AÇILIN ABLASI GELDİ

(Doğum yapan değil, konuyu paylaşmak istediği büyük abla)
Sevgili arkadaşlar,
Öncelikle kardeşimin derdine derman olmaya çalıştığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum.
Senelerdir kadınlar kulübüne yazmıyordum, hoş zaten daha önce de -genelde-sessiz takipçiydim, bugün kardeşim linki yolladı, okudum ve telefonla birkaç tavsiye de ben verdim, doğum yapan ablayı tanıyan biri olarak ve çok şükür olay tatlıya bağlandı, çözüldü.
Yine binlerce şükür ki bana sordu. Ya hemen pılını pırtını topla git ordan diyenleri dinlemedi. Allah korusun aile bu, neden kardeş arasına sorun girsin? Elbette pılını pırtını toplayıp gitmekle ömür boyu bişey olcak değildi, bi şekilde çözülürdü sorun ama SORUN bu işte, neden çıksın?
Beşinci çocuğunu doğuran kardeşim, maşallah, ne tembeldir, ne yardımcı alamayacak kadar fakir biridir, ne çocuklarının üzerine salak salak kıskanç kıskanç titreyen bir ruh hastasıdır. Kendisiyle konuşmadım bugün ama ona yardım etmek için evinde kalan diğer kızkardeşimle konuştum, hiç bahsetmedim bile aldırmıyormuş vs. Sadece sordum, neden kucağa alınmasını istemiyor. Çok basit olan cevabı verdi: birkaç arkadaşın da belirttiği üzere, hemencecik kucağa alışmasını istemiyor ve haklı dedi. Bu minicikler özellikle ilk ayın içinde hemen alışıyor, çaresi emzirip yeterince temas kurup yerine bırakmak dedi.
Amanınnnn.... ne kötü niyetli insanlar varmış anam. Kaldı ki diyelim kıskançlık yaptı, diyelim sorunlu biri... değer mi Allah aşkına değer mi zaten kızgın ve üzgün olan birini daha da üzmek ve lohusalık gibi ciddi bir sürecin içinde bir kadına bir dert daha açılmasına sebep olmak. Günah ya Allah'tan korkun... lohusalık bir zor dönem, bırakın kolayca atlatsın etrafınızdakiler de, yardımcı olun lan ölmezsiniz ya
Tekrar teşekkürler gençler. Daha yazardım da işim var şimdilik hoşçakalınız...
***** bir de, kardeşim beni banlamışlar birkaç günlüğüne, neden olabilir acaba diye sordu, o yüzden bakmak için üye girişi yaparak girdim, bişey anlamadım ama. Neden banlanmış olabileceği hakkında bir fikri olan var mı?