- 14 Ekim 2015
- 21
- 24
- 3
- 40
- Konu Sahibi PapatyaBuketleri
-
Saçma dediğiniz o mevzunun 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası var.
Bir de kişinin psikoloji ve sosyal hayatı olumsuz etkilenmişse o ceza 2 ila 6 yıla çıkar.
Ha bir de kar amacı var, o konuya hiç girmiyorum.
Saçma dediğiniz o mevzunun 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası var.
Bir de kişinin psikoloji ve sosyal hayatı olumsuz etkilenmişse o ceza 2 ila 6 yıla çıkar.
Ha bir de kar amacı var, o konuya hiç girmiyorum.
Aa oyle mi nufusuma alcaktim ben de seni iyi ki haber verdin şimdiden.
Merhaba,Merhaba arkadaşlar. Sırf bu konu hakkında yardım almak için üye oldum. 1 Yıl önce evlendik ve evlendikten birkaç ay sonra bir fotoğrafçı ile dış çekim yaptırdık. Yaklaşık 1 yıldır bu fotoğraf mağazasının, bizim fotoğraflarımızı , albüm içlerinde, duvarda çerçeveli olarak ve bilimum lambader, cep telefonu kapağı yaparak ticari amaçlı olarak kullandığını öğrendik. (Fotoğrafçıda, fotoğraf çektiren bir tanıdığın görüp söylemesi ile) Bu durumda Haklarımız nedir ve ne yapabiliriz.. Fotoğrafların bir kısmı , bizim begenmedigimiz ve almadığımız dekolteli fotoğraflar. . Not: Ödeme tam zamanında yapılmıştır.
valla kadınların çoğu ne çektiyse "ımı sin di iyli giymisiydin yi" diyen hemcinslerinden çekti. aaa sana ne canım isteyen istediği gelinliği giyer, niye seni gerdi ki? sormadan neden koyuluyor o fotoğraf oraya?Hicbir sey cikmaz bu sacma mevzularla mahkemeleri mesgul etmeyin derim ben :) gizli mi çekti sanki seni, parana da yazik zamanina da. Gelinlikte dekolte giyerken fark etmedin de fotoğrafta gorunce mi ayiktin alaskina ya. Adama rica edin guzelce kaldırır zaten.
Merhaba,
avukat arkadaşlarımız okursa yardım edecektir ama FSEK86(Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu)'ya göre bir kişinin fotoğrafı eser olmasa bile kişisel değer sayılmaktadır, izniniz dışında kullanılması suçtur, ticari amaçla kullanılması ayrıca suçtur diye biliyorum, hatalı bilgiyse bilenler lütfen doğrusunu paylaşsın.
Fotoğrafçıya gidip fotoğraflarınızı kaldırmasını, kaldırmadığı takdirde FSEK86/1 ve Borçlar Kanunu 49. Maddeye göre dava açabilirsiniz diye biliyorum.
Ayrıca bir kişinin kendi rızasıyla fotoğraf çektirmesi ama bu fotoğrafların izni dışında teşhiri ve ticari amaçla kullanılması kişisel haklara giriyor.
valla kadınların çoğu ne çektiyse "ımı sin di iyli giymisiydin yi" diyen hemcinslerinden çekti. aaa sana ne canım isteyen istediği gelinliği giyer, niye seni gerdi ki? sormadan neden koyuluyor o fotoğraf oraya?
Akıl mantık dışı seyler yazmayin ya hangi hakim fotoğrafçı cektigi fotografi vitrine koydu diye fotoğrafciyi hapse atar. Basit yaralamanin bile cezasi olmuyor. Basit yaralama olmayanda bile hüküm erteleniyor. Hangi ulkede yaşadığınızı zannediyorsunuz. Komik komik emsali gorulmemis uygulamaları soyluyorsunuz. Yazabilir yasada, ama hakim vicdanina gore hukum verir robot değil ya.
Oncelikle herkese ilgisi için çok teşekkür ederim 2 gündür rahat uyuyamiyoruz eşim de ben de.. Fotoğrafları seçerken farkettiğimiz dekolteli pozları ozellikle almadık ( evet o an farkettik çünkü insan fotoğraf çekilirken çok yorulur ve nasılsa begenmediklerimizi almayız diyor) Ama bizim almak bile istemediğimiz pozları yaşadığımız şehirde birçok insan görmüş oldu ki, önce fotoğrafçı önünde 1m×1m ebatlarında ışıklı bir tabela yaptırmıştı. Onu hemen kaldirtmistik ve cok rahatsız olduğumuzu dile getirmistik. Ama yaklaşık 1 yıl sonra aslında ne kadar çok bastirdiklarini ve bunları kullandıklarını öğrendik. Yasal haklarımızın ne olduğunu öğrenmek istiyorum gerçekten. Şuan hepsi kaldırıldı (öyle dendi) ama eşim bedel odemek istiyor. Çok üzüldük
Çok iticisiniz,Allah etrafındakilere sabır versinBence de gerekiyor. Gerekmiyor mu yazdim. Sonuc odakli düşünün az bakiim nedenlere takilmayin. Hadi bir iki bir iki..
