Özellikle öğretmenlerdende yorum bekliyorum.karşımızda haddini bilmeyen kadın var.

Ne guzel bir ornek:) bu insanlar iste anca orda burda kalabalik yapiyorlar,ogrencilere velilere ahkam kesiyorlar. Yahu sinif annesi benim cocugumun oturdugu yere ne karisir? Ona nooluyor orada ogretmen varken? Ne munasebet beni disariya cikarsin ki?

Ben de ogretmenim ve eminim o kisi ogretmeni de bunaltiyordur.her sene oyle bir veli cikiyor mutlaka.hatta gecen sene boyle bir veli ayni zamanda sinif annemdi.herkesten sikayet geliyordu haklisiniz diyemiyor insan veliler arasinda polemik buyumesin diye.ama sorunlari da cozumsuz birakmiyordum bir sekikde hallediyordum.malesef genelde siniftaki boyle veliler sinif annesi oluyor cunku is yapmaya merakli diger anneler de yuku ustune almak istemiyor bu is de boyle velilere kalabiliyor.saygisizlik ya da sinifta cocyklara zarari dokynacak seyler yaparsa ogretmene bildirin mutlaka halleder.keske bastan baska biri ustlenseydi de ona kalmasaydi bu is ,ama degismez artik sanirim

Ne guzel bir ornek:) bu insanlar iste anca orda burda kalabalik yapiyorlar,ogrencilere velilere ahkam kesiyorlar. Yahu sinif annesi benim cocugumun oturdugu yere ne karisir? Ona nooluyor orada ogretmen varken? Ne munasebet beni disariya cikarsin ki?
İşte aynen dediğin gibi gereksiz,beceriksiz,planlamadan bi haber bir kalabalık olmaktan öteye gidemediler ki sanmıyorum sonrasında işe yarar birşey yapsınlar.
Kadın kime dişini geçirebilirse yürüyor işte hemde daha hiçbir titri vasfı yokken,ilerde neler olacak belli etmiş az çok

allahın cahiliyle uğraşmayın derim.

Anlamadığım şu neden öğretmenler bi sınıf annesine ihtiyaç duyuyor? Veli toplantısı bu günler için yok mu? Varsa söylenecek yapılması gereken bişey topla velileri söyle neden bi veliye yetki veriliyor ki?
elbette ayrımcılıkta olur kendini bi halt sanan da.. toplum olarak pek meraklıyız zaten üstünlük taslamaya öğretmenlerin böyle uygulamalarla bu duruma çanak tutmaları onları suçlu yaptı benim gözümde. Çok anlamsız.

Rahatsız olan bir kac veliyle birlikte öğretmene bildirin durumu. Kraldan cok kralcılik yapıyor aklı sıra. Keşke sıra konusunda ağzının payını verseydin.

Aynen katılıyorum. Sınıf annesi nedir, ne işe yarar?

Sınıf öğretmeni değilim benim okul dönemimde de sınıf annesi gibi gereksiz bir uygulama yoktu, ne işe yararlar onu da çözebilmiş değilim. Biraz öğretmenlerin rahatlık isteğinden kaynaklanıyor bence, hem öğrenci hem veli ile uğraşmak yerine velileri organize etme görevini birine veriyorlar sanırım. Çocuğu olan arkadaşlar alınmasın ama 0-10 yaş arası öğrenci velileri genelde hayli heyecanlı ve gereksiz merakları olan ya da fazlasıyla hevesli bir kitle oluyor. Herkes kendi çocuğuyla uygun düzeyde ilgilenip okulda öğretmenle iletişim içinde olursa sorun kalmaz, böyle bir makama da gerek kalmaz. Malum koltuk sevdası değişik bir şey, güç yüzüğü gibi eline alan karakter değiştiriyor. Ondan sonra efendimiss kıymetlimisss

Biraz daha sabredin, eğer öğretmenin müdahale etmediğini ya da durumun değişmediğini görürseniz müdahale edin ama veliye değil öğretmene. Çünkü böyle durumlarda orada kendi otoritesini koyması gereken öğretmendir, öğretmen gerekli seviyeyi korursa sorun olmaz kimse de haddini aşmaz.
Hatta en başarılı biçimde halletmek için şöyle bir cümle kullanın " Hocam, sınıf sizin alanınız ne benim ne de diğer velilerin sınıf içi oturma düzeni ya da etkinlik üzerinde bu kadar müdahaleci olması doğru değil. Ben sınıfa girdiğimde oranın sizin sınıfınız olduğunu görmeyi, öğretmenimin kim olduğunu bilmeyi tercih ederim." Ha baktınız öğretmen müdahale etmiyor pasif kalıyor oy birliği ile sınıf annesini değiştirin.

