Öz ablamı hayatımdan sildim....

Ablama da maddi yardım ettim hep aldım birşeyler ama ablam aldığım şeylere ezik dedi beğenmedi . Ben de memur maaşı ile geçinen bi taraftan çeyiz hazırlamaya çalışan bi insandım kimseden destek yoktu.o zaman küçüktüm ki keşke babama deseydim ablamın üstüne yap altınları ama bunu düşünemeyecek kadar küçüktüm. Hatta ablam ayrıldığında psikolojik olarak çok etkilenmiş çok ağlamıştım okulda

Ablam sürekli istiyor veriyorum daha fazla istiyor . Hediyeler alıyorum bize bunu mu layık gördün diyor . Evliliğim Hakkında da hep kötü tavsiyeler veriyor . Şunu aldır bunu yaptır eşine . Sen saf mısın eşimden gizli birşeyler yaptırmaya çalışıyor. Anneme babama kendisine sürekli birşeyler almamı istiyor .

Annenize babaniza bişey olduğunda o ev size ve ablaniza kalmycak sanki,madem altınlarını istiyo evden de hak talep etmiyceksin o zaman desenize. Anneme babama borçluyum sana ne borcluymusum diyemiyo musunuz
Ben zAten babama dedim bu ablamın baskısı beni çok yıprattı ben şu an feragat ettiğime dair Bi kağıt imzalamak istiyorum dedim. Ablam sürekli mesaj atıyor sessize aldım belki eşim okuyor sürekli birşeyler istiyor.

ablama düğün yapacağı zaman babamın durumu yoktu arabası vardı o zaman için az para eden onu sattı sonra ablam ayrılınca o altınları babam bi hesaba yatırdı . Şimdi ikinci evlik yaptı düğün yaptı . Ev için babamın birikmiş parası vardı . Çünkü yıllarca çalışmıştı babam. Evi de alalı 5 yıl oldu . Ablamın altınları ev alacak olsa o ara hemen alırdı . Kredi çektiler hatta yetmedi paraları .

Ben zaten eşimden gizli gönderiyorum alıyorum eşim öğrense kabullenmez böyle birşeyi. Senin suçun yok der.

Tamam sizin suçunuz değil ama kadına ait paraya izni olmadan aileniz el koymuş. Sizden değil ama ailenizden istemekte haklı.
Bence de hakli. Ve muhtemelen de o sinirinle su anda herkesten intikam almaya calisiyor. Ablaniz belki o maddiyatiyla is kuracakti, ya da ne bileyim, kendine yatirim yapacakti. Aileniz evi alirken, hic mudahale etme geregi gormediniz mi?
Hic kusura bakmayin, kadinin dengesinin bozulmasina neden olmussunuz ve su anda ondan normal davranmasini bekliyorsunuz! Ablaniz melek demiyorum ama ailecek aynayi kendinize dogrultun diyorum. Ates olmayan yerden duman cikmaz

Siz o sirada cocukmussunuz, pardon. Ablanizin dengesiz davranislari ebeveynlerin sucu. Ucu herkese degiyor. Ofke patlamalari ve intikamla yaniyor maalesef, ne diyeyim, ah aileler

Benimde takılarım alınsa ve kafalarına göre kullansalar bende o parayı cıkartırdım her şekilde.nasılki ablanız kocasından boşanırken o takılar gelinin hakkıdır diyorsa aileniz el koyarkende ablanın hakkı oldugunu düşünmeliydiler

Pardonda ben ne aldım neyi iade edeyim anne babanın yaptığı şeyi neden çocuklar çekmek zorunda
Anne baba sadece onun anne babası mi? Madem ablanizin parasiyla anne babanıza ev alinmiş, bu yükü sadece ablaniza yukleyemezsiniz. O zaman çocukmussunuz ama şimdi çalışıyorsunuz. En azından ablanızdan alan parayı kardeşler arasında paylaşıp ablaniza ödeyebilirsiniz. Kardeslerden biri anne babanin yükünü çeksin diğerleri "aman bana dokunmayın" modunda yaşasın. Adil mi bu?

Haha şaka gibi konu. Ablamın parasına el koyduk sayesinde evimiz oldu rahat rahat okudum memur olup para kazandım ama vay efendim ablam maddiyatçı olduğu için sildim. Yine bir sosyal deney falan değil umarım.

Ablasının altınları ailesi tarafından alınmış diye konu sahibine yüklenenleri anlamadım gerçekten. Konu sahibi küçükmüş, bu konu hakkında nasıl bir iradesi olabilir ki? Anne baba aldı aile giderlerine, konu sahibine harcadı diye ablanın konu sahibini sürekli kendine gebe bırakmasını nasıl hakkaniyetli görüyorsunuz? İşin bir de evliliğe karışma boyutu var, o da altınları alındı diye hak mı peki? Ablasına ne eşinin ne aldığından almadığından?

Arkadaş, altın deyince yüzüklerin efendisindeki golluma dönüşen insanları anlamıyorum. Ziynet kadınındır evet, vermeseymiş o zaman ailesine? Tevazu evvelde alınan altınların hesabını mezara taşımanın ne anlamı var? Belki konu sahibi ve ailesi ablanın Ziynet’inden çok harcadılar ona? Belki aile o zaman o paraya muhtaçtı? Bu nasıl ablalık, bu nasıl evlatlık?

Ben konu sahibini haklı buldum.

Abla ev almis ev borcu oduyormus, maddi sıkıntısı bundan. Yani alinan maas yetmiyor degil. Ya bu borca girmeyecekti ya da kendi de ise girip calisacak. Ortada bir hak yeme var ama kizkardes niye darlanir ki bu durumda?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…