- 19 Ekim 2016
- 3.045
- 7.266
- 158
- Konu Sahibi Kirpapatyam46
Pilot pilotKonuda herkes geçiniyor bir de üstüne birikim yapılıyor ben anlamadım bu insanlar ne iş yapıyor biz mi çok fakiriz hayat bir bize mi pahalı bilemedim

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Pilot pilotKonuda herkes geçiniyor bir de üstüne birikim yapılıyor ben anlamadım bu insanlar ne iş yapıyor biz mi çok fakiriz hayat bir bize mi pahalı bilemedim
İşte hergün gelse derim ki evet çalışmak daha kolay, gerçi o da meslekten mesleğe değişir. Bana yardımcı falan gelmiyor misal ben eve gelip bir ev hanımının yaptığı işleri onca mesainin üstüne geceye kadar halletmeye çalışıyorum. Yani nasıl benim işim daha kolay olabilir yaYıllar yılı ben de anlamam.yardımcı geliyor olsa hergün mü gelecek sanki ?
Yapıyordum ama sağlıkçı olduğum için nöbetli çalışıyordum keza eşimde öyle infaz koruma memuru. Yani hayatımız genelde nöbetlerde geçiyordu dolayısıyla izin gününde ne kadar olursaTamam da çalışırken ev işi yapmıyor muydun?
iyi bir maaş dediginizin en azindan miktarini söylerseniz genel durumunuz hakkinda bir yorumlama olur benceBilmiyorum aslında iyi bir maaş alıyor.
Ama hep bı yok yok kafasında.
Konuşalım dediğimde de geçiştiriyor anlamadım
SelamlarÇok merak ediyorum hanımlar.
Özellikle kendi çalışmayip sadece eşi çalışanlar
Mesela eseinz ne kadar maaş alıyor.
Şuraya buraya ne kadar ödüyorsunuz bunları konuşuyor musunuz.
Benim ki hiç hoşlanmıyor
Yada konuyu açsan geçiştiriyor.
Yani oturup hesap kitap yapıyor musunuz.
Ben mesela çok garanti ci bir insanım.
Ne seviyede deyiş bilmek isterim ama o hiç yanaşmıyor
Sizde durumlar nasıl
Ben öğretmenim şimdi tatile girdik mesela ohh evde olmak iyiymişi 15 gün yaşıyorum.Valla o dışarıda çalışıyorsa bende şuan evde çalışıyorum. Ev kadını olmak kolay değil gerçekten. Çalışırken ev kadınlığı kolay sanardım tam aksiymiş. Ayrıca çalıştığım dönem de eşimin hesabına atmadım bence çok saçma bu. Tabii ki o zaman giderleri ortak ödüyorduk. Onun dışında herkesin emeğinin karşılığı kendinedir bence. Güzel yorumun için de teşekkür ederim, umarım bugün olmasa bile bir gün kadınlarımız eşleri tarafından kendilerine eşit görülür...
Sanırım yanlış anlaşıldım. Hanımefendi özellikle çalışmayan kadınlar demiş bende yazdığım şeyde çalışmayan bir kadın olmanın eve giren paraya karışmamasının doğru olmadığını, ev hanımlığının da zor ve uğraşlı olduğunu bu yüzden tabii ki çalışmasak bile ev giderlerinde söz hakkımız olduğunu söylemeye çalıştım. Kimse öyle bişey söylemiyor ama çalışırken ev işlerine şimdi olduğu kadar önem veremiyordum maalesef. Şuan hamilelik nedeniyle çalışmayı bırakıp evde olduğum için zorluğunu anladığımı söyledim. Yani çalışan veya çalışmayan fark etmiyor evin geliri gideri her zaman kadını da ilgilendirir, hesap kitaba dahil edilmelidir. Umarım anlatabilmişimdirBen öğretmenim şimdi tatile girdik mesela ohh evde olmak iyiymişi 15 gün yaşıyorum.
Temizlik için Yardımcı da alıyorum çalışırken bazen bir bazen iki kişi.
Ama ne kadar alabilirsin.
Tam aksi derken ne demek istediniz mesela anlamadım.
Ya da çalışırken izin günümüzde olduğu kadar demişsiniz şimdi bal dök yala mı yap diyor birileri evi size.
Bebek bakımı zor mesela ilk 2 yaş kolay sanırdım çok zormuş diyene haklısın arkadaşım derim ama o da geçici bir süreç sonunda ne yapsan zor bir dönem o.
Şöyle ki evimiz kira değil, karı-koca çalışıyoruz.Konuda herkes geçiniyor bir de üstüne birikim yapılıyor ben anlamadım bu insanlar ne iş yapıyor biz mi çok fakiriz hayat bir bize mi pahalı bilemedim
Yapıyoruz yani eşim öyle alışmış ben alıştırmadım seviyor hesap kitap yapmayıÇok merak ediyorum hanımlar.
Benim ki hiç hoşlanmıyor
Sizde durumlar nasıl
Evlilikte senim paran benim param olmaz ,ailede herşey ortaktır..maaşlar,giderler ortalama bellidir zaten..Ayyy yani biz bilmiyor muyuz kendi paramızı kazanmayi.Ama şuan çalışmıyorum.Sorum o değil
3 seneyi geçti çalışmıyorum. Ondan önce çalışırken zaten kredi vb vardı ancak ikimiz de harçlık alıp borç ödüyorduk. Şimdi o anlatsa bile senin hesabın diyorum çalışan o. Hem nakit olarak harçlık alıyorum İstanbul’da gezme tozma ve kenara kendime atmaya yetiyo hem de yüksek limitli kredi kartım var. Eşim kendine benim harcadığımdan az harcar genelde güzel birikim yapar. Çocukların genel gezme giyecek vb gibi şeylerini o planlar ve yapar evin pazar market alışverişini ben planlar yaparım. Nakitsiz bırakmam kendimi ayın başında harçlık veriyo ama biterse arada isterim yine. Kendi aileme de onun ailesine de takı götürmek zorunda olsak o bana sorar ne takalım diye beraber karar veririz alır götürür. Yeğenlerime kardeşlerime bazen kendi biriktirdiğim pradan bazen onunla beraber alırız hediye filan. Pandemide hep evde olduğum için doğum sonrası çok bunaldım ama pandemi bitip oğlan da 3 yaşına girince kendi başıma tatile de gittim yurt içi ve yurt dışına. Masraflarını eşim normal verdiği para harici verdi. Eşim çocuklara baktı. (Kendisi de sık sık toplantıya vb gidiyor toplam 2 aydan fazla oluyor 1-2 gün toplantıları) zaten büyük olan çocuğum küçüklüğünden beri baba odağında büyüdü oğlan ile ben daha çok vakit geçirdim.Çok merak ediyorum hanımlar.
Benim ki hiç hoşlanmıyor
Sizde durumlar nasıl
İkimizde çalısıyoruz ve bereye ne gidiyor ne geliyor kuruşuna kadar biliyoruz çünkü konuşuyoruz. Konuşmamak tuhaf benceÇok merak ediyorum hanımlar.
Benim ki hiç hoşlanmıyor
Sizde durumlar nasıl