Bir kere uyarmissiniz biz onu bile yapmazdik fotografciysa yasal haklardanda haberi olmali ciddi maddi manevi tazminat davasi acin akillanir.Oncelikle herkese ilgisi için çok teşekkür ederim 2 gündür rahat uyuyamiyoruz eşim de ben de.. Fotoğrafları seçerken farkettiğimiz dekolteli pozları ozellikle almadık ( evet o an farkettik çünkü insan fotoğraf çekilirken çok yorulur ve nasılsa begenmediklerimizi almayız diyor) Ama bizim almak bile istemediğimiz pozları yaşadığımız şehirde birçok insan görmüş oldu ki, önce fotoğrafçı önünde 1m×1m ebatlarında ışıklı bir tabela yaptırmıştı. Onu hemen kaldirtmistik ve cok rahatsız olduğumuzu dile getirmistik. Ama yaklaşık 1 yıl sonra aslında ne kadar çok bastirdiklarini ve bunları kullandıklarını öğrendik. Yasal haklarımızın ne olduğunu öğrenmek istiyorum gerçekten. Şuan hepsi kaldırıldı (öyle dendi) ama eşim bedel odemek istiyor. Çok üzüldük
Ödetin. Bile bile yapmış. İzin vermediğiniz halde tekrar kullanmış. Küfür ediyorum ya.
Bir kere uyarmissiniz biz onu bile yapmazdik fotografciysa yasal haklardanda haberi olmali ciddi maddi manevi tazminat davasi acin akillanir.
Kesinlikle haklisiniz bunu video ve fotograflarla kanitlayip dava acin sahidiniz zaten var bir senedir kullanilmasina ne gerek var bir saat bile kullanmak suc.Özellikle gidip rica ettim. Lütfen eşim çok rahatsız oldu diye.. İnsanlar nasıl bu kadar umursamaz olabilir başkasının hayatı ile ilgili.. Belki Tesetture girdim ve hatta eşimden ayrıldım ne bileyim.. Birsürü degisiklik olmuş olabilir değil mi?
bir avukat bulun ve şikayetci olun. ek olarak tazminat davası da acın.Merhaba arkadaşlar. Sırf bu konu hakkında yardım almak için üye oldum. 1 Yıl önce evlendik ve evlendikten birkaç ay sonra bir fotoğrafçı ile dış çekim yaptırdık. Yaklaşık 1 yıldır bu fotoğraf mağazasının, bizim fotoğraflarımızı , albüm içlerinde, duvarda çerçeveli olarak ve bilimum lambader, cep telefonu kapağı yaparak ticari amaçlı olarak kullandığını öğrendik. (Fotoğrafçıda, fotoğraf çektiren bir tanıdığın görüp söylemesi ile) Bu durumda Haklarımız nedir ve ne yapabiliriz.. Fotoğrafların bir kısmı , bizim begenmedigimiz ve almadığımız dekolteli fotoğraflar. . Not: Ödeme tam zamanında yapılmıştır.
+1Konuşup kullanmasını istemediğinizi rica edin yok tatsızlık çıkarsa o zaman dava açarsınız. Belki suç olduğundan haberi yoktur. Gerek yok hemen dava açmaya.
Özellikle gidip rica ettim. Lütfen eşim çok rahatsız oldu diye.. İnsanlar nasıl bu kadar umursamaz olabilir başkasının hayatı ile ilgili.. Belki Tesetture girdim ve hatta eşimden ayrıldım ne bileyim.. Birsürü degisiklik olmuş olabilir değil mi?
Pek çok kişi anliyamamamis, sanırım ilk mesajında anlatmadigi için. Sonra söyledi. 1 yıl önce tabelada görmüşler fotoğraflarını ve gidip uyarmış konu sahibi rahatsız oluyoruz diyerek. 1 sene sonra hala pek çok resminin paylaşıldığını çevreden gorenlerden ğrenmişler.Amacınız tazminat almak sanırım. Adamla konuşun zaten kaldırır yapmaz bidha. Zaten şikayet edersnz konu uzaaar gider ugrastiginiza deymz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?