Özelden hakaret eden öğretmeni milli eğitim bakanlığına bildirmeli mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu bu degil ki.
Şikayet edeyim mi diye soruyor siz kalkıp içi çürük vs hakaret etmek için hazır mı bekliyorsunuz ?

Sana göre dönmeyen yer yok … ama böylesi helal dönüyorsa Allah doyursun dahasını versin
Helal tabi adam ayda en basiti 5 pres mak. yapsa normal bir çalışanı 10'a katlar. Ticaret yapan ve sansi donen kazaniyor. Cok para kazanmak masa basi isle olacak is degil zaten bazıları haric... basta risk alip,bu ise giren giriyor. Tirmanmayi goze alan zirvenin hazzini yaşiyor:) ki öyle oturduğu yerden 1 imza ile iş yapmıyor bu adamlar,hem beyin hem beden gücü ile calisiyorlar. Ben tebrik ediyorum,kara para değil ki haram olsun,illegal işler haramdir

Nasıl kolay mesela ne kadar kolay siz olabilir misiniz?

Ayrıca öğretmenler peygamber değildir her meslekte olduğu gibi onun da çöplüğü vardır ama keşke sizin karşınıza iyileri çıksaydı da terbiye verseydi

+1
Her yeri büyük şehirlerin göbeğinde olan, büyük ve zengin okullardan zannediyor şahıs sanırım.
Kendisini şehirden 40-50 km uzakta bir köy okuluna alalım. Birleştirilmiş sınıfları vs. görsün.
Donmuş yollarda, karda kışta kendi aracıyla bir gitsin gelsin bakalım kelle koltukta dağın dibindeki okullara.
Deliler gibi kokuya duyarlı migreniyle hayvancılıkla geçinen köyde hizmet versin bakalım, soralım kolay mıymış.
Değil akıllı tahta vs. koca okulda çalışan doğru dürüst bilgisayarın olmadığını varsayarak eğitimi çeşitlendirsin ve çağa uygun hale getirsin bakalım, nasıl yapıyormuş biz de görelim.
Fen laboratuvarının olmadığı okullarda fen dersi versin mesela.
Ya da öğretmen olmadığı için başka branşların dersini versin ve vebale girmeden, azami miktarda beceriyi öğrenciye kazandırsın, biz de alkışlayalım. Mesela matematikçi olarak gir bakalım İngilizce dersine de yiğitliğini görelim.
Ne kadar anlatsam az, yaşayan bilir diyorum.

İyi okullardan mezun mühendisler gayet iyi kazanıyor. O okullardan birinden mezun mühendis olarak iyi biliyorum yani. Öğretmenler hak ettiği kadar alamıyorlar malesef. Adaletsizlik var. İşleri de asla kolay değil. Ama belli bir çevrenin öğretmenlerin maaşında ve yazın yaptığı iki aylık tatilde gözü olduğu da bir gerçek.

Kamuda okula göre maaş yok. Eşim iyi bir mühendislik fakültesinden arkadaşı vasat olanından mezun. Aynı maaşı alıyorlar. Aynı öğretmenler gibi. Gazi mezunu öğretmenle sütçüimam mezunu öğretmen aynı maaşı almıyor mu?

O kadar da değil :) Ya aileden zengin ya da başka işler var işin içinde

Kamu da öyle malesef. Hatta 20 yıllık mühendis ile işe yeni başlayan mühendis in ücret farkı 500-800 arası. Düşünün artık.

Her meslek grubunda var öyleleri. Ülkede her kurum iyi de bi öğretmenler mi kötü? Ya da bunları Finlandiya dan mı ithal ediyorlar? Her meslek grubu gibi sistem ürünü işte.. yoksa polisler, doktorlar, taksi şoförleri ya da.. say say bitmez sorun yaşanan meslek grupları. Yani üslubunuz cidden rahatsız edici ama, niyetiniz genelleme yapmak değilse bile öyle yapmışsınız. Aldığınız tepkilere şaşırmayın hiç

Öğretmenlik zordur kolay bir meslek değildir hergün 40 tane çocukla ilgilenmek nasıl bir düşünün
Her meslekte çürük olan insanlar olabilir siz belliki öğretmen olan akrabanıza gıcık oldunuz rahat para kazanıyor zannediyorsunuz.

