Özel ders ücreti

Evet ben olsam benim de hoşuma gitmez o an düşünmeden biraz hızlı davrandım ama yine de değiştirmeyi düşünmüyordum çevremdekiler biraz etkiledi beni
O zaman üç ay git ve 30 lira yol parasını karşılamanızı rica ediyorum de. Üç ay sonunda pestilin çıkmazsa ve gitmeye devam etmek istersen zam talep edersin. Yoksa 200 deyip kabul edilince artırıma gitmen hoş olmaz

Özel ders için 200 tl çok ucuz o doğru ama ben de merak ettim açıkçası anaokul çağındaki çocuğa değerler eğitimi adı altında tan olarak neyin özel dersini veriyorsunuz 🤷‍♀️
Yolun bu kadar uzun olmadığı sureler için 200 lira makul bir ücret bence. 200'den fazla vermek isteyen öğrenciye verdirmez zaten.

Parasını geçiyorum 4 saat git gel çok zor. Bence de değmez… çok erken onaylamışsınız ama hazır süreç varken bir bahane uydurup vazgeçtiğinizi söyleyin derim onlar da yeni birisini arar hem böylelikle…

Saati mi 200, yoksa günlüğü mü?
Asgari ücrette şu an günlük 280 civarına denk geliyor.
Bu anlamda bakınca niye değmesin?
Değerler eğitiminde tam olarak nasıl bir uygulama yapıyorsunuz bilmiyorum ama çok uzun zaman değerler eğitimi dersi verdim.
Bunu paradan ziyade insanlara, gençlere faydalı olmayı hedefleyerek yaptım.
Bu açıdan da bakarsanız gittiğiniz yol sizi üzmez.

Saati mi 200, yoksa günlüğü mü?
Asgari ücrette şu an günlük 280 civarına denk geliyor.
Bu anlamda bakınca niye değmesin?
Değerler eğitiminde tam olarak nasıl bir uygulama yapıyorsunuz bilmiyorum ama çok uzun zaman değerler eğitimi dersi verdim.
Bunu paradan ziyade insanlara, gençlere faydalı olmayı hedefleyerek yaptım.
Bu açıdan da bakarsanız gittiğiniz yol sizi üzmez.
Saati 200 yolda geçirdiğim saat sayılmıyor yani ben dört saat zaman geçirip 200 alacağım bu şekilde bakınca evet asgari ücrete göre iyi fiyat özel ders lükse girdiği için bu ücreti az bulunuyor

Değerler eğitimi ; yardımlaşma, hoşgörü gibi kavramları içerir. Bazı okullarda değerler eğitimi için dışarıdan din kültürü öğretmeni geliyor haftada bir saat (devlet okulundan bahsediyorum), veli onayı yoksa, onayı olmayan velinin çocuğu ile öğretmenler odasında falan bekleniyor.
(Her okulda yok)

Ancak saygı, sevgi gibi kavramları öğrenmek için özel ders aldıran ilk defa duydum. Okulda etkinlik yapılabilir, daha çok aile temelli öğrenilir bunlar.
Sizden dini başka talepleri oluyor olmasın? Tuhafıma gitti.

Onun dışında saatlik 200 TL az bir ücret değil. Hatta bulunduğum civarda daha az saatlik özel ders ücretleri. (Matematik,ingilizce vs ) Şimdi herkes daha yüksek fiyatların olduğunu söyleyecek burada ama emin olun daha düşüğüne bir sürü ders veren kişi var. Haliyle aileler en uygun ne olacaksa ona yöneliyor. Daha yüksek bir ücret talep ederseniz uzun soluklu gitmez. Başka öğrencide toplayamazsınız.
Yol vs işini siz bilirsiniz tabi. Ben aileler tarafından yorum yaptım 🙈

Sevgi hoşgörü değil bana göre, din kültürü dersine küçük gruplarda değerler eğitimi deniyor. Dua ezberletmek, siyer, kutlu doğum ve diğer kandiller… şahsen bunlar için ücret öderim mantıken. Aklı fikri olan hiç kimsenin de dostluk yardımlaşma için paralı öğretmen tutacağını düşünmüyorum

