- 19 Aralık 2014
- 6.797
- En iyi cevaplar
- 1
- 48.444
- 748
- Konu Sahibi showingnoemotions
-
ben ülkedeki bu düşünce yapısından bıktım usandım... öğretmene vasıfsız herkes öğretmen oluyor,yatarak para kazanıyorlar derler, doktora asık suratlı,bilgisiz diyip döverler,hatta öldürürler...Öğretmenliğe konforlu diyen siz, inşaatta taş mı taşıyorsunuz da size bu kadar konforlu geldi. Hayır bugün kurstan çıktım, migren ağrısından yatamıyorum bile. Ne konfor ama
Özelde öğretmen olan bir arkadaşım,okul sahibi tarafından geçen hafta azar yemiş. Nedeni fazla fotokopi çekmesi.... müthiş bir mobbing var gerçi bu her sektörde var ...Özelde öğretmenlik cekilecek cile değil sanırımDevlettekiler öyle tamam amenna ya özeldekiler ??? Sizce onların şartlar nasıl?
Şu an aynı kurumda 9 yıldır çalışan arkadaşım ek derslerle ancak 7 alıyor oda bazı aylar ek ders ödenmiyor. Devlette öğretmen dersi kadar durur gider ama özelde sabah gelip akşam çıkacaksın ve cmrts de etüt ya da kurs var .
Makine mühendisi var bildiğim şu enflasyon dönemi adam denize nazır yer aldı villa dikiyor kendine daha henüz ülkeye gelmemiş araba alıyor…. Nasıl bu kadar alıyorlar anlayamıyorum sanki makine patenti alıyor ?Mavi yakalarin maaşı öğretmenlerden çok olabilir belki (vardiyalarla) ama mühendislerden asla çok degildir. Mühendisler epey güzel kazanıyor:) (Makina,elektrik,bilgisayar muhendisleri muko) Çevre Mühendisi gibi daha düşük puanlar hariç
Aman bize de diyorlar mühendis maaşıyla çok iyi yaşarsınız.20 yıl önce yaşardık artık nasıl yaşayalım? Devlet 16 bin veriyor . Sadece çocuğun okul masrafı aylık 7 bin . Kiradayız. Başka ilde çalışmak da yasak. Valla ek kira gelirlerimiz olmasa açlıktan ölürüz büyük şehirde. Evet işsizlere asgari ücretlilere üzülüyoruz. Ama bunun suçlusu ne öğretmenler ne de diğer memurlar.Doğuda eşim doğu görevini yaparken ben özelde çalışıyordum.Lise öğrencisi derste izmirliyim deyince aaaa İzmirliler o…u oluyor dedi sınıfın içinde.Kendince şaka yaptı hadsiz.Noldu ona hiçbir şey.Ama kolay para kazanıyoruz,çoooook kolay.Eşim de devlette öğretmen.Onun yaşadıkları apayrı.Özel dersi olmasa devletin verdiği parayla geçinmek imkansız.Öğretmen dediğin maddi kaygıyı düşünmeden eğitim veren kişi olmalı ama işte.Bir de üstüne böyle söylemler…Yazık valla..
Sence nasıl alıyor mss?Makine mühendisi var bildiğim şu enflasyon dönemi adam denize nazır yer aldı villa dikiyor kendine daha henüz ülkeye gelmemiş araba alıyor…. Nasıl bu kadar alıyorlar anlayamıyorum sanki makine patenti alıyor ?
Ne bileyim hemde 4 ortak aklım gidiyor bu ülkeye cey cey ben evlenirken sabit gelir iyidir dedik gelirde hamdolsun iyiydi ama şimdi oturduk da iş kuranların krallığına bakıyoruz …. Bak ilk kez biz bu yaz tatile gidemedik bakkal sahibi adam üç şehirde tatil yaptı…. Esnaf mı olmalıydıkkkSence nasıl alıyor mss?
Neden hakaret etti, konu ne yani, nerden tanıyorsunuz bu şahsı, öğretmen olduğunu nerden biliyorsunuz?Bir sosyal medya platformu kullanıyordum. Özelden öğretmen olduğundan emin olduğum bir şahıs, hakaret etti sonra da hesabı silip kaçtı. Aynı hareketi daha önce de yapmıştı, engelleyince ulaşamaz sandım ama yine farklı bir hesaptan yazdı. Başkalarına da aynısını yapmış. Kişisel sosyal medya hesaplarını buldum şikayet ettim ama cimerden milli eğitim bakanlığına da yazmak istiyorum. Dikkate alırlar mı? Elimde sadece fotosu, sosyal medya hesapları ve ismi var.
Kendim de etmiş olsam sizce peşine düşer miyim? O da benim ekran görüntümü alır. Başkalarına da aynı şekilde hakaret edip, kaçıyormuş. Böyle bir manyaklık görmedim.İlk okul çocukları ortada bir şey yokken sırf eğlence olsun diye birbirine tükürüp kaçarlardı. Bu arkadaş da durup dururken mi hakaret edip kaçtı. Karşılıklı bir konuşma tartışma olmadı mı yani.
Cimer ya da MEB şahısların kişisel meselelerine müdahil değiller. Onların ilgilenmesi için bu durumun görev başındayken gerçekleşmesi lazım.
Konuşmaların görüntüsünü alıp e devletten siber suçlara bildirirseniz ilgileneceklerdir. Tabi gereksiz yere hakaret işittiyseniz siber zorbalık tan işlem başlatabilirler. Ama karşılıklı bir tartışma varsa ve sırf o sizden daha baskın çıktı diye şikayet edecekseniz, çok da sonuç alırsınız diyemem.
