- 27 Ağustos 2022
- 1.436
- 5.606
- 88
- Konu Sahibi showingnoemotions
-
Aslında bu ülkede ad-soyaddan internette en kolay bulunabilecek meslek grubu öğretmenler. Okul web siteleri, sosyal medya hesapları öğretmenlerin kişisel veri güvenliğini ihlal edecek durumda. Gerçekten öğretmense/ gerçek hesabı ise, o şekilde anonim kalabileceğini düşünmesi komik olur. Şikayet edebilirsiniz tabii ki.Bir sosyal medya platformu kullanıyordum. Özelden öğretmen olduğundan emin olduğum bir şahıs, hakaret etti sonra da hesabı silip kaçtı. Aynı hareketi daha önce de yapmıştı, engelleyince ulaşamaz sandım ama yine farklı bir hesaptan yazdı. Başkalarına da aynısını yapmış. Kişisel sosyal medya hesaplarını buldum şikayet ettim ama cimerden milli eğitim bakanlığına da yazmak istiyorum. Dikkate alırlar mı? Elimde sadece fotosu, sosyal medya hesapları ve ismi var.
Mesleğini layıkıyla yapmayan öğretmenler yeni türemedi 30 yıl önce de vardı 40 yıl önce de. Her meslekte var işini doğru dürüst yapmayan . Öğretmenlik de kolay bir meslek değil. KArşılarında en az 20 öğrenci bir o kadar Veli artı okul yönetimi var. Akşama kadar oturan memurlar da var. Bu tüm memurlar akşama kadar oturuyor mu demek?Haanımmlaar, ilk mesajımda işini iyi yapan öğretmenleri de zan altında bırakmışım gibi algılanacak şekilde yazdım bu konuda kusurluyum yanlış anlaşılacak şekilde ifade ettim. Ben bütün öğretmenler it kopuk değil, tüm it kopuk öğretmen olmaya başladı demeye çalıştım aslında. Ha ama evet öğretmenlik benim için rahat bir meslektir, siz katılmasanız da ben öyle olduğunu düşünüyorum. İşini hakkıyla yapan öğretmenleri zan altına sokmak istemedim elbette ama malesef son zamanlarda gördüğüm öğretmenler, çocukların yaşadıkları, velilerin çektikleri(çocuğum yok ama bu meslekle çok ortak alanım var öğretmen değilim ailemde öğretmen çok) yakınım olan öğretmenlerin bu bahsettiğim it kopuk insanlarla yaşadıkları beni bu konuya karşı hassaslaştırdı ve asabileştirdi. Yoksa derdim asla mesleği karalamak değil aksine içerisinde ailemin de olduğu meslek grubuna son zamanlarda dahil olan ve sayısını tahmin edemeyeceğiniz kadar olan insan grubunu eleştirmek. Şuan bu insanları meslekten uzak tutamıyoruz onları eleyecek yolumuz yok ve etrafımda mağdur nice insan görmüşken asabiliğimi mazur görün tekrar mesleğini hakkıyla icra edenlerden, onlara hakaret ettiğimi düşündürdüğüm için özür dilerim
Öğretmenliğe konforlu diyen siz, inşaatta taş mı taşıyorsunuz da size bu kadar konforlu geldi. Hayır bugün kurstan çıktım, migren ağrısından yatamıyorum bile. Ne konfor amaMotivasyonum son zamanlarda şiddet gören, psikolojisi bozulan, öğretmen tarafından sınıfta rezil edilen, psikolojisi bozuk olup velilere sallayan ahlaksız öğretmenlerle çok karşılaşmam. Eleştirdiğim şey meslek değil. Ülke şartları içinde öğretmenlik çok konforlu bir meslek. Böyle pislik insanlar sırf bunun için bu mesleğe giriyor son zamanlarda. Bunu engelleyen, bu insanları ayıklayan bir sistemimiz yok. Eğitimin en temel direği olan öğretmen. İyi seçemediğimiz için kime çocuk emanet ettiğimiz belli değil. Umarım açıklayabilmişimdir yoksa düzgün eğitimciler az da olsa hala var amaç öğretmenliği eleştirmek değil. Meslek içine sızan korkunç ınsanlardan bahsetmek. Bakın konu sahibine saplantılı bir şekilde hakaret eden öğretmen sizce yaramazlık yapan bir çocuğa veya anlaşamadığı bir veliye nasıl davranır? Bu insanları bir şekilde kritik olan bir meslekten uzak tutmak lazım
Amacım hapse girsinden ziyade, polis görsün bir korksun. O rezil olma ona yeter bence.Cimer değil,savcılığa şikayet etmelisiniz bence. Sivil ortamda küfür ediyor,öğretmen ya da değil farketmez. Öğretmen küfür edemez diye bir kaide yok neticede..(etik olmasada) Ki öyle bana küfür etti diye zor dava açılır,tehdit suçu oluşturacak unsurlar varsa o ayri,alenen sürekli hakaret,toplum önünde küçük düşürme vs vs bunlar etkili . Genelde delilsiz savcılık şikayetleri "değişik iş dosyasina" düşüyor ve kapatılıyor. Girdiği tlfnu iosundan ya da ıp adresinden adresini küçük çaplı lamerler bile buluyor artık ama bulsanız ne fayda... şahsı tlfnunuza hakaret içeren mesaj attıysa ya da aradıysa (şu tarihte beni aradı ve bu bu hakareti etti derseniz,dava acilir çünkü savcılık tlfn arama kaydını alıyor,bizzat böyle bir davam oldu. Ceza da aldı. Olayın detayları için bir avukattan bilgi alsanız daha iyi olur.
