• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

özel hediye

Teşekkür ederim :) Tınlamamak gerekiyor ama minik minik huzursuz edici hareketlere devam ediyor istiyor ki herkesi kendisi yönetsin. Hafta sonu bohça götürdüm koltukta otururken elimde olan kırlenti bu benim diyerek çekti annesi farketti kızına baktı annemde onlara ters ters baktı herkesin rengi değişti ben de nişanlımdan kırlent istedim nişanlım sağolsun verdi tşk ettim:) o oda öylece kaldı.Nişanlım onun karşısında çok pasif kalıyor şimdi yeni yeni normale döndü belki de ben ablasıyla hiç görüşmüyorum o sebepten pasifliğini hissetmiyorum.Belki de nişanlandık diye daha çok sahiplendi artık bilemiyorum. Ben çok görüşmeyi düşünmüyorum. Beni huzursuz edecekse laf söyleyecekse minik hareketlerle beni üzecekse ben gerçekten görüşmek istemiyorum ama ablası işte illa ki görüşmek gerekecek ne yapabilirim. Nişanlım daha nasıl cesur hale gelebilir. nişan öncesi bi ihtiyacın var mı diye bile aramadı. Abiye diktirdiğim yere kıyafetimi görmek için benim provaya gideceğim gün gitmiş ve görmüş msn de bile karşılaştık hiç demedi güzel çirkin demedi yorum yapmadı. Annesi ablanın işi vardı gitti dedi 2 kez abiyemi merak edip bakıyor ama bana şş kötü bi şey söylemiyor. yakında d.günü var sadece arıcam. Yılbaşında nişanlımın ailesiyle birlikteydik. Nİşanlım ablamı aradın mı dedi öyle deyince ablasını arayıp yeni yılını kutladım. 20 sn ancak konuştuk. bohça götürdüğüm gün birbirimize nasılsın bile demedik Ara ara o bana tatlım canım dedi ama ben son artniyetlisin dedikten sonra çok soğudum. Eğer bana deseydi ki sen beni yanlış anladın ama haklısın hatalıyım yanlış yaptım bn de kırıldım tesadüfen olsa msjını gördüm deseydi bn özür dilerdim sorunlar bu duruma gelmezdi.

valla benim müstakbel eşim hakkında, kardeşimin nişanlısı şaka yollu bile olsa ileri-geri konuşsa benim için bitmiştir. o sağ ben selamet....

Peki telefona bakması karıştırması normal mi? Benim için de ablasına olan güvenim bitti bir daha yapmayacağına asla inanmam.

sadece konu sahibi arkadaşın,görümcesinin eşini alaya almasına veya şaka yapmasına takılmışsınız ama sonuçta bunu tek başına yapmamış nişanlısı ile yapmış! bir de tam olarak nasıl şaka yollu yazıştılar bunu bilemeyiz.demem o ki görümce tek taraflı tavır almış,sırf gelin hanıma el diye.belki de kendi kardeşine hiç suç bulmuyor.zaten çok olumsuz bir durum olsaydı nişanlısı eminim buna karşı tepki verirdi sonuçta kimse kendi kardeşini eşini dostunu ezdirmez,laf söyletmez.
kimse birilerinin arkasından (bu görümcesi,yengesi,eniştesi de olur) bir özelliğini huyunu beğenmediği için yorum yapmıyor mu? yapmıyorum diyen varsa şaşırırım gerçekten.
asıl ilginç olan görümcenin kendi kardeşinin telini kurcalaması! özele saygısı olan biri değil.

Son düzenleme:
Erkek arkadaşıma özel el yapımı foto albümü aldım. Doğum gününün olduğu gün ablası da evdeydi ben hediyeyi erkek ark verdim ablası hemen dedi ki bu çok güzel ama incinir bozulur bizim evde yer yok al sen götür dedi. bende aldım eve getirdim...

