Özel sektör mü ?devlet mi ?

Yani vasfınız, eğitiminiz, uzmanlığınız ne ki bunların hiçbirini yazmamışsınız.

Her önüne gelen devlete giremiyor. Devlete girmek kolay değil. Özelde de işe girmek kolay değil. Ekmek aslanın ağzında bu devirde, milyonlarca işsiz var. Hedef koymak iyidir de pek sizin kararınıza bağlı değil bu işler. Devlet hedeflersiniz ama giremezseniz özele mahkum kalırsınız mesela.

Özelde de o belgeler, sertifikalar anlam ifade etmez genelde adamlar deneyim var mı, deneyim yoksa o işin altından kalkabilecek potansiyel var mı ona bakarlar.

Özelde olup rahat olmak akraba şirketidir, benim tanıdığım özel sektör çalışanları bildiğiniz köpek gibi çalışır ama bunun karşılığında maaş alırlar
Akrabalıkla değil pozisyonla alakalı daha çok. Eşim özel sektörde, bundan 10 sene önce gece yarılarına kadar bazı haftalar pazar dahil çalışırdı. Şimdi oturduğu yerden bir iki imza atıyor, arada toplantıya giriyor, altında çalışanların takibini yapıyor. Günde 3 saat ancak çalışıyordur aktif olarak. Neredeyse 1.5 senedir de evden çalışıyor zaten. Yükseldikçe işin hamallık kısmı azalıyor.

Akrabalıkla değil pozisyonla alakalı daha çok. Eşim özel sektörde, bundan 10 sene önce gece yarılarına kadar bazı haftalar pazar dahil çalışırdı. Şimdi oturduğu yerden bir iki imza atıyor, arada toplantıya giriyor, altında çalışanların takibini yapıyor. Günde 3 saat ancak çalışıyordur aktif olarak. Neredeyse 1.5 senedir de evden çalışıyor zaten. Yükseldikçe işin hamallık kısmı azalıyor.
Çok doğru ama yükseldikçe risk artıyor... Eşiniz tecrübesini satıyor. Yönetim değişikliği olduğu zaman kan değişimi derler ve eski personeli değiştirirler, özel sektörün klasik riski... Eşimde özel sektör çalışanı, bundan önceki çalıştığı yerde üst düzey yönetici idi, istifa etmesi karşılığında yüklü miktarda tazminat aldı, yeni bir iş bulması ise 8 ay sürdü.

Çok doğru ama yükseldikçe risk artıyor... Eşiniz tecrübesini satıyor. Yönetim değişikliği olduğu zaman kan değişimi derler ve eski personeli değiştirirler, özel sektörün klasik riski... Eşimde özel sektör çalışanı, bundan önceki çalıştığı yerde üst düzey yönetici idi, istifa etmesi karşılığında yüklü miktarda tazminat aldı, yeni bir iş bulması ise 8 ay sürdü.
Yönetim değişikliği riski yok eşimin şirketinde. Bir dönem istifa etti tazminatını ve ekstra ödemeleri alarak. Dört ay dinlendi aynı şirkete tekrar geri döndü ısrarlara dayanamayıp. Öyle yansıttığınız kadar aşırı riskli değil özel sektör işinizi iyi yapıyorsanız.

Ben mühendisim. Ozelde de, devlette de çalıştım. Devlette saatler belli, maaş belli, yerin daha sağlam. Özelde kendini geliştirmiş ispatlamış bir mühendis çok yüksek ücretler kazanıyor.

Kendinizi geliştirip gösterebileceğiniz bir mesleğiniz varsa özelde kalın. Yerinizde sayacaksanız devlete geçin orda yerinizde sayın. Ben kimyagerim devlette çalışıyorum ne uzarım ne kısalırım. Bunu istemediğim için hukuk okumaya başladım. Okul bitince istifa edeceğim. Mesleğinize bağlı bu sorunun cevabı.

Back
X