Özel sektörde çalışmak..

ama ilk başta söylediklerinle yukardakiler çelişir işte canım o zamanda...
tabi ki bahsettiğim yaygara koparmak değil...ama iş işte sonuçta....herkesin sıkıntısı var bir şekilde gerçekten..ya şikayet etmeden çalışıcaz yada o dediklerimi yapıcaz...özel sektör günümüz sömürge-kölelik sisteme ne yazık ki...

Eşim mezun olduğunda bir süre özel hastanede çalıştı, öğrenciyken de çalıştığı yerde. Eşim jinekolog, normalde jinekologlar sezeryan ve tüp bebek başına para alıyormuş, süper patronlar tabiki bunun hep üstüne yatmış. Ekstra parayı hastadan almasa eşime de vermese canı sağolsun, insanları çocuk sahibi etmek çok güzel bir şey, hayır işi, eşimin gönlü zengindir, seve seve yardımcı olur, cebinde tek kuruşu olmasa bile insanlara yardım etmeyi düşünür
Ama masraflar hesaplanırken 1000 lira da doktor ister diye ekleyip insanlardan alıyormuş Biraz da üst düzey insanların tercih ettiği bir yerdi, isim verebilsem keşke
O zamanlar evli değiliz, bir gün annemin altın gününde konuşulurken duyduk ''senin damadın çalıştığı hastane de çok pahalı'' dedi hamile bir kadın, doktorlar ekstra para istiyor insanları zor durumda bırakıyorlar diye. Biz tabi şok olduk işin aslı öyle çıktı meydana, neyseki eşim orada çalışmıyor artık

canım ya sen avukatsın sen bilirsin benm sorularımı yanıtlarmısın rica etsem senide yormak istemiyorum ama çok merak ediyorum zaman ayırırmısın

sorularınız tam olarak neydi, yanıtlamaya çalışırım elimden geldiği kadarıyla, ama dediğim gibi ben henüz avukatlık hiç yapmadım, sadece hukuk mezunuyum, türkiyede eğitim görmedim ama dediğim gibi elimden geleni yaparım

sanırım fesh ile ilgili birşey sormuştunuz
şimdi baktımda biraz internette şu dikkatimi çekti

* İşçi işi kendi isteği ile bırakıyorsa kıdem tazminatı ödenmez.

Ancak;

A) İşçi işi askere gitmek, emekli olmak için bırakıyorsa kıdem tazminatı ödenmelidir.

B) Kadın işçiler evlendikleri tarihten itibaren1 yıl içerisinde işi kendi istekleri ile bıraksalar dahi kıdem tazminatı hak ederler. :)

* İşçi iş sözleşmesini iş kanunun 24. maddesindeki nedenlerden dolayı fesh etmesi halinde kıdem tazminatına hak kazanır.

* İş sözleşmesi işveren tarafından kanunun 25. maddesindeki;

A) Sağlık nedenleri, zorlayıcı nedenler, gözaltına alınma veya tutukluluk hali gibi nedenlerden dolayı fesh edilirse işçi kıdem tazminatına hak kazanır.

B) Ahlak ve iyi niyet kurallarına uyulmaması ve buna benzer nedenlerden iş

sözleşmesi fesh edilirse işçiye kıdem tazminatı ödenmez.

Son düzenleme:

senin için yazdıklarımı baştan okudum ama çelişkili birşey göremedim canım bence seninle fikirlerimiz uyuşmuyor sen bana söylediklerini yaptıysan sana bol şansss.
tabikiside şikayet edeceğim ama her şikayetin sonu yaygara koparmak değildir sonucu ne olduğunu biliyorsan işdede yaygaraya gerek yok kendin söyler kendin işitirsin yada kapı dışarı olursun.
her güzelliğin zorluğu vardır maksat zoru görünce kaçmamaktır.

Valla kızlar hakkınızı arayın susup oturmayın şimdi kanunlar işçiden yana çalışma saatleri için tabi ki yapacak bir şey yok ama diyelim sigortanı maaşından mı yatırmadı hemen şikayet edebilirsin senin şikayet ettiğin söylenmiyor bile maaşını almadan atıldın mı hemen şikayet inanın benim davama işverenin avukatı gelmedi bile hemen paramı ödediler.

arkadaşlar, memurlar nette paylaşımlar var bu konuyla ilgili mühendisler için yazılmış ama yinede çok güzel,

bir insan kamuyu niye seçer...

