Özgüven belası..

uglybetty89

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2013
76
1
11
İstanbul
Birkaç yıldır en kıskandığım insan modeli, özgüvenli insan..
Ne zaman duysam bu kelimeyi, canım sıkılır. Kendimde bulunmadığından sanırım.
Bazen bakıyorum, en olmadık insanda bile fazlasıyla var bu şeyden.. Bende neden bir gramı yok ki..

Kendimi o kadar değersiz hissediyorum ki, sanki bir pislikmişim gibi.
Sanırım yıllarca hep dış görünüşüyle dalga geçilmiş olmanın getirdiği bir yara bu.
Ne zaman bi ortama girsem, sessiz, ezik, özgüvensiz.. Böyle durumlarda insanlar da bunu hissediyor olmalı ki, daha da üzerime geliyorlar..

Ama bazı günler, kendimi iyi hissettiğimde, gözlerimin içi güldüğünde, neşeli olduğumda, insanların tavrı da o derecede değişiyor..
Bana değer verdiklerini hissediyorum o zaman.

Fakat sürdüremiyorum bu durumu, bi gün iyiysem, bi gün diplerdeyim.
Dış görünüşüm artık eskisi kadar kötü değil, hatta görenler güzelleşmiş bile diyor hakkımda.
Ama ben hala kendimi ezik hissediyorum.

Nasıl yenerim bunu bilmiyorum. Ben böyle hissettikçe, karşımdaki insanlar da bunu anlıyor ona göre davranıyor.

Ben de başkaları gibi, neşeli, cıvıl cıvıl, açık gözlü, girişken olmak isterdim.. Ama olmuyor.

Bazen bi kıyaslama yapıyorum, bunu yaparken de çok kızıyorum kendime ama bir nebze de olsa iyi hissettiriyor kendimi..
Artık eskisi gibi çok çirkin biri değilim, benden çok daha çirkin olan ama özgüvenleri olan insanları düşünüyorum..
Bu beni biraz daha iyi hissettiriyor, ama kısa bir süreliğine. Biliyorum çok kötü bir şey yaptığım ama ne yapayım..

Annem tarafından hep çirkin imaları yedim bu yaşıma kadar, babamdan da şimdilerde ezik iması yiyorum.
Ne yapacağımı şaşırdım.. Pek arkadaşım yok, sosyal biri değilim. Günlerce evden çıkmadığım oluyor.
Bu durum da akrabaların dilinde. Dışarı çıkınca alay edilme korkusu sarıyor.

İnsanların kendimi kötü hissettiren her davranışında, güzel olsaydım böyle olmazdı diye düşünüyorum.

Ben böyle biri değildim küçükken, aktif, sosyal, cin gibi biriydim.. Ne olduysa ergenlik döneminde sürekli alay edildiğinden sonra oldu.

Nasıl yenebilirim bunu arkadaşlar, lütfen yardım edin.. Psikolojik destek alsam bana yararı olur mu..

Canım bu konuda ehil değilim ama psikolojik destek alman gerek diye düşünüyorum. Bunun dışında özgüvenini artıracak şeyler yapabilirsin, fiziksel görünüşünle ilgili veya başka alanlarda. Örneğin eğitimle ilgili. Kişisel gelişim kitapları okumanı ya da internetteki siteleri, kişisel gelişim makalelerini takip etmeni öneririm. Kendine iyi gelen şeyleri yaptıkça iyi hissedeceğini, özgüveninin artacağını düşünüyorum. Anladığım kadarıyla hayatını büyük ölçüde etkiliyor, bunları yaparken mutlaka bir uzmandan da destek alırsan daha faydalı olacaktır senin için.

Arkadaşım bence değişime kullanıcı adından başla. Sen kendi üzerinde de baskı kuruyorsun anladığım kadarıyla. Niye kullanıcı adı olarak ugglybetty i seçtin? Sen de en az diğerleri kadar değerlisin. Bunu unutma ok?

Bende fazlasiyla mevcut o "ozguven belasindan"
Cok mu guzelim? Hayir. Gayet siradan bir tipim.
Her insan gibi bir suru de kusurum var ama cok seviyorum kendimi. Aynaya hayranlikla bakarim. Zaten sagim solum her tarafim ayna doludur.

Dunyada guzel bitmez ki guzelden daha guzeli var. Yani simdiki halimden daha guzel olsam yine benden daha guzelleri olacak. O yuzden baskalariyla kendini kiyaslamak falan cok anlamsiz bana gore.

