Özgüven eksikliği

ncvsllb

Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2016
126
11
13
Merhabalar. Ben yeni üye oldum o kadar cok takıtığım konuşar varki özgüvenden başlayayım dedim. Şuan çalıştığım için kısaca soruyorum aöa daha cok görüşeceğiz :) özgüven eksikliği olupta düzelen var mı yada bi yakınının düzeldiğini gören veya özgüveni olan bir birey olmak icin neler yapılır bana yardımcı olur musunuz lütfen biliyorum ki özgüven eksikliği yüzünden bir sürü fırsat kacıracam :/

Ah ah.. Ne olacak bizim bu halimiz kendimi o kadar kücümsüyor ve eziyorum ki.. İnsanlar bana ne kadar beceriksizsin diyecek diye hem bişey yapamıyor hemde direk kendimi kötüleyerek karşıya anlatıyorum karşıdan gelen eleştiriyi kaldıramayacağım icin ben kendimi eleştiriyorum

bi kaç gündür bunla ilgili çok fazla konu açıldı onlara fikirler verildi o konuları da bi inceleyin isterseniz.

Özgüven eksiliğinin açılımını yapmalı bence önce.
Neyinizi beğenmiyorsunuz?
Konuşmanıza,fiziğinize,tipinize,diplomanıza,duruşunuza,zevklerinize,hayatınıza,geçmişinize,hayallerinize,ailenize,işinize, başarılarınıza vs. vs. bir bakın sizi neyin huzursuz ettiğine göre şekillendirin hayatınızı.

Kendinizde güvenmediğiniz nokta nedir? Şuyum eksik, şunu sevmiyorum falan diyebileceğiniz neler var?

bi kaç gündür bunla ilgili çok fazla konu açıldı onlara fikirler verildi o konuları da bi inceleyin isterseniz.
Eve gidince mutlaka incelerim işte olduğum icin bişeylere bakma fırsatı bulamadım direk konuya gireyim dedim.teşekkür ederim

Kendinizde güvenmediğiniz nokta nedir? Şuyum eksik, şunu sevmiyorum falan diyebileceğiniz neler var?
Mesela burnum büyük kemik cıkıntısı var sivilcelerim var bunlar en basit şeyler ve herkeste olan herkesin dert ettiği şeyler. Ama ben takıntılıyım kafama cok takıyorum böyle ufak bile olsa taka taka büyütürüm. Beğendiğim tek şeyde gözlerim

Herkes tek başına yenemiyor bunu bir psikologla görüşün bence.

özellikle iş yerinde sorunlarla karşılaşıp yana döne pişe pişe geliyor o özgüven :)
En kötüsüde ne biliyor musun benden sonra gelen insanın beni gecmesi. Bende onın kadar işimi iyi yapıyorumdur. Ama o dilli bende o yok. Ben suskun cekingen o cin gibi o kendine güveniyor küçümsenme korkusu yok ama bende var fazlasıyla

Benim de sivilcelerim oluyor dikkat etmezsem. Üstelik 30 yaşındayım, ergen gibi sivilceleniyorum. Hiiiç umursamam. Yüzünün bakımına dikkat et sadece.

Ben kemikli burunları severim, daha karakteristik gelir hep. Ama çok rahatsızsan operasyon düşünebilirsin. Sadece ucunu askıya aldırtmak bile büyük değişim yaratabiliyor.

Ama bana sorarsan özgüven eksikliği yaratacak en son şey fiziksel özellikler olmalı. Kimse kimsenin dış görünüşüne bakıp hakkında puan vermiyor. Önemli olan senin eğitimin, kültür seviyen, konuşman, oturup kalkman ve insanlara davranışın.

Herşey işte. Minicik şeyden etkileniyorum resimde başarılıyım kuaförede merak saldım örgü falan cok güzel yaptığımı söylüyorlar. Okuduğum meslek okulundan dolayı mutfağada girebilirim pasta yapanları izlemeyi seviyorm yapmayada hevesleniyorum bazen. Ama işte bi adım atamıyorum bi anlık heves sonra beceremem düşüncesi geliyo hemen kendi kendimi aşağlıyorum yapamam diyorum uğraşmıyorum yani

Neden peki?
Çok mu ağır eleştiriler,hakaretler duyuyorsunuz çevreden?

Bencr bir diksiyon kursuna git. Bu cok onemli. Ayrica insan neden kendini küçük görür anlamam. Diğerlerinin ne özelliği var ki?
Yuzun icin de duzenli bakim yaptir. Ilac kullan. Bir seylerden fedakarlik edeceksin sonucta.. Giyimini değiştir. Boyle seyler iste..

Neden peki?
Çok mu ağır eleştiriler,hakaretler duyuyorsunuz çevreden?
Önceden duymazdım. Kendim ettim kendim buldum gibi bişey kendimi geliştirmedim hiç bi konuda.. Cekiniyorum insanlardan niye bilmiyorum ailedende kaynaklanabilir arkadaşlardanda mutlaka duymuşumdur beni böyle etkileyecek şeyler.. Herkesi kendimden üstün görüyorum kendimi düşürüyorm. Yapabilecegm şeylern farkındaym sanki birinin elimden tutmasnı bekliuorm hadi gel yapablirz seninle bunu diyecek biri belkide

Aslında cok fedakarım herkese yeterim ama bir kendime yetemem bir kendime çözüm bulamıyorum haddimden cok fazla fedakar olduğumu düşünüyorum. Bazen kendimi ruh hastası falan zannediyorum manyak mıyım neyim..

Aslında cok fedakarım herkese yeterim ama bir kendime yetemem bir kendime çözüm bulamıyorum haddimden cok fazla fedakar olduğumu düşünüyorum. Bazen kendimi ruh hastası falan zannediyorum manyak mıyım neyim..

Manyak misin bilmiyorum ama bence gayretsizsin. Onu yapamam bunu edemem diyorsun. Neden yapamiyorsun? Neden edemiyorsun? Gayette yaparsin bence.

Manyak misin bilmiyorum ama bence gayretsizsin. Onu yapamam bunu edemem diyorsun. Neden yapamiyorsun? Neden edemiyorsun? Gayette yaparsin bence.
Güvenemiyorum kendime. Gelecek yorumlardan cekiniyorum kendimi eleştiriye nasıl acarım bilmiyorum bu yüzden böyle bir konu actım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…