Özel günde camiye girmek

rihannaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2012
634
85
118
İstanbul
Kızlar şuan özel günümdeyim ve cumartesi bir gezi programım var. 3 cami gezeceğiz ve parasını verdiğim için gitmeme gibi şansım yok. Camiye girebilir miyim? Daha bugün oldum.:26:

bir sakıncası olmaz diye biliyorum ben ama sen yinede dini sitelerden araştır.sonuçta kuranı kerime el sürmeyeceksin namaz kılmayacaksın.

Bir de ben 15 günde bir oluyorum ve çok sancılı ve aşırı derecede fazla olarak geçiyor dönemim. Gezide ne yapacağımı bilemiyorum :50:

Dua amacli girsen olmaz ama gezi niyetli oldugun icin olabilir girebilirsin bence , Allah biliyor icini sonucta.

Hayızlı kadının zaruri durumlar dışında mescidlere girmesi caiz değilmiş canım. Zaruri durumlar dışında mescide girmek, orada eğleşmek ve itikâfa çekilmek de caiz değilmiş.

Hadiste şöyle buyurulur: "Hiç bir hayızlı veya cünüp mescide giremez." (İbn Mâce, Tahâre, 92; Dârimî, Vudû',116).

Bu işin bencesi sencesi olmaz ki, herkes bence şöyle bence böyle doğrudur demiş.

Siz en iyisi diyaneti arayıp yetkili makamdan alın bilgiyi.

Hayızlı kadının zaruri durumlar dışında mescidlere girmesi caiz değilmiş canım. Zaruri durumlar dışında mescide girmek, orada eğleşmek ve itikâfa çekilmek de caiz değilmiş.

Hadiste şöyle buyurulur: "Hiç bir hayızlı veya cünüp mescide giremez." (İbn Mâce, Tahâre, 92; Dârimî, Vudû',116).

Şu zaruri durumlar benim gezi durumuma uyuyor mu acaba? İnşallah uyuyordur çünkü hem kültür açısından hem de kızlardan fazla erkekler var dışarıda duramam :50:

Soru: Kadınlar adet hallerinde camiye girebilirler mi?

Cevap: Fıkıh mezhepleri, adetli bir bayanın mescide girmesini caiz görmezler ama konuyla ilgili hadislerden bu sonuca varmak mümkün değildir. Bizim görüşümüze göre kadınlar özel günlerinde de mescide girip vaaz, mukabele dinleyebilir, oturabilir. Bazı hadislerde görülen mescide girme yasağı, mescidi kirletmeme amacıyladır.

Fetva.net'de böyle yazıyor.

Şu zaruri durumlar benim gezi durumuma uyuyor mu acaba? İnşallah uyuyordur çünkü hem kültür açısından hem de kızlardan fazla erkekler var dışarıda duramam :50:

kesinlikle seninki zarıri duruma uymuyor....
zaruri adı üstünde zaruret karşısında mecburluk dahilinde demektir...
seninki zaruret değilki..gezi amaçlı veya her neyse kültür amaçlı vs... biraz keyfiyete giriyor seninki...kesinlikle girilmez diye hadis var.... hadisler açıklıyor zaten, farklı fikirleri sorgulama bence canım..girilmezse girilmezdir...acaba olurmu diye araştırmamak gerekir bazı şeyleri....

Soru: Kadınlar adet hallerinde camiye girebilirler mi?

Cevap: Fıkıh mezhepleri, adetli bir bayanın mescide girmesini caiz görmezler ama konuyla ilgili hadislerden bu sonuca varmak mümkün değildir. Bizim görüşümüze göre kadınlar özel günlerinde de mescide girip vaaz, mukabele dinleyebilir, oturabilir. Bazı hadislerde görülen mescide girme yasağı, mescidi kirletmeme amacıyladır.

Fetva.net'de böyle yazıyor.

Daha önce de bir hocaya sormuştum ama Kuran kursu hocasına, cami Allah'ın evidir, giremezsin demişti. Ama bu benim elimde olan bir şey değil ki?

kesinlikle seninki zarıri duruma uymuyor....
zaruri adı üstünde zaruret karşısında mecburluk dahilinde demektir...
seninki zaruret değilki..gezi amaçlı veya her neyse kültür amaçlı vs... biraz keyfiyete giriyor seninki...kesinlikle girilmez diye hadis var.... hadisler açıklıyor zaten, farklı fikirleri sorgulama bence canım..girilmezse girilmezdir...acaba olurmu diye araştırmamak gerekir bazı şeyleri....

Peki diğerleri camiyi dolaşırken ben ne bahaneyle dışarıda bekleyebilirim? Hocamız erkek ve sınıfımın erkekleri sağolsunlar böyle şeyleri çok dalga konusu yapıyorlar. Hocama da açıklayamam.

Daha önce de bir hocaya sormuştum ama Kuran kursu hocasına, cami Allah'ın evidir, giremezsin demişti. Ama bu benim elimde olan bir şey değil ki?

Ben geçen sene okul gezisine gitmiştim. Camiye girecekken hoca özel gününde olanlar girmesin demişti. Bence siz her ihtimale karşı girmeyin. Bi bahaneyle dışarıda duramaz mısınız?

Ben geçen sene okul gezisine gitmiştim. Camiye girecekken hoca özel gününde olanlar girmesin demişti. Bence siz her ihtimale karşı girmeyin. Bi bahaneyle dışarıda duramaz mısınız?

İşte ben de o bahaneyi düşünüyorum. Hocamdan da utanırım söyleyemem ama 3 camide de farklı bahaneler bulamam :50:

internette 2 farklı görüş ve yorum var,bilemiyorum. kaç kişisiniz ki, sizin yoklugunuz belli olur mu hemen. dışarıda telefonla konuşsanız...

Ben de girilmez diye biliyorum canım, ama bu konuda daha güvenilir bilgi almak için hocana sorabilirsin.
Utanmamaya çalış, biliyorum zordur ama başka türlü nasıl emin olacaksın ki :)

Back
X