Ozellikle çalışmayan kadınlar

Yıllar yılı ben de anlamam.yardımcı geliyor olsa hergün mü gelecek sanki ?
İşte hergün gelse derim ki evet çalışmak daha kolay, gerçi o da meslekten mesleğe değişir. Bana yardımcı falan gelmiyor misal ben eve gelip bir ev hanımının yaptığı işleri onca mesainin üstüne geceye kadar halletmeye çalışıyorum. Yani nasıl benim işim daha kolay olabilir ya 😂

Tamam da çalışırken ev işi yapmıyor muydun?
Yapıyordum ama sağlıkçı olduğum için nöbetli çalışıyordum keza eşimde öyle infaz koruma memuru. Yani hayatımız genelde nöbetlerde geçiyordu dolayısıyla izin gününde ne kadar olursa

Çok merak ediyorum hanımlar.

Özellikle kendi çalışmayip sadece eşi çalışanlar
Mesela eseinz ne kadar maaş alıyor.
Şuraya buraya ne kadar ödüyorsunuz bunları konuşuyor musunuz.

Benim ki hiç hoşlanmıyor
Yada konuyu açsan geçiştiriyor.

Yani oturup hesap kitap yapıyor musunuz.
Ben mesela çok garanti ci bir insanım.
Ne seviyede deyiş bilmek isterim ama o hiç yanaşmıyor
Sizde durumlar nasıl
Selamlar
Ben çocuklarım küçük olduğu için bir süre önce işten ayrıldım ve esimin tel de İnternet bankaciligindan zaten herseyi görüyorum ki esim benim baktığım kadar bakmaz ben onun maaşına daha hakimim:)))Bunlar konuşulup bilinmesi gereken konular bence iki taraf için de ki kadin da bilsin evin bütçesi için ne kadar paranın nereye harcandığını.

Valla o dışarıda çalışıyorsa bende şuan evde çalışıyorum. Ev kadını olmak kolay değil gerçekten. Çalışırken ev kadınlığı kolay sanardım tam aksiymiş. Ayrıca çalıştığım dönem de eşimin hesabına atmadım bence çok saçma bu. Tabii ki o zaman giderleri ortak ödüyorduk. Onun dışında herkesin emeğinin karşılığı kendinedir bence. Güzel yorumun için de teşekkür ederim, umarım bugün olmasa bile bir gün kadınlarımız eşleri tarafından kendilerine eşit görülür...
Ben öğretmenim şimdi tatile girdik mesela ohh evde olmak iyiymişi 15 gün yaşıyorum.
Temizlik için Yardımcı da alıyorum çalışırken bazen bir bazen iki kişi.
Ama ne kadar alabilirsin.
Tam aksi derken ne demek istediniz mesela anlamadım.
Ya da çalışırken izin günümüzde olduğu kadar demişsiniz şimdi bal dök yala mı yap diyor birileri evi size.
Bebek bakımı zor mesela ilk 2 yaş kolay sanırdım çok zormuş diyene haklısın arkadaşım derim ama o da geçici bir süreç sonunda ne yapsan zor bir dönem o.

Ben öğretmenim şimdi tatile girdik mesela ohh evde olmak iyiymişi 15 gün yaşıyorum.
Temizlik için Yardımcı da alıyorum çalışırken bazen bir bazen iki kişi.
Ama ne kadar alabilirsin.
Tam aksi derken ne demek istediniz mesela anlamadım.
Ya da çalışırken izin günümüzde olduğu kadar demişsiniz şimdi bal dök yala mı yap diyor birileri evi size.
Bebek bakımı zor mesela ilk 2 yaş kolay sanırdım çok zormuş diyene haklısın arkadaşım derim ama o da geçici bir süreç sonunda ne yapsan zor bir dönem o.
Sanırım yanlış anlaşıldım. Hanımefendi özellikle çalışmayan kadınlar demiş bende yazdığım şeyde çalışmayan bir kadın olmanın eve giren paraya karışmamasının doğru olmadığını, ev hanımlığının da zor ve uğraşlı olduğunu bu yüzden tabii ki çalışmasak bile ev giderlerinde söz hakkımız olduğunu söylemeye çalıştım. Kimse öyle bişey söylemiyor ama çalışırken ev işlerine şimdi olduğu kadar önem veremiyordum maalesef. Şuan hamilelik nedeniyle çalışmayı bırakıp evde olduğum için zorluğunu anladığımı söyledim. Yani çalışan veya çalışmayan fark etmiyor evin geliri gideri her zaman kadını da ilgilendirir, hesap kitaba dahil edilmelidir. Umarım anlatabilmişimdir