Ben boyle oldugum icin kimse de tipimle dis gorunusumle alakali rencide edecek sozler soyleyemez.

Sakayla karisik cok guzelim kahretsin derim hep. Tekrarliyorum; cok mu guzelim. Bence hayir. Sana fotografimi gostersem belki de cirkin bulursun beni. Ama seviyorum iste kendimi. Ben sevince de baskalarinin soyledikleri anlamsiz oluyor.

Mesela hafif balik etli sayilabilirim. Kilo almaya cok musait bir yapim ve yuvarlak hatlarim vardir. Basenlerim biraz fazla ve gobegim var. Kisacasi zayif degilim. Biri kilo almissin deyince yada kilomla alakali elestiri yoneltince hayattaki en buyuk keyfimin yemek yemek oldugunu ve yuvarlanarak hareket edecek kivama gelmedikce asla diyet yapmayi dusunmedigimi soyluyorum. Bir daha gelmiyor elestiri falan :)

Kendinle barisirsan baskalarinin soyledigi sinek viziltisi gibi gelir.

Sev kendini. Baris aynalarla. Eminim sen de gayet guzelsindir.

Bir de eklemek istiyorum. Fazla mutevazi olmak bence Yaradana haksizlik etmektir. Niye surekli elestireyim kendimi yaratacagi en guzel sekilde yaratmistir O zaten.

Kusursuz insan olmaz ki hem. Eksikliklerden munezzeh olmak yalnizca O'na aittir.

Bir de eklemek istiyorum. Fazla mutevazi olmak bence Yaradana haksizlik etmektir. Niye surekli elestireyim kendimi yaratacagi en guzel sekilde yaratmistir O zaten.

Kusursuz insan olmaz ki hem. Eksikliklerden munezzeh olmak yalnizca O'na aittir.

ben yapamıyorum işte canım, yıllarca o kadar 'çirkinsin' damgası işlenmiş ki üstüme.
ya otobüste giderken, kırmızı ışıkta durduğunda araç, dışardaki kocaman adam, başka kaç kişiye dil çıkarmıştır alay eder gibi..

sevemiyorum ben kendimi.. o kadar isyan ediyorum ki bazen, neden böyle diye..

Bundan sonra ben de boyle dusunucem
Kisa oldugum icin (165 falanim) guzel olmadigimi dusundum hep
Simdi zaten son zamanlarda 6 kilo verdim kilo problemim de yok
Sevicem kendimi ben degersiz miyim ki kendimi degersiz goreyim
Ohh

Sarisinim renkli gozluyum daha ne olsun yahu

Gidip patates kizartmasi yiyeyim bari

Son düzenleme:
bu sıradan tavsiyelerle aşılacak bir durum değil kesinlikle. psikolojik yardım gerekli. özgüven ciddi bir sıkıntı çünkü. mutlaka birine gidin.

Sen kendine değer vermedikçe kesinlikle başkalarının sana değer vermesini bekleme, önce kendine inanacaksın sen aciz,düşmüş, ezik birisi değilsin ve sana bişey söylüyeyim girdiğim ortamlarda kendimi sessiz,ezik hissediyorum demişsin ya sen kendini öyle hissettiğin için bu durum yüzüne yansıyor sonrada etrafındaki insanlara, bu yüzden seni ezik görüyorlar böyle durumlarda (yanlış anlama) sana bir böcekmişsin gibi bakışlar atmalar,alay etme ve laf sokma hakkına sahip olduklarını sanıyorlar,buna izin vermeyeceksin, sabah kalktığında hareketli bir müzik aç sende şarkıya eşlik et böylece kendini iyi hissedeceksin güne güzel başlamaya bak,hayat kısa yarın öbür gün ararsın bugünlerini aman bee ne takmışım milleti geçliğime yazık etmişim diyeceksin ve hayatta en sevmediğim kelime KEŞKE dir bu kelimeyi etmemek için çok çaba sarf ediyorum sende et...........

