Öz güven eksikligi kendini beğenmeme ve kavgalı bir nişanlık süreci.

portakalsuyuu

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2013
733
1.143
333
İzmir
Arkadaşlar yine ben 🖐 şimdi ben ilişkimde en ufak şeyi nısanlımdan bekleyen biriyim yani şöyle söyleyeyim kaç zamandır uçurtma uçurtmaya gidelim farklı biseyler yapalım diyordum baktım bizimki uçurtma falan almıyo farklı biseylerde yapmiyo ben nöbetten çıkınca uçurtma aldım ve buluşma yerinde onu saatlerce bekledim neyse bu elinde küçük bi nergizle gelmiş. Nasıl sevindim ama (niye detay anlatıyorum valla kusura bakmayın) neyse sohbet muhabbet yemek sonra bi kaç mağaza gezdik orda da ayrı bi olay yaşadık ama o kadar girmiyim sonra eve gidelim mi artık dedi ben şok aslında bütün gününüz iyiydi ama ben ondan uçurtma almasını bi haftadır istiyordum yapmadı o yapmayınca ben yaptim ama bu kadsr istekli olduğumu görememiş saatlerce uçurtma çantasını taşıdım insan bari hevesi kırılmasın falan der , diye kendi içimden söylendim yetmedi zoruma gitti tuvalette ağladım. Şimdi çoğu arkadaş anormal olduğumu düşünecek ki bencede öyle olay anormal bunun o an farkında olmuyorum ama sonradan dank ediyo bende uzun yıllardır öz güven problemi var ve çene ucum nerdeyse yok denecek kadar az burnum büyük ve çirkinlik kompleksim var bunlar atak atak zamanla geliyor. Oysa ilişkimin başlarında beni böylede seviyor derken en ufak bir dertte beni artık sevmiyor deyip duygusal boşalma yaşıyorum anladığım kadarıyla. Yani çocuğun yaptığı en ufak bi olumsuzluğu gözümde farkında olmadan çok buyutuyorum bu yüzden evlenir evlenmez ilk isim estetik yaptırmayı düşünüyorum çünkü benim en büyük öz güven eksikliğim cirkinligimle alakalı. Sizce nasıl bi yol izlemeliyim . Çünkü çocuğu istemeden çok darliyorum beni aramıyorsun falan diye ki bu mahbbetleri hiç seven biri değilim

Bence siz içinizde mutlu olmadığınız için karşı taraftan size "hayatı yaşatmasıni" bekliyorsunuz. Bu sağlıklı bir bakış açısı değil. Madem ucurtma ucurtmak istiyorsunuz farklılık olsun diye, karşıdan beklemeyin. Kendiniz yapın. Hem örnek olursunuz, hem istediğinizi yapmış olursunuz. Nişanliniz aynı fikirlere de bayilmak zorunda değil. Belki başka şeylerden hoşlanıyor. Ama bunu birbirinizi tanıyarak daha iyi keşfedersiniz.

Siz neye bağladınız bakın Allah kimseye göstermesin ama ani ağlamam geliyor bu şımarıklı olarak atfetmenizi istemem çünkü bu ciddi anlamda psikolojik olarak yaşadığınız kendini değersiz hissetme duygusu barındırıyor. Ve evet temelinde kesinlikle kendini beğenmeme yatıyor çünkü kendimde değişiklik yapio kendimi beğendiğim zamanlarda bu problemi yaşamıyorum ama artık saclarimi boyamam çünkü çok yıprandı ve artık çirkinliğim gözüme çok batıyo

Bu kadar etkliyorsa çözümü vardır bir şeyler yapabilirsiniz. Ama sırf bu yüzden nişanlınızı darlamayın diyorum. Bu sorunu kendi içinizde aşmanız lazım. Hiç yardım almayı düşündünüz mü bu konuda. Acaba çok takıntı yaptığınız için güzel olan şey bile size çirkin mi geliyor?

Ucurtmayi farketmedi mi? Gördü de görmezden gelip tek kelime etmediyse, tam bi kütük. Kizmakda haklısınız, ama ben ağlamaz sinrimi ona yansitirdim.
O çok mu yakışıklı ki size fazla olduğunu düşünüyorsunuz?

Aslında hayatımdaki mutluluk değil mevzu
Birlikte farklı biseyler yapmak amaç ama en ufak bi problemde çok üzülüyorum

Ilaç kullanmak istemiyorum terapi alabilirim ama onun içinde özel olarak bütçe ayırmam çok zor

Aslında
Aslında zaten kendimi çok beğenen biri değildim ergenlik döneminden buyana yaşadığım bi problem ama ilk ilişkimde sevglimin ailesinin maddi durumu çok iyiydi ve o dönem içinde o özel bir üniversitenin son sınıfındaydı avukat olacaktı tabi ailesi beni ona layık görmedi ve annesi beni arayıp bi çok hakaret etmişti oğluna daha güzel bir kız bulacağını falan söylemişti şimdi bu temel olabilir ama şu an atak yaşamamın sebebi nişanlımın akrabaları kaynanama senin oğlun daha güzel falan diyorlarmış haliyle duyuyorum bunu ve beni etkiliyor

Bunu size kim taşıyor? Nisanliniz mı?

