Öz Türkçe isimler

sirinlers

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2020
194
161
33
38
Merhaba,
Ben anlamı söylenişinde olan isimleri çok seviyorum
çocuklarımın isimlerinde öyle 3.bebeğim içinde düşüncem bu yönde inşallah kısmet tabi
Düşündüğümüz bulduğumuz isimleri paylaşalım

Ayhan gökhan dağhan bu gibi isimlerden mi bahsediyorsunuz?

Ben de buna dikkat ettim . iki tane kızım var .İsimlerini koyarken hep dedimki Kökeni Tukce olsun.Hep Türkçe isimlere baktım .Bir de insanlar duyduğunda anlamı ne diye sormasın.Soylenisinde olsun anlamı .O yüzden kızlarımın adı İpek ve Irmak ..Duru ismi de içimde kaldı koyamadim ama çok güzel .Yağmur da güzel . Çağla var bir de .Derin de iyi bir de Ada var hepsi çok güzel ..

Erkek ismi olarak da Uygar çok güzel ,Egemen ,Bulut ,Çağdaş, Çağlar ,Demir ,Yağız ..

Kız ismi olarak;Tomris,Tuğçe,Ayhan,Aycan,Bilge ve Gökçe aklıma gelenler.Erkek ismi de;Oğuz,Kağan,Ata,Göktuğ,Mete,Mert ,Aybars,Baybars gibi isimler geldi aklıma.

Aynı fikirdeyim. Kızlarımın isimleri Elif Duru ve Ayça. Elifi ben istemedim babasının tercihi bana kalsa tek olarak Duru istemiştim. Öztürkçe ve anlamı söylenişi kolay olsun istedim. Ayçayı ben istedim. Öztürkçe anlamı da bana kalsa gayet belli soran oluyor. Erkek ismi olarakta aklımda Tuna ismi vardı. Ama kız olunca fikir olarak kaldı. Beğendiğim isimleri koydum. İçimde kalmadı hiç birşey.
Ama ek olarak diğer beğendiğim isimler : Selen,İlke,Ülkü öztürkçe olarak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…