- 20 Nisan 2007
- 4.070
- 10.484
- 733
- 45
- Konu Sahibi showingnoemotions
-
Konu bu degil ki.Ben emek veren gerçek öğretmenlere değil, bu mesleğin içinde aşırı derecede artan saçma insanlara yazdım. Aksine sizin de bir öğretmen yakını çocuğu olarak bu mesleğin içinde olan kalitesiz insanlara tepki vermeniz lazım. Çünkü nerden çıkacakları belli değil. İlerde çocuğunuzu yakınınızı emanet edeceğiniz öğretmen çocuğa fiziksel şiddet uygular mı, psikolojisini bozar mı, sapık mı ahlaksız mı, nasıl örnek olur, eğitimli mi, gerçekten ders anlatır mı öğretir mi…? Bilemezsiniz. Ciddi derecede arttı böyle insanların sayısı. Ülkedeki eğitimin içi çürüyor göz göre göre
Şu cümledeki öğretmen ifadesinin yerine her meslek yazılabilir ama buna en çok siyasetçi uyar kesinlikle öğretmen degil. Aleyna Ç katiline bakabilirsiniz.Şu ülkede kolay para ve şartları rahat diye ne kadar it kopuk saçma sapan insan varsa hepsi öğretmen oluyor ya.
Helal tabi adam ayda en basiti 5 pres mak. yapsa normal bir çalışanı 10'a katlar. Ticaret yapan ve sansi donen kazaniyor. Cok para kazanmak masa basi isle olacak is degil zaten bazıları haric... basta risk alip,bu ise giren giriyor. Tirmanmayi goze alan zirvenin hazzini yaşiyor:) ki öyle oturduğu yerden 1 imza ile iş yapmıyor bu adamlar,hem beyin hem beden gücü ile calisiyorlar. Ben tebrik ediyorum,kara para değil ki haram olsun,illegal işler haramdirSana göre dönmeyen yer yok … ama böylesi helal dönüyorsa Allah doyursun dahasını versin
Nasıl kolay mesela ne kadar kolay siz olabilir misiniz?Şu ülkede kolay para ve şartları rahat diye ne kadar it kopuk saçma sapan insan varsa hepsi öğretmen oluyor ya. Sonra çocuklarımızı kardeşlerimizi bu insanlara emanet ediyoruz eğitim alsınlar bilgili saygılı başarılı olsunlar diye. Hergün burda öyle öğretmenler görüyorum ve öyle öğretmen hikayeleri okuyorum, eğitimi kökünden çürütmek tam böyle olur. Vasıfsız, vizyonsuz, terbiyesiz, eğitimsiz, görgüsüz ne çok öğretmen türedi
Ayrıca öğretmenler peygamber değildir her meslekte olduğu gibi onun da çöplüğü vardır ama keşke sizin karşınıza iyileri çıksaydı da terbiye verseydiMotivasyonum son zamanlarda şiddet gören, psikolojisi bozulan, öğretmen tarafından sınıfta rezil edilen, psikolojisi bozuk olup velilere sallayan ahlaksız öğretmenlerle çok karşılaşmam. Eleştirdiğim şey meslek değil. Ülke şartları içinde öğretmenlik çok konforlu bir meslek. Böyle pislik insanlar sırf bunun için bu mesleğe giriyor son zamanlarda. Bunu engelleyen, bu insanları ayıklayan bir sistemimiz yok. Eğitimin en temel direği olan öğretmen. İyi seçemediğimiz için kime çocuk emanet ettiğimiz belli değil. Umarım açıklayabilmişimdir yoksa düzgün eğitimciler az da olsa hala var amaç öğretmenliği eleştirmek değil. Meslek içine sızan korkunç ınsanlardan bahsetmek. Bakın konu sahibine saplantılı bir şekilde hakaret eden öğretmen sizce yaramazlık yapan bir çocuğa veya anlaşamadığı bir veliye nasıl davranır? Bu insanları bir şekilde kritik olan bir meslekten uzak tutmak lazım
+1Madem öyle, sizi podyuma alalım öyleysefarklı farklı ailelerde yetişmiş en az 40 öğrenciyle 40 dakikacık yalnız bırakalım o zaman görelim rahatlık anlayışınızı.. Öyle davulun sesi tabi ki hoş gelir.