Valla biz de gidemedik bu yılda. 2 gün günübirlik 5 yıldız bir kaplıca oteline gittik koca yaz. O bile çok görüldü bu sitede. Lüks müş. Leğene su doldurup ayak sokmalıydık içine haklılarNe bileyim hemde 4 ortak aklım gidiyor bu ülkeye cey cey ben evlenirken sabit gelir iyidir dedik gelirde hamdolsun iyiydi ama şimdi oturduk da iş kuranların krallığına bakıyoruz …. Bak ilk kez biz bu yaz tatile gidemedik bakkal sahibi adam üç şehirde tatil yaptı…. Esnaf mı olmalıydıkkk
Benim eşimde bu sektörde. Adamlar bir makina işi alıyor 300 500 bin,en küçük makina 100 bin (onlar için cerez) Böyle paralara çalışıyorlar, birazda çevre yapmışsa makina mühendisi müthiş para kazanıyor. Benim gibi beyaz yakalarin ömründe goremecegi paralar donuyor :)Makine mühendisi var bildiğim şu enflasyon dönemi adam denize nazır yer aldı villa dikiyor kendine daha henüz ülkeye gelmemiş araba alıyor…. Nasıl bu kadar alıyorlar anlayamıyorum sanki makine patenti alıyor ?
Canım benim aldığı araba 4 trilyon, geçen ay deniz kenarı ev aldı bu ay deniz yanı yer aldı ????B
Benim eşimde bu sektörde. Adamlar bir makina işi alıyor 300 500 bin,en küçük makina 100 bin (onlar için cerez) Böyle paralara çalışıyorlar, birazda çevre yapmışsa makina mühendisi müthiş para kazanıyor. Benim gibi beyaz yakalarin ömründe goremecegi paralar donuyor :)
Dediğim gibi Cimer, MEB ilgilenmez. Görevi başında olsaydı canına okurdunuz da, sivil alanda çok ilgilenmezler. Ama siber suçlara şikayet edin, hatta diğer hakaret ettikleri de şikayette bulunursa eliniz daha da kuvvetli olur.Kendim de etmiş olsam sizce peşine düşer miyim? O da benim ekran görüntümü alır. Başkalarına da aynı şekilde hakaret edip, kaçıyormuş. Böyle bir manyaklık görmedim.
Makina imalatı yapıyor, bu işte müthiş para var. Özel sektöre bağlı çalışan mühendis ile ticaret yapan mühendisin geliri çok farklı. Ben mesela arabayı vursam parayı nasıl toparlarım diye düşünüyorum:) adam 2 ay daha çalışır yeni araba alırım diyor.Canım benim aldığı araba 4 trilyon, geçen ay deniz kenarı ev aldı bu ay deniz yanı yer aldı ????
İmalat yapmıyor diye biliyorum… sanayide bir yerleri var …. Aman neyyseee doysunlar bakalım .Makina imalatı yapıyor, bu işte müthiş para var. Özel sektöre bağlı çalışan mühendis ile ticaret yapan mühendisin geliri çok farklı. Ben mesela arabayı vursam parayı nasıl toparlarım diye düşünüyorum:) adam 2 ay daha çalışır yeni araba alırım diyor.
Benim arabamın motoru yandı 36 ay kredi çektim 30 bin . 49 bin olarak ödeyeceğim. Üstüne para da ekledim. Ama ticaret yapan mühendis o arabayı satar yenisini alıverir ertesi hafta.Makina imalatı yapıyor, bu işte müthiş para var. Özel sektöre bağlı çalışan mühendis ile ticaret yapan mühendisin geliri çok farklı. Ben mesela arabayı vursam parayı nasıl toparlarım diye düşünüyorum:) adam 2 ay daha çalışır yeni araba alırım diyor.
Ay sanayide de müthiş para donuyor..İmalat yapmıyor diye biliyorum… sanayide bir yerleri var …. Aman neyyseee doysunlar bakalım .
Sana göre dönmeyen yer yok … ama böylesi helal dönüyorsa Allah doyursun dahasını versinAy sanayide de müthiş para donuyor..
Polise gidin direk hesabı kapatsa da sorun değil buluyorlar. Arkadaşımı da tehdit eden biri vardı şikayet etti tabi polisler böyle şeylerle pek uğraşmak istemediği için bence şikayet etme uzun sürer 1 seneyi bile bulabilir dedi oda olsun öğrenmek istiyorum deyince işleme aldılar. 9 ay sonra en yakın arkadaşı çıktı o manyak :)Bir sosyal medya platformu kullanıyordum. Özelden öğretmen olduğundan emin olduğum bir şahıs, hakaret etti sonra da hesabı silip kaçtı. Aynı hareketi daha önce de yapmıştı, engelleyince ulaşamaz sandım ama yine farklı bir hesaptan yazdı. Başkalarına da aynısını yapmış. Kişisel sosyal medya hesaplarını buldum şikayet ettim ama cimerden milli eğitim bakanlığına da yazmak istiyorum. Dikkate alırlar mı? Elimde sadece fotosu, sosyal medya hesapları ve ismi var.
Savcılığa verin.Bir sosyal medya platformu kullanıyordum. Özelden öğretmen olduğundan emin olduğum bir şahıs, hakaret etti sonra da hesabı silip kaçtı. Aynı hareketi daha önce de yapmıştı, engelleyince ulaşamaz sandım ama yine farklı bir hesaptan yazdı. Başkalarına da aynısını yapmış. Kişisel sosyal medya hesaplarını buldum şikayet ettim ama cimerden milli eğitim bakanlığına da yazmak istiyorum. Dikkate alırlar mı? Elimde sadece fotosu, sosyal medya hesapları ve ismi var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?