Benim kızım henüz anaokuluna gidiyor, sınıf annesi diye bir şey yok.
Bu sınıf annesi ne ola ki? Ne iş yapar?

Öğretmenler daha iyi bilir tabi ama başka bir velinin çocuğumun yerini değiştirmesine asla izin vermem, tepkim çok sert olurdu

Hanım hanım diyip elini bögrüne atıp bi cemkireydin esasda ona
Salon kadını cizgimden cıkartma beni diye ekleseydin

Gercekten cok komik gözüküyor kadın anlattıgınıza göre.
Kızınız bugün eski yerine otursun. Ve sakin bir şekilde ona haddini bilmesi gerekicek sözler sarf edin.
Sert bir ses tonuyla ama sempatikleşerek

merhaba

siz anlatırken sanki kendimi gördüm.. benim kızım şuan 6.sınıfta ..fakat bizde aynen anasınıfında aynı sorunu yaşadık.. bunlar iki kişi sınıf annesi oldular aman allahım, bıktık usandık.. anasınıfı öğretmenimiz de, ilkokul öğrentimizde sakin sessiz insanlardı, özellikle ilkokul öğretmenimiz erkekti ve çekingendi, bunlarla başedemedi adam. Dediğiniz gibi tüm gün okulda, işte beslenme saatinde çocuklarının yemeklerini sıcak sıcak getirmeler, sanki onlarınki çocuk bizimkiler değil, ben çalışıyorum , onlar tüm gün okulda ve çocuklarının yanında olduklarından kızım etkileniyor anne sen de gel diye tutturuyordu, erken gelip çocuklarını hep öne oturturlardı, öğretmen yerlerini değiştirse ertesi gün gelip tekrar değiştirtirlerdi , neyse artık 5 yıl çektik bunları, en son yıl sonu müsameresini bizlere yüksek ücretler ödeterek 5 yıldızlı otelde, sanki okul müdürü edalarında yaparak onlarla olan serüvenimizi bitirdiler. neyseki şimdi orta okulda aynı okuldayız ama çok şükür farklı sınıftalar da kurtulduk.. size kolaylıklar diliyorum.. daha doğrusu sabırlar..

Maalesef her sınıfta böyle en az bir tane veli çıkıyor. Geçen yıl oğlum 1. sınıfa başladığında ilk gün gittik oğlum bir sıraya oturdu sonra yanına bir kız öğrenci gelip oturdu. Güzel güzel de kaynaştılar tanıştılar konuşmaya başladılar. Derken bir kadın geldi kızıyla baktı benim oğlumla bir kız yanyana oturuyor hemen kızını o kızın yanına oturtmaya kalktı. Ben kapıdan izliyorum, oğluma sen oradan kalk kızım oturacak oraya sen git bir erkeğin yanına otur dedi oğlum burası benim yerim kalkmak istemiyorum dedi. Kadın yine ısrarla oğluma kalkmasını söyledi ve baktım omuzundan ittiriyor çocuğu hemen yanına gittim. 3 dakikadır sizi izliyorum ısrarla oğlumu sırasından kaldırmaya çalışıyorsunuz yetmiyor ittiriyorsunuz bu ne demek oluyor dedim. İşte onlar kız kıza otursun diye arkadaşlar zaten komşuyuz biz filan dedi. Burası sınıf burada komşuluk diye bir kavram yok bir kez daha oğlumu sırasından kaldırdığınızı görürsem ya da duyarsam, haaa bir de ittirirseniz sizi öyle bir ittiririm ki neye uğradığınızı şaşırırsınız terbiyesizliğin hiç alemi yok dedim, kadın aldı kızını başka tarafa gitti. Sonraki günlerde de böyle bir şeye bir daha yeltenmemiş.

Bence ogretmene ilkokullu gibi sikayete gerek yok. Inanin benim duymak istemeyecegim bir derttir velilerin kendi arasindaki gerginlikler. Agzinin payini verin gerektiginde olsun bitsin:)

kızınızın yanında kızınızı koruyun
çocuk annesi yanındayken bile koruyanım yok gözüyle bakmasın, ilerisi için size problem yaşadığında rahatlıkla anlatması için

buna benzer bir olayı dinlediğim için bu konuda uyarmak için yazdım
diğer konulara birşey diyemeceğim tecrübem olmadığı için

Ağzının payını verdimm diyecek kadar da sert çıkma ama orta yolu bulmaya çalış. Kendisiyle ya da öğretmenle konuşmaya çalışabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…