Merhaba , konuyu baştan sona okudum.Yaşadığın şey depresyon da olabilir.Çünkü özgüven eksikliğinin yanında gelecek kaygıları,onay almama korkusu gibi durumlardan da bahsetmişsin.Özellikle onay almama korkusu benim dikkatimi çekti.Yaşadığın sıkıntılar çoğunlukla bununla da ilgili olabilir.Sana tavsiyem psikoloğa gitmen.İlaç kullanmak istememeni çok iyi anlıyorum ama bazen ona da ihtiyaç olabiliyor.İlaç meselesini de gözümüzde çok büyütmememiz lazım.Çevremde uyuyamayan,kısa süreli stresler yaşayan,hatta kilo almak isteyenlerin bile antidepresan kullandığını görüyorum:) Hayat işte çok da takılıp kalmamak lazım.Şimdiki durumun hakkında uzman bir kişi daha iyi çıkarımlarda bulunacaktır.İlacı gereksiz görüyor olabilirsin şu durumda ki ciddi bi depresyon geçirseydin inan ilaca da razı olurdun.Psikoloğa git bence.Bir gidişimde hayatımla ilgili bir çok problemin sebebinin bir yere bağlı olduğunu irdeleye irdeleye çıkarmıştı psikologum ve bu çıkarımdan sonra normale döndüm diyebilirim.Ben sebebin bu olduğunu kesinlikle farkedemezdim.Dışardan uzman bir kişi daha net görüyor,nereye yoğunlacağını daha iyi biliyor.Sonuç olarak çok gençsin benim gibi.Psikologla çok rahat üstesinden gelirsin.Buna son çare olarak değil ilk ve en kolay çare olarak bakmalısın.İnsanlara da bahsetme gittiğinden eğer çekiniyorsan.Daha sonra zaten çekinmene şaşırırsın.Bol şans.