Toplam gider ve borçları konuşur ortak olarak öderiz.
Hatta genelde sadece eşim karşılar evin tüm masraflarını bana sen paranla yatırım yap biriktir der geçer,yetişmediği yerde söyler durumu.
Herkesin hesabı,birikimi ayrı ama kullandığımız kredi kartları ortak.Ev kira olmadığı için belki de onun maaşı yetiyor tüm giderlere benimki bize,çocuklara harçlık,kılık kıyafet ve birikim olarak kalıyor.
İlk yıllar eşim de çok garantici sürekli para hesabı yanımda yapardı ve hiç hoşlanmazdım bunu da çok sert dile getirdim bu garanticiyim deyip herşeye karışıp laf söylemek(iyi niyetli olsa da) çok itici geliyor bana,ben devamlı şuraya şu kadar gitti diye konuşma yapacak ve dinleyecek biri değilim.
O yüzden hesap kitap ayrı,birikimi yapmayı üstlenirim he yarın ayrılırsak da hakkını yemem böler geçerim.
Gelir gider olarak kalem kalem konuşmayı biz yapmıyoruz.

Konuda herkes geçiniyor bir de üstüne birikim yapılıyor ben anlamadım bu insanlar ne iş yapıyor biz mi çok fakiriz hayat bir bize mi pahalı bilemedim
Şöyle ki evimiz kira değil, karı-koca çalışıyoruz.
Eşim ayrıca emekli maaşı alıyor.
Küçük çocuğumuz yok bence bu yüzden de biraz rahatız çünkü küçük çocuğun masrafı çok fazla.
Kök ailelerimize maddi destek olmak zorunda değiliz böyle olunca geçinmek daha kolay.
Hayat pahalı mı? Çok pahalı.
Bununla birlikte bazı aileler bunu daha az hissediyor.

Benim ki hiç hoşlanmıyor

Sizde durumlar nasıl
Yapıyoruz yani eşim öyle alışmış ben alıştırmadım seviyor hesap kitap yapmayı
Sormasam bile söyler şunu şuraya bunu şuraya diye

Oğlum doğduğunda 3,5 sene çalışmadım. Eşim esnaf,sabit geliri yok,hiç sormam ne kazandın ne getirdin diye. Şu anda çalışıyorum ama eve katkım yok,yine bilmem eşim ne getirir ne götürür,ilgilenmiyorum açıkçası. Bilsem ne olacak diye düşünüyorum. Kendii kendine hesap yapar,bana sorarsa cevaplarım ama mesela markette ne harcandı diye sormaz,ben de ona sormam. Hayat evet pahalı,ben sorsam da bir şey değişmez ,nereye ne harcadığımız az çok belli oluyor zaten. Oğlumun okul parası belli,faturalar ortada, mutfak belli. Net olarak şunu diyebilirim ki,gücü yetmese eşimin herhalde söylerdi. Yetiyor ki konuşmuyor

Para muhabbetlerini hiç sevmem ama bizim aramızda hiç gizli saklıda olmadığı için sorma gereğide duymuyorum mesela emekli maaşını direk bana atiyor harçlık ve bazı odemeler için bidaha da ne yaptım diye sormaz eşim bende sormam ;)

Benim eşim genelde kendi söyler. Mesela kartlara çok yüklenmişiz ya da ihtiyaçlarımız garsa ona göre plan yaparız. Araba kredimizi yüksek ödediğimiz için ekstra köşeye fazla atamıyoruz ama mesela bazı aylar köşeye şu kadar atabildim ne eksik eve ya da kızımıza alalım falan diye söyler.

