Ozellikle çalışmayan kadınlar

Kirpapatyam46

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2015
999
389
103
Çok merak ediyorum hanımlar.

Özellikle kendi çalışmayip sadece eşi çalışanlar
Mesela eseinz ne kadar maaş alıyor.
Şuraya buraya ne kadar ödüyorsunuz bunları konuşuyor musunuz.

Benim ki hiç hoşlanmıyor
Yada konuyu açsan geçiştiriyor.

Yani oturup hesap kitap yapıyor musunuz.
Ben mesela çok garanti ci bir insanım.
Ne seviyede deyiş bilmek isterim ama o hiç yanaşmıyor
Sizde durumlar nasıl

Benim ki hiç hoşlanmıyor

Sizde durumlar nasıl
Elbette konuşuyoruz. Ne kadar kenara atılacak ya da atabilecek miyiz? Bu ay ekstra ne kadar masraf çıktı? Bunların konuşulması gerekir. Belki çok garantici olduğunuz için sizinle paylaşıp size laf anlatmak istemiyordur. Bir diğer ihtimalde at yarışı loto vs. Gibi bir şey oynuyorsa neye ne kadar gidiyor bilmeni istemiyordur.

Elbette konuşuyoruz. Ne kadar kenara atılacak ya da atabilecek miyiz? Bu ay ekstra ne kadar masraf çıktı? Bunların konuşulması gerekir. Belki çok garantici olduğunuz için sizinle paylaşıp size laf anlatmak istemiyordur. Bir diğer ihtimalde at yarışı loto vs. Gibi bir şey oynuyorsa neye ne kadar gidiyor bilmeni istemiyordur.
Bilmiyorum aslında iyi bir maaş alıyor.
Ama hep bı yok yok kafasında.
Konuşalım dediğimde de geçiştiriyor anlamadım

Bilmiyorum aslında iyi bir maaş alıyor.
Ama hep bı yok yok kafasında.
Konuşalım dediğimde de geçiştiriyor anlamadım
Yoksa yoktur. Bir şey diyemem. Malum hayat şartları her şey çok pahali. Surda 1 gün tatile çıksan disarda yemek yesen 2000 liralık oluyorsun. Kira, faturalar,kredikarti borçları ve ekstra çıkan masraflarla geçim çok zor oluyor. Eğer sizden habersiz kredi çekip batirmadiysa bence bı problem yok.

Benim ki hiç hoşlanmıyor

Sizde durumlar nasıl
Evet herşeyi konuşuruz vereceği alacağı herşeyden haberim vardır.
Maaşını alınca kendine harçlık alır kalan bütün parayı bana atar kira, fatura, ödemeler, masraflar hepsini ben tek tek ayarlıyorum.
Şuan bebek var pazar, market ben gidemiyorum ona parasını atıyorum alacaklarını yazıyorm alır getirir.
Bende yaptığım tüm harcamaları kalem kalem eksiksiz not alıyorum. O bakmaz gelipte hesap tutmaz Allah için ama ben illa gel bak ne nereye gitti bil derim.

Evet herşeyi konuşuruz vereceği alacağı herşeyden haberim vardır.
Maaşını alınca kendine harçlık alır kalan bütün parayı bana atar kira, fatura, ödemeler, masraflar hepsini ben tek tek ayarlıyorum.
Şuan bebek var pazar, market ben gidemiyorum ona parasını atıyorum alacaklarını yazıyorm alır getirir.
Bende yaptığım tüm harcamaları kalem kalem eksiksiz not alıyorum. O bakmaz gelipte hesap tutmaz Allah için ama ben illa gel bak ne nereye gitti bil derim.
Ya bizimki de hiç bir şeyden kismaz ama ne alır ne gider konuşmak istemiyor

Benim kazandığım paranın hesabını eşim bile yapsın istemem
Helede ne kadar kazanıyorsun ne harcıyorsun diye sürekli soran bir eş çok iticidir
Hiçte hesap vermem
O kadar garantici iseniz kendi paranızı kazanın kendi hesabınızı kulanıp garantici olun

Evet konuşuyoruz tabi. Nereye ne kadar gitti kenara ne kadar kaldı konuşuruz ama tam hesabı o tutar. Kenara yazar banada gösterir yada ben sorarım bazen.

