öyle dediğinde çok alındım.

Asıl öz ablanız olduğu için böyle olmuş . Kardeşler arası olabiliyor böyle şeyler . Ama şu an ben de bi şüpheye düştüm olmaması gerekiyor da biz mi ablamla sık kavga ediyoruz di

Benim kız kardeşimin de eli yavaştır. O bir iş yapana kadar ben beş iş yaparım. Şaka için ancak böyle bir laf söylerim o alınsa üzülürüm. Kardeşimize şaka yapamayacak mıyız?
Alıngan olduğunu bile bile laf edermisiniz kendinizi rahatlatmak için

Aşırı alınganlığınız sizin probleminiz karşınızdakinin değil. Kimse sizin için aşırı hassas davranmak zorunda değil. Herkes yazmış zaten sizin anlattığınız tarzda olayları hepimiz yaşıyoruz ama kafaya takmıyoruz.

Bu şekilde insan ilişkilerinde çok zorlanırsınız. Kimse sizin alındığınızı bile fark etmez hayatına devam eder(ablanız da olduğu gibi) siz kendi kendinize yer bitirirsiniz. Burda insanlara tepki vereceğinize kendinizi törpülemeye çalışın.

Napalım ben hep kendimi haklı çıkarmaya çalıştım saldırgan ifadelerden dolayı bu da yanlış. Ama buraya beni yargılamaya değil sadece bu olay sizin başınıza gelse kırılır mısınız diye sordum lafı nerelere çektiler arkadaşlar çok ayıp şeyler konu oldu hoş olmadı.Yani ya dersiniz ki zoruna gider ya da gitmez çok ayıp ediliyor vallahi

PHP siz

Ya bi saçmalama artık nolur ne yazsam siz de haksız çıkaracaksınız size laf yetişmiyor ablam niye öyle kırıcı oluyor ki ben ona gidince öyle kırıp çıkıyormuyum demek istiyorum lafı nerelere çektiniz normal olmadığını siz ancak çok yakınınızdan birisi sizin en muhtaç ve en yorgun anınızda size bir laf sokacak siz de benim duyduğum pişmanlığı yaşayacaksınız ve o zaman ha demek öyle imiş anca anlarsınız yani beni galeyana getirip gereksiz suçlamalara izin vermiyorum demek siz de mi en yakınınıza lafı sokup bidaha yorulmamak üzere önleminizi aldınız anlıyorum ve sizi böyle suçluyorum .Şimdi söyler misiniz bu düşüncem sizin hakkınızda ne kadar doğru ha?Aynı pisikoloji ile beni vuruyorsunuz!farkında değilsiniz dikkatinizi çekerim!
Tamam size bir tavsiye o zaman madem bizim yazdıklarımız saçmalık.
Bu açtığınız konuyu ablaniza okutun. Bakalim size ne diyecek? O zaman kim saçmalıyor kim haklı belli olur.
Başka söze gerek yok.

O sizin ablanız insan ablasının her lafına da alınmaz, bende ablayım kızkardeşim var ve birbirimizden farklı karakterlere sahibiz, o titizdir ben ise ev işlerine hiç titizlenmem, o unutkandır ben ise her şeyi aklında tutan biriyim.
Arada birbirimize takılırız, o bana evin haline bak kalk gidelim diyor, öğlene kadar uyuyacağına evi toparla der, gülerim çünkü o benim kardeşim lafına alınacak değilim, ben de ona her şeyi unuttuğu için balık hafızalı yakında bizi de unutacaksın diyorum o da bu lafa gülüyor.
Ablanız size hakaret etmemiş, kavga etmemiş, söylediği sözde de alınacak bir şey yok, alıngan olabilirsiniz ama bari ablanıza bu kadar alıngan olmayın, sizin iyiliğiniz için söylediği her lafa alınırsanız ilişkiniz kopar.