görümcenin yaptığı yanlış , senin onun eşi hakkında yorum yapmanda yanlış ama ,

o albümü görümcen sana al götür derken , nişanlın nerdeydi , neden saçmalamayın deyip kendisi almadı saklamadı , bende burasını anlamadım

kızıp bozulmak gereken nişanlınken , sen görümcene bozulmuşsun

sadece konu sahibi arkadaşın,görümcesinin eşini alaya almasına veya şaka yapmasına takılmışsınız ama sonuçta bunu tek başına yapmamış nişanlısı ile yapmış! bir de tam olarak nasıl şaka yollu yazıştılar bunu bilemeyiz.demem o ki görümce tek taraflı tavır almış,sırf gelin hanıma el diye.belki de kendi kardeşine hiç suç bulmuyor.zaten çok olumsuz bir durum olsaydı nişanlısı eminim buna karşı tepki verirdi sonuçta kimse kendi kardeşini eşini dostunu ezdirmez,laf söyletmez.
kimse birilerinin arkasından (bu görümcesi,yengesi,eniştesi de olur) bir özelliğini huyunu beğenmediği için yorum yapmıyor mu? yapmıyorum diyen varsa şaşırırım gerçekten.
asıl ilginç olan görümcenin kendi kardeşinin telini kurcalaması! özele saygısı olan biri değil.

:46::46::46::46:

Teşekkür ederim. Kimseye hakaret edecek şekilde yazışmadık. Sizin de söylediğiniz gibi ben ağır kötü kelimeler zaten kullanmam kullansam normal olarak nişanlım da tepki gösterirdi. Ablasına hiç bir şekilde güvenmiyorum. O dönem biz mesaj paketimizi iptal ettik. Diğer özel msjlrı okumadığını bilemem ama şimdi aklımda acaba okudu mu diye düşünüyorum. Kardeşinin herşeyine müdale ediyordu şimdi zaten aramız yok konuşmuyoruz bile h.sonu annesigilde elimin altındaki kırlenti benim diyerek çekti aldı. Kardeşinin hediyesine saygı duymayan telefona hiç duymaz. Annesi kızını destekliyor ve ben nişanlımı çok seviyorum. Arada zıtlaşmalar ince ince laf söylemeler oluyor ne yapabilirim? Annesi adaletli davranmıyor. Hep kızını haklı görüyor. dün akşam bile bi konu açıldı gelin görümce kötü diye kardeşinden mi vazgeçecek işte gelin de herşeye alınmasın kendini hasta eder vs...

görümcenin yaptığı yanlış , senin onun eşi hakkında yorum yapmanda yanlış ama ,

o albümü görümcen sana al götür derken , nişanlın nerdeydi , neden saçmalamayın deyip kendisi almadı saklamadı , bende burasını anlamadım

kızıp bozulmak gereken nişanlınken , sen görümcene bozulmuşsun

Ben nişanlımla ayrılma derecesine gelecek kadar tartıştım. Bir daha asla olmayacak dediği ve çok özür dilediği için bugün nişanlım oldu. Ablası otoriter. Nişanlım çok pasifti yeni yeni normale dönüyor.

Görümcenizin yaptığı ne kadar iyi niyetli bilemiyorum.. Empati kurmakta zorlandım.. Ben olsam "bu çok kıymetli, şurada muhafaza etmek lazım" deyip bir yere koyabilirdim belki.. Kardeşimin muhafaza edemeyeceğini düşünüyorsam.. Ama bu da çok yanlış.. O kadar dahi sorumluluk alamayacağına inandığım bir kardeşim varsa, yine de bunu nişanlısının/eşinin yanında yapmazdım. Hediyeye bir şey olursa zaten nişanlısı/eşi gereken tepkiyi verecektir, kardeşim de bunu aklının bir kenarına yazacaktır.. Bana gerek yok.. Yani görümceyi açıkçası herhangi bir yerine koyamadım bu diyaloğun.. Sıkıntılı bir durum..
Sanırım nişanlınız oldukça pasif... Ablanın bu kadar baskın bir karakter haline gelmesinde nişanlınızın da etkisi büyük.. Sadece görümceye diş bilemeyin.. Elbette haksız ama.. Nişanlınız konusunda endişelerim daha büyük..
Görümcenizin şimdi ki eşi konusunda yazdıklarınızın muhteviyatı ve başlangıcı da önemli.. Doğru bir şey mi yapılan? Hayır ama hepimiz yapmıyor muyuz bazen? Eğer yüzyüze başlattığınız bir konuşmayı mesaj yoluyla da uzattıysanız nişanlınızla, olabilir.. buna bir şey diyemem.. Kendi ablasının nişanlısı için yapılan bir konuşmaya engel olamıyorsa, en az sizin kadar bu hatayı paylaşmalı.. Burada da nişanlınızda suç buldum açıkçası..
Dahası.. Nasıl oluyor da.. sizden gelen bir mesajı ablası okuyabilir? Bu özel hediyeden daha da özel bir şeye burnunu sokmak.. Ben tesadüflere falan inanmam...
Nişanlınızı değiştiremezsiniz.. Bu ne yazık ki karakter gibi duruyor..
Güçlü ve cesur olmak zorunda olan siz olacağınız için.. mümkünse mesafeleri koruyun.. Hatta bazen siz de üste çıkın.. Nişanlısına/eşine yazılmış mesajları gördüğü an, ben olsam... "Ne hakla okursun" diyerek tavır alırdım..
Hatalar eşit, karşılıklı bence..
Görümceyi de o baskın hale getiren biraz da nişanlınız..