1- İŞ GARANTİSİ...
Özel sektörde bu güvence yoktur hatta inşaat sektöründe bak bu inşaat 2 yıl sürecek 2 yıl kafan rahat diyebilecek kadar acınası hale gelinmiştir...5 yıl çalıştığın bir yerde bir sabah eline bir kağıt verip seni yollayabilirler...

2-ÇALIŞMA ŞARTLARI...
Özel sektörde arkanda cengiz hanın askerleri var gibi kovalarcasına bir çalışma ortamı vardır, hep strees hep gerginlik, hep bir işler geç kalmış yetiştirme çabası... eğer öyle bir ortam azılmışsa zaten tehlike çanları çalmaya başlamıştır...

3-ÇALIŞMA SAATLERİ...
Kamuda saat 8-17.00 gibi insanca bir sürede çalışırsın, zaten olması gereken budur. Saat 17 de çıkarsın sana kimse bişey diyemez ama özelde bazen saat 19 da dahi çıkman sorun olabilir hatta bazı sektörlerde bu 21 ve 22 yi bulur, unutmayın tek bir gün değil bu... bide en önemlisi cumartesi tatil olması ki bunun anlamı çok büyüktür... malesef özel sektörün %90 ı cumartesi çalışır... hatta bazen pazarlarıda vede en ufak bir mesai almazsınız mühendissiniz yani idareci ama maaş zamanı idareci olduğunuz unutulur...kamuda babalar gibi haftasonu vardır ailenize ve sevdiklerinize vakit ayırabilirsiniz...

4-SOSYAL HAKLAR...
Bazı iş ilanlarında görürsünüz maaş+ssk yazar... bu ne utanmazlıktır bu ne rezilliktir... özelde sigortanız yatırsa bile asgari ücretten olur çok az firma dışında... zırt pırt girdi çıktı yapılır tazminat almayasınız diye... yıllık izin 15 günle başlar ama 15 günü bir arada kullanmak nerdeyse hayaldir, cep telefonuyla hayatınız rezil olur... resmi tatil günleri sizin için çalışma günüdür, aklınızın uçundan geçmez 23 nisan da tatil yapmak...

bu nedenler çoğaltılabilir, iş hayatımızın gördüklerimizi yazsak yeni mezun arkadaşlar iyice korkacaklar ama malesef özel sektörün %90 ı bu... çok az büyük ve kurumsal dışında hepsi birbirinin aynı...

şimdi mühendis adam devlete geçip memur olur mu?...

bal gibi olur...özel sektörde affedersin insan olduğunu dahi unutttuğundan, bu durumdan kurtulmak için memurda olur kozmonotta olur...

hiç o büyük şirket bırakılır mı?...

o büyük şirketin dışı seni, içi beni yakar...

eğer serbest çalışmayacaksanız yada yabancı menşeli büyük kurumsal bir firmada çalışamayacaksanız, uzun vadede devletten daha iyisi yoktur... herkes devlete istesede giremeyeceği için Allah özel sektördeki çalışanı korusun...

yukarda saydıklarım ve saymadıklarımla;

eğer devlete girmek tembellik ise ben tembelin en önde gideniyim...

şunuda unutmayın zaman paradan da kariyerdende daha değerlidir... dünyaya bi kere geliyorsun iki kere değil...

-----------------------------------------------------------
-Hafta sonu tatil olmasını istiyormusun?...

-Maaşın 2.000tl üzeri olmasını istiyormusun?...

-Maaşın gününde bankaya yatmasını istiyormusun?...

-Sigortanın 1 gün bile eksiksiz yatmasını istiyormusun?...

-Sigortanın maaşından yatmasını istiyormusun?...

-Giriş ve çıkış saatlerinin belli olmasını istiyormusun?...

-Sevdiklerine ve kendine vakit ayırmak istiyormusun?...

-İlersi için uzun plan yapmayı istiyormusun?...

-Kiralık ev kolay bulmayı istiyormusun?...

-Yurt dışına çıkmada kolaylık istiyormusun?...