Madem öyle, sizi podyuma alalım öyleyseevet öğretmenlik benim için rahat bir meslektir,
Bende öğretmenim. Ne demek istediğinizi anladım. Bence siz nerede it kopuk var öğretmen olmak istiyor günümüzde ama bu eğitimi baltalamaktır. Buna izin vermek yerine daha kaliteli insanlar öğretmen olsun demek istediniz ama uslup ters oldu.Ben bütün öğretmenler it kopuk değil, tüm it kopuk öğretmen olmaya başladı demeye çalıştım aslında.
Haddinizi bilin.Kim oluyorsunuz da öğretmenlik gibi kutsal bir mesleğin içinde çürükler var diye genel konuşup onları karalayabiliyorsunuz?insanın olduğu yerde her şey olabilir.Ayrıca kim söylüyor rahat meslek diye!!!İnsan yetiştirmek kolay mı?Bir de kolay para yazmış ya!!!Valla çok ağır laflar yazmak istiyroum da sizin gibi birisi için değmez!Şu ülkede kolay para ve şartları rahat diye ne kadar it kopuk saçma sapan insan varsa hepsi öğretmen oluyor ya. Sonra çocuklarımızı kardeşlerimizi bu insanlara emanet ediyoruz eğitim alsınlar bilgili saygılı başarılı olsunlar diye. Hergün burda öyle öğretmenler görüyorum ve öyle öğretmen hikayeleri okuyorum, eğitimi kökünden çürütmek tam böyle olur. Vasıfsız, vizyonsuz, terbiyesiz, eğitimsiz, görgüsüz ne çok öğretmen türedi
Valla kan beynime sıçradı desem abartmış olmam.İlk mesaj öyle demiyordu ama kazı çevirdi arkadaş anlayan anlayacağını anladı.
İki tane rahat gördüğü Öğretmen akrabası yüzündendir bu mesajlar.
Milli eğitim bakanlığına şikayet etmeniz çok gereksiz. Şikayet etmek istiyorsanız bu yaptığı bir siber suç. Şikayetçi olabilirsiniz. Görev makamına ancak mesleği gereğinden kaynaklanan sorumluluklarını yerine getirmemeni nedeniyle şikayetçi olabilirsinizBir sosyal medya platformu kullanıyordum. Özelden öğretmen olduğundan emin olduğum bir şahıs, hakaret etti sonra da hesabı silip kaçtı. Aynı hareketi daha önce de yapmıştı, engelleyince ulaşamaz sandım ama yine farklı bir hesaptan yazdı. Başkalarına da aynısını yapmış. Kişisel sosyal medya hesaplarını buldum şikayet ettim ama cimerden milli eğitim bakanlığına da yazmak istiyorum. Dikkate alırlar mı? Elimde sadece fotosu, sosyal medya hesapları ve ismi var.
Çok haklısınız gerçektende haddini aşanlar da Ögretmenler üzerinden şovunu yapıp rahatliyorlarValla kan beynime sıçradı desem abartmış olmam.
Tatilleri çok derler yata yata maaş aldılar pandemi de derler. Çalışma saatleri az derler. Derler de derler. Valla devlet asgari ücretin altında maaş veriyorlar ücretlilere. Kadrolulara da anca geçinecek kadar. Ev araba vs asla alamazlar tek maaşlarıyla bu devirde. Lise mezunu işçilerin maaşı daha yüksek öğretmen ve mühendislerden bu ülkede. Gene de çalışıyorlar azimle ne yapsınlar?Çok haklısınız gerçektende haddini aşanlarda Ögretmenler üzerinden şovunu yapıp rahatliyorlar
Devlettekiler öyle tamam amenna ya özeldekiler ??? Sizce onların şartlar nasıl?Tatilleri çok derler yata yata maaş aldılar pandemi de derler. Çalışma saatleri az derler. Derler de derler. Valla devlet asgari ücretin altında maaş veriyorlar ücretlilere. Kadrolulara da anca geçinecek kadar. Ev araba vs asla alamazlar tek maaşlarıyla bu devirde. Lise mezunu işçilerin maaşı daha yüksek öğretmen ve mühendislerden bu ülkede. Gene de çalışıyorlar azimle ne yapsınlar?
