Öz ablam bana öyle dediğinde çok alındım.

Hamileyken düşük tehlikesi bulantı onların içinde kpss evim battı doğum yaklaştı sınav bitti yap yap karnım burnumda isim bitmiyor annem geleyim diyo yok dedim duvar yıkadım cam kapılar sildim tül yıkadım eşim taktı sonra bir ağırlık vurdu bana mutfak temizlenecek belim tutmuyor ayakta durunca ağrı vuruyor 36 haftalık oldum annrn geldi hem temizliyor hem pis tembel pasaklı neler neler girdi eve biriktirdigim kıyafet eşya ne var ne yok attı hem yaptı hem saydı dedim sen demedin mi çalış yaparız diye yok yok ben kaeae verdim sen çok pasaklı tembelsin diyodu🤣 sizinkinde bir şey yok bence 🤣

Merhabalar arkadaşlar öncelikle böyle bir platformun varlığı gerçekten kimseye derdini birebir açamayınca ne kadar kıymetli ve bir ihtiyaç oluyor anlatamam.Bana da inşallah değerli fikirlerinizle yardımcı olursunuz inşallah.

Konum öz ablam bana geldi evimi taşıyacaktım taşınacağım evin kaba temizliğine yardım etti eşiyle sağolsun Ve biz beraber onun eşi, benim eşimle o gün baya çalıştık.Yemeği de dışarıda okkalı yedik afiyetleri olsun. Ablamın eli işe yatkın ve hızlı.Kendi yaptığı işlere bakıp bana giden ayak, "siz çalışan kişilerin yanında kilitleniyorsunuz" dedi.
Ben öyle yorgunum ki anlatamam bu söz bana balyoz yemişim gibi geldi.Öyle pişman oldum ki ablamın gelmesini kabul ettiğime anlatamam çok üzüldüm.Bana sanki "biz sizden çok çalıştık siz kilitlenip iş yapmadınız" anlamına geldi..Arkadaşlar bu laf bir öz abla için normal mi ben çok üzüldüm kırıldım siz olsanız aynı laflara incinirmiydiniz acaba?
İlişkinize göre değişir. Kardesim dese alınmam. Yarında gel derim. 🙃

ben genelde taşınma gibi durumlarda yardımcı bir abla almayı daha yerinde görüyorum, kimse haddinden fazla yorulmamış oluyor. tek çocuğum o yüzden abla vs durumlarını çok anlamıyorum haliyle ama annem bir iki kere yardıma gelmişti oturduğum eve. söylediği cümle alınganlık edilecek bir cümle gibi gelmedi bana, herkes çok pratik olmayabilir. annem hem temizlik hastasıdır hem temizlik konusunda benden kat kat daha pratik. ablanızın dediği gibi haldur huldur temizliğe girişen insanların yanında kitleniyorum. daha çok ayak altında duruyormuşum gibi geliyor :halay: annem evlendiğim ilk yılda defalarca "dip köşe temizliği bilmiyorsun, toz alınacak bazı yerleri kaçırıyorsun" diye söylendi. e doğru söze ne denir. sadece annem değil, teyzem bile "lilay şunu şunu yapamaz" der he der geçerim. eşiyle birlikte elinden geleni yapmışlar, söylediği cümle de temizliğin durum değerlendirmesi gibi. herkes her şeyde pratik olacak diye bir şey yok. yani balyoz gibi inmemeli bence, gereksiz alınganlık olmuş çünkü.

Ohoo öyle her şeye alınacaksak çekeceğimiz var. Ama yok ben alınırım diyorsanız da kendi işinizi kendiniz göreceksiniz. Ablanizin dediğinde de bir şey yok ayrıca. Yaptığınız işi eleştirebilir de abladır, yol göstermek ister normaldir. Böyle şeyler için üzmeye de üzülmeye de değmez.

Balyoz inecek ne var bunda ben anlamadım.Belki ablaniz sizden bir övgü bekledi.bir minnet bekledi

Böyle işlerde gerçekten de biri direksiyona geçince diğeri bi ne yapacağını şaşırıyor.Alınmayın o sizin ablanız.Abla benim evimi benden iyi temizledin sağol deyin,bi minik hediye alın.Hiç gerek yok kırgınlığa

Ablama söylediğim sözlerin ve onun bana söylediği sözlerin yanında sizin duyduğunuz şey hiç kalır.

Ama bizim ilişkimizde birbirine küsme, kırılma, darılma filan yoktur, hiç olmadı.

