Özgürlük alanı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşiniz daha yoğun çalışıyor diye bütün sorumluluğu üzerinize almışsınız. Eşiniz de bunu suistimal etmeye başlamış. Size hizmetçi gibi davranıyor. Böyle anlayışsız bir eşe karşı anlayışlı olmak zorunda değilsiniz. Kendinizi bu kadar yormayın işleri ortak paylaşın.

Al geldi bi evde yatanda 😒😒
Ama bana da biraz garip geldi. Durumları sıkışık değilse kendilerini bu kadar yormaya değer mi? Ben istesem şu anki kazancımı ikiye katlarım. Ama dinlenmek için kendime zaman ayırıyorum. Ne gerek var kendini bu kadar paralamaya. Adam kadir kıymet de bilmiyor üstelik

kudra öyle deme bir hesap yaptım 11 çarpı 150 eşittir 1650 tl 5 saat de kadın çalışmış 750 de o .holding gibi aile :işsiz:
Al geldi bi evde yatanda 😒😒
Ben de özel ders veriyorum beybiler. Günde 4 saatten fazla öğrenci almam. Çünkü ne benim enerjim kalıyor ne çocuklara faydam ve tahammülüm kalıyor. Günde 11 saat ders veren hocaya çocuğunu gönderene acırım, parası havaya gider çünkü. Verim falan kalmaz.

Ben de özel ders veriyorum beybiler. Günde 4 saatten fazla öğrenci almam. Çünkü ne benim enerjim kalıyor ne çocuklara faydam ve tahammülüm kalıyor. Günde 11 saat ders veren hocaya çocuğunu gönderene acırım, parası havaya gider çünkü. Verim falan kalmaz.
Aha evde yatmıyormuşsun sen neyse ben kaldım siz devam edin 🙋🏼‍♀️

Merhaba, hemen konuya gireyim. Eşim ve ben öğretmeniz ve evde özel ders veriyoruz. İkimiz de çok yoğunuz. Ama eşim benden daha fazla yoğun. Okula giden çocuğumuz var, onunla çoğunlukla ben ilgileniyorum. Eşim hep derste oluyor çünkü. Boş zamanlarinda özgürlük alanı sağlarım eşime, çıkar gezer arkadaslariyla buluşur. Bense çoğu zaman evdeyim. Ev işi, çocuğun dersi, ozelderslerim...
Sadece haftasonum müsait biraz. Bugün dersim 5 te bitti, oğlumla gezmeye gittik ablama. İnanın hiç arkadaşım yok. Gidersem arada ablama gidiyorum o kadar. Eşimin 11 saat dersi vardı bugün. Eşimin dersinin bitmesine 5 dk kala eve geldim. Bana surat astı, kaba davrandı. Kalk sofrayı kur acıktım, erken gelseydin. Birsuru kalbimi kırdı. O sıkıldığında ben onu rahat bırakıyorum ama o bana evin elemaniymisim gibi davranıyor. Çok çok üzgünüm. Yemeğini yedi, eline sağlık bile demedi. Tek sebep, erken gelip sofrasını kurmamisim. Gitti yattı. Çok moralim bozuk
Yaptığı Cidden ayıp. Güzelce konuşun.

Ben de özel ders veriyordum, yabancı dil üzerine, iki saat bile kafamı şişiriyordu. Artık sinirleri bozulmuş eşinizin, yani umarım öyledir, her zamanki hâli falan değildir🙄

11 saat nedir? Borcunuz falan mı var?
Hayır, günlük yedi saat dersim var hafta içlerinde, pilim bitiyor resmen. Üstüne 4 saat daha eklendiğini düşünüyorum da...
Bu arada kocama zıkkımlanması için yemek hazırlamadığım için saygısız olmam. Hiçbir şey bilmiyorsa açsın dolabı, çıkarsın peyniri, bassın ekmek arasına. Bunu da yapabilir herhalde. Beş yaşında değil ve ben de annesi değilim. Öyle yüceltilen aile yapımızın en büyük çürüklerinden biri de bu. Erkeklere çolak çot gibi davranıyoruz. Aklı eren her birey kendini beslemesini bilmelidir. Hayvanlarda bile yavrular büyüyünce anneden kopuyor. Bizimkiler bir türlü sütten kesilmiyor niyeyse. Önce anası besliyor, sonra karısı.

11 saat peşpeşe derse girdiniz mi? Hiç gezeniyorum deyip de bugünü seçmeniz çok mantıksız, başka zaman gezin, yemeği de bir gün önceden hazırlayın, gelemezseniz arayın ısıtıp yesin. Eşinizin yoğun çalıştığı günler plan yapmayın. O da sizi yorgun olduğunuz günlerde tolere etsin.
İstediği yere gezmeye gitmekte özgür öncelikle. Eşi de 5 yaşında çocuk değil ki birisi önüne sofra hazırlasın koysun. Erkekleri biraz daha tepenize çıkarın isterseniz. Sanki elleri kolları yok. Bu kadın hayatında olmasaydı açlıktan ölecek miydi bu adam yani? Benim eşimin 14 saat çalıştığı oluyor bir kere olsun şunu önüme koy, şunu yap demedi. Saygı diyorum, önemli şey.

Saygi ile ne alaka ya. Biri ile evlenince hayati paylaşmak için evleniyorsun. Ücretsiz aşçin, hizmetçin olsun diye değil.

