Ozellikle çalışmayan kadınlar

Hesap sormam, kendi maasimin hesabini da vermem. Bizde standart giderlerin hepsi planlidir. Onun disinda kisisel harcamalar ve birikimleri herkes kendi yapar.

Eşim her ay ne kadar aldıysa söyler bazen ek ödeme oluyor çünkü. Sonra da bunları bunları yatırdım der. Bana da 2-3 bin verir ben de kalsın diye. Genelde neye verdiyse parasını söylüyor zaten gereksiz harcama yapmaz e alkol sigara da olmayınca kafam rahat.

Eşiniz özel sektör çalışanı mı, kendi işi mi var kazancı nedir biz bilemeyiz. Burda bir üye vardı eve maşallah çok iyi para giriyor diyordu dediği de asgarinin bir tık üstüydü ama ona göre çok iyiydi. Bir kg peynir olmuş 250 bir kg kıyma 400 lirayken tek maaşla öyle çok da oturup hesap kitaplık bir durumlar olacağını sanmıyorum, para gelir ödenecek ödenir kalan kalır vs.

Eşiniz özel sektör çalışanı mı, kendi işi mi var kazancı nedir biz bilemeyiz. Burda bir üye vardı eve maşallah çok iyi para giriyor diyordu dediği de asgarinin bir tık üstüydü ama ona göre çok iyiydi. Bir kg peynir olmuş 250 bir kg kıyma 400 lirayken tek maaşla öyle çok da oturup hesap kitaplık bir durumlar olacağını sanmıyorum, para gelir ödenecek ödenir kalan kalır vs.
Hanımefendinin eşinin mesleği devlet sırrı aman sormayın. Anonim gelmiş yazıyor herkesin her şeyini soruyor kendisi inatla bir meslegini söylemedi. Bilseydik bir neymiş o iyi kazanan eşi.

Hanımefendinin eşinin mesleği devlet sırrı aman sormayın. Anonim gelmiş yazıyor herkesin her şeyini soruyor kendisi inatla bir meslegini söylemedi. Bilseydik bir neymiş o iyi kazanan eşi.

Genelde o çook iyi alınıyor denen maaşlar da yoksulluk sınırının altında kalıyor zaten. Bazı üyelerin gerçeklik algısı beni benden alıyor.

Ya bizimki de hiç bir şeyden kismaz ama ne alır ne gider konuşmak istemiyor
eşimde pek konuşmaz ama ben paramız var mı bir şey almam lazım dediğimde var dese bile yuzunun renginden anlarım zorlanacağını.
9 senelik evliyim hiç "yok" dediğine şahit olmadım.
yılda 2 kez çift maaş ikramiyeleri oluyo o ikramiyenin yarısını birikime atıp yarısını ona bırakıyorum.
her ne kadar söylemese de zorlandığını biliyorum onunda eli rahatlasın diye hepsini birikime atmıyorum.
olurda sıkışırsa birikime attıklarımı çıkarıyoruz vs.
onun dışında artısını eksisini bende bilmem

Ya bizimki de hiç bir şeyden kismaz ama ne alır ne gider konuşmak istemiyor
Bazı adamların kafası böyle
O yüzden birikim yapmak imkansız hale geliyor
Zor bela üç beş bişey atabiliyoruz kenara
Eşim aşırı savurgan
Bana da Allah var hiç alma yapma demez
Hatta ben de şimdilik çalışmıyorum ama 7-8 sene çalışmıştım
Para nasıl kazanılır az çok biliyorum ve ekonomik davranırım
Bebek bezi bile kullandığım marka indirim bakarım netten alırım
Ama eşim öyle büyümemiş herşeye al gitsin
Sökükse at gitsin der. Ben dikerim.
Yaranır mıyım bilmem şimdilik 8 senelik evliyim ama öyle olmasam daha çok yaranırdım kesin. Eskiler dermiş ya herifin iki kaşığı varsa birini kır diye. Vardır bildikleri, boşuna dememişlerdir.