Üstelik mevzu okulda bile geçmiyor sanırım, ögretmen-veli-ögrenci arasında yaşanan bir durum da değil,yani durum adamın işiyle ilgili değil karakteriyle ilgili. Ögretmen olduğu için mi hakaret ediyor sanki, hadsiz, kendini bilmez,kalitesiz olduğu için yapıyor eğer olay doğru ise. Bir arkeolog hakaret etse konu sahibine buradan tüm arkeologların vasıfsız, hadsiz, terbiyesiz, kolay para kazanan insanlar olduğu çıkarımını mı yapacağızŞartları da parası da kolay değil, haddinizi bilin. Söz konusu öğretmen olunca ne kolay oluyor öyle hakaret etmek. Kişi bazında yapılan hataları bir meslek grubuna mal ederek kişisel tatmin yapamazsınız. Kim bilir ne karın ağrınız var. Ayrıca konu sahibi ayrıntı bile vermemiş, olayın ne olduğu belli değil, mesela siz de burada öğretmenlere hakaret ediyorsunuz. Motivasyonunuz nedir?
Öyle evet özelde çalışmak iki katı zor. Maaşları az üstüne güzel giyinilmesini saçına kadar bakımlı olunması bekleniyor. Etüd koyuyorlar okul bitimi bizim okulda. O öğretmenler mecbur kalıyor. Öyle hastam var evde çocuğum var vs diyemezler. Yönetimde izin vermez buna velilerde. Velhasıl öğretmenlik zor meslek anacığım. Kolaysa herkes okusun öğretmen olsun. Yasaklamadılar ya okumalarını.Devlettekiler öyle tamam amenna ya özeldekiler ??? Sizce onların şartlar nasıl?
Şu an aynı kurumda 9 yıldır çalışan arkadaşım ek derslerle ancak 7 alıyor oda bazı aylar ek ders ödenmiyor. Devlette öğretmen dersi kadar durur gider ama özelde sabah gelip akşam çıkacaksın ve cmrts de etüt ya da kurs var .
Mavi yakalarin maaşı öğretmenlerden çok olabilir belki (vardiyalarla) ama mühendislerden asla çok degildir. Mühendisler epey güzel kazanıyor:) (Makina,elektrik,bilgisayar muhendisleri mukoTatilleri çok derler yata yata maaş aldılar pandemi de derler. Çalışma saatleri az derler. Derler de derler. Valla devlet asgari ücretin altında maaş veriyorlar ücretlilere. Kadrolulara da anca geçinecek kadar. Ev araba vs asla alamazlar tek maaşlarıyla bu devirde. Lise mezunu işçilerin maaşı daha yüksek öğretmen ve mühendislerden bu ülkede. Gene de çalışıyorlar azimle ne yapsınlar?
İlk okul çocukları ortada bir şey yokken sırf eğlence olsun diye birbirine tükürüp kaçarlardı. Bu arkadaş da durup dururken mi hakaret edip kaçtı. Karşılıklı bir konuşma tartışma olmadı mı yani.Bir sosyal medya platformu kullanıyordum. Özelden öğretmen olduğundan emin olduğum bir şahıs, hakaret etti sonra da hesabı silip kaçtı. Aynı hareketi daha önce de yapmıştı, engelleyince ulaşamaz sandım ama yine farklı bir hesaptan yazdı. Başkalarına da aynısını yapmış. Kişisel sosyal medya hesaplarını buldum şikayet ettim ama cimerden milli eğitim bakanlığına da yazmak istiyorum. Dikkate alırlar mı? Elimde sadece fotosu, sosyal medya hesapları ve ismi var.
Doğuda eşim doğu görevini yaparken ben özelde çalışıyordum.Lise öğrencisi derste izmirliyim deyince aaaa İzmirliler o…u oluyor dedi sınıfın içinde.Kendince şaka yaptı hadsiz.Noldu ona hiçbir şey.Ama kolay para kazanıyoruz,çoooook kolay.Eşim de devlette öğretmen.Onun yaşadıkları apayrı.Özel dersi olmasa devletin verdiği parayla geçinmek imkansız.Öğretmen dediğin maddi kaygıyı düşünmeden eğitim veren kişi olmalı ama işte.Bir de üstüne böyle söylemler…Yazık valla..Tatilleri çok derler yata yata maaş aldılar pandemi de derler. Çalışma saatleri az derler. Derler de derler. Valla devlet asgari ücretin altında maaş veriyorlar ücretlilere. Kadrolulara da anca geçinecek kadar. Ev araba vs asla alamazlar tek maaşlarıyla bu devirde. Lise mezunu işçilerin maaşı daha yüksek öğretmen ve mühendislerden bu ülkede. Gene de çalışıyorlar azimle ne yapsınlar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?