Adam kendine yemek yapamiyormu? Bir makarnayi gectim, gerekirse tost yesin. Ne var bunda yaa? Kendine yemek yapamayan biri, saygidan bahsetmesin, onun özsaygisi bile yok çünkü.

Adamın konu sahibesine saygısı yok, onu geçtim vicdanı da yok. İnsan bu kadın eve yorgun geldi insan gibi davranayım der. Adam onun yerine ayı gibi surat asıyor, onu neden yapmadın kalk iş yap temizlik yap diyor. Adam bir ayı. Eşşek olsa karşıdaki insan evladı yorgun der, konudaki kocanın saygıyı falan da geçtim insan değil ki.
Konu sahibesinin yazdığı başlık fazla lüks kaçmış bence, ayının ne özgürlük alanı olacak Allah aşkına önce insan olmayı öğrensin :110:

Valla o kadar çalışıp bir de evin kölesi olmayın ya.
Kendinize böyle davrandırtmayın.
Çocuğunuzla biraz vakit geçirmişsiniz diye laf işitiyorsunuz. Olacak iş değil.
Çalışmıyorum, eşim bana bu cümleyi kursa sofra kurmayı bırak, lafı ağzına tıkıştırırım. İsterse açlıktan ruhunu teslim etsin umrumda olmaz.
1 yaşındaki bebe değil bunlar.
Siz çok yüz vermişsiniz. Yani adamın para kazanmak dışında bir vasfı yok. Ee onu sizde yapıyorsunuz?
Çocuğunuz gibi bir insanın daha sorumluluğunu alıp koca diye yanınızda gezdiriyorsunuz.
Böyle aciz yaratıklar ne oldum delisi oluyor.
Aslında böyle erkekler yerine kedi köpek alıp besleyin daha iyi. 😏

Valla o kadar çalışıp bir de evin kölesi olmayın ya.
Kendinize böyle davrandırtmayın.
Çocuğunuzla biraz vakit geçirmişsiniz diye laf işitiyorsunuz. Olacak iş değil.
Çalışmıyorum, eşim bana bu cümleyi kursa sofra kurmayı bırak, lafı ağzına tıkıştırırım. İsterse açlıktan ruhunu teslim etsin umrumda olmaz.
1 yaşındaki bebe değil bunlar.
Siz çok yüz vermişsiniz. Yani adamın para kazanmak dışında bir vasfı yok. Ee onu sizde yapıyorsunuz?
Çocuğunuz gibi bir insanın daha sorumluluğunu alıp koca diye yanınızda gezdiriyorsunuz.
Böyle aciz yaratıklar ne oldum delisi oluyor.
Aslında böyle erkekler yerine kedi köpek alıp besleyin daha iyi. 😏
saat 00.43 olmuş yarın dışarı çıkacağım yemeğim de yok.hemen mutfağa mı koşsam pişirsem bir şeylerrr. :işsiz: şaka bir yana evimizde bile işte çalışıyor gibi şunu yap bunu yapma baskısı göreceksek vayy halimize

Ben kavga etmekten öcü gibi korkarım hatta çoğu zaman eziğim diye de üzülürüm. Ama şu anlattığınız olayda ben bile zıkkım ye o zaman deyip o yemeği kafasına geçiririm. Eşi misiniz hizmetçisi mi. Güzelce konuşun iletişim kurun diyen arkadaşları da anlamıyorum; adam surat asıyor tersliyor kadın niye kibarlık yapsın ki.

Tüm hayatını yaşasın demedim ki. Konu sahibi deseymiş dışardan söyle diye. 11 saat derse girmiş öğretmen direkt pert olur. Ev hanımları da her şeyi ğstüne alınıyor bu forumda ama kadın olsun erkek olsun insan çalıştığı gün yorulur ve bazıları hiçbir şeyi düşünmeeyyim ister. Bunu eşim de ben de yaşıyoruz. O gün az yorulan çok yorulana karşı düşünceli davranıyor. @Nooption Bibibella Bibibella

Çalışıyor olmak eşiyle bu şekilde konuşma hakkı vermiyor kimseye. Şu üslubu kullanan birine sofra mofra hazırlamam ben.
"Yemekte ne var, ben yorgunum sofrayı sen kurar kurar mısın" dese tamam. Hatta ona bile gerek yok, kadın görüyordur kocasının yorgun olduğunu, kalkar bir şeyler hazırlar.
Ama şu üslupla konuşan birinin yiyeceği tek şey zıkkımın kökü. Kimsenin karşısında babasının uşağı yok.
Konu sahibi çalışmasa da aynı şey geçerli.

saat 00.43 olmuş yarın dışarı çıkacağım yemeğim de yok.hemen mutfağa mı koşsam pişirsem bir şeylerrr. :işsiz: şaka bir yana evimizde bile işte çalışıyor gibi şunu yap bunu yapma baskısı göreceksek vayy halimize
Şaka mısın sen? Nasıl kocanın önüne koyacak yemeğin yokken gezmeye gidersin? Koşşş şöyle 2,3 çeşit yap. Azıcık kocana saygı duy😑

İnsana evinde bile huzur yok başka bir şey değil.
Bence kadınlar olarak büyümüş adamlarla ilgilenmeli ve böyle çocuk adamlardan uzak durmalıyız.
Hem öküz hem haklı sanıyor kendini.
Kadına yazık...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X