Selamlar,

Nişanlım ablam tlf.na bakmakla hatalı diyeceğine Allahın sopası yok işte diyerek yorum yaptı. annesi nişanlım hep ablasını savundular hediyeyi geri verirken o incinmesin diye vermiş oldu ben yanlış anladığım için art niyetli oldum. Ablası karıştırırken hatalı olmadı ben yazarken hatalı oldum. Belki çok özel kelimeler kullanacaktım sonuçta sevdiğim kişinin telefonu istediğimi yazabilme hakkımın olması gerekiyor. ve ben sevdiğime hediye almışım. Ablasını ilgilendirir mi? Nişanlımın hediyeye o gün sahip çıkmayışını özür dileyerek affettirdi ben nişanlıma hediyeler alıyorum alırken de çok mutlu oluyorum ama hiç özel olsun diye düşünmüyorum ben özel olmasına çok özen gösteriririm ama artık hep kazak gömlek sıradan şeyler alıyorum. Özel el yapımı albümü mü saklıyorum. sevdiğimle en fotoları yerleştirip evimin en güzel köşesine koyucam. Ablası da yaptığıyla utansın.

Görümcenizin yaptığı ne kadar iyi niyetli bilemiyorum.. Empati kurmakta zorlandım.. Ben olsam "bu çok kıymetli, şurada muhafaza etmek lazım" deyip bir yere koyabilirdim belki.. Kardeşimin muhafaza edemeyeceğini düşünüyorsam.. Ama bu da çok yanlış.. O kadar dahi sorumluluk alamayacağına inandığım bir kardeşim varsa, yine de bunu nişanlısının/eşinin yanında yapmazdım. Hediyeye bir şey olursa zaten nişanlısı/eşi gereken tepkiyi verecektir, kardeşim de bunu aklının bir kenarına yazacaktır.. Bana gerek yok.. Yani görümceyi açıkçası herhangi bir yerine koyamadım bu diyaloğun.. Sıkıntılı bir durum..
Sanırım nişanlınız oldukça pasif... Ablanın bu kadar baskın bir karakter haline gelmesinde nişanlınızın da etkisi büyük.. Sadece görümceye diş bilemeyin.. Elbette haksız ama.. Nişanlınız konusunda endişelerim daha büyük..
Görümcenizin şimdi ki eşi konusunda yazdıklarınızın muhteviyatı ve başlangıcı da önemli.. Doğru bir şey mi yapılan? Hayır ama hepimiz yapmıyor muyuz bazen? Eğer yüzyüze başlattığınız bir konuşmayı mesaj yoluyla da uzattıysanız nişanlınızla, olabilir.. buna bir şey diyemem.. Kendi ablasının nişanlısı için yapılan bir konuşmaya engel olamıyorsa, en az sizin kadar bu hatayı paylaşmalı.. Burada da nişanlınızda suç buldum açıkçası..
Dahası.. Nasıl oluyor da.. sizden gelen bir mesajı ablası okuyabilir? Bu özel hediyeden daha da özel bir şeye burnunu sokmak.. Ben tesadüflere falan inanmam...
Nişanlınızı değiştiremezsiniz.. Bu ne yazık ki karakter gibi duruyor..
Güçlü ve cesur olmak zorunda olan siz olacağınız için.. mümkünse mesafeleri koruyun.. Hatta bazen siz de üste çıkın.. Nişanlısına/eşine yazılmış mesajları gördüğü an, ben olsam... "Ne hakla okursun" diyerek tavır alırdım..
Hatalar eşit, karşılıklı bence..
Görümceyi de o baskın hale getiren biraz da nişanlınız..