Fazla para fazla paradır ya, bence git. Uyursun otobüste, ya da dizi indir dizi izle.
Ne var yani iki saat yol gidecen haftada bir, büyütecek bir şey yok.
Hem sana deneyim olur, katkısı o ikiyüz liradan çok olur. Hem de bakarsın yeni kapılar açar, başkaları da teklif eder ya da ortamlarda söylersin hiç düşünmeyen insanlar da 'aaa evet mantıklı' der seni çağırır.
Ben ogrenciyken bir kasabanin kurtuluşunun yıl dönümü festivaline bile gitmiştim,palyaço olmuştum bir kasaba dolusu çocukla dans eden tren olmustum. Şimdi geçmişe bakinca güzel hatırlıyorum.
Zaten paraya da ihtiyacın yokmuş, bu parayı sadece seni mutlu edecek seylere harca.
Evet az ama hiçten iyidir 😇
Kolay gelsin

Ben anaokulundaki çocuğuma ders aldıracak olsam sonra 200de anlaşıp olmadı ya 300 diyen biri olsa ne değeri derim şahsen.
Ya vazgeçin ya da anlaştığınız şekilde devam edin derim bir süre.
Çevrenize de bakmayın size ilk çok makul gelmiş ki kabul etmişsiniz.
Değerler eğitimi de çok geniş bir konu bu arada ve evrensel değerler bence bunlar.
Yaşayarak öğrenebilecek şeyler olduğunu düşünüyorum. Destekleyici kitaplar da fazlasıyla var okumayı bilen çocuklar için.
Ders aldırmazdım ben mesela bu konuda ve dediğim gibi vazgeçtim şöyle olsun diyene ne??? Derdim.

Herşey para değildir, sizin için tecrübe olur. Bayan sizi beğenir arkadaşlarına tavsiye eder. 1 çocuk derken 4-5 çocuğa ders verirsiniz belki. Başka kapılar açılır. Boş vaktiniz varsa gidin bence, deneyin en azından.

Evet ben olsam benim de hoşuma gitmez o an düşünmeden biraz hızlı davrandım ama yine de değiştirmeyi düşünmüyordum çevremdekiler biraz etkiledi beni
Onlar sizi aramadan siz arayın. Gidiş geliş yol ücretini ve mesafeyi hesaplamadan fiyat verdim kusura bakmayın ama bu rakamı değiştirmem lazım. Çünkü en az 3 saatim yolda geçecek uzakta oturuyorum, kabul etmezseniz de yine de anlayışınız için teşekkür ederim deyin.

Ben olsam beni bu şekilde arayıp bilgilendirseydiniz samimiyetinize inanırdım. Oturduğunuz yeri ve özel ders ücretlerini araştırıp uygun gelirse ders ücretini arttırıdım. Ama belki de kalsın o halde deyip başka öğretmen arardım. Her derse gidişinizde söylene söylene, bu paraya değiyor mu diye hayıflanacağınıza hiç gitmezseniz daha iyi olur.

Dersin fiyatı uygun bence de .Yolun uzaklığı sadece sizi ilgilendiren bir konu.Siz yolu bahane edip fiyat artırmak isterseniz Veli çok rahat aynı fiyata ders verecek başka birilerini bulur.

Ders saat ücreti olarak ve vereceğiniz ders olarak makul bir rakam.
Deneyim kazanmak adına 50 tl artırıp elinizdeki imkanı kaçırmamanızı tavsiye ederim.
İlk deneyimlerde ücretten çok size ne katacak o önemli.
Ve çok kolay vazgeçilecek bir özel ders konstepti. Ben tekrar fiyatı yükseltmezdim. Vaktiniz filan olmasa zaten başta önceliğiniz o olurdu.

Bir de ben evime gelen günlük çalışanlara ya da saatlik ders veren hocalara yol paralarını ayrıca veriyorum. Normalde işin raconu bu diye biliyorum.
Mesela 500 lira veriyorsam gittiği mesafeyi ya da kullandığı dolmuşu minibüsü otobüsü hesaplayıp 40 lira tutan yola 50 tlye tamamlar veririm.

Ben cocuguma matematik dersi icin konustum. Tecrubeli sinif ogrwtmeni 150tl dedi saatlik. O nedenle 200 bana az gelmedi. ama 1 saatlik ders icin 4 saat heba edilmez diye dusunuyorum.
Bir de madem egitmensiniz onca insan sormus degerler egitimi nedir diye, kendinizi daha iyi ifade edebilirsiniz, yaptiginiz is sonucta. Burada konusulan sorulan pek cok bilgiye googledan ulasabiliyor, evet, bunu biz de farkindayiz.

4 saaatt yol muuu??? Kaç saat ders vereceksin? 1 saat 200 ise değmez ki. Bu devirde 200'e ne varda ne yapacaksın?

Back
X