özellikle Süt Içmeyen Hamileler Için Altin öneri !!!!

Ben henüz hamile değilim ama süt içmeyen, sevmeyen biri olarak dikkatimi çekti konu. Ben süt içeceğim zaman muz katıyorum blenderdan geöirip içiyorum. Hamileykende muzlu süt yapıp içsek olmuyor mu. İçeriğini mi bozuyor. Sonuçta muzda yararlı ikisini bir arada almış olmak hemde daha fazla süt içmiş olmak güzel bence..

sonuçrta hayvansal besin yararları ile bitkisel yararlar farklı, yeşilliklerin vitamin ve besin değerleri nekadar yüksek olsada hayvansal olarak da almamız gerekenler var. sütün yerini hiçbirşey tutmaz ama sevmeyenler de yoğurt ve peynire ağırlık verebilir.

arkadaşında dediği gibi blendırda muzlu süt,çilekli süt,kakaolu süt yapılabilir.ama pekmez olmaz.demiri azaltıyor.

arkadaşlar olaya kalsiyum açısından bakarsak tamam dereotu belki yüksek miktarda kalsiyum içeriyor olabilir. ama sütü sadece kalsiyum için içmiyoruz ki sütte kalsiyum dışında sayısız besin değeri var. başta hayvansal protein olmak üzere süt yağı ve vitaminlerce zengin bir gıda süt. ayrıca bağırsaklar için yararlı birçok bakteri mevcut.yani sütün yerin pek çok şey dolduramaz. ama şu olabilir peynir yoğurt ve ayrana ağırlık verirsek sütten alamadıklarımızı hemen hemen almış oluruz. tabii her zaman şu olay var hiçbir besin maddesinin yerini hiçbiri tutamaz.

süt içmeyen anne adaylarından biriyim bende, elimde değil içemiyorum kkusunda bile duramam sütün. içim hiç rahat olmadığından çok araştırdım, doktorumla konuştum bol bol yoğurt yiyebileceğimi söyledi. yoğurt ve peyniri çok tüketiyorum ve geçen bir gebelik sitesinde kalsiyum oranlarına bakarken süt ve yoğurdun aynı gramajda kalsiyum değeri olduğunu okuyunca içim daha bi rahat etti. çökelek ve kaşar peynirde sütten çok daha fazla kalsiyum var. tavsiye, sabahları kahvaltıda kaşar loru yada tulum loruna zeytin yağı ekleyip biraz kekik ve naneyle muhteşem oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…