öz güvenimi kaybedeceğim :(

artık bende laf sokacağım evett
dinsizin hakkından imansız gelir hesabı

canım babam yurt dışında adam 2ayda bir geliyor evde geveze komşulara kalıyor ama böyle olmayacak ben buna bi dur diyeceğim yoksa çıldıracağım

bu cevap gercekten cok yakısır

bir laf vardır canım
yeterli olan sükut eder yetersiz olan ispata çalışır
sürekli kendini övmek ya da kızını her neyse kendinden emin olmamaktır aslında...hayal aleminde yaşarlar çoğu....özgüveni yüksek olanlardan bahsetmiyorum sakın yanlış anlaşılmasın...demek istediğim başkalarını eleştirip hakssız yere ,kendinde olmayan özellikleri varmış gibi göstermeye çalışan şizofren insanlardan bahsediyorum...
canını sıkma canım derslerine konsantre ol belli ki çekemiyorlar seni ki karışıyorlar....
ya da seni çok üstün görüyolar ve kendilerini bu şekilde tatmin ediyorlar....

canım üstün görülecek derecede bir meziyetim yok ama aşağılanacak derecede de değilim
doğru diyorsun kesinlikle eşinden de ayrılıyor olması onu kendini ispata itiyor sanırım ama bizim komşuların hepsi antika biri değil ki

2010da yapılan lise kpss elifte bende girmiştik daha o zaman eşinden de ayrılmamıştı
ben hiç çalışmadan girmiştim o baya sıkı hazırlanmıştı ben 74 aldım o 75 aldı ben seni geçtim bi de sen üni. okuyorsun dedi bana
bende ne alakası var ben hiç hazırlanmadım ve tarihim iyi değil sen sıkı hazırlandın senin kadar hazırlansam gayet iyi bi puan alırdım dedim hadi ordan be kıskanma dedi bana şaka gibi yani

zaman zaman hepımız kendımızı boyle cıkmazlarda hissediyoruz benzer seylerı bnde yasıyorum...tek yapmamız gereken kımseyle fazla yuz goz olmamak ders calısmak....

bende kpss hazırlanıyorum .. inan annem içerde yalnız kalmasın dıye odamdan cıkıyorum yanında oturuyorum ama bu bana ne kadar sure kaybına mal oluyo annemınde gozlerı parlıyo yanında oturayım sohbet edelım dızı bakalım dıe odama gıdınce sankı bozuluyor sonra sınırlenıyorum o da hadı kızım ders calıs senı sohbet dızı kurtarmıcak demıyo...

ama kım bozulursa bozulsun tek kurtulusumuz ders ders dersss motıvasyonunun bozulmasına ızın verme..

çok güldüm ya şu elif'e..seni mi kolluyo sürekli
:26:

herkesin birbirinden üstün bir yanı vardır canım unutma bunu...
mesela mütevazılığın...

mütevazılık çok iyi bir şey ama bir süre sonra insan da kendini öyle bir inandırıyor ki çevresindekiler de artık onu mütevazı görmüyor hiç birşey bilmiyor sanıyor senın uzman olduğun bır alanda bile gelıp sana ahkam kesebiliyorlar maalesef

annenizin bu insanlari eve almasi bencillik.
Ama illa ki geleceklerse semt kutuphanesi gibi daha iyi calisabileceginiz bir yer yok mu? Gidip orda calissaniz?
S ubana bakti laflari sacmaliktan ibaret dul kadin daha bosanmamis ustelik rezalet resmen. Anca reklamla pazarliycak herhalde kadin kizini tekrar. Bize reklam yapmana gerek yok bizde senin dul kizini alicak oglan yok bosa harcama nefesini deyin daha da gelmezler.
Bekarsin uni mezunusun sinava calisiyorsun kiskanmakta haklilar ama agizlarinin payini ver.

canım bende hazılanıyorum sınava baştan annemle açık açık konuştum ben bu sene sınava çalışacam zırt bırt misafir çağırma dedim ben evde olmadığım,dersaneye gittiğim zamanlar çağır dedim yazık kadın benim yüzümden oda eve kapandı ...geçende komşunun biri haftada bir topalanalımda yasin günü yapalım demişti annemde yağmur86 sınava çalışıyor şimdilik bişey demeyeyim demişti...sağdan soldan laflarara çok takma salla gitsin insan herşeye taka taka asabileşiyor,hastalık sahibi oluyor milletin işi yok gücü yok seni beni çekiştirecek ,yarın işe girsen öbür gün niye evlenmiyorsun diye çekiştirirler boşverrrr konuşan konuşsun hayat senin hayatın kafanı topla ve sınava çalış canımmm son gülen iyi güler hesabı sende sınavdan sonra açarsın ağzını

canım benim annemde erkek arkadaşımla buluşacağım zaman başlıyor böyle sınava mı hazırlanır ders çalış vakit kaybetme diye
komşuları görmüyor sanki o gözüne batıyor

cancağazım acı ama gerçek şey şu ki;Allah korusun sen kpss yi kazanamazsan kimse sana komşular geldi de sen ders çalışamadın ondan kazanamadın vah vah tüh şu komşulara...neyse seneye halledersin demeyecek tam tersine senin ailen ve başta o komşuların ders çalışmadın kazanamadın nedir senin bu halin diyecek bence hemennnnnnnnnnnnnnn dersin başına geç burda bile vakit kaybetme ;çünkü herkes aynı şeyleri söylüyor aynı aklı veriyor sana.... tavrını koy azimli ol çalış canım
bu arada ne memurluğu için hazırlanıyorsun?

Son düzenleme:

evet canım çok çok haklısın
ben sosyal çalışmacı olarak atanacağım inşallah

kütüphaneye git derim.
hem orada çalışan insanları gördükçe gaza gelirsin hem de sessiz ortamda dikkatini toplarsın.
ayrıca evdeki gibi zaman kaybetmezsin bilirsinki kütüphanede yapacak başka birşey yok mecbur ders çalışacaksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…