-Bankadan krediyi kolay almak istiyormusun?...

-İnsanca çalışma şartlarında çalışmak istiyormusun?...

-Sana mühendis olduğun için saygı duyulmasını istiyormusun?...

-Resmi tatillerde ailenle birlikte olmak istiyormusun?...

-Yıllık izinlerinin eksiksiz kullanmak istiyormusun?...

-Haftasonu ailenle birlikte şehir dışına tatile gitmek istiyormusun?...

-İş bulma ve iş arama kaygısı yaşamamak istiyormusun?...

-İşten çıkarılma kaygısı yaşamamak istiyormusun?...

-Eşinin , çocuklarının ve sevdiklerinin özel günlerini kaçırmamak istiyormusun?...

-Sevdiğin hobilerinle ilgilenmek istiyormusun?...

-Patron ve ailesinin baskısı yaşamamak istiyormusun?...

EĞER CEVABIN "EVET" İSE "KAMU",

"HAYIR" İSE "ÖZEL SEKTÖRÜ" TERCİH EDİN...

çok iyi çok hoşta artık devlet memuru olmak bile torpil gerektiriyor.son dönemde atanan arkadaşlarımızın hepsi torpille atandı..işsizlerde benim gibi dalı budagı olmayan insanlar

beyza alıntın süper
işim gereği belediye, emo ve mmo arasında mekik dokuyorum
inanın rahatlar ama belediyedekiler çok daha rahat
her 3 kurumda aynı mesai saatine sahip hafta sonları tatil
yıllık izinleri var ak
şam çayları kurabiyeleri
emo ve mmo da çalışanlar her sene zam alamamaktan şikayetçi
başka sıkıntılarını görmedim şuana kadar

birde bugün sağlık kurumudaydım adam öğle tatilinde vantilatörü açık bırakmış
neden olsa cebinden çıkmıyor parası

Devlete torpilsiz olarak b grubu kadroyla girebilirsin ama puan çok yüksek olmalıdır. Özel sektörde çalışmak yerine bence bu çileye değer diye düşünüyorum.

ya canım ben mühendisim, iktisatı tam olarak bilemiyorum ama memurlar nette forum kısımlarında bilgi alabilirsin, hem puanlar hem kurumlar hakkında bilgi var.

Özelde de devlette de staj yaptım.
Normalde 9 ama servis bizi 8.30'da bırakıyordu daha o zaman başlıyordu telefonlar.
Çok yoğun,çok gürültülü.Migren ataklarım arttı her hafat başım tutardı.Direncim düştü 2007'den beri hasta olmayan ben,hasta oldum.

Akşam ilk hafta çıkış saati 6.30 idi,sonra oldu mu 6.45.7.30 gibi evde oluyordum.
Çıkış 6.30'da ama bizim gruptan bir-iki kişi zamanında çıkıyor diğerleri 8'e kaadr kalıyordu.
Cumartesi ekipten birer kişi geliyor nöbet tutuyor.
Diğer departmanlardan erkeklerin de Pazar gittiğini duymuştum.

Ömür törpüsü gibiydi.

Devlette paso PC başındaydım 8'de iş başlıyor ama herkesin toplanması 9'u buluyor.Akşam 5.Ben 4.30'da çıkıyordum onlar çay içiyordu. :)
Ama gümrükte de rotasyon var.O kötü..

arkadaşlar bizden geçti de çocuklarımız için çalışıyoruz şahsen ben öyle kendimi bıraktım napacaksam çocuğum için yapmaya çalışıyorum hoş benim bir tane nispeten daha kolay ,doğduğunda hemen onun adına emeklilik ve hayat sigortası yaptırdım yaş şartı olduğundan annemin üzerine yaptırdım ki tam üniversiteye (inşallah) başlarken maaşı başlamış olacak atanınca bi tane de kendi üzerime yaptırıcam inşallah ben de o zamana kadar atanmış olursam rahat oluruz diye düşünüyorum

