Özelden hakaret eden öğretmeni milli eğitim bakanlığına bildirmeli mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öğretmenliğe konforlu diyen siz, inşaatta taş mı taşıyorsunuz da size bu kadar konforlu geldi. Hayır bugün kurstan çıktım, migren ağrısından yatamıyorum bile. Ne konfor ama
ben ülkedeki bu düşünce yapısından bıktım usandım... öğretmene vasıfsız herkes öğretmen oluyor,yatarak para kazanıyorlar derler, doktora asık suratlı,bilgisiz diyip döverler,hatta öldürürler...

tonla paran da olsa, ülkende yatırımlar artsa,ekonomi süper de olsa, insanların zihniyeti değişmediği sürece o ülke asla gerçek anlamda kalkınamaz... yazıklar olsun...

Özelde öğretmen olan bir arkadaşım,okul sahibi tarafından geçen hafta azar yemiş. Nedeni fazla fotokopi çekmesi.... müthiş bir mobbing var gerçi bu her sektörde var ...Özelde öğretmenlik cekilecek cile değil sanırım

Ben cok merak ediyorum, ogretmenligin neresi konforlu? Ay sonunu getiremedigimiz bir maasla aksama kadar onlarca ogrenciye birseyler ogretmeye calisiyoruz. Bunun yaninda evde devam eden mesaileri saymiyorum ( sinavlar, calisma kagitlari, odevler, okul icin hazirlanan sacma sapan kağıt kurek isleri...). Çalışma saatleri az diye mi rahat geliyor insanlara? Yemin ediyorum masa basi 8-17 calissak bu kadar performans sergileyemezdik. 6 saat derse girip 1 dk bile bos gecirmeyen, bir de o gun nöbetciysen tenefüste de bi bardak cay icecek zaman bulamadan ogrencilerin basinda dikilen baska bir meslek var mi? Maruz kaldigimiz gurultu, yaz kış cekmek zorunda kaldigimiz kotu calisma kosullari, veli tartismalari, surekli hesap verilen idareciler... birakin da ogrencilerimize odaklanalim artik. Isteyen herkes ogretmen olabilir. Bu kadar kolaysa buyurun.

Makine mühendisi var bildiğim şu enflasyon dönemi adam denize nazır yer aldı villa dikiyor kendine daha henüz ülkeye gelmemiş araba alıyor…. Nasıl bu kadar alıyorlar anlayamıyorum sanki makine patenti alıyor ?

Aman bize de diyorlar mühendis maaşıyla çok iyi yaşarsınız.20 yıl önce yaşardık artık nasıl yaşayalım? Devlet 16 bin veriyor . Sadece çocuğun okul masrafı aylık 7 bin . Kiradayız. Başka ilde çalışmak da yasak. Valla ek kira gelirlerimiz olmasa açlıktan ölürüz büyük şehirde. Evet işsizlere asgari ücretlilere üzülüyoruz. Ama bunun suçlusu ne öğretmenler ne de diğer memurlar.

Sence nasıl alıyor mss?
Ne bileyim hemde 4 ortak aklım gidiyor bu ülkeye cey cey ben evlenirken sabit gelir iyidir dedik gelirde hamdolsun iyiydi ama şimdi oturduk da iş kuranların krallığına bakıyoruz …. Bak ilk kez biz bu yaz tatile gidemedik bakkal sahibi adam üç şehirde tatil yaptı…. Esnaf mı olmalıydıkkk

Neden hakaret etti, konu ne yani, nerden tanıyorsunuz bu şahsı, öğretmen olduğunu nerden biliyorsunuz?

Kendim de etmiş olsam sizce peşine düşer miyim? O da benim ekran görüntümü alır. Başkalarına da aynı şekilde hakaret edip, kaçıyormuş. Böyle bir manyaklık görmedim.

Valla biz de gidemedik bu yılda. 2 gün günübirlik 5 yıldız bir kaplıca oteline gittik koca yaz. O bile çok görüldü bu sitede. Lüks müş. Leğene su doldurup ayak sokmalıydık içine haklılar

B Benim eşimde bu sektörde. Adamlar bir makina işi alıyor 300 500 bin,en küçük makina 100 bin (onlar için cerez) Böyle paralara çalışıyorlar, birazda çevre yapmışsa makina mühendisi müthiş para kazanıyor. Benim gibi beyaz yakalarin ömründe goremecegi paralar donuyor :)

Canım benim aldığı araba 4 trilyon, geçen ay deniz kenarı ev aldı bu ay deniz yanı yer aldı ????

Kendim de etmiş olsam sizce peşine düşer miyim? O da benim ekran görüntümü alır. Başkalarına da aynı şekilde hakaret edip, kaçıyormuş. Böyle bir manyaklık görmedim.
Dediğim gibi Cimer, MEB ilgilenmez. Görevi başında olsaydı canına okurdunuz da, sivil alanda çok ilgilenmezler. Ama siber suçlara şikayet edin, hatta diğer hakaret ettikleri de şikayette bulunursa eliniz daha da kuvvetli olur.

Canım benim aldığı araba 4 trilyon, geçen ay deniz kenarı ev aldı bu ay deniz yanı yer aldı ????
Makina imalatı yapıyor, bu işte müthiş para var. Özel sektöre bağlı çalışan mühendis ile ticaret yapan mühendisin geliri çok farklı. Ben mesela arabayı vursam parayı nasıl toparlarım diye düşünüyorum:) adam 2 ay daha çalışır yeni araba alırım diyor.

İmalat yapmıyor diye biliyorum… sanayide bir yerleri var …. Aman neyyseee doysunlar bakalım .

Benim arabamın motoru yandı 36 ay kredi çektim 30 bin . 49 bin olarak ödeyeceğim. Üstüne para da ekledim. Ama ticaret yapan mühendis o arabayı satar yenisini alıverir ertesi hafta.

Polise gidin direk hesabı kapatsa da sorun değil buluyorlar. Arkadaşımı da tehdit eden biri vardı şikayet etti tabi polisler böyle şeylerle pek uğraşmak istemediği için bence şikayet etme uzun sürer 1 seneyi bile bulabilir dedi oda olsun öğrenmek istiyorum deyince işleme aldılar. 9 ay sonra en yakın arkadaşı çıktı o manyak :)

Savcılığa verin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…