Ozellikle çalışmayan kadınlar

Çok merak ediyorum hanımlar.

Özellikle kendi çalışmayip sadece eşi çalışanlar
Mesela eseinz ne kadar maaş alıyor.
Şuraya buraya ne kadar ödüyorsunuz bunları konuşuyor musunuz.

Benim ki hiç hoşlanmıyor
Yada konuyu açsan geçiştiriyor.

Yani oturup hesap kitap yapıyor musunuz.
Ben mesela çok garanti ci bir insanım.
Ne seviyede deyiş bilmek isterim ama o hiç yanaşmıyor
Sizde durumlar nasıl
Evet bizde konuşuruz,tabiki kuruş kuruş olmasa da birikim harcama vs beraber karar veririz

Benim ki hiç hoşlanmıyor

Sizde durumlar nasıl
Ama belki de ucu ucuna yetiştiriyor yada yetiştiremiyorsa da açıklama yapmak istemiyor olabilir

Benim ki hiç hoşlanmıyor

Sizde durumlar nasıl

Benim annem ve teyzemler çalışmıyorlar. Teyzemler eniştemle oturur kuruş kuruş konuşur, evin geliri gideri hakkında bilgisi vardır hep. Annem kendi istemediği için bu konuları konuşmuyor, daha doğrusu evin ekonomisini takip etmez, ama ne kadarı var ne kadarı yok bilir, gerekirse sorar, babam da cevap vermemezlik yapmaz.

Ama ben evde kadın çalışsın çalışmasın, hayatını paylaştığı insanla rahatça çekinmeden maddi konuları konuşmalı diye düşünüyorum.çünkğ ortak bir gelecek var ortada, belki çocuk var, aynı tencereden yemek yeniliyor. Erkek arkadaşım varken ne kadar maaş alıyor, ne kadar biriktiriyor hep konuşurduk. Bu hesap sormak, harcamasının listesini tutmak demek değil.

Ben şuan çalışan kadınım, yarın evlensem, bana öyle benim maaşım ayrı senin maaşın ayrı, ben maaşımı sana söylemem benle öyle oturup gelir gider konuşamam derse, ben de bay bay canım derim. 😄

Ben de sormam eşime ama o anlatır. Bu ay ikramiye yattı atıyorum 20 bin lira artıya geçtik hafta sonu tatil yapalım mı der mesela, senin ihtiyacın var mı, hesabında paran var mı der, faturalar şu kadar tuttu, kalanla ne yapalım der.
Bu gizlenecek bir şey değil ki.
Garantici olmak belki eşinize antipatik gelmiştir ama ben bir kere bile parasının hesabını sormadım lakin her kazancını bilirim. Söyler, bu sır değil ki.

Bizim şu an ödemelerimiz çok fazla . Aylık sağlık giderlerimiz de bir asgari ucret vardır . O yüzden sorup da adamı bunaltmiyorum açıkçası . Ama aşağı yukarı biliyorum . İstersem hesabina girip bakadabilirim .Zorunlu giderler olduğu için bakıp da kendimi üzmek istemiyorum . Eşim de şöyle borcumuz var böyle borcumuz var diye dillendirmez. Zaten benden ya da evden kismaz . Siz merak ediyorsanız tatlı bir dille gel hesaplayalım ,yazarsak daha iyi anlaşılır nereye ne harcadigimiz diyebilirsiniz .

Yo bizd el yok.yani yoktu.Ben çalışırken ki uzun süre calistim sadece kızıma ve kendine harcar üstüne eşim harçlık atardı yetmez size diye ama .Onun parasını sorayım istemez
Normaldir kısmıyor esirgemiyorsa varsın tüm parasınında hesabını vernesin vermek istememesinide gayet normal buldum

Ben hep calistim. Fakat esimin calismadigi dönemler oldu. Ozamandan beri gelir gider durumuna dahil ederim. Benim icin onemli bu. Ayaginizi yorgana göre uzatacaksak bilinmeli bana göre.
Suan esimin geliri sabit. Benim degisiyor aksam mesaisi veya extra mesai alinca. Ozamanda soylerim su kadar fazla aldim diye.

Kumar vs olabilirmi acaba?
Yok diyor.
Ama bilemiyorum inşallah yokt
Normaldir kısmıyor esirgemiyorsa varsın tüm parasınında hesabını vernesin vermek istememesinide gayet normal buldum
Ya şöyle aslında bizden asla kismaz ama.
Hep bir yok yok diyip duruyor yada onu yansıtıyor huzursuz oluyorum oysaki bilsem ayağımı yorgana göre uzatirim

Back
X