Bizde kimseye vermedik bebeğimizi. Hele yeni doğana annesi veya babası dışında kimse dokunmasın. Ben kizkardesimin evinde kaldım. Son gün giderken resimleri olsun bari deyip kucağına verdim. Kimse de benden soğumadı. O çocuğun hiç bir şeye bağışıklığı yok. Tek koruyucusu annesinden aldigi sut. O da sadece annesindeki bakteriye, virüse bağışıklık sağlar. Sizin vücudunuz sürekli başka başka şeylerle savaş halinde. Yazıktır günahtır. Hele 40 ı çıkmamış bebek. Çok savunmasız. Sizin zaten yeğeninizi düşünüp çok acil durumlar dışında dokunmamaniz lazım.
Bir tek Türk milletinde var bu bebek görünce illa dokunmak olayı. Sinir oluyorum.
Çocuk omzumda başı arkaya bakıyor. Ekmek alıcam satıcıyla konuşuyorum. Kadının biri gelmiş çocuğun yüzüne yüzüne konuşuyor. Nevrim dönüyor resmen. Daha aşıları yok bu çocuğun. Yine marketteyiz bebek arabasına bağlıyorum. Ağlamaya başladı. Kadının biri koştur koştur geldi, arabanın içine eğildi bir de. Kafasının arabanın kepenginin içine soktu şışşş şışşş yapıyor. Ben fark edip mudahale edene kadar bunlari yapiyor. Ne kadar atikler bir de. Sakinleşsin diye yapıyormuş. Sanki yardım istedik. Tanımıyorum etmiyorum. Evde belki çocuğun kızamık veya zaturresin. Ne taşıyorsun allah bilir.