Ozel Klinik Ucret Iadesi

DegisikRuhHali

Nirvana
Kayıtlı Üye
10 Mart 2010
2.386
3.108
723
Merhaba arkadaslar,
Anneme 6 ay once dizleri icin ozel bir klinikte kok hucre tedavisi yaptirdik. Muayene esnasinda doktor tedavinin basarili olacagini 6 ay icinde normale donecegini soyledi. Tedaviyi yapan doktor tvlerde saglik programlarina cikan unlu bir doktor. Kok hucre uygulamasindan sonra kontrole de cagirmadi. Telefonla ulastigimizda bekleyin, sabir gosterin deyip farkli ilaclar onerdi ama onlari da kullanmamiza ragmen sonuc alamiyoruz. Bu tedavi icin yaklasik 12bin tl civari para odedik. 6 ay gecmesine ragmen annem iyilesmek yerine daha kotu oldu. Suan neredeyse yuruyemiyor. (tedaviden oncede ara ara hic yuruyemedigi oluyordu) Baska bir hastaneye gittigimizde ameliyat disinda alternatif tedavilerin basarisiz olacagini soyledi. Simdi sormak istedigim hicbir sonuc almadigimiz bu tedavi icin para iadesi alirmiyiz? Ilk basta bu durumu konusmadik cunku basarili olacagini soylemisti. Verdigimiz para az bir miktar degil, olmadi deyip gozardi edemiyoruz. Konu hakkinda bilgisi olanlar yardimci olursa cok sevinirim. Bu parayi yada en azindan bir miktarini geri almak icin ne yapmamiz gerekiyor?

Tedaviyi yapan doktor sonuç için ne diyor?

Ben paranızı geri alabileceğinizi sanmıyorum.

Her vücut her tedaviye cevap vermeyebilir.
Doktor size ispatlayabileceğiniz nasıl bir garanti verdi?

Olumsuz sonuclandiginda neler olacagina dair eimizde herhangi bir belge yok malesef. Siz basarili olacak gruptansiniz, vaktinde gelmissiniz dedigi icin ya islem tutmazsa diye didiklemedik. Birde ilgilenen bir doktor olsa cok ugrasti ama olmadi diyecegiz. Ne kontrole cagiriyor ne dogru duzgun ulasabiliyoruz. Farkli bir klinige gecmis kendisine ulasana kadar kac gun gecti, kimse bilgide vermedi. Belkide bu alaksizligi suan bizi sinirlendirdiginden parayi nasil alabiliriz derdine dustuk. Bir taraftanda dusunuyoruz devlet hastanesine bile gidip muayene olsan iyilesmedin diye parani iade mi ediyorlar sanki. Ama bu az bir meblag olmadigindan icimize oturdu

Doktoru vaadi yerine getirmedi diye şikayet edebilir misiniz bilmiyorum.
Diyelim edeceksiniz, elinizde sizin beyanınızdan başka bir şey Yok.
Adam iş mahkemeye geldiğinde, ben onlara ameliyattan önce bir de bunu deneyelim, dedim, iyileşme garantisi vermedim der ve biter.

Ama eğer iddia ettiğiniz gibiyse sosyal medyadan adamın hesapları varsa paylaşın durumunuzu.
Gittiğiniz ve operasyonun yapıldığı tarihin bir dekontu, fişi faturası bir şeyi varsa onu, ve son durumu.

Bir de zaten yaşamışsınız ve tecrübe olmuş ama böyle bir tedaviye başlamadan bir kaç kişiye danışın. Hastalar ameliyattan çekindiği için öncesinde her şeyi denemek istiyor ama genelde sadece biraz daha fazla para harcamış oluyorlar... orada harcayacağınız para ile ameliyatı daha iyi bir yerde yaptırabilirdiniz.

Tesekkur ederim yorumunuz icin. Aynen dediginiz gibi ameliyat korkusu alternatif yollari denetiyor. En azindan doktora elimizdeki faturalarla boyle bir teklifte bulunup sansimizi deneyebiliriz. Belki kendisi prestijini zedelemek istemeyip en azindan malzeme disi iscilik ucretini iade edebilir.

Bu tehdit gibi olur, bu şekilde yaklaşmayın.

Bunu yapacaksanız ücret iadesi için degil, biz bu doktorla bunları tecrübe ettik, gitmeyi düşünenin haberi olsun diye yapacaksınız...

Parayı hiçbir şekilde geri vereceklerini düşünmüyorum, bir de tehditle başınız belaya girmesin.

Güzellikle konuş once sağlığına kavuşacak dediniz onun için biz tedaviyi yöntemini kabul ettik ve sonuç alamadık eğer size çemkirirse ler para yine iade konusunda ünlü ymus madem tv ye çıkar konuşursunuz belgeler le o zaman sizinle anlaşma yoluna varırlar diğer Dr lar ameliyat diyorsalar ameliyat ucretlerini onların karsilamasini teklif edin ısrarcı olun

İlgi, alaka ile ilgili bir şikayette bulunabilirsiniz belki. Para konusunu ben de diğer arkadaşlar gibi umutsuz gördüm. İsterseniz bir avukata danışın. 12.000 TL şu kriz ortamında çöpe atılmaz. Bir de kadın daha kötü olmuş. Burada bir ihmal olabilir. Deneyin.

