açmadım çünkü ben yurt dışında eğitim aldım, YÖK denklik sınavına girmem lazım avukatlık yapmadan önce.
önümüzdeki sene girecem sınava inşallah ve kendi büromu açacam
yani ben tünelin sonundaki ışığı görmeye başladım :))
ben eski işimde 300 liraya çalıştım senelerce.evlendikten sonra çalıştığımın parasını bile vermediler.seni alan adam baksın sana dediler.sonra doğum için ayrıldım.oğlum 1,5 yaşına gelince şubat ayında tekrar işe başladım.dağlara taşlara çok memnunum.muhasebe biraz yoruyo ama olsun.780 lira alıyorum.şubatta başlamama rağmen 10 gün sonra yıllık izne ayrılıyorum 8 gün:)))....ben seviyorum işimi.merhametli patronum var:)))
300 liramı?
turkcellde toplu mülakat yapmışlardı ortaya bir konu koydular tartışın dediler herkes salak salak bir şeyler söyledi ben de kös kös herkesi dinledim tabi ki elendim bazı insanlar var acayip özgüvenleri yüksek senin dediğin gibi bazıları kendilerini çok iyi pazarlıyor ben de hiç öyle yetenekler yoktur.
en azından hak ettiğini alıyorsundur kendini savunabiliyorsundur bizim gibi ezilmiyorsundur yıllık iznin vardır rapor hakkın vardır doğum yapsan seçeneklerin vardır.bak ben 2 yıllık evliyim ev aldım evimin borcunu bitirmeden çocuk yapamıyorum neden çünkü özel sektör hamileliğim nasıl gecer ne olur doğum yaptıktan sonra iş yerim beni bekler mi daha bir sürü şeyy.
kızlar acınacak halimize gülüynruz adamlar köşeyi dönüyor, haksızlık ve zulüm yapanın öbür dünyada yakasına yapışacağım komik olanda benim hakkımı yiyen patronlar tez evel kabiristanda bir gün genç kızken haksızlığa uğradım ve işten çıkartıldım zaten birşey öğretmiyorlardı sonra birşey bilmiyorsun diye bahane ya işten çıkardılar bende üzgünüm o vakit bekarım rahmetli babamda o esnada gazete okuyordu demesin mi senin patron rahmetli olmuş inanın hiç üzülmedim insanı sömürüyorlardı
sevindim canım senin adına.inşallah bundan sonrasın Allah gönlüne göre versin tüm kapılarını bir bir açsın
senin adına da sevindim.maşallah maşallah Allah bozmasın
300 milyona çalıştım.annemlerin yan komşusuydu patronum.sesimi çıkaramadım.zam işsteyince vermedi.hele evlendikten sonra paramı doğru düzgün vermedi.hamileyken 5,5 ay çalıştım.4,5 lık maaşımı 1 kuruşunu vermedi.gece hastanede yattım.sabah işe geldim ama yinede o hakkımı vermedi.halen 1,350 lira alacağım duruyo içerde.oğlum 2 yaşında halen para vereceklerDD.......şimdi 780 liraya çalışıyorum.tek sorun ssk yok (
tamam, maaşım dolgun ama bnm sigortam yokki
ben ithalat-ihracat sorumlusuyum ama yurt dışında doğdum ben ve türk vatandaşlığım olmadığı için bana sigorta yapmıyolar
bende geçici olarak kabul ettim, çünkü nasıl olsa denklik sınavına girip kendi avukatlık büromu açmak istiyorum
bendede yalakalık yok ama iş hayatında politik olmak şart insanlar para için çirkefleşiyorlar ,karekterleri 0 düşüyoraynen canım ben de öyleyimdir. Bir de yalakalıktan asla hoslanmam,o mutlu olsun bana biraz daha iyi davransın diye şöyle iyisiniz,böyle iyisiniz,gibilerinden davranamam
ne yapalım o zaman tatlım yok ben bu şartlarda çalişamam şu olsun bu olsun öyle sizinle devam ederim yola mı diyelim
onlardanda okkalı bi cevap kapı orda benim de şartlarım bu işine gelirse gelmezse güle güle.cevabın bu olacağını bildiğin halde kimse ağzını acıp bişe demez diyemez çünkü muhtacız yapacak bişe göremiyorum ben daha iyisini mi bulacağım hayır bulunduğum şartlarda en iyisi o yüzden bence oturalım oturduğumuz yerde.kimse kimseye 5 kuruş vermiyor canım kimselerden fayda olmadığı bir devirde yaşıyoruz.
ooo çokk sevindim inşallah canım biran önce açar kendi işinin patronu olursun.
işte bende bunu anlatmaya çalışıyorum krisriana...
sen dersen ki ben sizin her dediğinize ok diyorum,diğeri derse ,beriki derse....yani herkes bu kötü şartlara toptan boyun eğerse kabullenmişlik var ortada..adamlar tabiki geri adım atmaz...sonra herkes tabiki asgari ücrette çalışır,herkes yıllık izin kullanamaz...ama herkes o cesareti gösterip ben bunları istiyorum,çalıştım ve hakkım diyebilse zaten sorun olmaaycakk...patronlar gücü tamamen çalışanlardan alıyor...yaa bende çalıştım zor şartlarda...yeri geldi yemeğe itiraz ettim yeri geldi iznimi istedim..benim patronumda çok sert bir adamdı,her patron gibi cimriydiama biliyordu ki o şirketi ben çekip çeviriyordum ve sözümüde bir şekilde geçiriyordum..demem o kii..ya vazgeçilmez olup bir şekilde sözünü geçiriceksiniz..yada burda durumu iyi olan arkadaşlara bakıp imreniceksiniz..ve durumu iyi olanların çoğuda gördüğüm kadarıyla daha önceden ben gbii bir takım zorluklarla mücadele etmişler...daha dün beni yine kariyerden aradılar,başvurumu yaptım hayır..firmalar gizli eleman arayabiliyorlar ordaki kayıtlardan...kimse kimsenin karakaşına kara gözüne bakmıyor...haklarımızı yedirmeyelim lütfen yaaa...:92:
hep kıskanmışımdır cumartesi günü çalışmayanları
300 milyona çalıştım.annemlerin yan komşusuydu patronum.sesimi çıkaramadım.zam işsteyince vermedi.hele evlendikten sonra paramı doğru düzgün vermedi.hamileyken 5,5 ay çalıştım.4,5 lık maaşımı 1 kuruşunu vermedi.gece hastanede yattım.sabah işe geldim ama yinede o hakkımı vermedi.halen 1,350 lira alacağım duruyo içerde.oğlum 2 yaşında halen para vereceklerDD.......şimdi 780 liraya çalışıyorum.tek sorun ssk yok (
açmadım çünkü ben yurt dışında eğitim aldım, YÖK denklik sınavına girmem lazım avukatlık yapmadan önce.
önümüzdeki sene girecem sınava inşallah ve kendi büromu açacam
yani ben tünelin sonundaki ışığı görmeye başladım :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?