Özelden hakaret eden öğretmeni milli eğitim bakanlığına bildirmeli mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aslında bu ülkede ad-soyaddan internette en kolay bulunabilecek meslek grubu öğretmenler. Okul web siteleri, sosyal medya hesapları öğretmenlerin kişisel veri güvenliğini ihlal edecek durumda. Gerçekten öğretmense/ gerçek hesabı ise, o şekilde anonim kalabileceğini düşünmesi komik olur. Şikayet edebilirsiniz tabii ki.

Cimer değil,savcılığa şikayet etmelisiniz bence. Sivil ortamda küfür ediyor,öğretmen ya da değil farketmez. Öğretmen küfür edemez diye bir kaide yok neticede..(etik olmasada) Ki öyle bana küfür etti diye zor dava açılır,tehdit suçu oluşturacak unsurlar varsa o ayri,alenen sürekli hakaret,toplum önünde küçük düşürme vs vs bunlar etkili . Genelde delilsiz savcılık şikayetleri "değişik iş dosyasina" düşüyor ve kapatılıyor. Girdiği tlfnu iosundan ya da ıp adresinden adresini küçük çaplı lamerler bile buluyor artık ama bulsanız ne fayda... şahsı tlfnunuza hakaret içeren mesaj attıysa ya da aradıysa (şu tarihte beni aradı ve bu bu hakareti etti derseniz,dava acilir çünkü savcılık tlfn arama kaydını alıyor,bizzat böyle bir davam oldu. Ceza da aldı. Olayın detayları için bir avukattan bilgi alsanız daha iyi olur.

Mesleğini layıkıyla yapmayan öğretmenler yeni türemedi 30 yıl önce de vardı 40 yıl önce de. Her meslekte var işini doğru dürüst yapmayan . Öğretmenlik de kolay bir meslek değil. KArşılarında en az 20 öğrenci bir o kadar Veli artı okul yönetimi var. Akşama kadar oturan memurlar da var. Bu tüm memurlar akşama kadar oturuyor mu demek?

Öğretmenliğe konforlu diyen siz, inşaatta taş mı taşıyorsunuz da size bu kadar konforlu geldi. Hayır bugün kurstan çıktım, migren ağrısından yatamıyorum bile. Ne konfor ama

Amacım hapse girsinden ziyade, polis görsün bir korksun. O rezil olma ona yeter bence.

evet öğretmenlik benim için rahat bir meslektir,
Madem öyle, sizi podyuma alalım öyleyse farklı farklı ailelerde yetişmiş en az 40 öğrenciyle 40 dakikacık yalnız bırakalım o zaman görelim rahatlık anlayışınızı.. Öyle davulun sesi tabi ki hoş gelir.

Aslında R reina
Ben bütün öğretmenler it kopuk değil, tüm it kopuk öğretmen olmaya başladı demeye çalıştım aslında.
Bende öğretmenim. Ne demek istediğinizi anladım. Bence siz nerede it kopuk var öğretmen olmak istiyor günümüzde ama bu eğitimi baltalamaktır. Buna izin vermek yerine daha kaliteli insanlar öğretmen olsun demek istediniz ama uslup ters oldu.

Haddinizi bilin.Kim oluyorsunuz da öğretmenlik gibi kutsal bir mesleğin içinde çürükler var diye genel konuşup onları karalayabiliyorsunuz?insanın olduğu yerde her şey olabilir.Ayrıca kim söylüyor rahat meslek diye!!!İnsan yetiştirmek kolay mı?Bir de kolay para yazmış ya!!!Valla çok ağır laflar yazmak istiyroum da sizin gibi birisi için değmez!

Milli eğitim bakanlığına şikayet etmeniz çok gereksiz. Şikayet etmek istiyorsanız bu yaptığı bir siber suç. Şikayetçi olabilirsiniz. Görev makamına ancak mesleği gereğinden kaynaklanan sorumluluklarını yerine getirmemeni nedeniyle şikayetçi olabilirsiniz

Çok haklısınız gerçektende haddini aşanlarda Ögretmenler üzerinden şovunu yapıp rahatliyorlar
Tatilleri çok derler yata yata maaş aldılar pandemi de derler. Çalışma saatleri az derler. Derler de derler. Valla devlet asgari ücretin altında maaş veriyorlar ücretlilere. Kadrolulara da anca geçinecek kadar. Ev araba vs asla alamazlar tek maaşlarıyla bu devirde. Lise mezunu işçilerin maaşı daha yüksek öğretmen ve mühendislerden bu ülkede. Gene de çalışıyorlar azimle ne yapsınlar?

