• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

özgürlük

kuzum85

aşk bir yangın
Kayıtlı Üye
1 Mart 2008
2.988
19
683
kızlar özgürlük sizin için ne ifade ediyor aşkta evlilikte hayatta:utangac:

Bence özgürlük diye bir şey yok...
Her zaman kısıtlanıyorsun ister istemez...
Mesela işte,uymamız gereken kurallar var istediğimizi yapamıyoruz.Özgürlük kısıtlanıyor.
Aşk ve evlilikte yine özgürlük yok...Çünkü bazı sorumlulukların var bunları yapmak zorundasın...
Alıp başını gidemezsin...Bazen kendinden ödün veririrsin.Ve karşı taraftanda aynı şeyi beklersin.Karşılıklı bazı şeylerden vazgeçilir...
Mesela düşünce özgürlüğü derler...Halbuki oda yok düşünceni söylediğin zaman yetki sahipleri hemen ceza verir. Devletin başındakiler de hapse atar vs vs vs düşündüğünü söylediği için hapiste olan çok kişi var...
Kuşlar bile istediği zaman alıp başını gidemiyor mevsimleri bekliyor...
Özgürlük nerde?
Özgürlük diye bir şey yok bencee...:1closedeyes:

kızlar özgürlük sizin için ne ifade ediyor aşkta evlilikte hayatta:utangac:

aşkta ve evlilikte hayatta..,üçündede özgürlük anlayışı,kişiye hayata bakışına,yetiştirilişine göre değişir. hayattaki özgürlüğü gelenekler ve kanunlar belirler.
aşkta ve evlilikte,yalnızken yaşadığıno özgürlüğü bulamayacağın aşikar.. mutlaka hareketlerin kısıtlanacaktık. eskiden kız arkadaşlarınla akşam yemeğine ve geç saatlerde eğlence yerlerine giden biriysen ,bunu artık yapabilmen çok zordur. istisnalar dışında.:delphin:.. artık sadece kendim diyemezsin.başkasının kuralları da vardır artık hayatında... giyimin saçın,başın,,sosyal hayatın,erkek arkadaşlarınla muhabbetin hep sorgulanacaktır..yine istisnalar dışında.:delphin:....evlilikte birde evliliğin sorumlulukları da buna eklenecektir. yemek,çocuk... diyemeyeceksin ,ben artık yemek yapmıyorum yada evi temizlemiyorum. çamaşırını yıkamıyorum.istisnalar dışında yine:delphin:..tek başına yada arkadaşlarınla başını alıp tatile çıkamayacaaksın... izin verilmez çünkü.. buda istisnalar dışında.:delphin:
bu liste,uzaaaarrrrrrrrrr,gider.... elbetteki özgürlük bizler için çok şey ifade etsede ,hayatımıza birinin girdiğinde o,özgürlüğü bulamayacağımız kesindir.... önemli olan.dozunun ayarlanabilmesi....kişiye nefes aldırabilmesi.

..

Bencede özgürlük diye birsey yok...
Herzaman kurallarla yasamak zorundayiz...

Kafasina estigi gibi davranana zaten deli derler...özgür degil...:delphin:

aşktan bile daha üstün ve onurlu bir duygu bana göre tabii...vazgeçilemeyecek kadar muhtesem..uğrına vazgeçtiğim şelerde var...elbette yüzde yüz özgür kalmıorsun ama erkeğe bağlı bir yasamda kabul edebilceğim birşey değil..kısıtlama elbette olur her konudaa iş yasamında evlilikte flör ilişkilerinde ama genede bunun sınrı cok önemlidir..ben sürekli yaptığım şeyin hesabını veren biri olamam.benim için cok önemli özgürlük

hımm soyle bir söz vardır...
Aşk bile bile tutsaklıktır.. gibilerine... (genelde)

ben eşimle flört donemımız olsun yada bu zamanlar olsun asla kasmadım kendımı, ben ozamanlar nasılsam sımdıde oyleyım...
ne eşim kendını değiştirdi benım için,, ne de ben kendimi değiştirdim eşim , aşkım biriciğim için..

Back
X