özgüven eksikliği

martenzit

Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2015
880
472
23
31
Herkese iyi geceler.
Evet problemim özgüven eksikliği. Kendime hiç güvenim yok. Mesela kendimi güzel bulmuyorum. Evet çirkin de bulmuyorum ama güzel gelmiyorum kendime.
Makyaj yapmam eyeliner çekmişliğim çok nadirdir,giyinmesini de pek bilmem. Öyle saçını başını hergün yapan biri de değilim. Alımlı bulmuyorum da kendimi.
Sevgilim benime beni çok beğendiğini de söylüyor. Hatta olur mu kız seni çok beğeniyorum ve kıskanıyorum da diyor ama ben kendime yeterli gelmiyorum.
Ergen felan da değilim eşşek kadar kızım ama hala sosyal medyada şık giyinen güzel bi bayan görsem imreniyorum.
Kısacası özgüvensizim.
Belki de bu yüzden sevgilimi çok kıskanıyorum.
Bana özgüvenimi sağlamam için önerileriniz neler ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Konunda yapmiyorum dedigin ne varsa yapsan ozguvenli olursun

Ozguvensizlik değil ki bu.
İlginiz yoktur.
Her kadın şık, alımlı olmak zorunda değil.

Kısa süreli bir boşluk hissine kapılmışsınız gibi geldi.
Maddi durumun varsa bir kaç güzel kıyafet al, evde ki makyaj malzemelerini kullanarak sevgilinle buluşacağın gün güzelce süslen baktin hoşuna gidiyor sürekli yaparsın :)

Çok sorun haline getiriyorsan kişisel gelişim kitaplariyla bunu yenebilirsin. Hem de kitap okumuş olursun.

Sevgilin seni beğeniyor.
Demek ki güzelsin

Ya aslında hiç dikkat çekmeyen biri de değilim. Bu zamana kadar tanışmak görüşmek isteyen insanlarda çok oldu. Ama özgüvenim hiç yok.

Olduğu Gibi ol . .
Kendine güven. .
Kişisel Gelişim kitapları okuyabilirsiniz. .

Kendimi alımlı bulmuyorum. Yani gerçekten dikkat çekici birşey yapmıyorum beki de bu yüzden. Ve epey özgüvensizim.

Kendimi alımlı bulmuyorum. Yani gerçekten dikkat çekici birşey yapmıyorum beki de bu yüzden. Ve epey özgüvensizim.

Alımlı olmak ve özgüvenli olmak birbirini tamamlasa da aynı şeyler değil.

Duruş, bakış, hal-hareket , konuşma , giyim bunların hepsinin bir bütün olması lazim.
Alımlı kadınların ayrı bir aurasi var.

İçinizden ya da dogustan gelen bir sey degilse bana göre sonradan kazanılmaz.

Özgüven için kitap.
Yapacağınız başka bir sey yok.
Tabi durum terapilik değilse.

Alımlı olmak için makyaj yapmak zorunda değilsin ki
Herkesin imrendiği muhakkak birileri vardır
Sen temizliğine giyimine dikkat et, kendini sevmeye başla o zaman kendini daha güzel göreceksin

Bende sosyal medyadakilerin hayatlarini tiplerini gorunce bunlar kizsa ben neyim diyorum :) merak etme yani
Hatta su kerimcan durmaz benden bakimli ayol :)

Bende onceden ozenirdim her daim topuklusu ayaginda, şık kadinsi kadinlara ama herkes ayni olmaz işte. Ben galiba hicbir zaman klasik giyinen yada şık, topuklusu ayaginda bir kadın olamayacağim. Artık bu fikri sevmeye bile başladım diyebilirim diyebilirim. Cunku bu benim.
Daha 14-15li yaslarda arkadaslarim, kuzenim topuklu ayakkabi giyip kadin gibi makyaj yapiyir ve kiyafet giyiyorlardi mesela. Içten gelen şeyler bunkar

Spor yapın, spora yazılın.. Müthiş bi öZgüven patlaması yaşatır

Kendini eleştirmek yerine biraz översen özgüvenin toparlanır. Övmekten kastım kendini beğenmişlik değil, iyi taraflarını görme ve taktir etme yeteneği kazanmayı kastediyorum.

Giyim kuşam da elbette etkili ama yukarıda yazdığım olmazsa pek işe yaramaz.

Eminim ki hoş kızsındır yalnızca kendini gömmekten farkına varamıyorsundur :)

Kendinizle ilgili ufak bir değişim işe yarayabilir. Mesela saçını farklı bir model kestir , kilo sorunun varsa spor yap vücudunda değişim gördükçe hoşuna gidebilir.

Güne olumlu başla kendin icin yapmak istediğin ne varsa yap saçini makyajını doğal yap mesela havalar ısındı yaz renklerini giyin civil civil enerji olsun gencsin neden özgüvenini olmasın ki canım kendini ozel isset hep ...

Hem makyaj yapmam, saçımı yapmam, güzel giyinmem diyorsun hem de sosyal medyada güzel giyimli birini görümce imreniyorum diyorsun.

O zaman bir yerden başlamak gerek çünkü biz kadınların özgüvenini artıracak şeylerin en başında şık ve bakımlı olmak geliyor :) Kendini beğenen kadın özgüvenli kadındır aynı zamanda. Biraz makyaj yapsan kılık kıyafetine dikkat etsen güzelliğini fark ediceksin özgüvenin gelicek belki de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…