Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kızlar şuan özel günümdeyim ve cumartesi bir gezi programım var. 3 cami gezeceğiz ve parasını verdiğim için gitmeme gibi şansım yok. Camiye girebilir miyim? Daha bugün oldum.:26:
Hayızlı kadının zaruri durumlar dışında mescidlere girmesi caiz değilmiş canım. Zaruri durumlar dışında mescide girmek, orada eğleşmek ve itikâfa çekilmek de caiz değilmiş.
Hadiste şöyle buyurulur: "Hiç bir hayızlı veya cünüp mescide giremez." (İbn Mâce, Tahâre, 92; Dârimî, Vudû',116).
Şu zaruri durumlar benim gezi durumuma uyuyor mu acaba? İnşallah uyuyordur çünkü hem kültür açısından hem de kızlardan fazla erkekler var dışarıda duramam![]()
Soru: Kadınlar adet hallerinde camiye girebilirler mi?
Cevap: Fıkıh mezhepleri, adetli bir bayanın mescide girmesini caiz görmezler ama konuyla ilgili hadislerden bu sonuca varmak mümkün değildir. Bizim görüşümüze göre kadınlar özel günlerinde de mescide girip vaaz, mukabele dinleyebilir, oturabilir. Bazı hadislerde görülen mescide girme yasağı, mescidi kirletmeme amacıyladır.
Fetva.net'de böyle yazıyor.
kesinlikle seninki zarıri duruma uymuyor....
zaruri adı üstünde zaruret karşısında mecburluk dahilinde demektir...
seninki zaruret değilki..gezi amaçlı veya her neyse kültür amaçlı vs... biraz keyfiyete giriyor seninki...kesinlikle girilmez diye hadis var.... hadisler açıklıyor zaten, farklı fikirleri sorgulama bence canım..girilmezse girilmezdir...acaba olurmu diye araştırmamak gerekir bazı şeyleri....
Daha önce de bir hocaya sormuştum ama Kuran kursu hocasına, cami Allah'ın evidir, giremezsin demişti. Ama bu benim elimde olan bir şey değil ki?
Ben geçen sene okul gezisine gitmiştim. Camiye girecekken hoca özel gününde olanlar girmesin demişti. Bence siz her ihtimale karşı girmeyin. Bi bahaneyle dışarıda duramaz mısınız?
internette 2 farklı görüş ve yorum var,bilemiyorum. kaç kişisiniz ki, sizin yoklugunuz belli olur mu hemen. dışarıda telefonla konuşsanız...