Tesekkurler yorumlariniz icin. Oncelikle yeni tasindigi klinige gidip kendi cagirmamis olsada kontrole gitmeyle baslayalim. Durumu kendide gorup alternatif neler onerebilecek konusmakta fayda var. Yeni verecegi tedavi yontemlerini de basarisiz olursa ne yapilabilecek onu da sorup tavrina ve alakasina gore hareket ederiz. Valla az para degil yaptirma niyetinde olacaklar icinde fikir olsun. Alternatif tedavi yontemlerine basvurmadan once cok iyi arastirilmasi gerekiyormus. Doktorun ününe guvenip hareket etmemek lazimmis.

Paranızı geri alabileceğinizi sanmıyorum. Hiç bir doktor başarılı tedavi garantisi vermez. Muhtemelen size sadece bu tedavi için çok uygun bir aday olduğunuzu, başarı oranının yüksek olduğunu beklediğini söylemiştir. Bu tür konuşmaları da birçok hasta garanti gibi algılar. Halbuki değildir. Her işlemin başarısızlık riski olur.

Bu işlemden önce imzaladığınız belgede bunlar yazar. Bu belge doktoru korumak içindir. Yazılanları kabul edip işlemi yaptırmaya izin verdiğiniz için paranızı geri almanız münkün değil. Ancak kontrolde ihmal var diyorsanız buradan peşine düşebilirsiniz bence.

Ayrıntılı faturalar ve epikriz ile il sağlık müdürlüğüne şikayet edebilirsiniz.. Çogu özel hastane bakanlığın belirlediğinden daha fazla ücret tahsil ediyor... Sizden fazla alınan ücret varsa iade edilir..

Ucreti icin piyasasina gore fazla diyemem. Genel olarak bu tedavinin ucreti bu. O konuda hakkini yemek istemem. Anladigim kadariyla bu konuda sadece tedavi sonrasi iyilesme surecindeki tutumu icin sadece birseyler yapilabilir. Ona da yuzyuze gorustukten sonra yapacagi yonlendirmeye gore karar verebiliriz.

Piyasaya göre olması değil Bakanlığın sub listesine ve hastanenin kalite puanına göre % 95 hastane fazla para alıyor.. Ben olsam şikayet ederdim.. En azından hesaplanır.. ( saglık çalışanıyım/ geçmişte 3 4özel hastanede çalıştım)

Oyle mi bir arastirayim. Eger cidden fazla aliniyorsa bizden sonra yaptircak olanlar icinde ornek teskil eder

Son durum; annem ameliyat oldugu icin kok hucre yaptirdigimiz doktora gidemedik. Onun yerine mesaj attim. Durumu anlattim. Gelemeyecegimizi soyledim. Artik annem yuruyemedigi icin diger doktorlarin acil ameliyata aldigini, diger tedavilerle cok zaman kaybettigimizi soyledikler dedim. Daha once de iyilesme olmadigini belirttigimizi ama kontrole de cagirmadigini falan soyledim. Adam direk "siz ne diyorsunuz cok saskinim, diger doktorun tedavisi beni ilgilendirmez, gidin yargida geregini konusuruz" diye cevap vermis. Bende ozaman o katildiginiz programlara bir daha ciktiginizda bizde programa katilip bu tavrinizi, ilgisizliginizi ve basarisiz sonucu soyleriz. Yasadigimiz memnuniyetsizligi soylemek mi suc tehdit mi ediyorsunuz siz bizi dedim. Sizin gibilerle yargida konusmak lazim deyip engellemis beni. Giden 12 bin tlye mi yanalim, bu yakisiksiz tavra mi sasirdim.

Ismi ne doktorun?
Bence siz de sosyal medya hesaplarına yorum olarak ve şikayet sitelerine yazın madem bu tavrını.

İşlemden önce herhangi bir kağıt imzaladınız mı?
Şikayet etseniz bile tıpta %100 sonuç yoktur. En fazla yanlış tedaviden dolayı şikayet edebilirsiniz.
Bir arkadaş devletin belirlediğinden fazla para alındıysa şikayet edebileceğinizi söylemiş ama önce bu kök hücre tedavisinin devlet tarafından karşılanı0 karşılanmadığını öğrenin derim.

Bir doktor olarak öncelikle şunu söyleyeyim.Televizyonlarda fink atan dr'ların büyük çoğunluğu dilim varmasa da şarlatandır.Umut tacirliği yaparlar.Bir kısmı tıp doktoru bile değiller maalesef.Kök hücre tedavilerinin de bir çoğu deneme aşamasında zaten

Sağlık hukuku hakkında biraz bilgim var.Tıpta estetik müdahaleler ve bazı protezler dışında iyileşmeyi garanti etme yükümlülüğü yoktur.Hatta doktorların iyileştirmeyi garanti etmeme hakları vardır.Eğer size yüzde 100 iyileşecek dediyse doktor,büyük bir yanlış yapmıştır.Zaten yüzde 100 garantisi veren bir doktor görürseniz,kaçın oradan.

Paranızı dava yoluyla almaya çalışırsanız da kaybedersiniz.Yine aynı sebepten.Çünkü doktorlar muayene veya operasyonlardan para alırlar.Hastanın iyileşip iyileşmediğine göre değil.Şunun gibi düşünebilirsiniz.Bir avukat size davayı alma kazanma garantisi verdi ama kaybetti.Siz vekalet ücretini alamazsınız avukattan.Ama bu o avukatın etik olarak yanlış yapmadığı anlamına gelmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…