Aşırı alınganlığınız sizin probleminiz karşınızdakinin değil. Kimse sizin için aşırı hassas davranmak zorunda değil. Herkes yazmış zaten sizin anlattığınız tarzda olayları hepimiz yaşıyoruz ama kafaya takmıyoruz.

Bu şekilde insan ilişkilerinde çok zorlanırsınız. Kimse sizin alındığınızı bile fark etmez hayatına devam eder(ablanız da olduğu gibi) siz kendi kendinize yer bitirirsiniz. Burda insanlara tepki vereceğinize kendinizi törpülemeye çalışın.
Empatiye siz dahil herkesin ihtiyacı var

Ablanız sizi daha dün tanımamıştır sanırım.
Eliniz hızlı mı yavaş mı biliyordur.
O gün demek ki dikkatini çekecek kadar yavaş iş yapmışsınız o da şaka yollu yüzünüze vurmuş. Alınacak bir durum yok.
Bende diğer arkadaşlara katılıyorum, okkalı yemek tabiriniz ablanızın size söylediğinden daha itici ve kırıcı bence.

Başlığı okuyunca dedim baya ağır laflar edilmiş galiba. Ne var bunda hızlı çalışan her insan kendinden yavaş çalışanlara karşı tahammülsüzdür. İnsan kardeşine de bunu demeyecekse artık...

O sizin ablanız insan ablasının her lafına da alınmaz, bende ablayım kızkardeşim var ve birbirimizden farklı karakterlere sahibiz, o titizdir ben ise ev işlerine hiç titizlenmem, o unutkandır ben ise her şeyi aklında tutan biriyim.
Arada birbirimize takılırız, o bana evin haline bak kalk gidelim diyor, öğlene kadar uyuyacağına evi toparla der, gülerim çünkü o benim kardeşim lafına alınacak değilim, ben de ona her şeyi unuttuğu için balık hafızalı yakında bizi de unutacaksın diyorum o da bu lafa gülüyor.
Ablanız size hakaret etmemiş, kavga etmemiş, söylediği sözde de alınacak bir şey yok, alıngan olabilirsiniz ama bari ablanıza bu kadar alıngan olmayın, sizin iyiliğiniz için söylediği her lafa alınırsanız ilişkiniz kopar.
Ya benim böyle nasihatlara ihtiyacım var bu bazı kendini bişey biliyor zannedenler yazdıklarıyla zarar vereceklerine hiç yazmasınlar daha faydalı olurlar!Sizin bu yazdıklarınız dan inanın şifa buldum yani ne gerek var lastik gibi konuyu başka yerlere getirip delirtmeğe insanı..Ben suçumu (ondan yardım beklemek)özrümü(yavaş olmak) ayıbımı kabullenmiş iken salgırganca yazılar atılıyor, illaki çıldırtma amaçlı yazmayın be kardeşim insanı anlamıyorsanız ne saçmalıyorsunuz!Hem ablam size mi kalmış avukatlığı kendinizi niye yoruyorsunuz.
Yardımının karşılığını vermeye çalıştığını anlatmış doğal olarak. Hep getirtip hem naparsan yap demedim demek istemiş
Aynen yani güzel ve kaliteli vakit geçirmek için de zamanımız oldu demek istedim ya bu insanlar ne insafsız neler yazdılar bana şifa değil artık psikologluk oldum yazık bu platforma

Bazi insanlari böyle kabul etmek lazim. Bir kere tasinamaya yardim etmeye geldi, hamileyim o sirada ve stresli bir zamanda. Agzi durmuyor. Yok niye sunun var, niye bu böyle dir dir. Sinirimi o kadar bozdu ki sinirden aglayarak evden atmaya calistim, ama annem engelledi. Bence yardim ediliyorsa susulacak, aksi takdirde yardim etmemeli daha iyi

Evet siz de etkilenmişsiniz yani anlıyorum sizi

Kardeşimin lafıma alınacağını düşünmem. Çünkü ben ablasiyim. Ama bu bizim ilişkimiz.