9 yıl mebde öğretmenlik yaptım ilk 7 yılı çok iyiydi sigortam vardı maaşı nerdeyse öğretmen kadardı saatleri tabi çok rahat özellikle küçük şehirde olunca ama işte sevmeyince zor her iş ,son 2 yılı ücretli köleliği çıkardılar maaşlar yarı yarıya nerdeyse düştü sigorta gene var da neyse ama saolsun bana babam her zaman destek oldu,ha kızım hasta oldu gitmedim evimi kurt bastı gitmedim kızımın uçurtma şenliği veli toplantısı oldu gitmedim migrenim tuttu gitmedim ,zaten öğretmen olmadığından bizi aldıklarından bi nevi elleri mahkum ses çıkarmıyorlar ama ben de kötü niyetle yapmadım gittiğim zamanlarda da işimin hakkını verdim hergünün telafisini yaptım ,her okuldan veliler müdürlere çıktı tekrar gelsin diye ,işini iyi yapmak da önemli ama özele ne kadar söker bu durum bilmem

bu yıl görevlendirilmedim zorlandım tabi ama daha çok manevi çalışmadan duramıyorum bunalıma girdim 3 ay iş aradım baktım özel bana göre değil işin ilginci dönen de olmadı istiyorlar ki 18 yaşında olsun kafasına vurup oturtalım çoluğu çombalağı olmasın uğraşmasın neyse vazgeçtim allahtan şimdi atanmasam da ömür boyu öğretmenlik yapabileceğim bir durum çıktı ortaya umarım hiç özelin eline düşmem

ha kamuya gelince kendi adıma arkeoloğum teknik meslek grubu olduğu için maaşı bana göre en azından çok iyi ben geçinebilirim yani ,haftasonu nöbeti var ya para ya da biriktirip izin alıyorsun ki bu da ayda bikaç gün haftaiçi işlerini yapmak için izinlisin demek ,mahkemede bilirkişiliği var para,arazisi var para ,3 ayda bir arazi tazminatı var para pazartesi tatil ama haftasonu da herkes çalışmıyor işte nöbetçi kalan çalışıyor ,heryerden para işte zaten müzeler şehir merkezlerinde dağ başlarına atanmayacaksın en önemlisi de mutlu olabileceğim yapmak isteyeceğim tek iş mesleğim maalesef ki atanmak için 90 almam lazım şuandaki alımlarda 5 kadrosu var özeli hiiiiiç yok

ha benim hayallerim umarım gerçek olur atanırsam inşallah heralde kira ödenir gibi ev alınan bu devirde bir ev bir araba alabilirim ,benim maaşım kızın maaşı bana bişi olsa da evi arabası benim ölüm tazminatım babamdan kalacak 3-5 ton bi fındık insan olana yeter benden geçti bari o rahat etsin nasıl okuyacam nasıl iş bulacam diye düşünmesin tek başına da ayakta kalabilsin istiyorum tek derdim bu

Özel sektör demek rezil olmak demek

Şekil-A BEN

Dershane öğretmeniyim..Öğretmen açığı olmadığı için bizleri atamadılar!!! (kendi evlatları da bu duruma düşsün ne diyim )

Bizim ders saatlerimiz : sabah 9- akşam 6-7-8 yani belli bile değil

Öğrencinin keyfini bekleriz çoğu zaman,durur durur istediği bir saatte bire bir ister.

Zaten tüm gün girdiğin derslerden kafa dolmuş ve çenen ağrıyordur;ama anlatırsın,anlatırsın ve anlatırsın

Eve gelirsin bitmez ertesi güne çalışırsın gene deli gibi ders yığmışlardır

Oturmayasın diye sandalye bile olmayan sınıflarda başlarsın anlatmaya gene

Hafta sonu herkes gezmeye çıkar sen sabah 8'deki dersine koşarsın

Geç kalırsan lafı işitirsin

Bazen 8 bazen 10 saat girersin derse

Pazar günü olur gene sokaktasın bir sen bir de köpekler

gene 8-10 -12 bile olabilir ders saatin

Ay sonu gelir...aaa maaş yok..dershane ödeme yapmaz

Zaten yapacağı da öyle atla deve değildir;ama emek vermişsin diye beklersin

Bazen 2 ay bile beklersin...

