ahh canım senin o dediklerini anca kendine sonsuz güveni olan insanlar yapabilir ben yapamam ne yalan söyleyeyim hmm sağolsunlar hakkımı yemiyorlar maaşım güzel sigortam var bulunduğum yerde bu şartlar altında güzel geçiniyorum allaha şükür.
şimdi ben haftaya güzel bir zam alacağım sağolsun patronum sever beni adama desem ki yokk abii sen 100 yapmada zammı ille 200 yap desem çokmuu hoş karşılar hoş karşılamasınııı geçtim tatlım kapı orda der.senin söylediklerini bende yapmak isterim tabi ama arkam sağlam olmalı kendimi yaslayacağım bir kapı olmalı söylediğim sözler bende kalmamalı söylediğimde işe yaramalı yaramayacağını bildiim halde ve yaslanacağım bir kapı olmadığı halde ne diye kendimi zorla işten attırayım asla yapamam yapmam kimsede yapmasın bence başka bir kapı açık değilse açık olan kapıyı kimse kapamasın ben aileme yada bir başkasına muhtaç olmaktansa aldığım 5 kuruşa sesimi çıkarmam.
canım ya sen avukatsın sen bilirsin benm sorularımı yanıtlarmısın rica etsem senide yormak istemiyorum ama çok merak ediyorum zaman ayırırmısın
ama ilk başta söylediklerinle yukardakiler çelişir işte canım o zamanda...
tabi ki bahsettiğim yaygara koparmak değil...ama iş işte sonuçta....herkesin sıkıntısı var bir şekilde gerçekten..ya şikayet etmeden çalışıcaz yada o dediklerimi yapıcaz...özel sektör günümüz sömürge-kölelik sisteme ne yazık ki...
yapacak birşey yok aslında evet özel sektör zor ama devlete çok umut bağlamamak gerek.özel sektördeki çalışan,öğrencisi işsizi aynı anda garanti kapı rahat saatler diye devlete saldırmaya bakıyor o sınava giren milyon tane insan var ama alınacak insan sayısı belli. Senede 100bin mi ne alınıyor memur.70bin öğretmen atansa 20bin polis gerisi muhtelif.ben iktisat fak.mezunuyum.bizim bölüm mezunu taş çatlasa 5000 kişi alır .geri kalan ne yapsın?aslında devlette doyuramıyor memurunu.bazı alanlarda maaş olarak devletin özelden çokta bir üstünlüğü yok.belki de 1500 liraya memleketin öbür ucunda yeni bir hayat kurmaya kalkacaksın.acı ama gerçekler bunlar.
Benim türkçe öğretmenliği mezunu bir ablam var.o da senelerce dershane köşelerinde süründü.(ailesinin ekonomik durumu nedeniyle kpss ile ülkenin başka bir ucuna gidemezdi de).dershane de senelerce tecrübe edindi.sonra da izmirde iyi bir koleje girdi,kendini kanıtladı herkese sevdirdi.1250 ile başladı sanırım.servis yemek olanağı da var.hayatından memnun habire istanbula konserlere ,yurtdışına tatile gidiyor.bunu öğretmen arkadaşlara emsal olsun diye söyledim.fikir olarak düşünün sizde bunu.hakikaten kolay birşey yok.emeksiz yemek olmaz gibi.kısa vadede çok sıkıntı uzun vadede ferahlık demek.aydınlığa ermek için önce karanlık tünelden çıkmaya çabalamalı.
özel sektör demek rezil olmak demek
şekil-a ben
dershane öğretmeniyim..öğretmen açığı olmadığı için bizleri atamadılar!!! (kendi evlatları da bu duruma düşsün ne diyim )
bizim ders saatlerimiz : Sabah 9- akşam 6-7-8 yani belli bile değil
öğrencinin keyfini bekleriz çoğu zaman,durur durur istediği bir saatte bire bir ister.
Zaten tüm gün girdiğin derslerden kafa dolmuş ve çenen ağrıyordur;ama anlatırsın,anlatırsın ve anlatırsın
eve gelirsin bitmez ertesi güne çalışırsın gene deli gibi ders yığmışlardır
oturmayasın diye sandalye bile olmayan sınıflarda başlarsın anlatmaya gene
hafta sonu herkes gezmeye çıkar sen sabah 8'deki dersine koşarsın
geç kalırsan lafı işitirsin
bazen 8 bazen 10 saat girersin derse
pazar günü olur gene sokaktasın bir sen bir de köpekler
gene 8-10 -12 bile olabilir ders saatin
ay sonu gelir...aaa maaş yok..dershane ödeme yapmaz
zaten yapacağı da öyle atla deve değildir;ama emek vermişsin diye beklersin
bazen 2 ay bile beklersin...
Işte bir öğretmenin özel sektördeki güzide yaşamı...
heme bir örnek vereyim tarih türkçe 1er yanlış coğrafya 2 yanlış (bilen bilir biri de şu meşhur ulaşım sorusu bana kalsa kesin doğru da ) anayasa 4 yanlış matematik 15 doğru 12 netle aldığım puan 72.08 daha ne yapayım ben yani fulleyemem heralde sözelci olduğumdan mattan batıyoruz 15 i gram geçmiyor her sınavda yok almıyor kafa yapsan 25 mat nokta atışı atanırsın ,bir soru nelere bedel bu sınavda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?