Çalışmadığım dönemde kalem kalem ayrıntılı bilmezdim ama ortalama olarak neye harcadığımızı söylerdi. Kredi kartı da bende olurdu limite göre hareket ederdim.

Şu an çalışıyorum yine aynı.
Eşim borç, kira, fatura, gıda vs ne varsa hepsini hesaplıyor eksik varsa ona bir miktar gönderiyorum, kalanıyla da kıyafet, gezme, biraz birikim gibi işleri de ben ödüyorum.

Benim ki hiç hoşlanmıyor

Sizde durumlar nasıl
3 seneyi geçti çalışmıyorum. Ondan önce çalışırken zaten kredi vb vardı ancak ikimiz de harçlık alıp borç ödüyorduk. Şimdi o anlatsa bile senin hesabın diyorum çalışan o. Hem nakit olarak harçlık alıyorum İstanbul’da gezme tozma ve kenara kendime atmaya yetiyo hem de yüksek limitli kredi kartım var. Eşim kendine benim harcadığımdan az harcar genelde güzel birikim yapar. Çocukların genel gezme giyecek vb gibi şeylerini o planlar ve yapar evin pazar market alışverişini ben planlar yaparım. Nakitsiz bırakmam kendimi ayın başında harçlık veriyo ama biterse arada isterim yine. Kendi aileme de onun ailesine de takı götürmek zorunda olsak o bana sorar ne takalım diye beraber karar veririz alır götürür. Yeğenlerime kardeşlerime bazen kendi biriktirdiğim pradan bazen onunla beraber alırız hediye filan. Pandemide hep evde olduğum için doğum sonrası çok bunaldım ama pandemi bitip oğlan da 3 yaşına girince kendi başıma tatile de gittim yurt içi ve yurt dışına. Masraflarını eşim normal verdiği para harici verdi. Eşim çocuklara baktı. (Kendisi de sık sık toplantıya vb gidiyor toplam 2 aydan fazla oluyor 1-2 gün toplantıları) zaten büyük olan çocuğum küçüklüğünden beri baba odağında büyüdü oğlan ile ben daha çok vakit geçirdim.

Ben çalıştığım verdiğim halde bilmezdim bu kısmı benim gerizekalılığım! Sonra dolandırılmış oldum evet evet 2 çocuğumun babası dolandırdı beni.
Neyse aynı evde yaşayan herkes birbirinin maaşını, ne aldığını ne verdiğini bilmeli. Çünkü yarın öbür gün birine birşey olsa diğerleri herşeyi bilmiş olur.
Babam öldüğünde bilmiyorduk borcu harcı yıllarca mahkemelerde alacaklılarla uğraştık 3 küçük kız kardeş olarak. Ben çocuklarıma bile söylüyorum maaşımı ödemeleri birikimi falan

Benim ki hiç hoşlanmıyor

Sizde durumlar nasıl
İkimizde çalısıyoruz ve bereye ne gidiyor ne geliyor kuruşuna kadar biliyoruz çünkü konuşuyoruz. Konuşmamak tuhaf bence

Eşim ödenecekleri öder maaşından kalanı bana atar. Baya da iyi kazanıyor. Ben de çalışıyorum öğretmenim ben de koyarım ortaya. 2 yıl ücretsiz izin aldım bebeğimi büyütürken yine aynıydı. Muhabbet şu genelde kaç paramız kaldı? Şu kadar. Tamam o zaman gidelim yapalım alalım. Veya dursak iyi olur. Benim param senin paran olayı evlilikte çok çirkin geliyor bana. Buna mecbur bırakan adamlar utansın ne diyeyim

Back
X