Benim ki ticaret yapıyor net maaşı yok ama ne kazansa söylüyor o bana sorsa hayatta söylemem ama 😀 benim de net maaşım yok değişiyor

Biz maasin yarisinj falan harciyoruz diye düşünüyorum tahminimce. Ara sira daha fazlasi olsa da illa kenara oara kaliyor orasini bilioyurm. Benim esim de anlatmaz. Benden bisey sakladigina da sahit olmadım acikcasi. Hoslanmayacagim seyleri bile acikca kendisi gelip soyledi daha once. Ben de cok didiklemiyorum aslinda ama bazen aklima düşüyor. Takiliyorjm biraz da şaka yollu, borsaya falan koyuyor parayi, "hayirdir kardesim bizim paralar noldu borsada yedin bitirdin de benim mi haberim yok" falan diyorum. Hayir ya şu kadar şuna koymuştum boyle su an vs diye acikliyor. Ama yatirim konusuna kafa yormasina ragmen hic basarili olamadigi icjn de hafif bi mahcubiyetle pek anlatmak istemiyor

Çok merak ediyorum hanımlar.

Özellikle kendi çalışmayip sadece eşi çalışanlar
Mesela eseinz ne kadar maaş alıyor.
Şuraya buraya ne kadar ödüyorsunuz bunları konuşuyor musunuz.

Benim ki hiç hoşlanmıyor
Yada konuyu açsan geçiştiriyor.

Yani oturup hesap kitap yapıyor musunuz.
Ben mesela çok garanti ci bir insanım.
Ne seviyede deyiş bilmek isterim ama o hiç yanaşmıyor
Sizde durumlar nasıl
Valla biz hala borçları ödüyoruz, borçlar bitene kadar hesap kitap yapmıyoruz ama sizde borç yoksa yapılması iyi olur tabii ki de. Nereye ne kadar para harcanıyor geriye ne kalıyor kalanla da ne yapılabilir gibisinden

Biz maasin yarisinj falan harciyoruz diye düşünüyorum tahminimce. Ara sira daha fazlasi olsa da illa kenara oara kaliyor orasini bilioyurm. Benim esim de anlatmaz. Benden bisey sakladigina da sahit olmadım acikcasi. Hoslanmayacagim seyleri bile acikca kendisi gelip soyledi daha once. Ben de cok didiklemiyorum aslinda ama bazen aklima düşüyor. Takiliyorjm biraz da şaka yollu, borsaya falan koyuyor parayi, "hayirdir kardesim bizim paralar noldu borsada yedin bitirdin de benim mi haberim yok" falan diyorum. Hayir ya şu kadar şuna koymuştum boyle su an vs diye acikliyor. Ama yatirim konusuna kafa yormasina ragmen hic basarili olamadigi icjn de hafif bi mahcubiyetle pek anlatmak istemiyor
Eee madem bu ev ekonomisi işlerine, girdisine, çıktışına bu kadar meraklısınız neden çalışmıyorsunuz ki ?

Biz her ay maaş günü oturur beraber parayı ayırırız. Geri kalanından yarısı bana yarısı ona şeklinde yaparız. Ben çoğunu biriktiririm o ayrı 😄 alınacak veya verilecek varsa da bana söylemeden yapmaz
Hehh şöyle en ideali ve eşitlikçisi sizinki.koca forum erkeğin hesabına atıyormuş.nedense atılacak hesap hiçbir zaman kadının hesabı olmuyor.😏

Eee madem bu ev ekonomisi işlerine, girdisine, çıktışına bu kadar meraklısınız neden çalışmıyorsunuz ki ?
Yoo merakli degilim. Luzumsuz babasi para falan ister mi bir sey vermeye kalkistigi olur mu diye aklima düşüp arada elimizdeki tutari bilmek istiyorum sadece. Calismayan kadinin evine giren paranin hesabini bilmeye hakki yok mu ayrica? O para evimizin parasi kuruşunun bile hesabini sorarim istesem. Ama ben eklnomisini bilen birk degilim genel olarak zaten, rahat harcarim. O yuzden normalde cok sorgulamak aklima dusmez. Bazen soruyorum arada. Tatmin edici bir cevap aliyorum kendime gore.

Back
X