Bakın her insan farkli yetişir, hayatını farklı sürdürür. Biz mesela hep evde otururduk. Annem babam bizi öyle fazla gezdirmezdi hiçbir yere. Farklı etkinlikler felan nadir yapılırdı. Ben öyle büyüdüm, öyle de devam ettirdim diyebilirim. Esimin ailesi böyle değil mesela. Onlar çıkarlar yürüyüş yaparlar, gezerler felan, tatile giderler. Eşimde ona göre böyle konularda cok daha açık. Tanıştığımiz ilk zamanlar o bana "yürüyüşe çıkalım mı?" dese benim ilk refleksim "evde oturabiliriz" olurdu yani seni heyecanlandıran konular sanırım onun aklına dahi gelmiyordur. Bende eşimden göre göre alıştım gezip tozmaya diyebilirim. Artik gidecek yerleri çoğu zaman ben seçiyorum.
Şu ani ağlamalar felan reddettilme korkusundandır sanırım. Bende bu konularda annemin davranışlari etkilemişti cocukken. Hep onun sevgisini kazanma çabası icindeydim, ama olmuyordu. Sen önce senin zayıf noktan nerde olduğunu bulmalısın. İlişkilerini en cok ilk yaşadığımız aile ilişkileri etkiler. Biraz bir düşün bunun üzerine

Bunu size kim taşıyor? Nisanliniz mı?
Dün nişanlım evlerine gelen misafirin annesine sizin gelin sizin oğlana çok yakışmıyor demiş senin oğlun ay parçası gibi demiş kaynanamda benim gelinim senin bütün gelinlerinden güzel dediğini söyledi burda aslında annesinin beni ne kadar sevdigini fark ettirmek istedi ki ben kaynanamıda çok severim zaten ama bu aklımda yer etti sadece nısanlımdan değil yakın oturduğum için komşulardan da duyum alıyorum

Çok tesekur ederim

Yine de üzüleceginizi, en azından sinirleneceğinizi düşünebilmesi lazım. Kızma ama bu 2 etti, eş adayın gerçekten odun. Milletin lafına bakıp kendini üzme. Öz güvenin için bence de yardım alsan iyi olur. Sen bana fazlasın hissini bu adama bir de sen yansitirsan iyice totosu arşa erer.
Zaten pek ince düşünme, ilişkiniz için çabalama yok, tamamen salar. En çok kendinizi sevin

Size neden kızayım ki düşünceleriniz için teşekürler

Psikolojik destek alın madem ruhsal bir sıkıntınız var farkındasınız bu durumun. Gerekirse maaşınızın yarısını ayırın ama mutlaka yardım alın. Devlet hastanelerinde ücretsiz psikologlar var maddiyat sorunsa oraya da gidebilirsiniz. Bu probleminizi çözmeden evlenmeyin aksi halde hem kendinize hem eşinize hayatı zehir edersiniz

Ya birde insanların ne dediği çok önemli değil. Seni güzel bulamayanların belki aynaya bakacak mecali bile yoktur. Ama ağızları torba değil ki büzesin. Nişanlın seni beğenmese seninle olmazdı. Ama bu sende çokça yer ettiği için aşman gereken bir sorun haline gelmiş. İnşallah bir yolunu bulursun.

Size neden kızayım ki düşünceleriniz için teşekürler
Kendi değerini bil lütfen. Sen kendine değer vermezsen kimse vermez. Gerçekten senden güzel olsa bile, ki öyle çok yakışıklı biri olduğunu hiç sanmıyorum, kimse %100 dengiyle evlenmiyor. Kiminin fiziği, kiminin eğitimi kültürü, bir diğerinin kazancı, başkasının zekası merhameti fazla oluyor. Bu ilişkide daha çok sevebilen sizseniz her türlü adam karda. Ben beni seveni, yanında huzur bulduğum, hiç sevgisini sorgulamayacagim birini Kıvanç Tatlıtuga bile değişmem.

Yerinizde olsam ne yapar eder düğünden evvel estetik olurdum. Şimdi çeneye dolgu yapılarak harika sonuçlar elde ediliyor. Neden erteliyorsunuz ki? İstediğiniz kadar özgüven için terapi alın, düğün fotolarınıza bakınca aynı duygularınız depreşecek yine. Herkesin kendini beğenmeye hakkı var.
Uçurtma konusuna gelince, erkekler genelde böyle. Siz canınız istediği şeyi yapın, anlamasını beklemeyin harekete geçip dahil edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…