yeni mezunlardan 200-300 e çağırıyorlar bu nasıl vicdan anlamadım eğitim bitti zaten de hakkımızda hayırlısı
KPSS gerçekten sözelciler için hiç adil bir sınav değil. Ben de sözelciyim taş çatlasa 5 6 tane matematik yapabiliyorum. Eşim matematikçi kpss öylesine giriyor tabi ki matematik geometri full birazcık sözel kafadan hiç çalışmadan 87 puanla Eskişehir'e atanmış. Bunun neresi adil sonuçta sözele oturup ezber yaparsın olur biter matematik öyle mi temeli iyi kuracaksın kaç yılın birikimi. Ben meslek lisesi mezunuyum ne kadar matematik iyi bilebilirim ki ama şu da var keşke o zamanlar o yaşlarda bunun bilincinde olup okul dışında ekstra matematik alanında ders falan almalıymışım. Aslında o yaşlarda akıl edemediğimiz şeyler yıllar sonra önümüze nasıl çıkıyor.
KPSS gerçekten sözelciler için hiç adil bir sınav değil. Ben de sözelciyim taş çatlasa 5 6 tane matematik yapabiliyorum. Eşim matematikçi kpss öylesine giriyor tabi ki matematik geometri full birazcık sözel kafadan hiç çalışmadan 87 puanla Eskişehir'e atanmış. Bunun neresi adil sonuçta sözele oturup ezber yaparsın olur biter matematik öyle mi temeli iyi kuracaksın kaç yılın birikimi. Ben meslek lisesi mezunuyum ne kadar matematik iyi bilebilirim ki ama şu da var keşke o zamanlar o yaşlarda bunun bilincinde olup okul dışında ekstra matematik alanında ders falan almalıymışım. Aslında o yaşlarda akıl edemediğimiz şeyler yıllar sonra önümüze nasıl çıkıyor.
dün kardeşim aradı kendisi öğretmen tayinini şehirden ilçeye aldırdı bu tayin işinde kayıtları hepsi yanlış bilgi girilmiş o milli eğitim bakanlığındaki memurlara sayıştırdı 1 haftadan beri kayıtlarını düzeltmeyle uğraşıyor acaip sinir dediğine göre oradaki memurlar pasta,çörek bol dedikodu olduğunu ama hizmet kalitesin berbat olduğunu verilen bilgileri dahi doldurmaktan acizler dedi ,bende şaşırmadım dedim üniversite sınavlardan alınan puanlarıda şaibeli bulduğumu söyledim
ahh ahh ben bir de şuna çok sinir oluyorumm devlet dairelerine gittiğimde 55-65 yaş arası çalısanlar görüyorum.ki onların zamanında da en kolay şey devlete girmekti zaten, annemler hep anlatır. E artık çekilin de gençlerin yolunu açın,hala çalısmak için uğraşıyorlar.
çok fazla mana bulmayalım, bizde o yaşlara gelirsek, zaten emeklilik yaşı 60-65 yaşında olduğu için çalışmak durumunda kalacağız. üstelik o insanların okuttukları çocukları vs. Vardır ki çalışmak durumunda kalabilirler. Yani bu lafları bizim içinde söyleyebilirler ilerde.
Ya arkadaşlar bişey anlamadım, tamam matematik sorunu var sözel bölüm mezunlarında ok de, zaten yarıştığınız rakipler yine kendi aranızda değilmi? Sonuçta mühendislerle yada matematik mezunlarıyla yarışmıyorsunuz. Kendi mesleğinizle ki insanlarla yarışıyorsunuz. İngilizce öğretmeni geliyor bi tane ingilizce sorusu yok ne biçim sınav diyor temel de haklı ama bir mühendisede mühendislik sorusu gelmiyor, bir elektrik mühendisine elektrikle ilgili, bir gıda mühendisine gıdayla ilgilide soru gelmiyor. Mühendislik sadece matematik değildir. Kpss lisans sınavındaki matematik sorularıda çok bilgi ve mantık gerektiren sorular değil. Çoğu soru dört işlem bilgisiyle yapılacak düzeyde. Üstelik anayasa, coğrafya gibi en son lisede gördüğü konulardan sınava tutulan mühendislerin durumuda kolay değil. Normal bir mühendis 90 puandan aşağı atanması (bölüme göre değişir) çok zor. Diyeceğim sınav sistemi saçma ama neticede sınavsız alınma olsaydı şu an torpili olmayanın hiç şansı olmazdı. Ekmek aslanın ağzında . Özelde sürünmek yerine kpss ye sıkı sıkı çalışmak daha mantıklı.
beyza bir bakıma haklısın ama ben mesela iktisat mezunuyum ve düşün bu ülkede iktisat işletme mezunlarını,o kaar çok insan var ki ve hali hazırda mezun olucaklar...zaten aralarında matematiği çok iyi olanlar üsküdarı geçiyor bile.ama bölüm adaletsizliği konusunda haklısın...kimseye alanında soru gelmiyor doğru düzgün..kısacası devlet memuru olana kadar büyük cefa var,sonrasında ben dairelerde görüyorum maşallah pek bir rahat hepsi
(kızmayın ama ölee:26: )
Bizdede matematik iyi olsa ne olur, rakibin mühendisler sonuçta iyi kötü hepsi matematik biliyor, onlardan farkın anayasayı ve diğer sözel konuları bilmek olacak. Ve inan mühendis sayısı çok fazla, her yer üniversite ve her yer mühendis mezunu veryor. Üstelik devlette mühendis kadroları çok az. Eğer girebilirsem özellikle bir kite, 3 bin liraya yakın gelirim olacak ki, piyasada ortlalama kazanabileceğim ücret bu civarlarda olur ama devletteki sosyal haklarının hiç biri olmaz. Memuriyet hem kısa vadede hem uzun vadede mantıklı.
Eski memurlar hep yatış içinde, sınavla falan girmedikleri için ve dışarsını bilmedikleri için yayarak çalışıyorlar bir 10 yıl sonra bu tablo değişir.
bu durumda bize tablo değişmiyor sanırım....ya çalışacaksın ya çalışacaksın formül...:95::95:
aynen canım, malesef lamı cimi yok...
valla arkadaşlar ben dün sevgili sorumlumdan yediğim fırçayı babamdan yemedim şimdiye kadar.çok hazır cevap biriyim kolay kolayda yutmam herşeyi.ama kadın basbas bağırdı.ben sustum.öyle zoruma gittiki.odadan çıkınca kendimi dövecektim..benimde öğrenmek istediğim bişey var.biz sözleşme imzaladık.normalde 1 nüsha iş verende diğeride bende olmalı ama vermediler.yasakmış.hastane dışına çıkarılması..böyle bişey mümkünmü? bana çok mantık dışı geldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?