İyi okullardan mezun mühendisler gayet iyi kazanıyor. O okullardan birinden mezun mühendis olarak iyi biliyorum yani. Öğretmenler hak ettiği kadar alamıyorlar malesef. Adaletsizlik var. İşleri de asla kolay değil. Ama belli bir çevrenin öğretmenlerin maaşında ve yazın yaptığı iki aylık tatilde gözü olduğu da bir gerçek.Tatilleri çok derler yata yata maaş aldılar pandemi de derler. Çalışma saatleri az derler. Derler de derler. Valla devlet asgari ücretin altında maaş veriyorlar ücretlilere. Kadrolulara da anca geçinecek kadar. Ev araba vs asla alamazlar tek maaşlarıyla bu devirde. Lise mezunu işçilerin maaşı daha yüksek öğretmen ve mühendislerden bu ülkede. Gene de çalışıyorlar azimle ne yapsınlar?
Kamuda okula göre maaş yok. Eşim iyi bir mühendislik fakültesinden arkadaşı vasat olanından mezun. Aynı maaşı alıyorlar. Aynı öğretmenler gibi. Gazi mezunu öğretmenle sütçüimam mezunu öğretmen aynı maaşı almıyor mu?İyi okullardan mezun mühendisler gayet iyi kazanıyor. O okullardan birinden mezun mühendis olarak iyi biliyorum yani. Öğretmenler hak ettiği kadar alamıyorlar malesef. Adaletsizlik var. İşleri de asla kolay değil. Ama belli bir çevrenin öğretmenlerin maaşında ve yazın yaptığı iki aylık tatilde gözü olduğu da bir gerçek.
O kadar da değil :) Ya aileden zengin ya da başka işler var işin içindeMakine mühendisi var bildiğim şu enflasyon dönemi adam denize nazır yer aldı villa dikiyor kendine daha henüz ülkeye gelmemiş araba alıyor…. Nasıl bu kadar alıyorlar anlayamıyorum sanki makine patenti alıyor ?
Kamuda okula göre maaş yok. Eşim iyi bir mühendislik fakültesinden arkadaşı vasat olanından mezun. Aynı maaşı alıyorlar. Aynı öğretmenler gibi. Gazi mezunu öğretmenle sütçüimam mezunu öğretmen aynı maaşı almıyor mu?
Öyle. Tecrübeye göre en az 5000 fark olmalı oysa.Kamu da öyle malesef. Hatta 20 yıllık mühendis ile işe yeni başlayan mühendis in ücret farkı 500-800 arası. Düşünün artık.
Yok ailesi gayet fakir fakfakir…. Bilmiyorum herkesin helal anlayışı farklı … Allah bilirO kadar da değil :) Ya aileden zengin ya da başka işler var işin içinde
Her meslek grubunda var öyleleri. Ülkede her kurum iyi de bi öğretmenler mi kötü? Ya da bunları Finlandiya dan mı ithal ediyorlar? Her meslek grubu gibi sistem ürünü işte.. yoksa polisler, doktorlar, taksi şoförleri ya da.. say say bitmez sorun yaşanan meslek grupları. Yani üslubunuz cidden rahatsız edici ama, niyetiniz genelleme yapmak değilse bile öyle yapmışsınız. Aldığınız tepkilere şaşırmayın hiçBen emek veren gerçek öğretmenlere değil, bu mesleğin içinde aşırı derecede artan saçma insanlara yazdım. Aksine sizin de bir öğretmen yakını çocuğu olarak bu mesleğin içinde olan kalitesiz insanlara tepki vermeniz lazım. Çünkü nerden çıkacakları belli değil. İlerde çocuğunuzu yakınınızı emanet edeceğiniz öğretmen çocuğa fiziksel şiddet uygular mı, psikolojisini bozar mı, sapık mı ahlaksız mı, nasıl örnek olur, eğitimli mi, gerçekten ders anlatır mı öğretir mi…? Bilemezsiniz. Ciddi derecede arttı böyle insanların sayısı. Ülkedeki eğitimin içi çürüyor göz göre göre
Öğretmenlik zordur kolay bir meslek değildir hergün 40 tane çocukla ilgilenmek nasıl bir düşününŞu ülkede kolay para ve şartları rahat diye ne kadar it kopuk saçma sapan insan varsa hepsi öğretmen oluyor ya. Sonra çocuklarımızı kardeşlerimizi bu insanlara emanet ediyoruz eğitim alsınlar bilgili saygılı başarılı olsunlar diye. Hergün burda öyle öğretmenler görüyorum ve öyle öğretmen hikayeleri okuyorum, eğitimi kökünden çürütmek tam böyle olur. Vasıfsız, vizyonsuz, terbiyesiz, eğitimsiz, görgüsüz ne çok öğretmen türedi
annemle wc si olmayan bir köy okulunun öğretmenler odasında yaşadık.ne buzdolabımız vardı ne bakkal ne manav o köyde.kar kış sel olurdu mahsur kalırdık.gece kurtlar ulurdu sarılırdık korkudan ana kız.fareyi ilk kez orda gördüm.şehit olan öğretmenlerimiz oldu baskı gören öğretmenlerimiz oldu.her okul her şehir güllük gülistanlık değil.+1
Her yeri büyük şehirlerin göbeğinde olan, büyük ve zengin okullardan zannediyor şahıs sanırım.