Mesela onun elinden yemek gelmez. Annem bir yere gidecek olsa yine mi aç kalıcak çocuklar derim. Bu en basiti 🤣 Siz olsaydınız sanırım balyoz gibi gelirdi ama o güler hatta kendi daha fazla dalga geçer. Yeğenlerini zehirlememi mi tercih edersin gibi.
Kız kardeşler arasında da böyle konuşulamayacaksa kimle konuşulacak 🙈

Alınmakla üzülmekleçok haklısınız. Ben olsam ben de çok üzülürdüm. Ne demek ''Çalışanlarin yaninda kilitleniyorsun''? Onlar iş yaptı da siz oturdunuz mu? Herkes kapasitesi kadar iş yapar. Ama sakın ablanızla bu yüzden tartışmayin. Yarin obür gün ''Karı koca yardıma gittik, canımızı çıkardık. Ama bir lafımiza alındı''

Merhabalar arkadaşlar öncelikle böyle bir platformun varlığı gerçekten kimseye derdini birebir açamayınca ne kadar kıymetli ve bir ihtiyaç oluyor anlatamam.Bana da inşallah değerli fikirlerinizle yardımcı olursunuz inşallah.

Konum öz ablam bana geldi evimi taşıyacaktım taşınacağım evin kaba temizliğine yardım etti eşiyle sağolsun Ve biz beraber onun eşi, benim eşimle o gün baya çalıştık.Yemeği de dışarıda okkalı yedik afiyetleri olsun. Ablamın eli işe yatkın ve hızlı.Kendi yaptığı işlere bakıp bana giden ayak, "siz çalışan kişilerin yanında kilitleniyorsunuz" dedi.
Ben öyle yorgunum ki anlatamam bu söz bana balyoz yemişim gibi geldi.Öyle pişman oldum ki ablamın gelmesini kabul ettiğime anlatamam çok üzüldüm.Bana sanki "biz sizden çok çalıştık siz kilitlenip iş yapmadınız" anlamına geldi..Arkadaşlar bu laf bir öz abla için normal mi ben çok üzüldüm kırıldım siz olsanız aynı laflara incinirmiydiniz acaba?
Bende sizin okkali yemek anlayisiniza takildim yani calisti ama karnini doyurdum demek bu bence. Sahsen benim kardesimde kendi evi bile olsa ben yapiyorsam sallaniyor resmen oda sizde onu gormus demek ki. Size hakaret etmemis , demek ki yorulmus sitem vari soylemis

Ablamızın eli hızlı ve işe yatkın bunu belirtmişsiniz zaten bence alınacak kırılacak birsey yok... Fazla çalışmıştır olabilir...
Ben bazen kardeşlerin herşeye alınma hassasiyetini anlamıyorum büyük bazen sayılmak tecrübesini paylaşmak isterken yanlış anlaşılıyor... Ablanız size yardıma gelmiş alınmayın gücenmeyin ne mutlu... Yardımınıza koşmuş...

Samimiyetiniz evinize gelip temzlik kadar var ama dusunmeden boyle bir konusma yapmasi kadar yok mu ? Gereksiz alindiniz benmde rtrafmda var szin gbi cok yakn olmamıza rahmen her soyledigimi yapdigimi defalarca dusunerek yapmak zornda oldgm insanlar inanin vok huzrsuzm yanlarinda

Abla kardeş arasında olabilecek bir konuşma yorumlarda dendiği gibi okadarda bir samimiyetiniz olsun ablanızda bende okkalı bir yemek ismarladıgını vurgulamıssın dese nolcak... Yani ben bunu yaptım sende bunu yapıyorsun hesabına gerek yok abla kardessınız nihayetinde benimde kardesım bazen gereksiz alınır bu konuda biraz kardeşimi gördüm...

