"Özel hayatın gizliliği" ACİL YARDIM LÜTFEN

Saçma dediğiniz o mevzunun 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası var.

Bir de kişinin psikoloji ve sosyal hayatı olumsuz etkilenmişse o ceza 2 ila 6 yıla çıkar.

Ha bir de kar amacı var, o konuya hiç girmiyorum.

Çok teşekkürler bilgi için. . Bürün avukata gittik ama şahit ispat dedi.. Evet bende fotoğraflar var ( birçok albümde ve duvardaki çerçevelere dair) ama orasını fotoğrafçı olduğunu nasıl ispat edeceksiniz dedi. Denetleme Kurulu göndermemiz lazım dedi. Ama hersey kaldırılmış ise ya hicbirsey bulamazsanız 1 yıldır kullandıklarını nasıl ispat edeceğiz

Saçma dediğiniz o mevzunun 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası var.

Bir de kişinin psikoloji ve sosyal hayatı olumsuz etkilenmişse o ceza 2 ila 6 yıla çıkar.

Ha bir de kar amacı var, o konuya hiç girmiyorum.

Akıl mantık dışı seyler yazmayin ya hangi hakim fotoğrafçı cektigi fotografi vitrine koydu diye fotoğrafciyi hapse atar. Basit yaralamanin bile cezasi olmuyor. Basit yaralama olmayanda bile hüküm erteleniyor. Hangi ulkede yaşadığınızı zannediyorsunuz. Komik komik emsali gorulmemis uygulamaları soyluyorsunuz. Yazabilir yasada, ama hakim vicdanina gore hukum verir robot değil ya.

Merhaba,
avukat arkadaşlarımız okursa yardım edecektir ama FSEK86(Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu)'ya göre bir kişinin fotoğrafı eser olmasa bile kişisel değer sayılmaktadır, izniniz dışında kullanılması suçtur, ticari amaçla kullanılması ayrıca suçtur diye biliyorum, hatalı bilgiyse bilenler lütfen doğrusunu paylaşsın.

Fotoğrafçıya gidip fotoğraflarınızı kaldırmasını, kaldırmadığı takdirde FSEK86/1 ve Borçlar Kanunu 49. Maddeye göre dava açabilirsiniz diye biliyorum.

Ayrıca bir kişinin kendi rızasıyla fotoğraf çektirmesi ama bu fotoğrafların izni dışında teşhiri ve ticari amaçla kullanılması kişisel haklara giriyor.

valla kadınların çoğu ne çektiyse "ımı sin di iyli giymisiydin yi" diyen hemcinslerinden çekti. aaa sana ne canım isteyen istediği gelinliği giyer, niye seni gerdi ki? sormadan neden koyuluyor o fotoğraf oraya?

Çok teşekkürler. . Ciddi anlamda olumsuz etkiledik. Normal bir sohbet edemez olduk. İş yerindeki arkadaşı gelip söylemiş ve eşim gerçekten çok kötü hissetmiyorum kendisini. Belki birçok insan için normal olabilir ama bize çok garip geldi. Bir de daha önce büyük ışıklı tabelası kaldirmalarini istedik. Hassasiyetimizi dile girdik ve 1 yıl sonra böyle birseyle karşılaşınca şok olduk. Bence bu tür olayların tekrarlanmamasi için bir yaptırım uygulanması gerekir.. Ajanstan 2 kişi ayarlamamak için insanların en özel anlarını kabusa donusturuyorlar

Hakim
Karar
Vicdan ?????

Bence siz daha fazla yorum yapmayın.

Ödetin. Bile bile yapmış. İzin vermediğiniz halde tekrar kullanmış. Küfür ediyorum ya.

Bir kere uyarmissiniz biz onu bile yapmazdik fotografciysa yasal haklardanda haberi olmali ciddi maddi manevi tazminat davasi acin akillanir.

Ödetin. Bile bile yapmış. İzin vermediğiniz halde tekrar kullanmış. Küfür ediyorum ya.

Biz de öyle düşünüyoruz. . O kadar çok album ve çerçeve yapılmış ki inanamadık. . Daha önce iyi niyetle uyardım gidip. Eşim çok rahatsız oldu dedim kaldırdılar ama içeriye hiç müdahale edilmemiş. . Gerçekten eşim nefes alamıyordu dün gece o kadar daralıyordu. . Üstelik yaşadığımız yer de avuç içi kadar bir şehir. Muhafazakar da.. ilk çareyi fikir danışmak buldum açıkçası. Neler yapabiliriz Haklarımız nedir diye

Bir kere uyarmissiniz biz onu bile yapmazdik fotografciysa yasal haklardanda haberi olmali ciddi maddi manevi tazminat davasi acin akillanir.

Özellikle gidip rica ettim. Lütfen eşim çok rahatsız oldu diye.. İnsanlar nasıl bu kadar umursamaz olabilir başkasının hayatı ile ilgili.. Belki Tesetture girdim ve hatta eşimden ayrıldım ne bileyim.. Birsürü degisiklik olmuş olabilir değil mi?

Kesinlikle haklisiniz bunu video ve fotograflarla kanitlayip dava acin sahidiniz zaten var bir senedir kullanilmasina ne gerek var bir saat bile kullanmak suc.
Biz fotograflarimizi teslim alirken kullanilmasin diye belirttik vesikalik dahi olsa bunun icin dava acilir.

bir avukat bulun ve şikayetci olun. ek olarak tazminat davası da acın.

Bunlara dahi gerek yok, sonuçta istemiyorsanız sizden izinsiz kullanamaz, size emsal bir dava söyleyeceğim şimdi, davalı ve davacı tarafı isim olarak yazamıyorum ama kısaca bahsedeyim, tanınmış bir kadın oyuncumuzun oynadığı ve birçok kişi tarafından seyredilen dizisinden bir kare bir gsm şirketi tarafından oyuncunun izni alınmadan reklam kampanyasında kullanılıyor, oyuncu hemen dava açıyor, bilirkişi incelemesi sonrası şirket oyuncuya yüklü bir tazminat ödemek zorunda kalıyor.
Altını çizeyim diziden alınmış bir kare görüntü kullanılmış, çoğunluk tarafından seyredilmiştir ama buna rağmen izinsiz ticari amaçla kullanıldığı için şirket haksız bulunmuştur.

Siz gidip güzelce derdinizi anlatmışsınız, yine de izinsiz ve ticari amaçla kullanılmaya devam edilmiş, emsal davaları Google'da bulabilirsiniz, emsal kararları da yazdığınız bir dilekçeyle fikri ve sınai haklar hukuk mahkemesine dava açabilirsiniz, ne giymiş olursanız olun, isterseniz bikiniyle poz verirsiniz fotoğrafçı izniniz olmadan tırnağınızın ucunu bile kullanamaz.

Amacınız tazminat almak sanırım. Adamla konuşun zaten kaldırır yapmaz bidha. Zaten şikayet edersnz konu uzaaar gider ugrastiginiza deymz
Pek çok kişi anliyamamamis, sanırım ilk mesajında anlatmadigi için. Sonra söyledi. 1 yıl önce tabelada görmüşler fotoğraflarını ve gidip uyarmış konu sahibi rahatsız oluyoruz diyerek. 1 sene sonra hala pek çok resminin paylaşıldığını çevreden gorenlerden ğrenmişler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…