Kendisini şehirden 40-50 km uzakta bir köy okuluna alalım. Birleştirilmiş sınıfları vs. görsün.
Donmuş yollarda, karda kışta kendi aracıyla bir gitsin gelsin bakalım kelle koltukta dağın dibindeki okullara.
Deliler gibi kokuya duyarlı migreniyle hayvancılıkla geçinen köyde hizmet versin bakalım, soralım kolay mıymış.
Değil akıllı tahta vs. koca okulda çalışan doğru dürüst bilgisayarın olmadığını varsayarak eğitimi çeşitlendirsin ve çağa uygun hale getirsin bakalım, nasıl yapıyormuş biz de görelim.
Fen laboratuvarının olmadığı okullarda fen dersi versin mesela.
Ya da öğretmen olmadığı için başka branşların dersini versin ve vebale girmeden, azami miktarda beceriyi öğrenciye kazandırsın, biz de alkışlayalım. Mesela matematikçi olarak gir bakalım İngilizce dersine de yiğitliğini görelim.
Ne kadar anlatsam az, yaşayan bilir diyorum.
Ahh ahh keşke dışarıdan görüldüğü kolay ve çok para kazanılan meslek olsa :) insanla iç içe olunan hiçbir meslek kolay değil hele ki öğretmenleri gibi belki dd günde 10 kişiyle uğraşıyorsan. Yatılı köy okulunda öğretmenim her hafta nöbetle uğraşıyoruz 300 tane öğrenci var. Sabahtan akşama kadar ayaktayız 5 kuruş beklentimiz olmadan öğrenciler daha iyi olsun diye etüte geliyoruz soru çözmek için. Öğrenci hasta oluyor hastaneye götürüyoruz kitabı defteri olmuyor alıyoruz nöbet esnasında ne türk saçmalıklarla uğraştığımızı tahmin bile edemezsiniz. Evet bu mesleği gerçekten hak etmeyen, sırf memur olmak için yapanlar da var ama bu kişiler yüzünden tüm insanladı genellemek hiç doğru değil.Şu ülkede kolay para ve şartları rahat diye ne kadar it kopuk saçma sapan insan varsa hepsi öğretmen oluyor ya. Sonra çocuklarımızı kardeşlerimizi bu insanlara emanet ediyoruz eğitim alsınlar bilgili saygılı başarılı olsunlar diye. Hergün burda öyle öğretmenler görüyorum ve öyle öğretmen hikayeleri okuyorum, eğitimi kökünden çürütmek tam böyle olur. Vasıfsız, vizyonsuz, terbiyesiz, eğitimsiz, görgüsüz ne çok öğretmen türedi
İşte bunları görmez insanlar kendi hayatları gibi her şeyin güllük gülistanlık olduğunu zannederler..annemle wc si olmayan bir köy okulunun öğretmenler odasında yaşadık.ne buzdolabımız vardı ne bakkal ne manav o köyde.kar kış sel olurdu mahsur kalırdık.gece kurtlar ulurdu sarılırdık korkudan ana kız.fareyi ilk kez orda gördüm.şehit olan öğretmenlerimiz oldu baskı gören öğretmenlerimiz oldu.her okul her şehir güllük gülistanlık değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?