Buluttan nem kapmayın.
Ne var öyle demişse anlamadım. Bir de okkalı yemek yedik demişsiniz ne kadar ayıp. Ablanız keşke bu yazdığınızı görse.
Benim kardeşim de yeni taşındı bütün evini temizledim 2kücük cocugumla gittim, yine olsa yine giderim o benim kardeşim ama arada laf da soktum yani 10gundur bu evdesin hala temizlemedin ben gelip yapım bari diye.
Kışlık menemenlik vs de gidip yaptım abla kardeş arasında olur boyle seyler. Kafama balyoz indi de ne demek çok abartmissiniz.
Sizde balyozu indirmişsiniz işte ne farkınız var hiç yapmasanız daha iyi iyiliğiniz sizde kalsın kardeşiniz benim gibi yutmuş o da ne yapsın! bu platforma gelsin bakalım ne yazar rumuz ismiyle bir bilebilsek keşke o zaman kim ittiham edilmiş çıkar ortaya ..Belliki herkes kendi konumuna göre yorum yapıyor burada halbu ki ben ne yazdım ilk mesajımda dedim ki "siz üzülürmüydünüz aynı şey size söylenseydi?"Çoğu kişi kalktı bana haddimi bildirmeğe çalıştı ne saçmalık bir blog oldu böyle ? yani aradığım cevaplar bunlar değil ki beni yargılayamazsınız benim huyum bu mümkün olsa değiştiririm zaten.Ablam da biliyor huyumu ne alemi var bu lafın diyemiyecek kadar da mı hakkım yok? onun ittihamına maruz kalmak benim harcım olmak bana reva mı bi aklınızı toplayın kendinizi benim yerime koymadan cevap yazmayın bi kere ablalar yazmasın lütfen çok iticiler.Hem yardım ederiz hem kafasına vururuz ne saçmalık var mı böyle akrabalık ilk başıma geldi zaten belli ki yaşlanmış daha önce hiç böyle laflar etmedi beni ablamdan siz soğutuyorsunuz.Ablamın kızına bir nasihat verdim ablam benimle bir hafta konuşmadı yine ben arayıp arayı kapattım.Bana, ne haddin var diye ders verdi anlayacağınız..Şimdi beni ve eşimi hem de ikimizi de yani onları çok yormakla ve çalışmamakla ittiham edecek ben kabulleneceğim ne saflık hiçbiriniz bunu kabullenmez ..Bu tarz beni suçlu çıkarıcı mesajları kabul etmiyorum.Yazacaksanız kendiniz olsaydınız alınır mıydınız alınmaz mıydınız onu yazın lütfen! başka da hiçbir yorum almak istemiyorum artık sizden.Zaman kaybediyor zamanımı çalıyorsunuz bu tür mesajlarla bir de size mesaj yazıyorum niyetim o değil böyle diye hakkıma giriyorsunuz! Sizin saçmalıklarınızın oluşturduğu yanlış algıyı düzeltmek te çok zor !Abla modeli taraftar kesim bana cevap atmasın çünkü yaşamaz yaşatıyorlar anladım o yüzden verip veriştiriyolar eksik olun lütfen yazmayın!Sizden cevap beklentim yok kendinizi benim yerime koymadıkça!Yorulmayın!! NE ÇOK YORDUNUZ BENİ!! Allah size insaf versin.

Sizde balyozu indirmişsiniz işte ne farkınız var hiç yapmasanız daha iyi iyiliğiniz sizde kalsın kardeşiniz benim gibi yutmuş o da ne yapsın! bu platforma gelsin bakalım ne yazar rumuz ismiyle bir bilebilsek keşke o zaman kim ittiham edilmiş çıkar ortaya ..Belliki herkes kendi konumuna göre yorum yapıyor burada halbu ki ben ne yazdım ilk mesajımda dedim ki "siz üzülürmüydünüz aynı şey size söylenseydi?"Çoğu kişi kalktı bana haddimi bildirmeğe çalıştı ne saçmalık bir blog oldu böyle ? yani aradığım cevaplar bunlar değil ki beni yargılayamazsınız benim huyum bu mümkün olsa değiştiririm zaten.Ablam da biliyor huyumu ne alemi var bu lafın diyemiyecek kadar da mı hakkım yok? onun ittihamına maruz kalmak benim harcım olmak bana reva mı bi aklınızı toplayın kendinizi benim yerime koymadan cevap yazmayın bi kere ablalar yazmasın lütfen çok iticiler.Hem yardım ederiz hem kafasına vururuz ne saçmalık var mı böyle akrabalık ilk başıma geldi zaten belli ki yaşlanmış daha önce hiç böyle laflar etmedi beni ablamdan siz soğutuyorsunuz.Ablamın kızına bir nasihat verdim ablam benimle bir hafta konuşmadı yine ben arayıp arayı kapattım.Bana, ne haddin var diye ders verdi anlayacağınız..Şimdi beni ve eşimi hem de ikimizi de yani onları çok yormakla ve çalışmamakla ittiham edecek ben kabulleneceğim ne saflık hiçbiriniz bunu kabullenmez ..Bu tarz beni suçlu çıkarıcı mesajları kabul etmiyorum.Yazacaksanız kendiniz olsaydınız alınır mıydınız alınmaz mıydınız onu yazın lütfen! başka da hiçbir yorum almak istemiyorum artık sizden.Zaman kaybediyor zamanımı çalıyorsunuz bu tür mesajlarla bir de size mesaj yazıyorum niyetim o değil böyle diye hakkıma giriyorsunuz! Sizin saçmalıklarınızın oluşturduğu yanlış algıyı düzeltmek te çok zor !Abla modeli taraftar kesim bana cevap atmasın çünkü yaşamaz yaşatıyorlar anladım o yüzden verip veriştiriyolar eksik olun lütfen yazmayın!Sizden cevap beklentim yok kendinizi benim yerime koymadıkça!Yorulmayın!! NE ÇOK YORDUNUZ BENİ!! Allah size insaf versin.
Herkes ben olsaydım alınmazdım yazmış işte. Neyi anlamıyorsunuz? Sorduğunuz soruya milyon kişi cevap verdi. Herkesi kendiniz gibi alıngan zannetmeniz de komik. Madem cevapları beğenmiyorsunuz şu kadarcık lafları kafanıza takıp ağlanmaya devam edin o zaman yapacak bir şey yok. Sorununuzun çözümü yok kimse sırf çok alıngan diye kaç yaşına gelmiş yetişkin bir kadını nazlamaz.

Back
X