Selamlar,

Selam,

Nişanlım çok pasif kalmış şimdi biraz daha iyi durumda yada ben ablasıyla mesafeliyim ve artık ablasıyla aramızda olanları nişanlımla tartışmıyorum. Biz onun hakkında tartışmadığımız zaman çok huzurluyuz mutluyuz. Ablası beni kıskanıyor bile olabilir bu bile artık aklıma geliyor. Ben de tesadüflere inanmam. mesajı okumasına annesi ve nişanlım 2 çeşit yalan söylediler. Ablası En son bana art niyetlisin dedi çok soğudum tiksinme durumuna geldim. Nerde görülmüş hediyenin geri verildiği yanii. o yaz annesi evde değildi hediye olayını duyunca demiş ki mutfak dolabının üzerine koysaydınız demiş. Yani ben anlayamadım bunu annesi yüzüme söyledi ablasına keşke hediyeyi alsaydın demiş. Ben sevdiğime sıradan bir hediye olmasın ve anlamlı olsun diye el yapımı özel fotoğraf albümü aldım. Kötü gelin olmak istemiyorum. Nişanlım bi ablası yarın bir gün kısmetse çocuğumun halası olacak et tırnaktan ayrılmaz bende nişanlımı kısmetse çocuğumu ve dolaylı olarak ablasını üzmek istemem. İlk zamanlar çok iyiydik ablacım derdim o da bana tatlım canım derdi. Aramız eskisi gibi olur mu?. Annesi kızını kendisi de kendini haklı görüyor. ben artniyetli ve alıngan olmuş oluyorum. Bana sadece ben hata yaptım demesi yeterliydi ben nasıl art niyetli oluyorum anlamıyorum aslında aramızın böyle olmasına da çok üzülüyorum.

Teşekkür ederim. Kimseye hakaret edecek şekilde yazışmadık. Sizin de söylediğiniz gibi ben ağır kötü kelimeler zaten kullanmam kullansam normal olarak nişanlım da tepki gösterirdi. Ablasına hiç bir şekilde güvenmiyorum. O dönem biz mesaj paketimizi iptal ettik. Diğer özel msjlrı okumadığını bilemem ama şimdi aklımda acaba okudu mu diye düşünüyorum. Kardeşinin herşeyine müdale ediyordu şimdi zaten aramız yok konuşmuyoruz bile h.sonu annesigilde elimin altındaki kırlenti benim diyerek çekti aldı. Kardeşinin hediyesine saygı duymayan telefona hiç duymaz. Annesi kızını destekliyor ve ben nişanlımı çok seviyorum. Arada zıtlaşmalar ince ince laf söylemeler oluyor ne yapabilirim? Annesi adaletli davranmıyor. Hep kızını haklı görüyor. dün akşam bile bi konu açıldı gelin görümce kötü diye kardeşinden mi vazgeçecek işte gelin de herşeye alınmasın kendini hasta eder vs...

Arada zıtlaşmalar,ince laf söylemeler oluyor ne yapabilirim demişsin?
Tabi ki de kendini ezdirme,hoşuna gitmeyen lafa sen de dokundurma yap.mesafeliymişsin zaten bunu koru.kayınvaliden çoğunlukla tabiki de kendi kızının yanında olur.malum mükemmel kayınvalide bulunmuyor pek.benimki de her zaman kızından bahseder şöyle yaptı böyle yaptı onu dedi bunu dedi :) alışmalısın yani bu görümce olayına.seni kıskanıyor bence ve sanırım sebep de onun tek kardeşinin nişanlının olması.paylaşamıyor olabilir.

hay Allahım ya albüm dediğin nedir ki..sanki kocaman araba..bir evde albümü koyacak yer bulamamışlar..çok saçmaa