Hic yani daha ne olsun. :))

Ben de o civarlardayim. Hatta daha kisayim. 164 boyum. Kendimi kisa diye tavsir etmiyorum normalde. Kisasin diyenlere de "bodur tavuk her daim pilictir." diyorum. :))))

Biraz zugurt tesellisi ama iyi hissediyor insan kendini. :))

Psikolojik destek elbette alabilirsin ama ben herşeyin insanın elinde olduğunu düşünüyorum.Birazda karakter meselesi.Özellikle ergenlik döneminde çevrenin tutumu çok önemli kişiliğin oturduğu bi dönem çünkü ailen çok yanlış tavırlar sergilemiş.Kendini başkalarıyla kıyaslama gerçekten çok güzel olup her günü ağlayarak geçen kadınlar tanıyorum.Allaha şükret elin ayağın tutuyor, sağlıklısın.

Aman yarabbi bende 163 üm yalnız mesele o değil senden öğreneceğim çok laf var böyle şakayla karışık gönderme yapanlara bayılıyorum açıkcası ben pek beceremiyorum

Kızlar yalnız kaç gündür kendimi kötü, çirkin, toplum içerisinde fark edilemeyecek biri hissediyordum ki kişisel gelişim kitaplarını sıklıkla okuyan biriyimdir. Yorumlardan sonra kendimi inanılmaz iyi hissediyorum, teşekkür edeirm, konuyu açana ve cevap verenleree!!

Burada sana yazacaklarım düzeltecek olsa bu durumu sayfalarca yazayım. Sen okuyup birkaç saat rahatlarsın ama bir psikologtan yardım al, kesinlikle faydasını görürsün

Aman yarabbi bende 163 üm yalnız mesele o değil senden öğreneceğim çok laf var böyle şakayla karışık gönderme yapanlara bayılıyorum açıkcası ben pek beceremiyorum

Benim tam anlamıyla tarzım budur. Ciddiye almadan, gülerek, tatlı tatlı laf sokunca tartışmaya da dönüşmüyor. :)
Bir tane daha var boyla alakalı tespit. Lise çağlarında, "boyum kısa kimse beni beğenmeyecek, kimse benimle evlenmeyecek." diye ağladığımda teselli olarak anneannem söylerdi. Biraz müstehcen. Yazsam mı ki acaba.. :44:

Durgun olmanla ilgili, herzaman neşeli davranmamanla ilgili diyebilirim ki, çoğunlukla ben de öyleyim ama bunu dert etmiyorum. Yani insan kendi olmalı o an, olmadığı biri gibi değil. Bugün mutsuzum yani napayım, yani herzaman insanlara gülücükler dağıtamayız ya. Seni mutluluk saçtığın için sevenler zaten hep sahtedir ki, onları boşver. Seni üzüntünde de, ciddi zamanlarında da; en az mutlu olduğun günler kadar ilgi duyan arkadaşların gerçektir.

Özgüven konusuna gelirsek, bu basit bir konu değil malesef, yani biz üniversitede derslerini görmüştük bir sürü kitap okuduk bununla ilgili, ben gittim kendim de aldım hep ayrı ayrı hepsini okudum. Ne oluyor biliyor musun? o kitaplar insanı anlık gaza getiriyor. Bir hafta sonra yine fosss... hep olan. Onun yerine dini kitaplar okumaya başladım onlar kendimi daha iyi hissettirdi. 3 seneden beridir hiç ne kendimi aşağılarım ne de başkasına yaptırırım. Beni onlar gerçek anlamda motive etti işte. Bir dene, denemekten zarar gelmez. Zaten yaradılışı anlayan bir insan asla kendine kötü laf ettirmez.

Dış görünüşüne gelirsek. İnsan görüntüsünü kabul etmeli. O sizsiniz. Bırakın kusurları, yapılabilecekleri yapın. Yani boyum kısa diye üzülmeniz, boyunuzu uzatmaz veya burnunuz büyük diyelim gidip ameliyatı göze mi alacaksınız? Bu tür kendinizin kusurlarıyla uğraşmanız sizi git gide depresyona itecektir. O yüzden detaylarla uğraşmayı bırakın.

Mesela benim kilo fazlam var iki aydır diyet yapıyorum (çok farketmedi ama azimle devam edeceğim) Yani kendime yakışanı giyeyim, temiz olayım. Makyajım saçım temiz bakımlı, uygun olsun. Bu kadarı yetmeli.

Merak ettim simdi ya soylesene:44::44:

En iyisi......
Yaz tabi ki merak ettim ne derdi???

Tahmin etmistim merak edeceginizi. :))
"Yemekte kimyon, yatakta minyon" derdi. :$
Bilemeyecegim asli var mi yok mu. :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…