İşte bir öğretmenin özel sektördeki güzide yaşamı...

offf korktum cokk yaa... ben yeni mezun oldum hatta bugun. 4yillik uluslararasi ekonomi mezunuyum ve masterim de uluslararasi ekonomi uzerine bugun diplomami elime aldim. ama yurt disinda okudum ben kievde.... gerci yari denklikliyim ama ne bilim ozel sektor cok istiyordum devlette hic istemiyorum ama babam beni nerde devlet oraya itmeye kalkiyor daha simdiden kpss diye kavga ediyoruz telde daha tr ye bile donmedim ( ama cevremde kimse kpss kazanamamisken ben hayatta kazanamam ve o kadar strese artik girmek istemiyorum (( sizde ozelde oyle yazinca valla aglicam yaa ben (

yapacak birşey yok aslında evet özel sektör zor ama devlete çok umut bağlamamak gerek.özel sektördeki çalışan,öğrencisi işsizi aynı anda garanti kapı rahat saatler diye devlete saldırmaya bakıyor o sınava giren milyon tane insan var ama alınacak insan sayısı belli. senede 100bin mi ne alınıyor memur.70bin öğretmen atansa 20bin polis gerisi muhtelif.ben iktisat fak.mezunuyum.bizim bölüm mezunu taş çatlasa 5000 kişi alır .geri kalan ne yapsın?aslında devlette doyuramıyor memurunu.bazı alanlarda maaş olarak devletin özelden çokta bir üstünlüğü yok.belki de 1500 liraya memleketin öbür ucunda yeni bir hayat kurmaya kalkacaksın.acı ama gerçekler bunlar.

benim türkçe öğretmenliği mezunu bir ablam var.o da senelerce dershane köşelerinde süründü.(ailesinin ekonomik durumu nedeniyle kpss ile ülkenin başka bir ucuna gidemezdi de).dershane de senelerce tecrübe edindi.sonra da izmirde iyi bir koleje girdi,kendini kanıtladı herkese sevdirdi.1250 ile başladı sanırım.servis yemek olanağı da var.hayatından memnun habire istanbula konserlere ,yurtdışına tatile gidiyor.bunu öğretmen arkadaşlara emsal olsun diye söyledim.fikir olarak düşünün sizde bunu.hakikaten kolay birşey yok.emeksiz yemek olmaz gibi.kısa vadede çok sıkıntı uzun vadede ferahlık demek.aydınlığa ermek için önce karanlık tünelden çıkmaya çabalamalı.

heme bir örnek vereyim tarih türkçe 1er yanlış coğrafya 2 yanlış (bilen bilir biri de şu meşhur ulaşım sorusu bana kalsa kesin doğru da ) anayasa 4 yanlış matematik 15 doğru 12 netle aldığım puan 72.08 daha ne yapayım ben yani fulleyemem heralde sözelci olduğumdan mattan batıyoruz 15 i gram geçmiyor her sınavda yok almıyor kafa yapsan 25 mat nokta atışı atanırsın ,bir soru nelere bedel bu sınavda

yeni mezunlardan 200-300 e çağırıyorlar bu nasıl vicdan anlamadım eğitim bitti zaten de hakkımızda hayırlısı

haklısın canım kardeşim.ben bu sene evdekilerin zoruyla 4,defa gireceim sınava maddi manevi çok şey götürdü benden .bu sene hiç çalışmadım. çünkü bıktım artık her sene aynı şeyleri yaşamaktan.evvelki sayfalarda yazılmış neden kamu sektörünü seçmeliyiz diye.ya tamam da ben seçtim demekle olmuyor ki,sen istedin diye almıyor ki adamlar.her isteyen girebiliyor mu?bana göre devlete girişte özel sektördekilerden daha fazla rekabet yaşanıyor.çok daha fazla da torpil dönüyor.şu anda devlette gelir uzmanı arkadaşımın bana dediği( ki oda cemaat torpiliyle girdi)'yemin olsun daha iyi garantili bir iş bulsam bir dakika durmam!kendimi geliştirme olanağım yok,birde fosilleşmiş çalışanlar var,adam 70 küsür yaşında masa başında ölmeye niyetli,ya da bir bakıyorsun hödük tipler,hiç canlılık yok hep aynı şeyler'.ben şu an muhasebe kursuna gidiyorum inşallah da ingilizce..kendimi kalifiye yapmaya bakıyorum artı.ufaktan başlayıp yavaş yavaş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…