Herkes bana yüklenmiş benim suçum yok ben çocuktum . Mehir nedir kızın mı hakkıdr nerden bilebilirim ben ablama borçlu değilim ben dershaneye bile gitmedim . Ailem ablamın parası ile birşey almadı bana . Evlendim çeyizinin hepsini kendim yaptım . Çocuğum oldu ailen ablamın çocuğuna herşey aldı beşik vs ben birşey talep etmedim . Almayın dedim.ev konusuna gelince evet o evde bi hakkım yok ben zaten feragat ettim Hakkımdan bunu babama da dedim .
Ben zAten babama dedim bu ablamın baskısı beni çok yıprattı ben şu an feragat ettiğime dair Bi kağıt imzalamak istiyorum dedim. Ablam sürekli mesaj atıyor sessize aldım belki eşim okuyor sürekli birşeyler istiyor.Annenize babaniza bişey olduğunda o ev size ve ablaniza kalmycak sanki,madem altınlarını istiyo evden de hak talep etmiyceksin o zaman desenize. Anneme babama borçluyum sana ne borcluymusum diyemiyo musunuz
ablama düğün yapacağı zaman babamın durumu yoktu arabası vardı o zaman için az para eden onu sattı sonra ablam ayrılınca o altınları babam bi hesaba yatırdı . Şimdi ikinci evlik yaptı düğün yaptı . Ev için babamın birikmiş parası vardı . Çünkü yıllarca çalışmıştı babam. Evi de alalı 5 yıl oldu . Ablamın altınları ev alacak olsa o ara hemen alırdı . Kredi çektiler hatta yetmedi paraları .iste ev hangi parayla alindi onuda tam olarak yazmamis ki konu sahibi. ablam öyle diyor demis. gercekden ablanin parasi altiniyla alindiysa ablayada eksiksiz verilmeli hakki. o konuda bende hepiniz gibi düsünüyorum, ama su anda konu sahibinin hic bir mecburiyeti yok.
sunuda genel olarak yazmak istiyorum, konu sahibi sadece para icin silmiyor ablasini, kendi evliligine zarar verdigi icin siliyor.
Ben zaten eşimden gizli gönderiyorum alıyorum eşim öğrense kabullenmez böyle birşeyi. Senin suçun yok der.konu sahibinin sucu ne? o mu almis parayi? o mu yemis ev almis o altinlarla? niye okuyup didinip calistip kazandigi parayi ablasina versin? ablasi ona güvenip mi yapmis iki cocuk, ev borcuna girmis? ha annesinden babasindan altinlarini istemekde sonsuza kadar hakli, ama kardesden zirnik istemeye hakki yok.
Bence de hakli. Ve muhtemelen de o sinirinle su anda herkesten intikam almaya calisiyor. Ablaniz belki o maddiyatiyla is kuracakti, ya da ne bileyim, kendine yatirim yapacakti. Aileniz evi alirken, hic mudahale etme geregi gormediniz mi?Tamam sizin suçunuz değil ama kadına ait paraya izni olmadan aileniz el koymuş. Sizden değil ama ailenizden istemekte haklı.
Kıyafet para genelde ya da kendime birşey alsam evime tAbak vs aynısından kendisine .Ne istiyor mesela sizden
Pardonda ben ne aldım neyi iade edeyim anne babanın yaptığı şeyi neden çocuklar çekmek zorundaAblanızdan alınan şeyleri önce iade edin sonra iletişiminizi kesiyorsanız kesin. Böyle yapmasına ve davranmasına sebep hakkinin yenilmiş olması çünkü.
Anne baba sadece onun anne babası mi? Madem ablanizin parasiyla anne babanıza ev alinmiş, bu yükü sadece ablaniza yukleyemezsiniz. O zaman çocukmussunuz ama şimdi çalışıyorsunuz. En azından ablanızdan alan parayı kardeşler arasında paylaşıp ablaniza ödeyebilirsiniz. Kardeslerden biri anne babanin yükünü çeksin diğerleri "aman bana dokunmayın" modunda yaşasın. Adil mi bu?Pardonda ben ne aldım neyi iade edeyim anne babanın yaptığı şeyi neden çocuklar çekmek zorunda
Ablayı resmen satmış gibi olmuşlar. Eski usul yani. Evlenirken degil de boşanırken almışlar parayı.Ablaya üzüldüm 18 yaşında evlen boşan baban altınları gasp etsin ne güzel.
Ben zaten eşimden gizli gönderiyorum alıyorum eşim öğrense kabullenmez böyle birşeyi. Senin suçun yok der.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?