Devlettekiler öyle tamam amenna ya özeldekiler ??? Sizce onların şartlar nasıl?
Şu an aynı kurumda 9 yıldır çalışan arkadaşım ek derslerle ancak 7 alıyor oda bazı aylar ek ders ödenmiyor. Devlette öğretmen dersi kadar durur gider ama özelde sabah gelip akşam çıkacaksın ve cmrts de etüt ya da kurs var .

Öğretmenligiyle alakalı bir durumda bu hakaretleri etmediyse MEB buna karışmaz. Ancak savcılığa vs şikayet edebilirsiniz. Ayrıca fırsatını bulan öğretmenliğe ne güzel sallıyor ya. Nasıl da nefret dolu saçma sapan insanlar olduk böyle. Her türlü meslekte türlü türlü insan var. Niye kabak dönüp dolaşıp öğretmenlerin başında patlıyor ben anlamadım. Bir öğretmen iki doktorlar ne çektik be.

Üstelik mevzu okulda bile geçmiyor sanırım, ögretmen-veli-ögrenci arasında yaşanan bir durum da değil,yani durum adamın işiyle ilgili değil karakteriyle ilgili. Ögretmen olduğu için mi hakaret ediyor sanki, hadsiz, kendini bilmez,kalitesiz olduğu için yapıyor eğer olay doğru ise. Bir arkeolog hakaret etse konu sahibine buradan tüm arkeologların vasıfsız, hadsiz, terbiyesiz, kolay para kazanan insanlar olduğu çıkarımını mı yapacağız

Öyle evet özelde çalışmak iki katı zor. Maaşları az üstüne güzel giyinilmesini saçına kadar bakımlı olunması bekleniyor. Etüd koyuyorlar okul bitimi bizim okulda. O öğretmenler mecbur kalıyor. Öyle hastam var evde çocuğum var vs diyemezler. Yönetimde izin vermez buna velilerde. Velhasıl öğretmenlik zor meslek anacığım. Kolaysa herkes okusun öğretmen olsun. Yasaklamadılar ya okumalarını.

Mavi yakalarin maaşı öğretmenlerden çok olabilir belki (vardiyalarla) ama mühendislerden asla çok degildir. Mühendisler epey güzel kazanıyor:) (Makina,elektrik,bilgisayar muhendisleri muko) Çevre Mühendisi gibi daha düşük puanlar hariç

İlk okul çocukları ortada bir şey yokken sırf eğlence olsun diye birbirine tükürüp kaçarlardı. Bu arkadaş da durup dururken mi hakaret edip kaçtı. Karşılıklı bir konuşma tartışma olmadı mı yani.

Cimer ya da MEB şahısların kişisel meselelerine müdahil değiller. Onların ilgilenmesi için bu durumun görev başındayken gerçekleşmesi lazım.

Konuşmaların görüntüsünü alıp e devletten siber suçlara bildirirseniz ilgileneceklerdir. Tabi gereksiz yere hakaret işittiyseniz siber zorbalık tan işlem başlatabilirler. Ama karşılıklı bir tartışma varsa ve sırf o sizden daha baskın çıktı diye şikayet edecekseniz, çok da sonuç alırsınız diyemem.

Doğuda eşim doğu görevini yaparken ben özelde çalışıyordum.Lise öğrencisi derste izmirliyim deyince aaaa İzmirliler o…u oluyor dedi sınıfın içinde.Kendince şaka yaptı hadsiz.Noldu ona hiçbir şey.Ama kolay para kazanıyoruz,çoooook kolay.Eşim de devlette öğretmen.Onun yaşadıkları apayrı.Özel dersi olmasa devletin verdiği parayla geçinmek imkansız.Öğretmen dediğin maddi kaygıyı düşünmeden eğitim veren kişi olmalı ama işte.Bir de üstüne böyle söylemler…Yazık valla..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…