Benim kazandığım paranın hesabını eşim bile yapsın istemem
Helede ne kadar kazanıyorsun ne harcıyorsun diye sürekli soran bir eş çok iticidir
Hiçte hesap vermem
O kadar garantici iseniz kendi paranızı kazanın kendi hesabınızı kulanıp garantici olun
Ayyy yani biz bilmiyor muyuz kendi paramızı kazanmayi.Ama şuan çalışmıyorum.Sorum o değil

Benim ki hiç hoşlanmıyor

Sizde durumlar nasıl
Ben varya asla sormuyorum hatta kendin çalışıyorum maaşımı alıyorum kredi kartı bende direkt maaş kartımı veriyorum çeksin eşim zaten ev borcu ödüyoruz hayli yüksek hiç sormuyorum
Para konusu canımı sıkıyor psikolojimiz zaten ülke olarak bozuk bir de onu stres yapmak istemiyorum kendime.
Elimden geldiğince çalışıyorum zaten borcu düşünsem de yapacağım bir şey yok hasta olmayayım bari diye hiç sormuyorum bence sizde sormayın üzülmeyin hiç bosa

Benim ki hiç hoşlanmıyor

Sizde durumlar nasıl
Biz de konusmuyoruz. Ama bende ek kartlar var. telwfonumda bankanin uygulamasi kurulu, gelen giden tum parayi gorebiliyorum. Biz hic hesap kitap da yapmiyoruz. Ogrendim ki hep eksideymisiz. Acikcasi ben de hesabi ben tutayim istiyorum. Sanki ben tutarsam bereketi artacak gibi hissediyorum.

Biz de konusmuyoruz. Ama bende ek kartlar var. telwfonumda bankanin uygulamasi kurulu, gelen giden tum parayi gorebiliyorum. Biz hic hesap kitap da yapmiyoruz. Ogrendim ki hep eksideymisiz. Acikcasi ben de hesabi ben tutayim istiyorum. Sanki ben tutarsam bereketi artacak gibi hissediyorum.
Benimki de hep gönderir falan ama onun kartını alınca da bırak kartımı der .kaybedersin der.oda ayrı sinirimi bozuyor.

Sabit Bi gelir olsa bilinir gelir ne diye ona göre gider de hesaplanabilir. Bizde sabit Bi gelir olmadığı için gelirden de giderden de haberim yok. Geleni harcıyoruz işte.

Ayyy yani biz bilmiyor muyuz kendi paramızı kazanmayi.Ama şuan çalışmıyorum.Sorum o değil
Ya kim gelirini giderini burda açıklar
HErkesin aile dinamiği farklıdır
Eşlerin rızası varsa kazandığı üzerinden gelir gider hesabı yapılır
Parayı kim kazanıyorsa vakil oldur
Tabiki vekalet verilebilir bunun için rıza gerekir
Kendi vekiliniz olun
Ha birde şu var
Kadın para kazanıyordur maaş kartı kocadadır
İfrit olurum buna

Benim ki hiç hoşlanmıyor

Sizde durumlar nasıl
Biz her ay maaş günü oturur beraber parayı ayırırız. Geri kalanından yarısı bana yarısı ona şeklinde yaparız. Ben çoğunu biriktiririm o ayrı 😄 alınacak veya verilecek varsa da bana söylemeden yapmaz

Ya kim gelirini giderini burda açıklar
HErkesin aile dinamiği farklıdır
Eşlerin rızası varsa kazandığı üzerinden gelir gider hesabı yapılır
Parayı kim kazanıyorsa vakil oldur
Tabiki vekalet verilebilir bunun için rıza gerekir
Kendi vekiliniz olun
Ha birde şu var
Kadın para kazanıyordur maaş kartı kocadadır
İfrit olurum buna
Yo bizd el yok.yani yoktu.Ben çalışırken ki uzun süre calistim sadece kızıma ve kendine harcar üstüne eşim harçlık atardı yetmez size diye ama .Onun parasını sorayım istemez

Benim ki hiç hoşlanmıyor

Sizde durumlar nasıl
Eşim ben çalışmadan önce asla bunları konuşmazdı sadece çok nadir ay ortasında maaş bitince ben sinirlenirdim ne yaptn o kadar parayı diye o zmn tek tek sayardı onun dışında 7-8 ay sonunda mesela ben şu kadar biriktirdim deyip bana söylerdi

Back
X