Ama öyle değil o iş çocuk veli ve yönetici arasında sıkışmış bir meslektir süreni bir baskı vardır

Bir diş doktorundan hiç memnun kalmadım değiştirdim 10 yıldır ona giderim çokta memnunum diğeri bagırıyordu ağzımı kapatınca bu doktor sürekli beni bekler izin verir ağzımı çalkalamama çok memnunum bu demektir ki işini hakkıyla yapan ve yapmayan insan vardır

Cümleleri seçerken daha dikkatli olun nefretinizi saklayamamışsınız.

annemle wc si olmayan bir köy okulunun öğretmenler odasında yaşadık.ne buzdolabımız vardı ne bakkal ne manav o köyde.kar kış sel olurdu mahsur kalırdık.gece kurtlar ulurdu sarılırdık korkudan ana kız.fareyi ilk kez orda gördüm.şehit olan öğretmenlerimiz oldu baskı gören öğretmenlerimiz oldu.her okul her şehir güllük gülistanlık değil.

Öff çıkmış gene öğretmenlik çok rahat eke eke diye sallayan bir gereksiz, bir ton hakaret edip kendince kivirmaya da calismis ama uçuruldugu için elimi yorup da cevap yazamayacagim. Sadece bazı insanların pis zihniyetine üzülüyorum. Konu sahibi direk savciliga şikayet et hakaretten islem yapilsin. Meb le ne alakasi var?

Ahh ahh keşke dışarıdan görüldüğü kolay ve çok para kazanılan meslek olsa :) insanla iç içe olunan hiçbir meslek kolay değil hele ki öğretmenleri gibi belki dd günde 10 kişiyle uğraşıyorsan. Yatılı köy okulunda öğretmenim her hafta nöbetle uğraşıyoruz 300 tane öğrenci var. Sabahtan akşama kadar ayaktayız 5 kuruş beklentimiz olmadan öğrenciler daha iyi olsun diye etüte geliyoruz soru çözmek için. Öğrenci hasta oluyor hastaneye götürüyoruz kitabı defteri olmuyor alıyoruz nöbet esnasında ne türk saçmalıklarla uğraştığımızı tahmin bile edemezsiniz. Evet bu mesleği gerçekten hak etmeyen, sırf memur olmak için yapanlar da var ama bu kişiler yüzünden tüm insanladı genellemek hiç doğru değil.

İşte bunları görmez insanlar kendi hayatları gibi her şeyin güllük gülistanlık olduğunu zannederler..

Bende 3 yaşındaki oğlumla evimden 1000 km uzaklıktaki Şehrin bir köyünde görev yapıyordum. Mecburen ilçede kalıyorduk. Bazen köy dolmuşu gelmezdi küçücük çocukla kaldığımiz İlçedeki Öğretmen evine yürürdük.. Sınıfımdaki çocukları sırf eğitimden faydalansınlar diye gider çevre köylerden kapı kapı gezerek aileleri ikna ederek toplardım..

O çocuklar için, aileleri için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Hala da O öğrencilerim ve velilerim Öğretmenler gününde ararlar, mesaj atarlar..

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki, Sizde küçücükken cefasını çekmişsiniz. Anneniz de ne emektarmıs hakkı ödenmez.. Uzun ömürler diliyorum..

Kız hiç görmediği biriyle 1 yıldır sevgili ve evlenmeyi düşünüyor. Benim de ona asıldığımı düşünüp, sevgilime de yaz, o da sana küfür etsin demiş. Meslek lisesi kavgasına çağırıyor beni. Sevgilisine de yazıp, onun da ekran görüntüsünü alsam mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…