Nişanlım ablam tlf.na bakmakla hatalı diyeceğine Allahın sopası yok işte diyerek yorum yaptı. annesi nişanlım hep ablasını savundular hediyeyi geri verirken o incinmesin diye vermiş oldu ben yanlış anladığım için art niyetli oldum. Ablası karıştırırken hatalı olmadı ben yazarken hatalı oldum. Belki çok özel kelimeler kullanacaktım sonuçta sevdiğim kişinin telefonu istediğimi yazabilme hakkımın olması gerekiyor. ve ben sevdiğime hediye almışım. Ablasını ilgilendirir mi? Nişanlımın hediyeye o gün sahip çıkmayışını özür dileyerek affettirdi ben nişanlıma hediyeler alıyorum alırken de çok mutlu oluyorum ama hiç özel olsun diye düşünmüyorum ben özel olmasına çok özen gösteriririm ama artık hep kazak gömlek sıradan şeyler alıyorum. Özel el yapımı albümü mü saklıyorum. sevdiğimle en fotoları yerleştirip evimin en güzel köşesine koyucam. Ablası da yaptığıyla utansın.

demekki ablasının nişanlısına söylediklerinden nişanlında hoşnut değildi:34:

Ben nişanlımla ayrılma derecesine gelecek kadar tartıştım. Bir daha asla olmayacak dediği ve çok özür dilediği için bugün nişanlım oldu. Ablası otoriter. Nişanlım çok pasifti yeni yeni normale dönüyor.

allah kolaylık versin o zaman canım sana o ablayla

demekki ablasının nişanlısına söylediklerinden nişanlında hoşnut değildi:34:

hoşnut olmayabilir ama niye benim penceremden bakmıyor yani niye demiyor ki ablam da tlf.na bakmakla suçlu demiyor. Ben ablasının yüzüne söylemedim annesine söylemedim veya biz nişanlımla yüzyüze konuşmadık msjlaşırken konuştuk. Ablası msjı tesadüfen görmüş?

allah kolaylık versin o zaman canım sana o ablayla

sonuçta aile üyesi o , o evin kızı benim el kızı olduğumu evlenmeden gösterdiler. her durumda kızlarını savundular. Ben konuşmamayı tercih ettim. 1,5 ay sonra doğum yapacak hayırlı olsun deyip tlf.nu kapatmayı ve bi daha bi şey olana kadar aramayı bile düşünmüyorum. Bebeği görmeye de annemle gitmeyi düşünüyorum bi altın takıp dönerim. Anlaşılan sadece görümcem olacak. Benim ablam olmayacak...

Arada zıtlaşmalar,ince laf söylemeler oluyor ne yapabilirim demişsin?
Tabi ki de kendini ezdirme,hoşuna gitmeyen lafa sen de dokundurma yap.mesafeliymişsin zaten bunu koru.kayınvaliden çoğunlukla tabiki de kendi kızının yanında olur.malum mükemmel kayınvalide bulunmuyor pek.benimki de her zaman kızından bahseder şöyle yaptı böyle yaptı onu dedi bunu dedi :) alışmalısın yani bu görümce olayına.seni kıskanıyor bence ve sanırım sebep de onun tek kardeşinin nişanlının olması.paylaşamıyor olabilir.
[/QU

Evt elimden geldiğince mesafeli olmaya çalışıyorum. Anne dememi istiyor henüz sadece tlf. görüşmelerinde diyorum. Aslında ben biliyorum ablasını bi öpsem, hemen yumuşar daha doğrusu o beni affetmiş olur. onlara göre ben alınganım ve hatalıyım. Annesi, kötü biri değil. şen şakrak sadece biraz çok konuşuyor :( herşeyi en ince ayrıntısına kadar anlatıyor ve ben çok sıkılıyorum. Arkadaşlarımın çoğu kendi eşi ona istediği gibi davranmadığı için ve benim nişanlımla aramız maşallah çok iyi olduğu için kıskanıyor olabilir dediler. Kendi eşi en basit hiç bi iş yapmazmış. kardeşi benimle sağolsun çok ilgilenir yardımcı olur beni o yönden kıskanıyor olabilir. ablacım deyip yağcılık yapsam herşey süt liman ama ben kendime yediremiyorum. yanii suçlu olsam neyse tamam ama suçsuzken ablacım demek sarılıp öpmek içimden gelmiyor yağcılık gibi geliyor.

Back
X