Alıngan bir insanın evine yardıma gitmem. İsim var der çıkarım. Hem yorulup ben suçlu olmak yerine yorulmadan suçlu olurum.

Eğer genel olarak alıngan bir insanız o zaman gerçekten yardım istemeyin. Böyle bir yakınımız var nasılsın bile demek istemiyorum. Her lafın arkasından bir şey bulmaya çalışıyor ve aşırı derecede yorucu oluyor.

Ya benim böyle nasihatlara ihtiyacım var
Kardeşsiniz birlikte büyüdünüz, ikinizinde karakteri farklı farklı, mesela ne yazmışsınız ablamın bu işlere eli yatkındır hızlıdır demişsiniz, demek ki ev işlerine sizden daha yatkın olduğunu düşünüyorsunuz zaten bu yüzden ablanızı yardıma çağırmışsınız o da seve seve gelmiş, yardım etmeye gönlü olmasa emin olun gelmezdi bir bahane uydururdu yine de gelmezdi ama size yardım etmek istediği için gelmiş, söylediği söze de alınıp içinizde büyütmeyin, insan sevdiğine şaka da yapar, eleştirir de.

Onun ağzından çıkan lafta artniyet yok, kötülük olsun diye de söylememiş, sizin alıngan olduğunuzu biliyordur kardeşisiniz en nihayetinde ama ona alınacağınızı aklından geçirmez zira kardeşler birbiriyle şakalaşmayacaksa veya düşüncesini söylemeyecekse kime diyecek?

Bazı şeylerde ablanızın eli daha yatkındır bazı şeylerde sizin, bunları birbirinize karşı kötülük hasetlik olmadan söylediğinizde alınmaya gerek yok, siz nasıl alınganım diyorsunuz onun da huyu bu demek ki, içinde fenalık olmadan pat pat söylüyor, birbirinizi olduğunuz gibi sevin böyle şeyler için ne kendinizi ne birbirinizi üzmeyin😌

Merhabalar arkadaşlar öncelikle böyle bir platformun varlığı gerçekten kimseye derdini birebir açamayınca ne kadar kıymetli ve bir ihtiyaç oluyor anlatamam.Bana da inşallah değerli fikirlerinizle yardımcı olursunuz inşallah.

Konum öz ablam bana geldi evimi taşıyacaktım taşınacağım evin kaba temizliğine yardım etti eşiyle sağolsun Ve biz beraber onun eşi, benim eşimle o gün baya çalıştık.Yemeği de dışarıda okkalı yedik afiyetleri olsun. Ablamın eli işe yatkın ve hızlı.Kendi yaptığı işlere bakıp bana giden ayak, "siz çalışan kişilerin yanında kilitleniyorsunuz" dedi.
Ben öyle yorgunum ki anlatamam bu söz bana balyoz yemişim gibi geldi.Öyle pişman oldum ki ablamın gelmesini kabul ettiğime anlatamam çok üzüldüm.Bana sanki "biz sizden çok çalıştık siz kilitlenip iş yapmadınız" anlamına geldi..Arkadaşlar bu laf bir öz abla için normal mi ben çok üzüldüm kırıldım siz olsanız aynı laflara incinirmiydiniz acaba?
Böyle durumlarda para verip temizlikçi tutmak daha mantıklı gelir bana hep. İnsanoğlu böyle çünkü. Yemekte harcadığınız parayı temizlikçiye verseniz çok güzel olurmuş.

Aynen yani güzel ve kaliteli vakit geçirmek için de zamanımız oldu demek istedim ya bu insanlar ne insafsız neler yazdılar bana şifa değil artık psikologluk oldum yazık bu platforma
Bu platform biraz böyle malesef. Aslında konsepti çok güzel ama her konuya sanki aile büyüklerine küfür etmişsiniz gibi içselleştirip saldıran insanlar var. Muhtemelen bu mesajıma bile saldıracaklar. Siz kendini üzmeyin o kadar da. Insanız her şey bizim için.

Back
X